Vi gör pannkakor från köttfärs med egna händer

 • Köttpannkakor är en mycket god maträtt som kan kombineras med alla tillbehör Köttpannkakor är en mycket god maträtt som kan kombineras med alla tillbehör Tillagningstid: 45 min.;
 • Portioner: 6;
 • Kcal: 245;
 • Proteiner / fetter / kolhydrater: 70 g / 60 g / 40 g.

Köttpannkakor är inte på något sätt sämre än vanliga kotletter i sin smak, och att laga dem är mycket lättare och snabbare. Dessutom finns det många olika recept för att göra köttpannkakor, så att du kan glädja ditt hushåll med läckra och hälsosamma rätter varje dag..

Ingredienser

 1. Malet kött – 200 g;
 2. Lök – 1 st .;
 3. Kefir eller yoghurt – 250 ml;
 4. Mjöl – 4 msk. l.;
 5. Ägg – 1 st .;
 6. Ripper – 1 tsk;
 7. Salt peppar;
 8. Vegetabilisk olja.

Läckra pannkakor med köttfärs på kefir eller yoghurt

Det händer så att vanliga köttbitar bara blir uttråkade.

Ett bra alternativ till dem kan vara köttpannkakor med kefir, som skiljer sig åt:

 1. Extra mjukhet;
 2. Ömhet;
 3. Unik smak.

Köttpannkakor, som tillagas i kefir, är mycket mjuka och mjuka Köttpannkakor, som tillagas i kefir, är mycket mjuka och mjuka

Köttpannkakor kan göras med kefir eller mjölk.

När du förbereder pannkakor med mjölk är det bäst att ta fetare hemlagad mjölk eller ersätta den med grädde.

Detta kommer att göra smaken mjukare och mer delikat. Sådana pannkakor är perfekta även för barn från 1 år..

Näringsrika pannkakor från malet kött med kefir: ett steg för steg -recept

Pannkakor anses vara det bästa alternativet för att göra en utsökt och hälsosam frukost..

Denna maträtt kan också hjälpa till om gäster oväntat kommer..

Köttpannkakor tillagade med kefir har utmärkt smak, eftersom degen ger dem extra mjukhet och köttfärsen ger dem en utsökt smak. Vissa människor kallar sådana pannkakor för lata vita, eftersom de smakar mycket som denna maträtt. Köttfärs för tillagning av pannkakor ska vara fläsk eller kyckling. Om så önskas kan du lägga till örter, vitlök, kryddor i degen.

Receptet för att göra pannkakor är ganska enkelt steg för steg, och även en nyvärdinna kan hantera det:

 1. Först måste du förbereda alla produkter som krävs för att göra pannkakorna. Köttfärs för att göra pannkakor kan tas färdigt, eller helt enkelt mala köttet. Du kan ta kefir av absolut fettinnehåll.
 2. Häll kefir i en skål, tillsätt ett rått ägg och salt. Häll i mjöl, förblandat med bakpulver. Om det inte finns något bakpulver är det fullt möjligt att ersätta det med vanligt bakpulver..
 3. Tillsätt färdig strålkastare, hackad lök och peppar efter smak i degen. För att förhindra att lökbitarna blir för grova kan du också mala dem när du tillreder köttfärs..
 4. Den resulterande blandningen måste blandas mycket väl så att en homogen blandning utan klumpar erhålls. Om degen inte är tillräckligt tjock måste du tillsätta mjöl tills den önskade konsistensen erhålls..
 5. Du måste steka pannkakorna i en förvärmd stekpanna med tillsats av olja. Under stekningsprocessen måste du kontrollera brandenivån så att de bakas väl, eftersom degen innehåller rått kött. Pannkakornas beredskap bör kontrolleras med en gaffel eller torr match..

Servera den färdiga rätten med gräddsås, örter och vitlök. Alternativt kan de serveras med senap eller pepparrot. Pannkakor kan serveras varma eller kalla.

Mjuka pannkakor: vi lagar mat för hela familjen

Det är modernt att laga pannkakor fyllda med köttfärs. De visar sig vara mycket mjuka, frodiga och välsmakande..

Till skillnad från många rätter gjorda av deg med köttfärs behöver du inte rulla ut degen när du förbereder en pannkaka och alla processer görs mycket snabbt och enkelt..

För att förbereda sådana pannkakor måste du göra en separat deg..

Du kan göra malda pannkakor mjuka med hjälp av jäst, som måste läggas till degen. Du kan göra malda pannkakor mjuka med hjälp av jäst, som måste läggas till degen.

Du behöver också:

 1. Förbered köttfärs.
 2. Degen ska definitivt passa lite.
 3. Lägg sedan lite deg på en varm stekpanna, köttfärs på den och häll degen igen.
 4. Stek pannkakorna tills de är kokta på båda sidor.

För att pannkakor ska bli fluffiga, mjuka och välsmakande är det bäst att göra en jästdeg..

En ganska ovanlig och original smak erhålls från pannkakor gjorda på förkokt kött. För att göra pannkakorna saftiga och mjuka är det bäst att ta kyckling eller kalkon. Du kan göra bakade pannkakor. Svamp, ägg med gröna lök, såväl som kokt kött eller köttfärs passar bra som bakning..

Rejäla pannkakor från köttfärs (video)

För att göra pannkakorna med en ovanlig smak kan köttet marineras preliminärt en kort stund. Majonnäs, vinäger eller sojasås är lämpliga som marinader..

Hackad pannkaka: recept (foto)

Tillsätt salt och lite socker till kefir vid rumstemperatur Tillsätt salt och lite socker till kefir vid rumstemperatur Tillsätt nu mjöl med bakpulver Tillsätt nu mjöl med bakpulver Knåda degen och låt den stå en stund Knåda degen och låt den stå en stund Nu fortsätter vi att steka köttfärs med lök och kryddor Nu fortsätter vi att steka köttfärs med lök och kryddor Häll det stekta köttfärsen i degen Häll det stekta köttfärsen i degen Blanda allt noggrant för att få en homogen massa. Blanda allt noggrant för att få en homogen massa. Häll solrosolja i pannan och värm den väl. Fördela försiktigt pannkakorna med en sked Häll solrosolja i pannan och värm den väl. Fördela försiktigt pannkakorna med en sked Stek köttpannkakor på varje sida på medelvärme tills de är kokta Stek köttpannkakor på varje sida på medelvärme tills de är kokta Läckra och fluffiga köttpannkakor är klara. Smaklig måltid! Läckra och fluffiga köttpannkakor är klara. smaklig måltid!