Vi skapar ett perfekt kök designprojekt 10 kvm. m: de mest relevanta idéerna

Ett modernt kök ska vara så bekvämt som möjligt, eftersom det är ett multifunktionellt rum Ett modernt kök ska vara så bekvämt som möjligt, eftersom det är ett multifunktionellt utrymme Ett modernt kök är ett multifunktionellt utrymme där inte bara mat och matlagning. Ofta är detta både ett vardagsrum där företag samlas, och en plats för kvällssamling. Det händer att köket blir ett mysigt hörn för värdinnan, där hon över en kopp te kan se en film, göra hantverk, skvallra med en vän.

Därför bör utformningen av detta rum inte väljas spontant, eftersom atmosfären återspeglas i både humör och välbefinnande..

Inredningen i köket är ett komplext men mycket intressant projekt som förr eller senare kommer upp framför varje familj.

Kök på 10 rutor – möjligheter

Även om du vill ha ett större kök måste jag säga att tio rutor är ett mycket bra alternativ. Med en kompetent layout kan ett sådant utrymme göras så bekvämt som möjligt, bekvämt för matlagning och snyggt..

Om köksdesignprojektet är 10 kvm. m är komponerat kompetent, kommer rummet att vara snyggt och så bekvämt som möjligt Om köksdesignprojektet är 10 kvm. m är komponerat kompetent, kommer rummet att vara snyggt och så bekvämt som möjligt

Du måste utgå från kökets geometriska form: layouten, baserad på denna faktor, kan antingen vara enradig eller dubbelradig.

Om rummet har en rektangulär form, då den optimala linjära (enradig) layouten. Du kan skapa L-konfiguration eller omvänd, L-konfiguration av arrangemanget av köksmöbler. I det här fallet kommer matsalen att ligga vid den motsatta väggen..

Om ingången till köket är från den större sidan är en tvåradig layout möjlig. Det betyder: möbler och apparater längs motstående väggar, matplatsen upptar en rad med möbler.

För ett fyrkantigt kök blir arbetsytans hörnlayout så bekväm som möjligt. För ett fyrkantigt kök kommer arbetsytans hörnlayout att vara så bekväm som möjligt. I ett rektangulärt kök med tillgång till balkongen kan möbler placeras längs väggarna I ett rektangulärt kök med tillgång till balkongen kan möbler placeras längs väggarna Layout i ö-stil är perfekt för långsträckta kök längs fönstret Layout i ö-stil är perfekt för långsträckta kök längs fönstret

Projektet med hörnplacering av möbler (om köket är rektangulärt) lyckades, så en triangel (kyl / diskbänk / spis) kommer att bildas. Av praktiska skäl bör diskbänken, kylskåpet och spisen vara på armlängds avstånd från arbetsytorna. Men kom ihåg att enligt Feng Shui bör alla dessa tre huvudzoner vara i geometriskt olika plan..

Ett fyrkantigt kök föreslår ännu större idéer för placering, här kan du påbörja någon form av renovering. P-konfiguration och tvåradig möbelarrangemang är det vanligaste valet för ett visst rum på 10 kvadratmeter.

Hur man använder utrymmet effektivt

Det inre av köket är dess ansikte, och du kommer att se dess design varje dag. Därför för många saker, variation, röran – det här är uppenbarligen inte i vilken riktning man ska röra sig. När du planerar en renovering, överväg en design som är svår att tröttna på eller som inte kommer att tröttna dig över tid..

Det mest rationella är användningen av utrymme i höjd, liksom användningen av fönsterbrädan som en del av arbetsområdet Det mest rationella är användningen av utrymme i höjd, liksom användningen av fönsterbrädan som en del av arbetsområdet

Och naturligtvis är en separat fråga rationell användning av området.. Här är några tips om detta:

  • Det är bättre att byta ut svängdörren med en båge, en sådan ändring av den planerade renoveringen kommer visuellt att frigöra ett par meter till, och köksövergripande design blir bara mer lakonisk.
  • Genom att installera diskbänken i hörnet kan du få ett stort utrymme ovanför det, vilket är mycket bekvämt i vardagen.
  • Ytterligare skåp under fönsterbrädan kommer att vara en förvaring för små köksredskap, och kommer att göra rumets design mer originell..
  • En bred fönsterbräda är ett fritt arbetsområde där du till exempel kan sätta en mikrovågsugn.
  • En bred fönsterbräda kan också bli en fortsättning på bardisken, som perfekt passar in i nästan vilken inredning som helst.
  • Ett köksrum med en soffa är inte ovanligt, placera det nära fönstret, placera hyllor ovanför det med olika nödvändiga småsaker, kokböcker, gastronomiska berättelser, och interiören blir mysig och vacker.

Efter att ha slutfört reparationer, i synnerhet huvudarbetet, glöm inte detaljerna som påverkar den övergripande designen mycket..

Kök 10 kvm m. Vi använder utrymme effektivt (video)

Hur man hanterar ventilationsboxen?

De flesta ägare vill dölja allt som inte dekorerar köket. Så de bestämmer sig för att göra med ventilationsboxen.. Det finns bra idéer här också, till exempel:

  • Lådan kan döljas under efterbehandlingsmaterialet, utskottet kommer inte att försvinna, men den övergripande estetiken kommer att gynnas.
  • Du kan göra detta med ventilationslådan: lägg upp den uppifrån och ner med keramiska plattor eller mosaik, eller stäng den med en speciell glaspanel med 3D -effekt..
  • Med lådan vid dörren kan du göra detta: använd spegelväggar i utformningen av detta. Naturligtvis kommer de att kräva extra vård, men rummet kommer att bli ännu större..

Det är inte svårt att sätta in lådan i interiören, ibland kan den till och med bli sammansatt mitt i rummet..

Ventilationsboxen kan användas som dekorativt element för installation av en bardisk Ventilationsboxen kan användas som dekorativt element för installation av en bardisk Om avsatsen i hörnet slås i samma stil med arbetsytans förkläde och döljs med möbler, blir det nästan osynligt Om avsatsen i hörnet slås i samma stil med arbetsytans förkläde och döljs med möbler, blir det nästan osynligt Ventilationslådan kan bli den främsta dekorativa accenten i ditt kök. Ventilationslådan kan bli den främsta dekorativa accenten i ditt kök.

Belysning

När du planerar en renovering, överväga ämnet belysning separat. Bekvämlighet, komfort beror på det, ljus kan betona rummets värdighet, dekorera interiören i ett fyrkantigt eller rektangulärt kök.

Tre typer av belysning är vanligtvis planerade: allmän rumsbelysning, belysning ovanför baren och belysning ovanför arbetsområdet..

Ett korrekt planerat belysningssystem är en del av designidén. Ett korrekt planerat belysningssystem är en del av designidén.

Belysningen av den senare bör vara skugglös; för detta är belysning under skåpen eller hängande belysningsarmaturer lämpliga. LED -belysning kan fungera som en belysning av arbetsområdet – det är ekonomiskt, hållbart och lyser tillräckligt starkt.

Infälld spotbelysning är en smart lösning för en bardisk (eller ö). Denna typ av belysning i köket är också 10 kvm. m kan användas för att markera detaljer och detaljer i interiören.

Köksdesign på 10 kvm M Video)

Slutsats

Renoveringen av köksutrymmet, tanken på en design på tio meter av det tillgängliga området är en bra sak. Köket kan zoneras, experimentera med placering av möbler, vilket gör detta rum till en gren av vardagsrummet, utan att begränsa matlagningsområdet.

Någon gillar den rationella användningen av varje centimeter, och någon frigör utrymme maximalt och föredrar utrymme framför allt. Alla alternativ är bra, det viktigaste är att en enda idé syns i köksbilden.

Framgång!

Köksdesign 10 kvm (interiörfoto)