Vilken är bäst att välja en fasad för köket

Den övergripande inredningen i köket beror på fasaden: det är därför det är viktigt att välja rätt möbel för ditt rum. Den övergripande inredningen i köket beror på fasaden: det är därför det är viktigt att välja rätt möbel för ditt rum.Köket är ett ganska viktigt rum som bär en stor funktionell belastning. Det är här som hela familjen samlas vid middagsbordet, kommunicerar och delar med sig av sina intryck. Med tanke på kökets betydelse måste dess inredning och arrangemang behandlas mycket noggrant. Detta gäller särskilt valet av köksfasaden..

Fasadmaterial för köket: vilket är bättre

Idag erbjuder köksmöbelföretagen ett brett utbud av fasader. Frontpanelen är möblernas yta. Därför måste valet behandlas mycket noggrant..

Spånskiva är det mest lämpliga alternativet för personer som vill spara pengar. För ett relativt lågt pris kan du få ett riktigt högkvalitativt resultat. Spånskiva är det mest lämpliga alternativet för personer som vill spara pengar. För ett relativt lågt pris kan du få ett riktigt högkvalitativt resultat.

För tillverkning av fasader används följande material:

  • Spånskiva är det mest populära materialet som används i stor utsträckning för att göra ramen. Idag levereras en ny spånskiva till marknaden, som har en hög densitet och fuktbeständighet. Detta gör att materialet kan användas i en fuktig miljö.
  • MDF. Jämfört med det tidigare materialet är MDF ett mer modernt alternativ. För tillverkning av plattor används damm och spån som limmas ihop med karbamidhartser. På grund av den speciella produktionstekniken har brädorna en hög densitet och kan motstå deformation..
  • Solitt trä. Detta material är av högsta kvalitet och dyraste. Det används ofta för att göra dörrkarmar. Före användning behandlas trädet med ett antiseptiskt medel, som skyddar det mot fukt och temperaturförändringar.
  • Plast. Materialet används ofta i moderna kök. Ursprungliga mönster är gjorda av det, som kan ha en annan nyans och textur.. 

Träfasaden är lämplig för kök i lantlig stil och i Provence -stil Träfasaden är lämplig för kök i lantlig stil och i Provence -stil

För tillverkning av köksfasader används även metall, faner och andra material..

Hur man väljer en möbelfasad för köket (video)

Typer av fasader för köket

Fasaden är den främre delen av köksmöblerna. Beroende på design är de ram och solida. Ramprodukter består av en ram och en panel. Oftast används en tunn skiva eller plywood för tillverkning av paneler. Det speciella med ramfasader är att de kan vara gjorda av flera olika material. Massiva fasader är en produkt gjord av ett material..

Den största nackdelen med träfasader är materialets tendens att ruttna och dess brandrisk. Du kan enkelt eliminera alla dessa brister genom att täcka din träfasad med ett speciellt skyddslack. Den största nackdelen med träfasader är materialets tendens att ruttna och dess brandrisk. Du kan enkelt eliminera alla dessa brister genom att täcka din träfasad med ett speciellt skyddslack.

Huvudrepresentanten för massiva fasader är massiva träprodukter. De är relativt dyra. Detta beror främst på den höga kostnaden för materialet från vilket de är tillverkade. Ur den skapas ursprungliga fasader, som är dekorerade med snidade element. Den största fördelen med sådana produkter är miljövänlighet..

För att skydda gruppen från negativa miljöfaktorer behandlas den med träfläck och andra speciella fasader..

Produkter av MDF -paneler är också mycket populära. Ovanifrån är fasaden täckt med olika material. Så det kan vara en speciell PVC -film, emalj, plast eller plywood. Tack vare denna beläggning får produkterna estetik och hållbarhet. På marknaden presenteras sådana fasader i ett brett spektrum.

Om vi ​​pratar om moderna modeller av fasader, är det värt att lyfta fram metallprodukter. För tillverkning används rostfritt stål och aluminiumlegeringar. I grund och botten används sådana möbler för att utrusta köket i en ultramodern stil. För att ge produkterna originalitet är de täckta med färgade filmer, frästa mönster och dekorerade med glasinsatser.

Metallfasaden har en speglad yta. Han kan visuellt utöka köket Metallfasaden har en speglad yta. Han kan visuellt utöka köket

Dessutom används metall för tillverkning av ramfasader. I detta fall är ramen gjord av metall och panelen är gjord av glas eller andra material..

Vilken fasad är mer praktisk

Idag är det svårt att säga vilken fasad som är mer praktisk för köket. Varje person har sin egen uppfattning om denna fråga. Men det finns alternativ som kan särskiljas från resten..

MDF

Till att börja med är det värt att notera produkter från MDF. Sådana fasader är hållbara, starka och finns på marknaden i ett brett sortiment. Det är också värt att notera att MDF -produkter är billiga. De är mycket enkla att rengöra från olika föroreningar..

Plast och metall

Det finns också plast- och metallfasader. Detta gäller särskilt för ramkonstruktioner där ramen är gjord av plast och panelen är gjord av glas.

Kökfasader av flera material är en utmärkt lösning för köket: de kan dölja många brister i de material som möblerna är gjorda av. Kökfasader av flera material är en utmärkt lösning för köket: de kan dölja många brister i de material som möblerna är gjorda av.

Faktum är att sådana panelprodukter har ett attraktivt utseende och kan dekorera vilket kök som helst. I alla fall tolererar kombinerade plast- och metallprodukter lätt effekterna av negativa miljöfaktorer.

Från en array

När det gäller massiva träprodukter är deras främsta nackdel deras höga pris. Naturligtvis ser de prestigefyllda ut, och tack vare speciell impregnering klarar de hög luftfuktighet..

Som regel används träfasader i privata hus. Som regel används träfasader i privata hus.

En sådan fasad måste hanteras mycket försiktigt. Skadade områden kan orsaka att produkten sväller.

Laminerade köksfasader

Laminerade fasader anses vara de billigaste produkterna. För tillverkning används laminerad spånskiva. Detta alternativ är idealiskt för dem som vill spara pengar på köksinredning. Naturligtvis ser sådana fasader oattraktiva ut..

Laminerade fronter är ett av de mest populära sätten att dekorera ditt kök, så att du kan välja även de mest ovanliga och levande färgerna. Laminerade fronter är ett av de mest populära sätten att dekorera ditt kök, så att du kan välja även de mest ovanliga och levande färgerna.

För att ge dem originalitet och estetik är de inramade av en aluminiumprofil. En sådan profil förfinar inte bara möblerna utan skyddar också fasadens kanter från fukt..

Laminerade fasader i det inre av köket (video)

Laminerade fasader kan ha olika utseende. Så imitationsträ och andra naturmaterial är särskilt populära. Deras yta kan vara antingen matt eller blank. Tack vare en sådan variation kan alla hitta det mest lämpliga alternativet för sig själva..

Exempel på fasader för köket (foto i interiören)