Piros szín a konyha belsejében: 5 tipp és 85 inspiráló fotó

A vörös szín aktívabban befolyásolja az ember pszichéjét és tudatát, mint mások, és pozitívan és negatívan is, ezért mérsékelten kell használni a belső térben, a megfelelő árnyalatokban és átgondolt kombinációkban..

 • A vörös konyha a következő előnyökkel jár: serkenti a háztartási étvágyat, serkenti szellemi tevékenységüket, megteremti a vendégszeretet légkörét;
 • A konyha hátrányai a vörös tónusokban: a vörös bőség fárasztó, bosszantó, lelki stresszt és szorongást vált ki;

Kis piros konyha a belső térben

 • Kinek alkalmas és nem megfelelő: a piros konyha alkalmas alacsony vérnyomásban szenvedő betegek számára, és ellenjavallt a magas vérnyomásban szenvedő betegek számára, mivel ez a szín emeli a vérnyomást, ezért kiváló lehetőség az extrovertáltak és a nagyszerű eredetiek, energikus, aktív, vendégszerető emberek számára is. De ha értékeli a békét és a csendet a házban, akkor a piros színű konyha nem a legjobb választás;
 • A szín optikai tulajdonságai: a piros vizuálisan közelebb hozza a tárgyakat, kitágul és nehezebbé teszi őket.

Azok számára, akik most kezdték el tervezni a konyha kialakítását, vagy fel akarják frissíteni a már kialakított belső teret, öt tervezési tippet és 100 fotót készítettünk a belső térben lévő piros színű konyhákról..

5 ötlet a tervezéshez, hogyan keverje be a pirosat a konyhába

1. Ne vidd túlzásba a pirosat, még akkor sem, ha nagy konyhád van

Vegye figyelembe a piros optikai tulajdonságait, amelyeket fent leírtak, amikor nagy vagy kicsi konyhát rendez be. Mivel a piros vizuálisan közelebb hozza, tágítja és masszívabb bútordarabokat vagy falakat készít, ez inkább a tágas konyhák belsejében megfelelő, amelyekből hiányzik az intimitás és a kényelem érzése. Ennek ellenére a skarlátvörös skála olyan aktív, hogy ezt a színt nem szabad háttérként és dominánsként használni még nagyon nagy helyiségekben sem, és a fehér, bézs, szürke társak és a rengeteg fa segít kiegyensúlyozni..

Piros konyha belseje

2. Egy kis konyha belsejében ékezetként használjon pirosat

Egy kis konyha belsejében jobb, ha a vörös színt csak ékezetként használja, amely nem terheli túl a teret, de meghozza a szükséges energiát vagy kényelmet. Például székek, edények, dekoráció, textíliák vagy készülékek lehetnek..

Piros ékezetek egy kis konyha belsejében

Vörös technika

 • Piros székek
 • Piros székek

A piros konyhai szett azonban akkor is elfogadható, ha a fali dekoráció semleges színű, vagy jobb fehér, mint az alábbi képen..

 • Kis piros konyha
 • Kis piros konyha

3. Vegye figyelembe a piros hőmérsékletét és a konyha tájolását

A pirosat meleg színeknek nevezik, de nem minden ilyen egyszerű, mert egyes árnyalatai hidegek is lehetnek. Ezért, amikor a piros konyha háttérképét, a falak és a konyhabútorok festékhangját választja, próbálja meg emlékezni a jól ismert szabályra: az „északi” szobákat meleg piros árnyalatokkal kell „felmelegíteni” (és az első fotó), és „Déli” – hidegekkel (alsó kép).

Piros konyha a belső térben

Piros konyha a déli oldalon

Ugyanezen elv szerint próbáljon meg kiegészítő és kiegészítő belső színeket választani. Így például egy olyan konyhában, ahol nincs természetes fény, és skarlát, sárga, homokos, bézs árnyalatokkal párosul.

Piros és sárga falak a konyhában

A hűvös kísérő színek némi hűvösséget és frissességet adnak a jól megvilágított “déli” konyhának: kék, kék, szürke, rózsaszín árnyalatok.

Konyha piros és kék árnyalatokkal

A fényes homlokzatok, az üvegezett csempe, az üveg, a króm és a fém felületek szintén segítenek kiegyensúlyozni a vörös hőjét..

 • Piros -fehér konyha belseje
 • Piros -fehér konyha belseje

4. Ne fesse vörösre az egész falakat.

Nem szabad teljesen festeni a falakat vörös festékkel, vagy piros tapétát ragasztani rájuk, de az egyik akcentusfalat skarlátvörös díszítéssel díszítheti, amint az a következő fotóválasztékban látható..

Ékezetes fal a konyha belsejében

Ékezetes fal a konyha belsejében

Piros falak a konyha belsejében

Piros falak a konyha belsejében

Piros tapéta a konyha belsejében

A falak tapétájának és festékének kiválasztásáról itt és itt olvashat.

5. A belső tér színsémájának összeállításakor vegye figyelembe a színkombináció elveit

Akár egy jövőbeli piros konyha belsejét tervezi, akár fel akarja frissíteni a már kialakult környezet megjelenését, a színsémák és a színkör segítenek a színek és a kívánt hangulat sikeres kombinációjának létrehozásában. Ebben a videóban látható, hogyan lehet megtanulni a helyes színkombinációk önálló elkészítését.

A palettát olyan speciális webhelyeken is megtalálhatja, mint a Színpaletták, Színegyensúly stb., Amelyek a háttér (fő), kiegészítő és kísérő árnyalatokból alkotnak színsémát. Íme a sárga, kék, zöld, szürke, bézs színek kombinációi, amelyeket a Színpaletták weboldal adatbázisában találtunk.

 • Színpaletták
 • Színpaletták

Képgaléria

Az inspiráció érdekében összegyűjtöttük a vörös konyhákról készült fényképek nagy választékát, valamint a fehér-piros, fekete-piros és egyéb tervezési lehetőségeket különböző stílusokban..

Piros -fehér konyha a belső térben

A legsokoldalúbb és legbiztonságosabb lehetőség, különösen releváns egy kis konyha díszítésekor.

Piros -fehér konyha

Piros -fehér konyha

Piros -fehér konyha

 • Fehér és piros konyha
 • Fehér és piros konyha
 • Piros -fehér konyha
 • Piros -fehér konyha

Fekete és piros konyha a belső térben

Egy ilyen kontrasztos tartomány jobban megfelel az art deco, a minimalizmus, a modern, a loft és természetesen a pop art stílusában kialakított konyháknak..

 • Fekete -piros konyha
 • Fekete -piros konyha
 • Fekete konyha piros ékezetekkel
 • Fekete konyha piros ékezetekkel
 • Fekete konyha piros ékezetekkel

Fekete -piros konyha

Fekete -piros konyha

Fekete -piros konyha

Fekete -piros konyha

Fekete -piros konyha

Fekete -piros konyha

Burgundi konyhák

A Bordeaux -i konyhák nagyszerű alternatívát jelentenek az élénkpiros konyhákhoz, amelyek mind a modern, mind a hagyományos kivitelben jól mutatnak..

 • Bordeaux -i konyha
 • Bordeaux -i konyha
 • Bordeaux -i konyha

Bordeaux -i konyha

Bordó konyha

Konyhák piros köténnyel

Ha fényes foltokat szeretne hozzáadni a belső tér színösszeállításához, akkor a konyhai kötényt pirossal díszítheti. A következő fotóválogatás példákat mutat üvegkötényre, mozaikra, csempére, “disznóra” vagy téglára.

Piros kötény és fehér konyha

Tégla kötény

 • Piros kötény és fehér konyha
 • Piros kötény és fehér konyha
 • Piros kötény és fekete konyha
 • Piros kötény

Konyhák piros függönyökkel és textíliákkal

Ha bármilyen stílusban piros függönyöket függeszt a konyhában, akkor otthonos és meleg lesz, de jobb elkerülni a teljesen skarlátvászon anyagból készült terjedelmes függönyöket – a ketrecben lévő piros függönyök, pöttyök vagy csíkok sokkal harmonikusabbak lesznek.

Piros függönyök a konyhában

Piros függönyök a konyhában

Piros redőnyök

Piros terítő

Piros konyhák klasszikus stílusban

A klasszikus stílusban és más hagyományos stílusokban, mint a country és a Provence, a bútorok nem élénkpirosak, hanem bordó, terrakotta, őrültebb és más tompított vagy mély árnyalatok.

Piros konyha klasszikus stílusban

Piros konyha vidéki stílusban

Piros konyha klasszikus stílusban

Piros konyha klasszikus stílusban

Pop art piros konyha

A piros konyha egy pop art stílusú belső térben megfelelő, mint senki más. Ha szeretné egy kicsit felfrissíteni a piros konyhai dizájnt, könnyedén megteheti ezt úgy, hogy retro plakátokat akaszt a falra, és fekete -fehér ékezeteket ad a dekorációhoz..

Pop art piros konyha

Pop art piros konyha

Pop art piros konyha

Pop art piros konyha

A vörös más színekkel kombinálva

A piros nemcsak az alapszínekhez illik: fekete, fehér, szürke, bézs, hanem semleges zöldhez, hidegkékhez és meleg sárgához is.

Kék-piros konyha

Piros és zöld konyha

Piros és zöld konyha

Szürke-piros konyha