Snygg inredning: kök vardagsrum i en vanlig lägenhet

Bardisken har alltid varit den perfekta zonen för rum med kombinerad funktionalitet. Bardisken har alltid varit en ideal zonator för rum med kombinerad funktionalitet.Kök-vardagsrummet som ett enkelrum är en designlösning som inte kommer att överraska någon idag. Men du kan förvåna på ett intressant sätt en sådan kombination av rum. Till exempel är din lägenhet ett-rum, medan köket är ganska stort. Det är vettigt att skapa ett vardagsrum i köket, eller helt enkelt kombinera två i ett rum. Således kommer ett ledigt rum kvar i lägenheten, som kan användas för andra ändamål..

Interiören i det kombinerade rummet i huset ska vara så praktiskt och ganska originellt som möjligt, eftersom ingenting ska utelämnas och båda början ska kännas i samma rum.

Hur man utrustar ett kök-vardagsrum

I ett sådant rum kommer det att finnas tre huvudzoner, detta är den första viktiga punkten. Vad är dessa zoner?

I små rum kan matplatsen begränsas till en bardisk I små rum kan matplatsen begränsas till en bardisk

Zonindelning:

 • Kök. Det kommer att finnas ett kök, samt ett handfat och allt du behöver, hushållsapparater. Utan denna zon är naturligtvis ett sådant kombinerat rum i princip omöjligt i en lägenhet..
 • Middagszon. Det betyder åtminstone ett bord och stolar. Annars kan du säga – matplatsen i huset.
 • Rastzon. Åtminstone är detta en soffa och ett soffbord. Naturligtvis kan du inkludera både en TV (vanligtvis på väggen) och en dator i denna inredning..

Den viktigaste idén med en sådan kombination är utformningen av zonerna i samma stil, så att de får ett enkelrum i lägenheten. Den viktigaste idén med en sådan kombination är utformningen av zonerna i samma stil, så att de får ett enkelrum i lägenheten.

Men om vi avviker från det faktum att du från början förvandlar köksutrymmet till det som populärt kallas hallen, men helt enkelt genom att reparera (riva väggen) kopplade köket till vardagsrummet. Vad händer då? Då är det lättare för dig att installera en zoner.

Den mest föredragna zonatorn idag är hyllorna. Eftersom de delar in rummet i zoner och är praktiska i sig. På hyllorna kan du förvara något slags köksredskap, lådor, korgar eller bara olika vackra saker..

Idéer för köket-vardagsrummet

Det kombinerade utrymmet kan också zonera matplatsen. Det vill säga bord och stolar. Och här är det också mycket viktigt att deras design sammanfaller med konceptet om interiören i alla delar av rummet. Så att han, som man säger, var “både din och vår”.

En ovanlig men snygg zoner kan vara ett ställ eller ett akvarium. En ovanlig men snygg zoner kan vara ett ställ eller ett akvarium.

I det här fallet är det bra om möblerna från rekreationsområdet är i harmoni med köksuppsättningen i färg. Då finns det inget behov av en strikt överensstämmelse mellan bordet och resten av elementen i lägenheten. Du kan överväga dessa idéer med exempel mer detaljerat..

Kompatibilitet för interiörartiklar:

 • Till exempel har du köpt en köksuppsättning av massivt trä i en naturligt ljus färg. Försök att hitta element för soffområdet med samma nyanser eller färger som passar dem. Naturligtvis ska tapeten inte resonera med dessa inre element. Då behöver matsalen inte smälta ihop med dessa två motsatta delar, som den separerar. Bordet och stolarna kan vara mörkare, men kontrastfärgerna behövs inte heller. Och även om det naturliga färgschemat, pastell dominerar i utseendet på rummet, är det dumt att köpa metalliska bord och stolar, eller glas + plast. Låt det vara samma träd, bara mörkt. Denna design kommer att vara logisk.
 • Eller köksuppsättningen är röd + metall. Och soffområdet är gjort i mörka färger. Kommer matplatsen att kunna “få vänner” dessa delar: Det kan, om det inte faller utanför det strikta färgintervallet. Bordets ljusstyrka är inte längre så passande, och det röda headsetet räcker. Men här kan bordet matcha det metalliska i headsetet, och stolarna ska bara innehålla något element av rött. Om du vill att borden och stolarna ska vara “vänliga” med soffområdet, låt dem ha en lugn mörk färg, men bokstavligen lite ljusare än soffan. Om soffan till exempel är lädersvart kan bordet och stolarna vara grafit..
 • Om du vill att matplatsen som zoner rummet ska vara det mest slående elementet i denna inredning, se först till att headsetet och soffan har en ganska lugn nyans, även bleka. Låt dem till exempel vara mejeriprodukter. Då kan bordet tas med ett intressant mönster, tryck eller ovanlig form. Eller låt stolarna vara med ljusa läderkuddar eller brokiga kappor. Bara du behöver inte allt på en gång: antingen ett bord eller stolar.
 • Belysning över matplatsen. Belysning är också en utmärkt zonator. Tänk på dess design, schema. På kvällen kan belysning dela utrymmet perfekt. En stor lampa i en vintageskärm ovanför bordet är klassisk belysning. Eller lysdioder, eller ett snyggt mönster i taket ovanför bordet av små lökar. Kort sagt kan kvällsbelysning vara ett bra fynd inom inre zonering..

Särskilt anmärkningsvärda är tapeterna i det kombinerade rummet..

Kök kombinerat med vardagsrum (video)

Tapeter för vardagsrummet-köket

Många ägare plågas av gissningar om den otroligt trendiga tapeten i provencalsk stil nu, i en liten blomma, i ett hus med ett så kombinerat rum kommer att vara bra? Självklart är de det! Detta är den trendiga touchen till interiören i en modern, elegant lägenhet..

Och även tapeten i det kombinerade rummet:

 • Måste vara av god kvalitet, trots allt, i köksdelen måste de tvättas och rengöras mer än en gång;
 • Snyggare än trendigt, trots allt är det inte rationellt att limma om tapeter i ett så stort utrymme på ett par år;
 • Ingen stor ritning – varför behöver du visuellt minska detta rum i huset igen, om du redan har kombinerat det speciellt;
 • Ska se bra ut, om belysningen är tänd, lämna inte effekten av gula höjdpunkter och fläckar;
 • Välj först tapeten för vardagsrummet.. Om möblerna och andra inredningsdetaljer väljs korrekt, kommer tapeten i köksdelen, låt oss säga, att slå rot.

Kvalitet är huvudkriteriet för att välja tapeter för köket-vardagsrummet Kvalitet är huvudkriteriet för att välja tapeter för köket-vardagsrummet

Naturligtvis, främst, se till att kvaliteten på tapeten utan tvekan är bra. De måste tvättas, rengöras, inte blekna. Billiga tapeter kommer inte att hålla länge, och hela rummet måste limas om. Om du bestämmer dig för att klistra in över olika zoner med olika tapeter, måste du zonera mer noggrant, och det är inte lätt att göra utan expertråd i varje fall..

Göra öppningar mellan kök och vardagsrum

Du kan utrusta ett kombinerat rum på olika sätt. Det har redan sagts om hur viktigt det är att välja rätt belysning, vad bordet och stolarna ska vara. Men inredningen av öppningarna mellan vardagsrummet och köket, om de kombineras på detta sätt, är också viktig..

För att inte störa rummet visuellt är det viktigt att ordna det i samma stil. För att inte störa rummet visuellt är det viktigt att ordna det i samma stil.

Förresten, många människor föredrar att ägna största uppmärksamhet åt just sådana delar av interiören. Det vill säga inredningen på öppningarna kan bli en höjdpunkt i huset..

Och ytterligare exempel på inredning:

 • Spotbelysning. Till exempel inuti en båge. Ett bra alternativ om du inte vill ha någon form av skrymmande högar. Belysning kan vara enkel, blygsam eller mer intressant, i alla fall förtjänar denna idé att övervägas..
 • Öppningsdekoration med konststen. Metoden är inte ny, men inte en inredning varje dag ägarna bestämmer sig för att uppdatera på detta sätt..
 • Öppningens ursprungliga form. Denna idé är svårare att genomföra, men idag gör de det med egna händer..
 • Mosaik. Att lägga ut en mosaik runt öppningens omkrets är också en bra, ganska modern idé. Detta är manuellt arbete, som är mer välkommet idag än någonsin. Och detta är lämpligt både i ett stort hus och i en liten lägenhet..

Det borde definitivt finnas någon form av zon mellan zonerna i rummet. Om du har förlåtit hyllor, matsalar och det inte finns någon dörröppning, låt det åtminstone vara belysning – lokal belysning som gör din lägenhet till rätt accent.

Kök-vardagsrum i ett rum: från översyn till inredning (video)

Att utrusta ett sådant vardagsrum med ett köksutrymme innebär att tillåta mer rymlighet i ditt hem. Var inte rädd för drastiska åtgärder, utan gör en detaljerad reparationsplan. Ta inspiration från ett foto på Internet, spara varje bild du gillar i en separat pappa, och reparationen kommer att lyckas.

Framgång i omvandlingen av bostäder!

Vardagsrum kök inredning (foto)