A konyhai tervezés jellemzői Hruscsovban: stílusossá és racionálissá tesszük a belső teret

Annak érdekében, hogy a bútorokat helyesen rendezze el a konyha kis területén, soha nem látott készséggel kell rendelkeznie. Annak érdekében, hogy a bútorokat helyesen rendezze el a konyha kis területén, soha nem látott készséggel kell rendelkeznie. A Hruscsov épületek konyháinak dekorációja fejtörést okoz a lakástulajdonosoknak. Elrendezésük nem csak sajnálatos – katasztrofálisan kicsivé teszi a helyiségeket. Ritkán, ha a helyiség területe meghaladja a 7 métert. Konyhai készlet, hűtőszekrény, tűzhely és asztal elhelyezése ebben a térben nagy művészet. Hol kell elkezdeni a javítási munkákat, és hogyan kell elrendezni a bútorokat egy kis konyhasarokban Hruscsovban?

Egy kicsit az elrendezésről

A Hruscsov apartman kis konyhái 6-7 méteresek. Általában szinte négyzet alakúak, ami megkönnyíti a konyha felszerelését. A klasszikus konyhaprojekt egy 2 szobás Hruscsovban egy konyha, folyosó nélkül, a nappalival határos. Hruscsov néhány 3 szobás apartmanjában rendkívül szerencsétlen elrendezés tapasztalható, amikor a fürdő bejárata a konyha oldaláról készül. Ennek eredményeként az egész fal gyakorlatilag kiesik. Ha figyelembe vesszük, hogy az ablakvonal ellentétes, kiderül, hogy az ilyen konyhákban két rövid fal található, amelyek mentén szinte lehetetlen bútorokat elhelyezni a konyha funkcionalitásának veszélyeztetése nélkül.

A Hruscsov konyhájának legoptimálisabb elrendezése a bútorok elrendezése a falak mentén A Hruscsov konyhájának legoptimálisabb elrendezése a bútorok elrendezése a falak mentén A munkaterület szögletes elrendezése és a beépített eszközökkel ellátott modul a szemközti falhoz képest kevés helyet hagy az étkezőasztalnak A munkaterület és a beépített készülékekkel ellátott szögletes elrendezés a szemközti falhoz képest kevés helyet hagy az étkezőasztalnak A Hruscsov kis konyha belsejében lévő tükör vizuálisan kibővíti a szoba területét, és sokkal könnyebbé teszi A Hruscsov kis konyha belsejében lévő tükör vizuálisan kibővíti a szoba területét, és sokkal könnyebbé teszi

Hol kell elkezdeni a Hruscsov konyha javítását és dekorációját? Sikertelen elrendezés esetén jobb új módon elkészíteni a Hruscsov lakások konyhai projektjét, és elkezdeni az átalakítást..

Felújítási lehetőségek

Tekintsük a főbbeket:

  • kombinálja a konyhát és a nappalit, és egyfajta stúdiót kap;
  • távolítsa el a fürdő bejáratát, és kombinálja a fürdőt a fürdőszobával.

A projekt, ahol a Hruscsov -lakás kis konyhájából eltávolítják az extra ajtókat, a legoptimálisabb a bútorok és háztartási készülékek elrendezése szempontjából. Ennek eredményeként további falvonalat kaphat, amely mentén elhelyezhet egy konyhai készletet munkalappal. Közvetlenül az ablak előtt fog kiderülni, ami megoldja a világítási problémákat is..

Egyfajta stúdió létrehozása a konyhából és a nappaliból lehetővé teszi, hogy kényelmes és tágas konyhát kapjon Egyfajta stúdió létrehozása a konyhából és a nappaliból lehetővé teszi, hogy kényelmes és tágas konyhát kapjon

Fontos: az átépítési projekt kidolgozásakor emlékezni kell arra, hogy a falak konfigurációjának megváltoztatásával kapcsolatos minden munkát össze kell hangolni és jóváhagyni kell a megfelelő hatóságoknak. Ha a hruscsovi konyha átalakítását régen vagy akár a lakás előző tulajdonosa végezte, akkor a projektet legalizálni kell.

Készülékek

Még akkor is, ha a konyhában minden falat megtalálható a szokásos Hruscsov számára, még mindig kevés hely van rajta. Ezért van egy kísértés, hogy valamit kívülről vigyenek. A Hruscsov épületekben szinte lehetetlen mosógépet elhelyezni a konyhában, és a hűtőszekrény nem mindig illik oda jól. A hruscsovi kis konyha belseje előnyösebbnek tűnik, ha a hűtőszekrényt általában kivesszük a folyosóra vagy a nappaliba. Vagy választhat egy kis változatot a hűtőszekrényből, és megpróbálhatja a szekrény munkalapja alá helyezni..

A beépített készülékek optimálisak egy kis konyhához Hruscsovban A beépített készülékek optimálisak egy kis konyhához Hruscsovban

A szoba dekorációja csak akkor lesz előnyös, ha ez minden háztartási készülékkel megtörténik. A Hruscsov konyhájában akár mosogatógépet is felszerelhet. A legjobb megoldás az, ha a konyhai készletet az ablakkal szemben lévő fal mentén helyezi el, és eltávolítja a konyha bejárata felőli külső oldalfalat. A mosogatógép elhelyezhető az alapszekrény belsejében a munkalap alatt. A kis Hruscsovok ilyen konyhai kialakítása nagyon kompakt, praktikus és esztétikus..

Szoba dekoráció

A kis Hruscsov konyha kialakítása a világos színek használatán alapul. Sajnos el kell hagyni a túl sötét színeket és az erős kontrasztokat. Természetesen a vörös-fekete vagy fekete-lila dekoráció lenyűgözőnek és stílusosnak tűnik, de egy kis Hruscsov konyhában túlságosan helytelennek tűnik. Ezenkívül egy ilyen dekoráció vizuálisan még kisebb lesz egy kis Hruscsov konyha helyisége..

Egy kis konyhát világos színekben vizuálisan úgy érzékelnek, mint egy optimális területű szobát Egy kis konyhát világos színekben vizuálisan úgy érzékelnek, mint egy optimális területű szobát A bútorok és dekoráció helyes megválasztása akár egy kis konyhát is stílusossá és kifinomulttá tehet. A bútorok és dekoráció helyes megválasztása akár egy kis konyhát is stílusossá és kifinomulttá tehet. A faliszekrény alá illeszkedő hűtőszekrény jelentősen megtakarítja a konyhai helyet A faliszekrény alá illeszkedő hűtőszekrény jelentősen megtakarítja a konyhai helyet

Ezért a Hruscsov konyhájának kialakításának könnyűnek és szellősnek kell lennie. A fehér, bézs, tejszín, kávé tejjel, minden szín világos árnyalatát szívesen látjuk. Ez nem jelenti azt, hogy az élénk színek teljesen tilosak: nélkülük a konyha kialakítása túl sovány lesz. De az élénk, telített színeknek ékezetnek, dekorációs elemnek kell lenniük. A hruscsovi konyha ilyen kialakítása előnyös lesz..

Fontos: A konyhát nem nehéz felújítani – nehéz eredeti megoldásokat találni. Érdekes kialakítás az, hogy a szoba alját mozaikcsempével díszítik, és a tetején világos színű tapétát használnak. Az eredmény egy praktikus és esztétikus belső tér. A kis csempe egy nagyon kis konyhában jobban néz ki, mint a standard méretek. A nagy mintázatú csempe vizuálisan csökkenti a teret és túlterheli a kialakítást.

Az ablakokat világos légfüggönyökkel kell díszíteni. A nehéz függönyök, a rengeteg részlet, a túl bonyolult függönyök és lambrequins egy nagyon kis konyhában nevetségesnek tűnnek és szűkítik a teret. A függönytervezésnek a lehető legegyszerűbbnek kell lennie. A klasszikus és római árnyalatok jók.

Bútorválaszték

Hol kezdje el a konyha kiválasztását bármely Hruscsov számára? Először is szüksége van egy projektre. Pontosan ki kell számítani, hogy a bútorok melyik fala mentén, hol a hűtőszekrény áll, legyen -e asztal. Nagyon kis helyen gyakran nincs elég hely egy asztal számára. Ezért a Hruscsov étkezőjét vagy kiveszik a konyhából, vagy kicsik – 2-3 fő számára.

A kihúzható bútorok ideális megoldás konyhai enteriőr létrehozásakor Hruscsovban A kihúzható bútorok ideális megoldás konyhai enteriőr létrehozásakor Hruscsovban

A Hruscsov nagyon kis konyhájának bútorainak kialakításának saját jellemzőkkel kell rendelkeznie. Hasonlóképpen, a gazdag színű homlokzatú bútorok nem lesznek megfelelőek a konyhában. Jobb figyelni a világos színekre, amelyek szellősebbé teszik a belső teret..

A konyha díszítése fontos a kis Hruscsovok számára. Bármennyire is szereted a bútorokat, nem mindegyik illik ide. A masszív tömör szekrények rengeteg dekoratív elemmel csak elrontják a kis konyhák belsejét, nevetségessé téve azt. A Birodalom, a rokokó, a palota stílusa túl nehéz lesz a kis helyiségekhez. A klasszikus, etnikai, modern, minimalista stílusú konyhák ideálisak a Hruscsov apartmanokhoz. A minimalista kivitel különösen jó, lehetővé téve a hely maximális kihasználását..

Az ilyen méretű konyhák esetében a bútorok kiválasztása a következő elvek szerint történik:

  • az egyes modulokat a standard headsetek közül választják ki;
  • a bútorokat egyedi mérések szerint rendeljük;
  • házi készítésű konyhák Hruscsov számára.

Az utóbbi két lehetőség néha előnyösebb, mivel lehetővé teszi egyedi belső kialakítását és a szoba összes lehetőségének kihasználását..

Az egyedi méréseken alapuló bútorprojektnek tartalmaznia kell a polcok maximális számát, hosszú szekrényeket – oszlopokat, állványokat. Ezek a bútorok könnyen elhelyezhetők egy kis konyhában. A függőleges szerkezetek vizuálisan növelik a helyiséget. Ugyanakkor a rengeteg polc segít több cikk tárolásában..

A bútorok segítségével kihasználhatja az ablak melletti teret, amely általában eltűnik. Itt készíthet polcokat az ablak kerülete körül. Az ablak alján összecsukható asztalt készíthet, amely csak a vacsora vagy ebéd idejére bontakozik ki. Ez helyet takarít meg, mivel biztonságosan el lehet hagyni az álló asztalt, amely egyszerűen nincs hol..

A barkácsbútorok tökéletesen illeszkednek egy kis konyhába A barkácsbútorok tökéletesen illeszkednek egy kis konyhába Az egyedi bútorok az egyik legjobb megoldás Az egyedi bútorok az egyik legjobb megoldás

A hruscsovi bárpult nem csak megfelelő – funkcionálissá teheti a kialakítását. A bárpult biztonságosan használható étkezőként és a dolgok, különösen az ételek függőleges elhelyezésének helyeként. Felszerelhet bárpultot a nappali és a konyha között. Összecsukható, visszahúzható vagy rögzített lehet. A belső térnek ebből csak hasznára lesz..

Bútor elrendezés

Nem elég a bútorokat választani – helyesen kell elhelyezni, ami nem olyan egyszerű a Hruscsov épületekben.

Érdemes elhagyni az U-alakú bútorok elrendezésével kapcsolatos kísérleteket. Ha elfoglalja a konyha 3 falát, akkor nem kerülhető el az elárasztott és szűkös érzés. A sziget helye lehetetlen, mert egyszerűen nincs hely.

Csak itt használhatja a bútorok elhelyezésének két módja:

  1. Egy fal mentén lineáris;
  2. L-alakú két fal mentén.

Az L alakú elrendezéssel a mosogató és a tűzhely a sorban található. Könnyebb a hűtőszekrényt az ablak mellé tenni – csak elegendő hely van rá.

Konyhatervezés Hruscsovban (videó)

Következtetés

Szóval, hogyan kell berendezni a konyhát egy kis Hruscsovban? Először is össze kell kapcsolnia a képzeletét, és minden centimétert cselekedni kell. De amikor a bútorok elhelyezésével kísérletezik, ne ragadja el magát a színekkel való kísérletezéssel. Itt az időhöz igazolt klasszikus megoldások megfelelőek..

Konyhatervezés Hruscsovban (belső kép)