Spanska köket: solsken och gästfrihet

Det spanska köket är först och främst en plats för vänliga möten och avkoppling Det spanska köket är först och främst en plats för vänliga möten och avkoppling. Det spanska köket är ingalunda en plats för matlagning / ätning. Nej, naturligtvis, de lagar utsökta rätter där och äter lunch och middag, men vi kan säga att det här är en gren av vardagsrummet. En plats för samtal, avkoppling, avkoppling och när du planerar en köksdesign i spansk stil bör detta beaktas.

Spanska köket och dess funktioner

Interiören i det spanska köket kan återskapas, men det kan inte sägas att det blir lätt att göra. Om du verkligen vill uppnå trovärdighet måste du försöka ta hänsyn till alla funktioner i det spanska köket.

Att återskapa en äkta spansk interiör är inte en lätt uppgift. Att återskapa en äkta spansk inredning är inte en lätt uppgift.

Karaktäristiska drag i interiören i spansk stil:

 1. Kontrastfärger och nyanser i design;
 2. Köksuppsättningar är ganska massiva;
 3. Kortfattning och enkelhet i motiv;
 4. Massor av smidda delar;
 5. Det finns dekorativa sniderier på möblerna;
 6. Endast naturmaterial i dekoration.

Den sista punkten är den lättaste att förstå, eftersom Spanien är ett land med ett varmt klimat, vilket innebär att allt ska räddas från denna värme. Och användningen av konstgjorda material kommer naturligtvis bara att förvärra situationen. Tja, du bestämmer själv om du behöver en sådan stil för rekreation.

Maximalt naturmaterial - en nyckelfunktion i den spanska stilen Maximalt naturmaterial – en nyckelfunktion i den spanska stilen

Kök i spansk stil: väggar

Det finns flera alternativ för väggdekoration, men om vi pratar om den mest uppenbara, uttryckande stilen är grov gips. Den kanske mest populära färgen är elfenben. Men det betyder inte att andra färger blir mindre uttrycksfulla, eller att interiören kommer att förlora sin stilistiska övertygelseförmåga av detta..

Du kan använda följande färger i dekorationen av väggarna:

 • Blekt gul;
 • Mjölk;
 • Oliv;
 • Beige och dess variationer;
 • Delikat rosa;
 • Ljusbrun.

Som du kan se dominerar ljusa färger, och detta är också naturligt, och förknippas också med återskapande av naturlig kyla, som är så nödvändig i det spanska köket..

Men dämpad grön och till och med saftig körsbär är dock ganska acceptabelt om de inte överväldigar situationen..

Köksinredning i spansk stil: tak och golv

Huvudkravet för ett golv i det spanska köket är dess taktila “trevlighet”. Enkelt uttryckt ska det vara bekvämt att gå barfota. För detta ändamål är marmor eller keramiska plattor bara väl lämpade. Och det kokar också ner till den svalhet som är så välbehövlig i det spanska klimatet..

Keramiska golvplattor och takbjälkar hjälper till att skapa den atmosfär du behöver Keramiska golvplattor och takbjälkar hjälper till att skapa den atmosfär du behöver

Om du förstår att sådana plattor kommer att vara kalla och olämpliga i ditt kök, men du vill följa alla stilaccenter, bör du tänka på golvvärmesystemet..

När det gäller taket bör dess design vara så enkel som möjligt. Interiören i det spanska köket har redan tillräckligt med accenter, rika och rika element för att “komplicera” taket. Därför är det bästa alternativet vit gips. Men om ditt kök är tillräckligt rymligt är det en bra idé att dekorera taket med mörka balkar..

Köksuppsättning för spansk mat

Möbler i spansk stil har också sina egna egenskaper..

Köket i spansk stil är möbler: 

 • Naturlig;
 • Ofta lättsliten;
 • Handskuren trä;
 • Ganska massivt och starkt;
 • Med matta ytor;
 • Använda smidda metallinsatser.

En uppsättning för ett sådant kök bör vara medvetet grovt, massivt. Det är inte alls nödvändigt att ta ett monokromatiskt headset, det kan vara en kombination av ljus och mörkt.

En massiv uppsättning trä är perfekt för ett kök i spansk stil En massiv uppsättning trä är perfekt för ett kök i spansk stil

En stil är viktigare än färg. Till exempel kan bordet och skåpet ha olika färger, men i samma stil..

En annan “mode” i köksmöbler i spansk stil är många öppna hyllor. För det första kan öppna hyllor alltid förstora rummet visuellt, och för det andra, på just dessa hyllor kan söta burkar och andra köksaccessoarer och nackdelar som du är kär i att skryta, eller, för att dölja, det finns något att skryta med.

Precis som en uppsättning bör matplatsen också vara massiv. Samtidigt kan oförskämdhet utlösas av vacker, raffinerad klädsel på stolarnas säten..

Om du verkligen följer stilprinciperna så strikt, måste du sätta i köket en liten öppen spis med en låg mysig soffa. Kökspisen är mer en hyllning till tradition än praktisk. Därför är det fullt möjligt att imitera.

Vintage -element lägger till sofistikering i interiören Vintage -element lägger till sofistikering i interiören

Hur man dekorerar det spanska köket

Och naturligtvis, som alltid, bestämmer detaljer mycket. Och ibland är det de som ger all rätt att utropa – här är stilen, här – till punkten!

För en spansk köksinredning kan du använda:

 1. Smidda tillbehör, till exempel lampor;
 2. Spår till golvet i tapetteknik;
 3. Ljusstakar i metall halvantik;
 4. Väggtapeter i etno-ämnen;
 5. Stora och små korgar med vackra frukter;
 6. Dekorativa stolöverdrag, där nationella motiv, tomter, prydnad, färger används;
 7. Figuriner och andra siffror som är tematiskt relaterade till Spanien ger upphov till liknande föreningar;
 8. Stora flaskor olja, vin, vackra behållare med kryddor.

Ett sådant kök bör skapa intryck av ett gästvänligt, varmt rum, där både dess originalitet och nationens temperament betonas. Det är fantastiskt att den spanska kulturens värld är oändligt kännbar, och ju längre du kommer in i den, desto mer intressant är den. Och för att förkroppsliga dina intryck i interiörfynd, återskapa atmosfären i ditt älskade land – både användbar och trevlig hobby.

Handgjorda tillbehör ger en touch av komfort till interiören Handgjorda tillbehör ger en touch av komfort till interiören

Spanska köket är en plats där du vill dröja kvar, sitta längre och njuta av vardagens läckerheter. Och varför inte göra det till ett koncept för ditt kök? Dessutom skiljer det sig inte radikalt från slavernas idéer om skönhet och komfort..

Framgångsrik omvandling!

Spanska köket (video)

Spansk matdesign (foto)