Olivkök: låt oss prata om kombinationerna

Olivfärg är ganska mångsidig, eftersom den kombineras med nästan alla andra färger och nyanser. Olivfärg är ganska mångsidig, eftersom den kombineras med nästan alla andra färger och nyanser.Köket ska vara praktiskt, men det behöver inte vara tråkigt. Vilken färg ska du välja så att dess interiör gnistrar med nya färger och ser intressant och snygg ut? Vi råder dig att uppmärksamma olivfärgen, som ännu inte används så ofta och förgäves.

Har olivfärg

Oliv är inte en ren färg. Det är i stort en blandning av gult, grönt och grått. Det fina med oliv är att det, till skillnad från grönt eller gult, är neutralt. Det tröttnar inte, stör inte, orsakar inte irritation med ljusstyrka. Därför kan den mycket väl fungera både som en dominerande färg och som accenter. I detta sortiment kan du göra väggar, headset eller interiörartiklar..

I ett olivfärgat kök kommer ritningar på ett förkläde att vara mycket lämpliga. I ett olivfärgat kök kommer ritningar på ett förkläde att vara mycket lämpliga.

Viktig: olivgrön representerar lugn. Å ena sidan är det bra – nerverna lugnar ner sig i sådana interiörer. Å andra sidan, om du gör hela rummet i olivfärg, blir det för lugnt, tråkigt, uttryckslöst. För att undvika känslan av en sömnig träsk bör olivfärg spädas med ljusa accenter..

En av olivfärgens viktiga egenskaper är att den absorberar ljus. Därför är det bättre att inte dekorera interiören i mörka rum som vetter mot norr i denna färg. Men soliga rum, mycket varma och varma, kan säkert utföras i olivfärg. I en sådan inredning kommer solen inte att vara för mycket.

Trots det faktum att olivolja är en nyans av grönt och gult, har den i sig ett mycket rikt spektrum – från mörkmättade till nästan askgröna nyanser. Och detta gör att du kan skapa en mängd olika interiörer..

Olivfärg väljs oftast för att skapa respektabla kök, eftersom det ser dyrt och återhållsamt ut i interiören..

Hur man använder

Det är viktigt att inget stör naturligt ljus i ett olivkök. Det är viktigt att ingenting stör det naturliga ljuset i olivköket. Oliv är en tung färg för design, eftersom det kräver smak och förmåga att kombinera färger. Det räcker inte att bara använda den för att måla väggarna – det är viktigt att hitta de rätta kombinationerna som gör att olivolja kan glittra..

För att interiören ska se fördelaktig ut måste du:

  • ge bra belysning i rummet, annars blir det mörkt och dystert i det;
  • hitta rätt kontrasterande följeslagarfärg för oliv.

I ett kök i olivfärg, särskilt om det används för väggar och tak, måste du ordna ytterligare belysning. För att göra detta kan du använda riktningsljus, ytterligare belysning på headsetet. Det ser väldigt bra ut när en ljuskrona ersätts av strålkastare i taket, vilket skapar en jämn belysning av rummet.

Olika färger kan användas som följeslagare. För att förhindra att interiören blir tråkig bör du inte använda monokromatiska efterbehandlingsmaterial för väggarna. Det är bättre att välja en ljus tapet med olivmotiv och ränder, eller måla väggarna i flera färger, varav en är oliv. En vinn-vinn-och enklaste alternativet skulle vara att använda ett oliv-headset mot en bakgrund av ljusa väggar..

Färgkombinationer

Du ska under inga omständigheter göra svartvita kök i olivfärg. Oliv i interiören bör alltid kombineras med andra färger. Och valet av följeslagare är striktare här än när det gäller rena färger, till exempel blått, rött, gult, grönt. Oliv kräver särskild behandling.

Olivfärg i det inre av köket kan kombineras:

  • med bruna nyanser;
  • med vitt och dess varianter;
  • med kontrasterande färger.

Vit och olivolja

Kombinationen av sådana färger i köket som vitt och oliv, enligt vår mening, är den mest fördelaktiga Kombinationen av sådana färger i köket som vitt och oliv, enligt vår mening, är den mest fördelaktiga

Den perfekta kombinationen, om än något rak och enkel. En sådan interiör kommer att se fräsch och ljus ut, särskilt om en snövit färg väljs. I det här fallet ser köksuppsättningen bra ut med glansiga olivfasader mot bakgrunden av snövit väggar. Interiören kommer att kompletteras med en snövit gardin och flera ljusa inredningsartiklar i gröna toner..

Dämpad vit, mjölkig, krämig tillsammans med olivolja skapar en respektabel återhållsam interiör. Denna kombination ser dyr och sofistikerad ut. En sådan kombination av färger, vald för väggarna tillsammans med en olivsats, kommer att se väldigt bra ut..

Taket kan också färgas i det här fallet – det rutiga taket med olivgardiner ser originalt utöver väggarnas vita dekoration.

Oliv och brun

I ett kök där olivolja och brunt är huvudfärgerna är det viktigt att hitta en balans mellan de två så att brunt inte överväldigar allt annat. I ett kök där olivolja och brunt är huvudfärgerna är det viktigt att hitta en balans mellan de två så att brunt inte överväldigar allt annat. Vitt förkläde ger visuellt utrymme i köket Vitt förkläde ger visuellt utrymme i köket

Bruna nyanser avskräcker perfekt olivfärgen och ger ett sofistikerat ljud till interiören. Kombinationen av choklad och ljusa olivfärger ser särskilt utsökt ut i interiören. Om du gör bänkskivorna och väggarna i köket i chokladfärg, glittrar olivfronter, gardiner och ett förkläde med blommor, vilket skapar de nödvändiga accenterna i köket.

Oväntade kombinationer

Oliv med rött är nästan omöjligt att hitta, men en sådan kombination bör inte diskonteras, eftersom en sådan design är extravagant, men samtidigt förblir lugn Oliv med rött är nästan omöjligt att hitta, men en sådan kombination bör inte diskonteras, eftersom en sådan design är extravagant, men förblir samtidigt lugn

Olivfärg i interiören kan kombineras med oväntade färger. Kombinationen av oliv och hallon, fuchsia, rosa kommer att se väldigt extravagant och djärv ut. I kombination med olivhallon skapar en ljus, extraordinär, glad interiör i köket. Samtidigt kan du välja olivgrönt för väggarna, och i hallonskalan kan du göra accenter – gardiner, bordsduk, stoppade möbler.

Ljusorange accenter – gardiner, plaststolar, hyllor, fotoramar på väggen hjälper till att späda olivinteriören och göra den tråkig.

Viktig: Vågade designers kombinerar oliv och rosa, oliv och fluorescerande ljusgult, blått, orange. Sådana kombinationer är bra i futuristiska och högteknologiska kök. Efterbehandlingsmaterialet måste väljas på lämpligt sätt – modernt och trendigt. Ljusa glaspaneler fungerar mycket bra som förkläde.

Tandem med trä

Om ditt kök är litet, bör företräde ges till ljust trä. Om ditt kök är litet, bör företräde ges till ljust trä. Ett träd med en tydlig stor struktur ser väldigt imponerande ut Ett träd med en tydlig stor struktur ser väldigt imponerande ut

Olivväggar är i perfekt harmoni med trämöbler. I det här fallet kommer mörka träslag – wenge, macassar, mörk valnöt, ek att vara ett vinn -vinn -alternativ. Dessa nyanser betonar olivens djup och lugn..

Även om det är fullt möjligt att kombinera olivolja med ljust trä – i det här fallet är denna färg universell. Denna kombination är lugnande. Mousserande olivglaspaneler eller bänkskivor och texturerat ljust trä ser bra ut.

Oliv och grått

Denna kombination är lämplig om ditt kök inte saknar ljus, annars ser det för mörkt ut. Denna kombination är lämplig om ditt kök inte saknar ljus, annars ser det för mörkt ut. Om du planerar att använda grått i ditt headset rekommenderar vi att du väljer matta ytor - de betonar formen och ser väldigt moderna ut Om du planerar att använda grått i ditt headset rekommenderar vi att du väljer matta ytor – de betonar formen och ser väldigt moderna ut

Denna kombination kan verka tråkig, även om den ser väldigt snygg och lugn ut. Därför kan du lägga till några ljusa accenter – lägg till en ljus gardin och duk till olivmöbler mot bakgrunden av pärlgrå väggar. Saker av apelsin, senap, azurblå färger och fuchsia kommer att se bra ut som en accent..

Ett kök i olivtoner kan bli en riktig heminredning. Det är bara viktigt att inte slängas med olivolja och kunna hitta en idealisk partner för det – en färg som kommer att betona fördelarna med oliv och släta bort brister.

Olivkök (foto)