11 tervezési tipp egy fekete -fehér konyhához

A fekete-fehér színösszeállítás nemcsak szuper-stílusos, hanem sokoldalú is, hiszen mind a kicsi, mind a nagy konyhához illik, klasszikus és modern belső terekhez egyaránt..

 • E két szín helyes használatával akár korrigálhat néhány helyiséghibát, például vizuálisan tolhatja a falakat, vagy megemelheti az alacsony mennyezetet..

Másrészt a fekete -fehér konyha kialakításának tervezésekor sok hibát követhet el, és a látványos belső tér helyett nyomasztó és idegesítő látást kaphat. Ebben a cikkben 11 praktikus tippet talál a monokróm konyha díszítésére és 50 inspiráló fotóötletet..

11 tipp a fekete -fehér konyha kialakításához

Tipp 1. Fogadjon a fehérre

A fekete -fehér egyenlő dózisban történő alkalmazása vagy a túlnyomórészt fekete használata kockázatos és nehéz feladat. Valójában ebben az esetben a belső tér túlságosan komor lesz. Ha nem vagy biztos az ízlésedben és a mértékedben, akkor vedd alapul a fehéret. Ez különösen akkor szükséges, ha:

 • Kis konyha (a fehér kibővíti a teret);
 • Nincs benne elegendő természetes fény (a könnyű felületek visszaverik és növelik a fényt);
 • Nem áll készen a mindennapi tisztításra (furcsa módon a fehér kevésbé szennyeződik, mint a fekete);
 • Azt tervezi, hogy klasszikus stílusban díszíti a belső teret.

Másrészt ne feledje, hogy a fehér bőség szintén nem kívánatos, mert a benne lévő fekete részletek egyszerűen “feloldódhatnak”, és megfoszthatják a belső teret a világos kontrasztoktól. Próbáljon kiegyensúlyozni és ragaszkodni a fekete -fehér felületek arányához, mondjuk 1: 3 vagy 1: 4.

Kis fekete -fehér konyha

Kis fekete -fehér konyha

Kis fekete -fehér konyha

Kis fehér konyha fekete munkalappal

Tipp 2. Ha félsz hibázni, használd az alábbi belsőépítészeti forgatókönyvet …

A padlót sötét színnel, a falakat és a mennyezetet pedig fehér színnel díszítse. A legjobb, ha a fejhallgató homlokzatát fehér színben (legalább a felső rétegben) választja, de a kötényt és esetleg a munkalapot – feketén.

Fekete -fehér konyha

Tipp 3. Ne feledje, hogy sötét felületeken a por, foltok, ujjlenyomatok és egyéb szennyeződések jobban láthatók

A fényes felületek különösen gyorsan koszolódnak. Annak érdekében, hogy könnyebben tartsa tisztán konyháját, próbálja meg a praktikus anyagokat választani, azaz nincs megkönnyebbülés, nedvességálló, porálló. Például a padlóra alkalmas praktikus csempe vagy antisztatikus tulajdonságokkal rendelkező természetes fa (ez lehet parketta / padlólap / blokkparketta). Ugyanez vonatkozik a munkafelületekre is – kötényre és munkalapokra. Ezenkívül a padló, a munkalapok és a kötény befejezéséhez tanácsos olyan anyagokat használni, amelyek kisméretű természetes mintával vagy nyomtatással rendelkeznek. Így például egy munkalap és egy kötény esetében gránit vagy agglomerátum lehet kis foltokkal (lásd a fotót). Ilyen körülmények között a morzsa, a foltok és a csíkok sokkal kevésbé észrevehetők, mint egy tiszta fekete felületen..

Gránit hátlap és munkalap

Egy másik nagyszerű ötlet, hogy a padlót és a kötényt fekete -fehér csempe díszíti..

 • Kötény fekete -fehér mozaik csempe A teljesen fekete kötény nagyon könnyen szennyeződik, de a fekete -fehér nagyon praktikus.
 • Kötény fekete -fehér mozaik csempe A teljesen fekete kötény nagyon könnyen szennyeződik, de a fekete -fehér nagyon praktikus.

Van egy másik módja is – a padló, a backsplash és a munkalapok kevésbé fehér fehér színben, valamint a fülhallgató homlokzata – fekete színben.

Fekete Art Deco konyha

 • Fekete Art Deco konyha
 • Fekete Art Deco konyha
 • Fekete Art Deco konyha
 • Fekete Art Deco konyha
 • Fekete Art Deco konyha

Tipp 4. Teremtsen optikai csalódásokat a hely növelése érdekében

Ha egy fekete elemet fehér alapra helyeznek, úgy tűnik, hogy a mélybe esik. Ezt az optikai csalódást jól ki lehet használni. Íme néhány tipp, hogyan kell ezt megtenni:

 • Ha a falakat fehér festékkel, a mennyezetet pedig feketével festik, akkor vizuálisan magasabbnak tűnik. Van egy kevésbé extrém módja is – a padló sötét színű díszítése, és a falak és a mennyezet megvilágítása..
 • Ha a falak és a konyhakészlet fehérek, és a kötény fekete (lásd az alábbi fotót), ez növeli a tér térfogatát, és egy mély rést eredményez a falban..

Fekete kötény egy fehér konyhában

 • Ha három falat festesz fehér festékkel, és egy falat (vagy egy fal töredékét) feketével, akkor az elmélyül, és a konyha nagyobbnak tűnik.

Fekete fal

Tipp 5. Válassza ki a megfelelő belső stílust

A fekete -fehér színösszeállítás semmiképpen sem illik a provence -i stílushoz, az angol klasszikusokhoz vagy az empire stílushoz. De jól kijön a következő területekkel:

 • Art Deco;
 • Párizsi stílus;
 • Skandináv stílus;
 • Csúcstechnológia;
 • Minimalizmus;
 • Retro pop (piros és narancssárga színekkel kombinálva).

Skandináv stílusú konyha

Skandináv stílusú konyha

Fekete -fehér konyhabelső párizsi stílusban

Fekete -fehér konyhabelső párizsi stílusban

Kis fekete -fehér konyha a minimalizmus stílusában

Kis fekete -fehér konyha a minimalizmus stílusában

Piros, fekete -fehér konyha retro stílusban

Fekete-fehér-piros konyha retro stílusban

6. tipp: Hozzon létre egyenletes megvilágítást

A gyenge mesterséges megvilágításban, kemény árnyékokkal a fekete -fehér konyha kényelmetlenül és nem annyira lenyűgözőnek tűnik. A fekete -fehér belső terek ideális megvilágítása az egyenletes, lágy, semleges vagy meleg fehér fény. Ezt egy csillárral nem lehet elérni, ezt ki kell egészíteni vagy ki kell cserélni a mennyezet kerülete mentén elhelyezett reflektorokkal. A falikarok vagy állólámpák szintén segítenek az egységes világítás megteremtésében..

Fekete -fehér konyha megvilágítása

Tipp 7. Használjon fekete -fehér nyomatokat és dísztárgyakat

A csíkok, kopófog, zebra, pöttyös, sakktábla, zongora kulcsjegyek és motívumok klasszikus fekete -fehér nyomatok, amelyek tökéletesen illeszkednek a monokróm belső térbe.

Fekete -fehér nyomatok a belső térben

By the way, egy fekete -fehér ketrec készült négyzet alakú csempe fog kinézni a padlón. Egyébként, ha átlósan fekteti, a tér vizuálisan megnő..

A következő fényképválasztékban több példát láthat egy ilyen padlóra..

Fekete -fehér padló

Modern konyha fekete -fehér padlóval

Fekete -fehér konyha padló

Fekete -fehér konyha padló

Tipp 8. Kombinálja a szokatlan anyagokat és a kontrasztos textúrákat

A fekete -fehér konyhák túl szigorúnak vagy unalmasnak tűnhetnek, mert csak két színük van. Ennek elkerülése érdekében próbálja meg kombinálni a különböző textúrájú anyagokat egymással. Így például a konyhai egység felső rétegének homlokzata fényes lehet, az alsó pedig matt, amint az az alábbi képen látható..

Fekete fejhallgató

Ezenkívül szokatlan anyagok segítenek a belső tér diverzifikálásában, például fekete vagy fehér márvány, téglafal vagy texturált fa..

Márvány a konyha belsejében

9. tipp: Adjon hozzá néhány színes vagy fémes ékezetet

A fekete -fehér konyha túlzott megszorítása segít eloszlatni a színes ékezeteket. Ez lehet például fali dekoráció, vázák, edények, szalvéták a tányérokhoz és bármilyen más kiegészítő. A legfontosabb dolog nem elragadtatni a díszítéssel, hogy ne terhelje túl az amúgy is önellátó belső teret..

 • A fekete -fehér kombináció szinte bármilyen színnel kiegészíthető, és organikusnak tűnik. De a piros, rózsaszín, sárga és zöld színek különösen hatékonyan kombinálhatók a fekete -fehérrel..

Zöld ékezetek a fekete -fehér konyhában

Egy másik tipp arra vonatkozóan, hogyan lehet könnyedén elegáns hangulatot varázsolni a fekete -fehér konyhába, az arany, ezüst, réz vagy bronz színű fémes ékezetek hozzáadása. Az arany részletek különösen jól mutatnak például bútorfogantyúk, lámpák vagy vízvezeték -szerelvények formájában..

Arany lámpa fekete -fehér konyhában

Arany lámpák a konyha belsejében jpg

Tipp 10. Fali dekorációhoz használjon fekete -fehér fényképeket

A fekete -fehér fényképeket vagy grafikus képeket egyszerűen a monokróm belső terek díszítésére készítik. Csak akasszon fel egy nagy posztert vagy pár apró keretes fotót a falra. És látni fogja, milyen stílusos lett a konyhája..

Konyha dekoráció fekete -fehér fotókon

Fekete -fehér konyhai dekoráció

Tökéletesen illeszkedik a fekete -fehér belső térbe és az egyik fal fekete -fehér tapétájába. Ha a konyha kicsi, akkor a fotótapétát perspektivikus képpel kell kiválasztani..

Fénykép háttérkép fekete -fehér

Fénykép háttérkép fekete -fehér

Fénykép háttérkép fekete -fehér

Tipp 11. A fekete -fehér belső tér lágyításához és hangulatossá tételéhez fából készült részletek segítenek

A fa melegsége és természetessége kompenzálja a monokróm skála súlyosságát, és kényelmesebbé teszi a konyhát. A fapadló lehet padló, munkalap vagy bútor. A fa különösen szervesen illeszkedik a skandináv, minimalista vagy klasszikus belső térbe..