DIY konyha kialakítása – 7 szabály a jó felújításhoz

A tervezői szolgáltatások megtakarítása érdekében sokan egyedi belső tereket hoznak létre saját kezükkel. Annak érdekében, hogy spórolhassanak a tervezői szolgáltatásokon, sokan saját kezűleg egyedi belső tereket hoznak létre A „csináld magad” konyhatervezés nemcsak lehetőséget kínál arra, hogy pénzt takarítson meg egy tervezővel, hanem egyben az ötletek maradéktalan megvalósításának is. Tapasztalt kézművesek megjegyzik: gyakran az emberek tipikus hibákat követnek el, és eklektikaként nem a stílus okos keverékét, hanem a belső káoszt próbálják átadni. És csak ezek a kudarcok nem érnek véget. A felújítás hét szabálya segít abban, hogy sikeres legyen a konyha belső kialakítása.

1. szabály. A javítás az eredeti adatoktól függ

Az interneten tetszés szerint böngészhet a képek között, álmodozhat egy -egy fülhallgató és étkezőasztal beszerzéséről. De ha a felvétel képes egy nagyon kompakt konyhai modul elhelyezésére, és egy provence -i belső teret kedvelő tér számára nincs se hely, se fény, minden álom lehetetlenné válik.

Saját kezével egyedi belső teret hozhat létre Saját kezével egyedi belső teret hozhat létre

Ezért a tervezési terv elkészítésekor először is figyelembe kell venni:

 • Felvételek. A helyiségek területe diktálja a feltételeket, és Ön csak a legjobb lehetőségeket választja az elrendezéshez.
 • Ablakok elrendezése. Az ablak szabad zónaként hagyható, vagy beilleszthető a munkaterületbe.
 • Az ajtók elhelyezkedése. Egy kis konyhában haszontalan egy ajtó, egy nagy konyhában a legszokatlanabb módon lehet díszíteni.
 • A kommunikáció helye. Néha szükség van olyan szakemberek meghívására, akik ésszerű intézkedésekkel kiegészítik a kommunikációs hálózatot, vagy kijavítják a használat során felmerülő kellemetlenségeket..

Ha például a konyha nagyon kicsi, és az ablakot hosszú átlátszó tülllel tervezi díszíteni, akkor ez rossz döntés. Annak ellenére, hogy a függöny könnyű, lehetetlenné teszi az ablakpárkány területének használatát. Bölcsebb lenne függönyöket készíteni az ablakra, és az ablakpárkányt a konyhaasztal folytatásává alakítani..

DIY konyhatervezés stalinkában (videó)

2. szabály. Alap + apróságok

Ismerve a konyha jövőbeli stílusát, belső tulajdonságait, bölcsen tervezze meg a felújítást. Tegyük fel például, hogy olyan konyhát készít, amely aranyosnak és praktikusnak tűnik skandináv stílusban. Ugyanakkor már megvásárolt egy szecessziós stílusú asztali szolgáltatást, vagy nem szeretne megválni elegáns, aranyozott függönyétől. És úgy tűnik, miért kell feladni egy nagy ötletet egy apróság miatt? De a skandináv stílus a formák, színek, kombinációk egyszerűségét hangsúlyozza, míg a modern a luxus és a kifinomultság vonalát engedi meg..

Annak érdekében, hogy az apróságok ne zavarják a fő ötletet, szüksége van:

 • Ne vásároljon edényeket, tartozékokat és textíliákat, amíg a nagyobb javítások be nem fejeződnek.
 • Gondosan fontolja meg a fényképet, szép belsővel, és figyeljen a részletekre.
 • Ne féljen megválni olyan tárgyaktól, amelyek már betöltötték céljukat (és ha sajnálja, hogy kidobja, akkor hirdethet – a fiatal családok és diákok örülhetnek az ilyen megszerzésnek).

És ismét: a stílusok összekeverése egy művészeti oktatás nélküli személy számára problémás. Ezért nem szabad reménykedni abban, hogy az “orosz fára festés” szellemében készült csodálatos házi termékek megfelelőek lesznek egy extrém lédús narancssárga-világos zöld belső térben. Ez nem modern felújítás, hanem teljes összeomlás.

A dekoratív apróságok, amelyek a funkcionalitás részét képezik, hangulatossá teszik a konyha belsejét A dekoratív apróságok, amelyek a funkcionalitás részét képezik, hangulatossá teszik a konyha belsejét

3. szabály. Funkcionalitás és több funkcionalitás

Csak a kis sportpálya méretű elegáns konyhák boldog tulajdonosai engedhetik meg maguknak, hogy ne gondoljanak rá. Szélességi szélességeinken nincs sok ilyen lakás, ezért minden tulajdonos feladata, hogy minden fontos dolgot a konyhába illesszen, elkerülve a felhajtást és a zsúfoltságot.

A konyhabelső funkcionalitásának koncepciója a következőket tartalmazza:

 • kényelmes fejhallgató – esetleg sarok;
 • átalakítható konyhaasztal vagy akár bárpult;
 • tűzhely, mosogató és hűtőszekrény, egyenlő távolságra egymástól;
 • korlátrendszer (csövek tartókkal és rögzítőelemekkel);
 • általános világítás és helyi világítás;
 • beépített készülékek;
 • tágas fiókok.

Nem kell ritkán használt edényeket tárolnia a konyhában. Nincs szükség a szokásos hangulatos szőnyeg felhelyezésére, amelyen mindenki megbotlik, és naponta kétszer meg kell tisztítania..

Nem kell nagy autómosást végeznie, ha az otthona nem minden héten zsúfolt. Egyszóval a helyet is meg kell takarítani..

Hogyan hozzuk létre a legfunkcionálisabb konyhát (videó)

4. szabály. A technika nem zavar, de segít

A felújítás a végéhez közeledik, a tulajdonosok sietnek, hogy frissen beszerzett készülékekkel díszítsék a felújított helyiségeket. A “díszíteni” szót nem véletlenül használják – gyakran az emberek e vagy más típusú háztartási készülékeket szereznek esztétikai tulajdonságai és a modernitás foka miatt. Vásárolhat egy terjedelmes, de ilyen divatos mikrohullámú sütőt millió funkcióval, tudva, hogy csak egy funkciót használnak – az étel felmelegítésére. És egy hatalmas mikrohullámú sütő további helyet foglal el.

A belső tér számára a drága berendezés nem meghatározó szempont: a drága reprezentatív tűzhely helyett egy egyszerű, de tökéletesen illeszkedő főzőlap helyére. Vagy a mikrohullámú sütőt és a multikooker -t egy sütővel helyettesítheti, amely tökéletesen megbirkózik ennek a technikának a funkcionalitásával..

A terjedelmes tűzhely helyett olyan főzőlapot használhat, amely tökéletesen illeszkedik a teljes belső térhez A terjedelmes tűzhely helyett olyan főzőlapot használhat, amely tökéletesen illeszkedik a teljes belső térhez A konyha minden szükséges technikai felszerelése ügyesen elrejthető a konyhai díszítő homlokzatok mögé A konyha minden szükséges technikai felszerelése ügyesen elrejthető a konyhakészlet dekoratív homlokzata mögött

5. szabály. Egy romos felújítás a konyhát múzeummá alakítja

Ha sok pénzt költött egy konyhafelújításra, gyönyörű formatervezése hamar csalódást okozhat. Abbahagyja a bonyolult ételek elkészítését, mert a füst elrontja a kárpitot és a tapétát. Vagy hagyja abba az ötletet, hogy gyerek teapartikat szervezzen süteményekkel a konyhában, attól tartva, hogy a gyerekek elkennek valamit vagy eltörik valamit

A bútorok, textíliák, tapéták, padlók kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy minden tökéletesen és gyorsan tisztítható és mosható legyen. Ha nem akar naponta többször üvegtábla fölé állni tisztítószerrel, ne vásárolja meg ezt az asztalt..

A konyhának kényelmesnek, ízletesnek és ingyenesnek kell lennie, és minden takarítás nem lehet hosszú távú.

A konyhának a lehető legkényelmesebbnek kell lennie. A konyhának a lehető legkényelmesebbnek kell lennie.

6. szabály Színkombinációk – harmónia, nem sokk

A belső hibák gyakran a színek kombinációjával járnak együtt.. Annak érdekében, hogy ne hagyja ki, használja az alábbi szabályokat:

 • Csak egy szín dominálhat, és a többi csak játszik vele.
 • A monokróm belső terekben helyet kell biztosítani egy nagy fényes akcentusnak. Például a konyha fekete -fehér tartománya lehetővé teszi olyan fényes tárgy hozzáadását, mint a málna bárszék..
 • Az alapszín több árnyalatban is kifejezhető. Például a konyha bejárata halvány pisztácia, a munkaterület világoszöld, a hűtőszekrény pedig lédús világoszöld..
 • A textúra sokat tehet – a konyhai kötény fényes lehet, a padló pedig matt.
 • A mennyezetnek világosabbnak kell lennie, mint a padlónak, és a bútoroknak sötétebbnek kell lenniük, mint a falaknak, de mégis világosabbnak kell lenniük a padlónál..
 • A fényesség élénkebbé teszi a színt, míg a köd tompítja a színt.
 • Öt árnyalat a belső térben – ez a maximális szín.
 • A semleges színek kényelmesek – a velük történő javítás lehetővé teszi majdnem minden más szín használatát.

Ne végezzen javításokat, a belső divat nyikorgására összpontosítva. Ez akkor megfelelő, ha néhány éven belül készen áll a helyiségek felújítására..

Az eredeti részletek egyedi belső teret alkotnak Az eredeti részletek egyedi belső teret alkotnak

7. szabály A részletek alkotják a képet

És ez mindig is így volt! A konyha felújítása részletek nélkül unalmasra, hiányosra, kifakultra van ítélve. Nincs lehetőség drága javításokba fektetni, ami azt jelenti, hogy fényes kiegészítők segítségével verheti meg a konyha képét: függönyök, vázák, panelek, kézműves tárgyak, lámpák stb..

Még egy nagyon szerény konyhát is szokatlan fotófával díszítenek a háztartása képeivel. Minden figyelem rá irányul, senki sem emlékszik arra, hogy a fülhallgató a legegyszerűbb, linóleum van a padlón, és az asztalt nem változtatták meg, hanem egyszerűen egy új gyönyörű terítővel borították.

DIY konyhatervezés: mi magunk készítjük a belső teret (videó)

A tervezés tanulható dolog. Ez a képesség megfigyelni, észrevenni a jó pillanatokat, és ami a legfontosabb, megérteni, hogy a jó design nem függ a befektetésektől. Relevancia, meggyőző képesség, kényelem – ez a három “U” szabály, amely annyira igaz a konyhai tervezés koncepciójához.

Példák saját készítésű konyhabelsőre (fotó)