Finom hot dog zsemle: recept és lépésről lépésre

 • A hot dog zsemle készítése fontos lépés, mivel magának a hot dognak a szíve. A hot dog zsemle főzése fontos lépés, mert ezek maguk a hot dog alapjai Főzési idő: 3 óra;
 • Adagok: 6-8
 • Kcal: 275;
 • Fehérjék / zsírok / szénhidrátok: 25 g / 10 g / 35 g.

Manapság a legtöbb ember úgy gondolja, hogy a gyorsétterem fogyasztása nem a legjobb megoldás. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor egy kis snack egyszerűen szükséges. A mindennapi életben és a mindennapi életben egyaránt megtalálhatók. Az egyik ideális lehetőség, amely lehetővé teszi a termék minőségének ellenőrzését, az étel saját készítése. Ezért az alábbiakban megvizsgáljuk, hogyan lehet hot dog zsemlét készíteni..

Hot dog zsemle

Elkészítésük receptje meglehetősen egyszerű, és az alábbiakban található. A minőség annak köszönhető, hogy főzéskor az ember pontosan ismeri a termékek összetételét, valamint az összetevők minőségét. Az önállóan elkészíthető gyorsétterem egyetlen hátránya, hogy hosszú ideig tart a zsemle elkészítése. Ezt a hátrányt azonban több mint kompenzálja az étel frissessége, minősége, és megfelelően elkészítve az íze..

Jelentősen javíthatja a gyorséttermek minőségét, ha saját maga készít zsemlét Jelentősen javíthatja a gyorséttermek minőségét, ha saját maga készít zsemlét

A fő különbség az utóbbitól a vastag és sűrű kéreg hiánya – némi kellemetlenséget okoz a hot dog evésekor.

Az ilyen zsemle készítéséhez a legjobb választás a prémium teljes kiőrlésű liszt (fehér). Nézze meg alább, mit tartalmaz a zsemle.

Hozzávalók

Tehát hot -dog zsemlét készíteni kell:

 1. Fehér búzaliszt 300-350 gramm;
 2. Teljes kiőrlésű búzaliszt – 150-175 gramm;
 3. Tej – 0,25 liter;
 4. Vaj – 25-30 gramm;
 5. Száraz élesztő – 1 púpozott teáskanál;
 6. Sót is adnak hozzá cukorral, ízlés szerint 1 teáskanál;

Ezután nézzük meg, hogyan készül a hot dog zsemle – recept.

Hot dog zsemle készítése

Az ilyen pékáruk elkészítésének fő pontja a tészta dagasztása. Ez a folyamat nagyban leegyszerűsíthető házi kenyérsütők használatával, amelyek alaposan összekeverik a tésztát, és nem igényelnek külső beavatkozást a folyamatba. Formázott zsemlék sütésére is használhatók..

Ha nincs ilyen sütő, akkor eltölthet egy kis időt, és maga készítheti el a tésztát.

Általában zsemlét készítenek, amely hasonlít a bagett formájához, sőt, azt mondhatjuk, hogy ez egy lerövidített bagett Általában zsemlét készítenek, amely hasonlít a bagett formájához, sőt, azt mondhatjuk, hogy ez egy lerövidített bagett

Ehhez a következő algoritmust kell betartani:

 1. A dagasztóedénybe tejet öntünk, majd a tűzön felolvasztott vajat adunk hozzá.
 2. A kapott tej és vaj keverékéhez sót, cukrot és élesztőt adunk..
 3. Ezután keverje össze mindkét típusú lisztet, és fokozatosan adja hozzá az elkészített keverékhez, fokozatosan és alaposan keverje össze a tésztát. A tésztának simának kell lennie, lisztcsomók nélkül. Ezenkívül nem tapadhat a kezekhez vagy a tartályhoz, amelyben a dagasztást végzik..
 4. Fedjük le a gyúrt tésztát egy törülközővel, és tegyük meleg helyre körülbelül 60 percre, ahol illik. Ezután a tésztát összegyúrjuk, és hagyjuk kelni körülbelül 15-30 percig..
 5. Ezután a tésztát kivesszük a tartályból, és 8 részre osztjuk. Ezeket az alkatrészeket “palacsintává” tekerjük, amelyet csőbe kell tekerni. Ez a zsemle formázási módszer az egyik legegyszerűbb, de vannak más lehetőségek is, amelyek fényképei meglehetősen könnyen megtalálhatók. A “csőszerű” módszernek azonban van egy nagy előnye – ebben az esetben a zsemle sokáig megtartja alakját..
 6. A formázott zsemléket sütőlapra halmozzuk, és törülközővel letakarjuk, ahol eléri. Ekkor a sütőt 250 fokra kell előmelegíteni. A sütő felmelegedése és a zsemle “megközelítése” pedig körülbelül 15-20 percet vesz igénybe..
 7. Ezután a zsemléket vízzel meghintjük, és a sütőlapot a sütőbe helyezzük. A hőmérséklet 200 fokra csökken.
 8. Vegye ki a zsemlét, ha aranybarna..

Hot dog zsemle: recept fotókkal lépésről lépésre

Egy mély tálban keverje össze az előolvasztott vajat és a felmelegített tejet Egy mély tálban keverje össze az előolvasztott vajat és a felmelegített tejet Adjunk hozzá lisztet, sót, cukrot és élesztőt egy tálba. Mindent alaposan keverjen össze, hogy elkerülje a csomók kialakulását Adjunk hozzá lisztet, sót, cukrot és élesztőt egy tálba. Mindent alaposan keverjen össze, hogy elkerülje a csomók kialakulását A tésztát kézzel gyúrjuk, amíg puha és rugalmas nem lesz. Hagyja, hogy a tészta felmelegedjen egy meleg helyen A tésztát kézzel gyúrjuk, amíg puha és rugalmas nem lesz. Hagyja, hogy a tészta felmelegedjen egy meleg helyen A kész tésztát osszuk egyenletes darabokra, és kezdjük el tekerni A kész tésztát osszuk egyenletes darabokra, és kezdjük el tekerni A hengerelt tésztából a szükséges méretű és formájú zsemlét formálunk A hengerelt tésztából a szükséges méretű és formájú zsemlét formálunk A sütőlapot alaposan kenje meg növényi olajjal, óvatosan terítse rá a zsemlét, és küldje el az előmelegített sütőbe 15-25 percre. A sütőlapot alaposan kenje meg növényi olajjal, óvatosan terítse rá a zsemlét, és küldje el az előmelegített sütőbe 15-25 percre. Kész a házi hot dog zsemle. Jó étvágyat kívánunk! Kész a házi hot dog zsemle. Jó étvágyat kívánunk!

Hot dog zsemle recept (videó)