Söta pumpa och äppelpannkakor: 3 läckra recept

 • För att göra en otroligt utsökt frukost behöver du pumpa och äpplen För att förbereda en otroligt utsökt frukost behöver du pumpa och äpplen Tillagningstid: 15 minuter;
 • Portioner: 3;
 • Kcal: 243;
 • Proteiner / fetter / kolhydrater: 15 g / 1 g / 41 g.

Pannkakor är perfekta för dem som noggrant väljer produkter för sin kost och övervakar deras figur, hälsa och livsstil..

Ingredienser

 1. Pumpa – 400 g;
 2. Ägg – 2 st .;
 3. Mjöl – 6 msk. l.;
 4. Salt att smaka.
 5. Vegetabilisk olja;
 6. Äpplen – 300 g;
 7. Vanillin;
 8. Muskot – 100 g.

Hur pumpa och äppelpannkakor blev till och blev populära

Pumpan mognar i början av hösten, och senast.

Detta stör inte alls konsumtionen av produkten under hela året och matlagning:

 1. Sylt;
 2. Sylt;
 3. Gröt;
 4. Pannkakor.

Numera har pumpa använts specifikt för bakning, eftersom den har en otrolig smak, mycket vitaminer och en rad olika mineraler. Pumpor anlände till Ryssland på 1700 -talet, men i Europa tillagade kockar rätter från dem redan i början av 1400 -talet..

Pumpa och äppelpannkakor dök upp för länge sedan, men idag är denna maträtt mycket populär. Pumpa och äppelpannkakor dök upp för länge sedan, men idag är denna maträtt mycket populär.

Pumpapannkakor anses vara den enklaste rätten, de är lätta att laga, du behöver inte mycket kostnader när det gäller pengar, ansträngning och tid..

Både barn och vuxna gillar denna maträtt, och det är särskilt viktigt att de är i kosten, vilket betyder att de är perfekta för idrottare och dem som tittar på deras figur. Statistik visar att oavsett hur många pannkakor du gör i mängd kommer det alltid att vara för få av dem..

Pumpa, i sig en kostgrönsak, men för att vara mer exakt är pumpa ett bär som är lågt i komponenter som fiber och organisk syra. Kaloriinnehållet i produkten är 23 kcal per 100 g, dessutom är det 90% vatten.

Det är värt att notera att pumpa har karoten, vars volym är 4 gånger mindre än i morötter. Pumpa och pumpa pannkakor anses vara de mest tillfredsställande, och viktigast av allt, snabbt smältbara. Massan av den kombinerade typen av pumpa är mjuk och fast, beroende på produkttyp och mognadsgrad. Hur som helst har produkten massor av hälsofördelar..

Äpplen är en lika hälsosam frukt, som i kombination med pumpa skapar en otrolig smak, nytta och trevliga nöjen. För beredning av äppel-pumpapannkakor är det viktigt att bara välja saftiga och mogna frukter..

Läckra pannkakor med pumpa och äpplen: laga det själv

Receptet är enkelt. Till att börja med skalas pumpan och äppelfrukterna och gnids fint med ett rivjärn..

Ytterligare åtgärder:

 1. Riven mat läggs i behållaren.
 2. Ägg, salt, socker tillsätts och allt blandas.
 3. Vanillin läggs, mjöl hälls, blandas.
 4. Detta recept kräver inte användning av vätska, eftersom pumpa och äpplen ger den nödvändiga mängden juice.
 5. Sedan tillsätts finhackad muskotnöt. Allt blandas ihop en gång till.
 6. Du måste lägga 2 msk. l. oljor.
 7. Pannkakor stekas i en panna i het olja i ett par minuter på varje sida.
 8. Vänd med två gafflar.
 9. De kan serveras med kondenserad mjölk eller gräddfil..

Pumpa anses vara en mycket bekväm produkt..

Hon:

 1. Kräver inte långsiktig behandling;
 2. Väldigt gott;
 3. Sött utan tillsatt socker.

Pumpa lagras under mycket lång tid och efter att ha skördat skörden på hösten kan den lagras under ett helt år, men under lämpliga förhållanden. Det är ett nöje att rengöra pumpan, för det räcker med att ta bort skalet och ta bort fruktköttet från insidan..

Det är viktigt att notera att pumpafrön aldrig ska kastas, eftersom de också är särskilt användbara..

Pumpa-äppelpannkakor kan tillagas i ugnen eller i en panna. Moderna värdinnor väljer ofta en multicooker för matlagning..

Bakade pumpapannkakor med äpplen: ett recept i ugnen

Ibland finns det ingen tid att laga till och med det enklaste receptet. Till exempel, för att göra pannkakor i en stekpanna, måste du spendera lite tid vid spisen, men du kan också välja en ugn..

Pumpapannkakor med äpplen, som tillagas i ugnen, är mycket goda och doftande. Pumpapannkakor med äpplen, som tillagas i ugnen, är mycket goda och doftande.

Först måste du förbereda ingredienserna:

 1. Pumpa – 700 g;
 2. Ägg – 3 st .;
 3. Socker – 1 msk. l.;
 4. Äpple – 250 g;
 5. Salt och läsk;
 6. Mjöl – 300 g.

Bakade pannkakor är inte mindre hälsosamma och välsmakande än de som stekas i en panna.

Recept:

 1. Grönsaker skalas och gnids.
 2. Alla komponenter blandas i behållaren i följande sekvens: ägg, salt, socker, pumpa, äpple, mjöl, läsk, mjöl.
 3. Allt blandas med en visp. Erfarna kockar rekommenderar inte att använda mixer när de maler istället för att vispa. Vispen kan tillföra syre till degen.
 4. Degens densitet ska likna gräddfil med 15% fett.
 5. Förbereda en bakplåt täckt med pergament.
 6. Bred kakorna med en sked, förfuktad i kallt vatten.
 7. Grädda i 20 minuter.

Du kan servera rätten med vilken sås som helst.

Söta pumpa och äppelpannkakor (video)

En söt och hälsosam efterrätt i form av äpple- och pumpapannkakor kan vara ett bra komplement till frukost, lunch och middag..

Pumpa och äppelpannkakor (foto)

Förbered mat i förväg, inklusive äpplen och pumpa Förbered mat i förväg, inklusive äpplen och pumpa Skala och skär pumpan och äpplen Skala och skär pumpan och äpplen Förbereda ägg, socker och mjöl Förbereda ägg, socker och mjöl Riv pumpa Riv pumpa Vi gnuggar också äpplen på ett rivjärn. Vi gnuggar också äpplen på ett rivjärn. Vispa nu ägg med socker Vispa nu ägg med socker Blanda ägg med pumpa och äpplen i en behållare. Tillsätt mjöl och blanda allt noggrant Blanda ägg med pumpa och äpplen i en behållare. Tillsätt mjöl och blanda allt noggrant Pannkakor ska stekas i en förvärmd panna på båda sidor. Smaklig måltid! Pannkakor ska stekas i en förvärmd panna på båda sidor. smaklig måltid!