Rosig charlotte med körsbär: ett vackert semesterrecept

Charlotte med körsbär skiljer sig från andra pajer med sin utsökta smak Charlotte med körsbär skiljer sig från andra pajer med sin utsökta smak

 • Tillagningstid: 45-50 minuter;
 • Portioner: 4-5;
 • Kcal: 257;
 • Proteiner / fetter / kolhydrater: 5,8 g / 7,6 g / 43,5 g.

Charlotte med frysta körsbär: blir det gott

Tveka inte, även “vinterkörsbären” är lämplig för att fylla charlotten, förutsatt att du tinar bären. Avfrostning av körsbär måste också göras korrekt. För att göra cherry charlotte saftig, välsmakande, ta bort bären från frysen och överför till en behållare. Och lägg sedan behållaren i kylskåpet i flera timmar. Och först efter det ska det stå en stund vid rumstemperatur..

Cherry Pie kan göras med frysta eller färska bär. Cherry Pie kan göras med frysta eller färska bär.

Du kan också använda expressmetoden – avfrostning i mikrovågsugnen, bara överdriv inte. Och erfarna kockar försäkrar att sådan avfrostning påverkar bärets smak. Saften dräneras från de tinade körsbären.

För resten, med frysta körsbär, måste du göra detsamma som med vanliga. Mycket ofta bereds charlotte med körsbär med tillsats av keso. Ja, det visar sig inte riktigt så charlotte, men den här rätten har så många variationer att ostmassadegen så småningom kan bli traditionell för charlotte.

Charlotte med körsbär i en långsam spis: är det någon skillnad

På ett sätt är det lättare att arbeta med en multikokare – men det finns en risk att charlotten inte når beredskap, eller inte stiger. Som regel förstås allt empiriskt, kom ihåg vad du gjorde när du lagade charlotte, vilket blev framgångsrikt.

Några fler tips för att baka charlotte i en långsam spis:

 • Var noga med att belägga botten av skålen med olja, det är bekvämt att använda en silikonborste för detta;
 • En charlotte i en multikokare kan tillagas i “bränt” -läge, när bakningstiden är över, ta inte bort locket och låt charlotten mogna i ytterligare 10 minuter;
 • I en långsam spis får du vanligtvis inte en vacker gyllenbrun skorpa, eftersom körsbärs -charlotten kan verka blek – antingen tillsätt fler bär, eller vänd på charlotten och få den lite mer brun i “bakning” -läget.

Pulveriserat socker och vilken färgad konfektdressing som helst kan dekorera en blek charlotte. Ibland är cherry charlotte belagd ovanpå med ett tunt lager av körsbärsgelé.

Ingredienser

 1. Körsbär – 300-350 g;
 2. Ägg – 5-6 bitar;
 3. Mjöl – 200-250 g;
 4. Socker – 150-200g .;
 5. Bakpulver – dessertsked;
 6. Vanillin – en tredjedel av förpackningen;
 7. Smör – 80 g.

Charlotte recept med körsbär steg för steg

Körsbärspaj kan göras enligt olika recept, men de flesta av dem råder dig att börja med att skilja de vita från äggulorna..

Cherry Pie Recept:

 • Proteinerna måste blandas väl med socker tills kompositionen blir vit – gör detta i en separat skål;
 • Mjöl med bakpulver hälls gradvis där, varefter äggulor tillsätts där;
 • Allt blandas tills det är slätt och inga klumpar;
 • Därefter läggs ett rent urkärnade körsbär i en ugnsform, formens väggar kan strö med mjöl och socker;
 • Deg hälls ovanpå;
 • Formen placeras i en ugn förvärmd till 180 grader i cirka trettio minuter..

Beredskapen kontrolleras inte bara av närvaron av en guldbrun skorpa, utan också, som vanligt, med en tandpetare. Se vad som händer i ugnen, ibland är en halvtimme för en charlotte mycket.

Charlotte med körsbär kommer att få en trevlig syrlighet Charlotte med körsbär kommer att få en trevlig syrlighet

Om den resulterande kakan smakar ovanligt för dig kan du göra en äppel- och körsbärspaj. Ett sådant charlotte -recept kommer bara att skilja sig åt när man lägger till äpplen. Charlotte med körsbär och äpplen är också mycket god!

Hur körsbärspajen serveras är också mycket viktigt. Te, sylt, konserver, smaksatt socker och naturligtvis vackra fat – och attraktionen hos din charlotte kommer bara att växa. Om du vill förvåna gäster och bli ihågkommen, överväg även sådana bagateller..

Läckra desserter!

Charlotte med körsbär steg för steg med ett foto

Vispa ägg, vanilj och socker med en mixer eller mixer. Lite senare måste du gradvis tillsätta mjöl Vispa ägg, vanilj och socker med en mixer eller mixer. Lite senare måste du gradvis tillsätta mjöl Formen i vilken vi ska baka charlotte måste smörjas med vegetabilisk olja Formen i vilken vi ska baka charlotte måste smörjas med vegetabilisk olja Lägg försiktigt ut den färdiga degen i smord form Lägg försiktigt ut den färdiga degen i smord form Lägg körsbären ovanpå degen. Om de har frysts måste de avfrostas före användning. Lägg körsbären ovanpå degen. Om de har frysts måste de avfrostas före användning. Vi sätter degen i en förvärmd ugn till en temperatur av 180-200 grader. Om 40-50 minuter är den klar Vi sätter degen i en förvärmd ugn till en temperatur på 180-200 grader. Om 40-50 minuter är den klar Körsbärspajen är klar. Smaklig måltid! Körsbärspajen är klar. smaklig måltid!

Matlagning Charlotte med körsbär (video)