Särskilda lapptavlor: design och egenskaper

Patchwork -plattor är utbredda på grund av deras originalitet Kakel i lapptyp är utbredd på grund av sin originalitet I vår tids interiörer började originalprodukter i lapptäcke allt oftare dyka upp. Överkast med lapptäcke, alla typer av kappor, servetter och till och med möbelklädsel har blivit en integrerad del av den nya designriktningen. Originaliteten hos lapptäckeprodukter har hittat sina fans i branschen. Idag är den snygga interiören också hjälpt till att bilda slutmaterialen för detta koncept..

Patchwork brickor

Ett av de mest populära stycken efterbehandlingsmaterial någonsin har varit keramiska plattor. Varje år växer dess mångfald och överraskar positivt. Klassisk och retrostil, Provence, country, modern och etno har länge funnit sina finsmakare. Idag är särskild uppmärksamhet riktad mot lappplattor..

Du kan komplettera dekorationen med en ljus inredning genom att dekorera väggar, golv, trappor eller enskilda element med lappplattor (köksförkläde, dekorativa paneler, paneler).

Ovanliga kakel med originaltryck kan vackert dekorera trappor Ovanliga kakel med originaltryck kan vackert dekorera trappor

Originalsamlingar av keramiska plattor av samma storlek och olika mönster, gjorda av många moderna tillverkare, låter dig dekorera interiören med en vacker komposition i en “lappstilsstil” själv eller med hjälp av designers. Sådana ovanliga kompositioner kan oftast hittas i orientaliska eller marockanska interiörer, liksom i lägenheter med orientalisk designriktning. Men europeiska finsmakare av denna trend har hittat en harmonisk kombination av lapptavlor med rustik stil, samt vintage-, Provence- eller countrystilar. Keramiska plattor i lapptypen presenteras som ett centralt element i interiören på bilden nedan..

Vad är lappplatta (video)

Patchwork kakel för kök

Patchwork -plattor är ett ganska ljust element i interiören, som måste användas med försiktighet. Om du inte tar hänsyn till detta faktum kan köksinredningen bli alltför varierad och irriterad. Användningen av lappplattor för rum som kök kan vara optimal som ett separat element i designen..

För köket kan lappplattor användas:

  • Att dekorera en dekorativ panel, förutsatt att de omgivande väggarna är monokromatiska;
  • När du skapar en harmonisk atmosfär i kökets arbetsområde (i kombination med vanlig tapet kommer ljusa kakel perfekt att dekorera och skydda förklädet på ett tillförlitligt sätt);
  • Som golvbeläggning (ultrastark porslinstengods är idealiskt för detta ändamål).

Som en matta är lappplattor ett centralt element i inredningen. Som en matta är lappplattor ett centralt element i inredningen. När du dekorerar en köksinredning kan lappplattor användas i olika varianter. När du dekorerar en köksinredning kan lappplattor användas i olika varianter.

Det finns många tryckvarianter för keramiska plattor. Vilken ska du välja för köket? I köksinredningen rekommenderar designers att kombinera plattor med ljusa blommor eller geometriska mönster med vanliga beige eller kaffefärgade plattor..

För ett rustikt kök i en kaklad design av individuella interiörelement kommer Provence -stilen att vara optimal. Huvudkravet för plattornas färger är deras kompatibilitet med nyanser av textilier, möbler och tillbehör..

Patchwork kakel för golv

För små utrymmen är golvplattor acceptabla, men vissa regler bör iakttas.

Ett lapptäckt klinkergolv kan ske om följande krav är uppfyllda:

  1. Möbler bör tillverkas i en strikt lakonisk stil;
  2. Ytbehandling bör inte vara full av ljusa element;
  3. Inredning bör inte vara överfull av inredning.

Golvplattor i ett stort rum ska inte täcka hela bottenytan Golvplattor i ett stort rum ska inte täcka hela bottenytan

Golvet i ett litet rum kan harmoniskt kombinera en brokig komposition i stil med ett lapptäcke i interiören. Golvplattor i de ljusaste färgerna kan användas sparsamt i denna komposition..

I stora, rymliga rum ser ett lapptäcke av mjuka färger spektakulärt ut. Golvplattor i känsliga pastellfärger – det bästa alternativet i kombination med möbler i varma höstnyanser.

För väggar eller golv i vintage-interiörer är keramiska plattor i pastellfärger med icke-brokiga ornament lämpliga. Denna kombination kommer att ge en touch av romantik till inredningen och göra den mer sofistikerad..

Kakel lapptäcke Spanien

Patchwork -brickor fick sin största popularitet på världsmarknaden före 2014. Det var i denna era som tack vare den unika tekniken för digitaltryck på keramiska plattor blev produktionen av samlingar av denna serie mycket lönsam för alla tillverkare..

Spanien har varit känt för tillverkning av hydrauliska plattor sedan 1800 -talet. Mosaikkompositioner med olika mönster, som bildades av ett speciellt cement med pigmentering, har dekorerat golv i spansk interiör i många år..

I ett rymligt badrum kan plattor i denna stilistiska riktning användas för att visuellt kombinera ytor. I ett rymligt badrum kan plattor i denna stilistiska riktning användas för att visuellt kombinera ytor.

Spanien tillverkar hydrauliska plattor med hjälp av en speciell teknik med hjälp av en hydraulisk press. Det var tekniken för produktion av spanska plattor som gav den ett sådant namn..

I modernismens tid började spanska interiörer dekoreras med säregna kaklade mattor, som lagdes ut med kakel över hela golvytan och betraktades som det huvudsakliga designsegmentet. Kaklet kunde ha helt olika tryck, men då och då upprepades prydnaden.

Idag tillverkar Spanien högkvalitativa lapptäcken. Keramiska golv- och väggplattor fyller den globala byggmarknaden med material i olika tematiska variationer.

Kakel lapptäcke Ryssland

På vår byggmarknad idag kan du enkelt köpa lapptäcke eller hydraulikplattor. Distributörsföretag fyller aktivt den ryska marknaden med unika produkter tillverkade av keramik och porslin, men Ryssland är också känt för inhemska tillverkare som producerar sådana samlingar..

Bland dem finns:

  • JSC Nephrite Ceramics (Leningrad -regionen, Ryssland);
  • Italon (Sankt Petersburg, Ryssland – Italien);
  • Almera Ceramica (Ryssland – Spanien).

De mest populära lapptavlorna i Ryssland idag finns i flera varianter. I grund och botten kan du hitta svartvita tryck (ibland med tillägg av blått eller beige), prydnader i nyanser av blått och flerfärgade blandningar är också populära. Volymetrisk lapptäcke från 3D -området har nyligen blivit tillgängligt. Keramiska golvplattor av denna stil är efterfrågade inte bara i Ryssland, utan också utomlands..

Keramiska lapptavlor, exempel på samlingar (video)

Konstens lapptäcke har blivit en välkänd designteknik som sträcker sig bortom tyger. Möbelfasader och klädsel, väggpaneler och förkläden, golvbeläggningar har redan blivit en integrerad del av speciella interiörer. Färgglada och ljusa, känsliga och mjuka tryck används i dekorativ efterbehandling i kombination med andra material. Du kan se hur lappplattor passar in i inredningen på bilden nedan.

Patchwork brickor (fotogalleri)