Provence -köket: i Medelhavets fotspår

Provence är känsliga nyanser och mjuka former Provence är känsliga nyanser och mjuka former Provence köksdesign är den bästa utföringsformen av hemkomfort. Det är därför stilen är så populär..

Provence är den södra provinsen i Frankrike, som ligger precis vid Medelhavets strand. Pittoreska landskap, havet …

Skyltar i Provence -stil

Provence -stilen i inredningen kännetecknas av färger som sand, beige, mjölk, elfenben. Köket kan vara rent vitt, det viktigaste är att ordna inredningen korrekt. Ofta är köksmöbler målade med blommor och dekorerade med skav. Det är bäst om det är av trä: ek, ask, valnöt eller körsbär.

Köket i Provence -stil innebär ett stort antal dekorativa element Köket i Provence -stil innebär ett stort antal dekorativa element

De försöker dekorera skänkarna och garderoberna med blommönster. Samtidigt väljer de lite grova, rymliga och gedigna möbler..

När du skapar ett Provence -kök med egna händer, glöm inte smidda hyllor och tillbehör, terrakottakärl och kopparredskap. Sådana saker ser väldigt enkla ut, men praktiska samtidigt..

Det finns ett antal saker som kommer att se organiska ut i Provence -interiören:

 • Naturliga blommor;
 • porslin och lergods;
 • ljusa gardiner;
 • rutiga dukar;
 • krukor;
 • volanger.

Stilen innebär närvaron av inbyggda hushållsapparater. Moderna hushållsapparater passar inte perfekt in i stilen!

Provence designalternativ i köket

 • Klassiskt kök i Provence -stil. Väggar och tak är färdiga i ljusbeige. Brunröda kakel kan placeras på golvet. Möblerna är ljusa. Se till att ha galler och öppna hyllor.

Klassisk Provence i köket inkluderar omfattande användning av antikviteter, varma färger och mjukt ljus. Klassisk Provence i köket inkluderar omfattande användning av antikviteter, varma färger och mjukt ljus.

Huven är dold. Stolar med böjda ben och rygg. Gardinerna är vita, de ska täcka 2/3 eller hälften av fönstret.

Koppar och lergods placeras överallt. Fria ytor och bordet är täckta med dukar i en blomma.

 • Kök med antika solrosor i Provence -stil. Väggdekorationen är slarvig, i grått, samma kan sägas om taket. En korg med solrosor placeras på en framträdande plats – blommor kan vara levande eller konstgjorda. Flätade hakar eller handdukar hängs på väggarna. Rätter behöver inte vara moderna.

Plattor läggs på golvet – vitt i kombination med ljusbrunt. Möblerna är också vita, åldrade, målade med solrosor.

Rätter i Provence -stil – porslin, lergods eller keramik. Bilder med solrosor är placerade på väggarna.

 • Provence -stil i en modern inredning. Sammanfall med tidigare alternativ är samma färgschema.

Ett laminat läggs på golvet, vars färg ska vara mörkare än väggarnas färg. Det är bättre att välja blå möbler, kantade av en trä- eller glänsande tallrik..

Solrosan är en av symbolerna i provinsen Provence, så dess användning i inredningen kommer att föra köket ännu närmare det riktiga Frankrike. Solrosan är en av symbolerna i provinsen Provence, så dess användning i inredningen kommer att föra köket ännu närmare det riktiga Frankrike. Det moderna köket i Provence -stil skiljer sig från det traditionella i striktare former och begränsad inredning Det moderna köket i Provence -stil skiljer sig från det traditionella i striktare former och begränsad inredning

Väggdekoration i Provence-stil är gjord i beige eller rosa toner. Kaklet för förklädet är valt i samma färg. Användning av skär av brun eller kärrskugga är tillåtet.

Spisen kan vara svart. Huven ska smälta in i väggarnas dekoration. Vita rätter, målningar med diskreta temateckningar.

Rätt val av möbler

Som regel har möbler i ett Provence-kök en snövit färg, samt nyanser av beige. Som regel har möblerna i Provence-köket en snövit vit färg samt nyanser av beige.Om vi ​​pratar om möbler i Provence-interiören, bör du föredra trä. Har du inte råd med så dyrt material? Stanna sedan vid träliknande material.

Färgintervallet kan vara olika. För ett klassiskt kök – ljust, för ett modernt – mörkare nyanser. Smidda produkter ser bra ut i kombination med trämöbler. Dessa kan vara benen på bord och stolar, ljusstakar och andra element..

Om du ska göra möbler för ett rum i Provence -stil med dina egna händer, försök att hålla mönstren ljusa och öppna. När allt kommer omkring kommer rätter och andra prylar att synas.

Funktioner i utformningen av ett litet kök

Om ditt kök är litet är det en utmärkt lösning att använda Provence -stilen. Om ditt kök är litet, är det en utmärkt lösning att använda Provence -stilen För ett litet kök bör du välja ljusa färger och inte störa upp rummet med mycket möbler..

Idealiska nyanser för ett litet Provence -kök:

 • oliv;
 • lavendel;
 • senap;
 • beige.

Men köket kan vara vitt. Du kan använda dessa färger inte bara för väggdekoration, utan också för golv, tak, möbler..

Det bör noteras att det föreslagna alternativet inte är det bästa för ett litet kök. Om du är säker på dina förmågor kan du göra det ljusare. Möbler kan vara mörka, det viktigaste är att behålla stilen.

Val av tillbehör

Ett överflöd av blommor av alla slag är också ett arv från den franska provinsen, där blommor växer överallt och har otrolig skönhet. Ett överflöd av blommor av alla slag är också ett arv från den franska provinsen, där blommor växer överallt och har otrolig skönhet. Konstnärlig målning i Provence-stil kan göras för hand, eller så kan du köpa färdiga produkter som passar dem bäst i din interiör. Konstnärlig målning i Provence-stil kan göras för hand, eller så kan du köpa färdiga produkter som passar dem bäst i din interiör.

Tillbehör i ett litet kök spelar en avgörande roll. Det är omöjligt att skapa en Provence -stil utan dem.!

Kryddpåsar, kopparhyllor, väggur, målade krukor och vaser – allt detta bör användas i Provence -interiören!

Blommor används i stora mängder i inredningen. Levande och konstgjord, i bilder och i korgar. Ju mer grönska desto bättre! Speciellt om köket är övervägande vitt och det finns få färgade fläckar. Kom ihåg att interiören är Provence, vilket innebär att den ska likna provinsen med samma namn..

Så, för att väcka Provence -stilen till liv, är det värt att komma ihåg att det kan vara annorlunda. Innan du fortsätter, bestäm vilken av stiltyperna som ligger närmare dig – klassisk, modern eller kök med solrosor..