Mysiga kök i trähus: designregler

Som i alla bostadshus har köket en speciell plats i ett trähus. Som i alla bostadshus har köket en speciell plats i ett trähus Ofta föredrar ägarna till små mysiga trähus att kombinera några rum i huset, till exempel ett kök och ett vardagsrum. Detta är ganska bekvämt, en bra lösning för planering om det verkligen är lite utrymme i huset. Men för att använda detta designalternativ måste du tänka igenom alla detaljer och layout. Endast i detta fall kommer idén att bli framgångsrik..

Funktioner av kök i trähus

I ett rum av stockar, eller i ett hus av timmer, är det träkök som ser väldigt originella ut. Rum i ett timmerhus skiljer sig inte bara i dekoration och design, utan också i arrangemanget av vissa system, till exempel ventilation och belysning. Detta är mycket viktigt när man planerar platser där VVS -kommunikation finns. Det är också bättre att omedelbart börja planera placeringen av möbler, särskilt när det gäller teknik. Hällen och kylskåpet är bäst placerade i områden där kylfläkten fungerar bäst. Det är bekvämt att placera kaminen nära fönstren och sätta kylskåpet i ett mörkt hörn..

Köket i ett trähus ska vara funktionellt, praktiskt och bekvämt. Köket i ett trähus ska vara funktionellt, praktiskt och bekvämt.

Det är känt att trähus mycket ofta låter sig “sjunka”, vilket innebär att alla nödvändiga system och kommunikation bör placeras med denna process i åtanke..

Under konstruktionen utförs installationen av rör och ledningar på speciella ramar, och inte i väggens inre del, som ofta är fallet. Därför är syftet med de flesta interiörelementen att dölja byggnadsdetaljer..

Innan du skapar en unik köksdesign i ett trähus måste du bekanta dig med alla brandsäkerhetsstandarder. Det är känt att ett material som trä lämpar sig väl för förbränningsprocessen..

Förändring av kök och matsal i ett trähus (video)

Modernt och elegant kök i ett trähus

Mycket ofta uppstår frågan om hur man utrustar ett modernt och elegant kök i vanliga trähus. Det är lätt nog, du måste tänka till lite och sätta på lite fantasi..

Det är värt att notera att trä är en unik typ av material som du inte kan vara rädd för olika experiment. Detta gäller inte bara skuggan, utan också själva designen. På begäran kan du skapa absolut vilken form av möbler som helst, späda ut det inre med olika element.

Köket i ett trähus är särskilt attraktivt, så dess interiör bör ha personlighet och djärva designlösningar. Köket i ett trähus är särskilt attraktivt, så dess interiör bör ha personlighet och djärva designlösningar.

Huvuddragen i materialet är:

  1. Strukturell rörlighet. Som nämnts ovan har trä egenskapen att “flytta”. Detta kan påverka själva huset avsevärt, samt störa den övergripande designen något;
  2. Färg. I grunden används för dekoration av väggarna materialet – tall. Det är tallprodukter som utmärks av ljusa nyanser. Ganska unik struktur, liksom användarvänlighet. Men hur sorgligt det än är, tenderar trädet att mörkna. Därför är det nödvändigt att ta hand om kvaliteten på headsetet och möblerna;
  3. Varmt. Värmeisolering är en mycket viktig punkt i planeringen, eftersom det beror på materialet vilken typ av värmeledningsförmåga som kommer att vara i rummet. För att värmen inte ska släppa ut och temperaturen i rummet ska vara stabil kan speciella stabilisatorer användas..

När du planerar en köksdesign är det dessa faktorer som måste beaktas så att inga större förändringar sker över tiden och rummet förblir i gott skick..

Timmerstuga och köksdesign

Det bör genast noteras att sådant material är ganska svårt att använda vid utveckling av design för köket. Detta beror på att det praktiskt taget inte finns någon möjlighet att placera moderna typer av fasader. Sådana element sticker ut ganska starkt, vilket får dem att se löjliga och pretentiösa ut. De mest lämpliga stilarna i detta fall är Provence, liksom landsteman..

Återstående loggar används ofta vid tilldelning av zoner. Detta är en bra lösning när du skapar en bardisk som passar harmoniskt in i träkökets design..

Ganska ofta används detta alternativ för att kombinera kök-vardagsrumstypen (används ofta i många moderna inredningsstilar). Det kombinerade köket och vardagsrummet sparar betydligt ledigt utrymme, det är nödvändigt att korrekt fördela alla zoner, och det här alternativet kommer definitivt att glädja alla husägare.

Många förknippar bostäder tillverkade av miljövänliga material med natur, rekreation, något verkligt, så utformningen av ett kök i ett trähus bör väcka en känsla av lugn och främja avkoppling. Många människor förknippar bostäder tillverkade av miljövänliga material med natur, rekreation, något verkligt, så utformningen av ett kök i ett trähus bör väcka en känsla av lugn och främja avkoppling.

Men stockarna, som inte är särskilt korrekta i formen, kan användas för att skapa stöd för trappan i huset. För en snygg design är detta ett bra alternativ..

Om ägarna tilldelar ett helt golv för att skapa ett kök, händer det att uppsättningen matchar designen på väggarna helt..

Om den vanliga trädesignen inte passar dig kan väggarna målas om i valfri färg. Men bäst av allt, om det är vita och ljusa nyanser. Det är dessa färglösningar som ser snygga och moderna ut..

För att dekorera ett träkök kan du använda handgjorda dekorationer. Olika spetsservetter eller små broderade kuddar på kökets breda fönsterbräda kommer att se ganska originella och vackra ut.

Köksmöbler, design i ett trähus

Det största misstaget när man väljer möbler är att många tror att när väggarna är av trä, så ska möblerna vara gjorda av detta material. Det är inte nödvändigt att använda det här alternativet. Du kan använda andra typer av material, det viktigaste är att göra detta korrekt. Du kan kontakta specialister som kommer att fördela zonerna i köket korrekt och välja rätt möbel. Detta sparar tid och gör köket snyggt..

Möbler gjorda av naturmaterial, som massiv ek, björk, bok, al eller tall, ser mest imponerande ut i trähus. Möbler gjorda av naturmaterial, som massiv ek, björk, bok, al eller tall, ser mest imponerande ut i trähus.

Huvudregeln när du väljer möbler från andra material är att alla designelement ser harmoniska ut och att allt är placerat på sin plats.

Ganska ofta används konststen vid utformningen av ett träkök (används för tillverkning av bänkskivor). En annan lösning är marmormöbler eller granitutförande av produkter..

Ett intressant tillskott är köket med spis. Denna lösning dök upp för inte så länge sedan, men den är redan mycket populär..

Köksdesignen i rysk stil ger alltid huset unika samtidigt med mysighet och komfort.

När det gäller de viktigaste möbelelementen, till exempel, kan ett köksbord ha både rektangulära och runda former. Detta är ett klassiskt alternativ, därför används det oftast i kökets inre om designen i ett trähus är benägen mot den klassiska stilen..

När du väljer möbler för köket i ett trähus, glöm inte att det är hållbart och praktiskt. När du väljer möbler för köket i ett trähus, glöm inte att det är hållbart och praktiskt.

Snygga lösningar har också sina egna särdrag. Till exempel kännetecknas lantstilen av “åldrade” möbler, som alltid ser harmoniska ut mot den allmänna bakgrunden..

Särdragen i den antika stilen är möbler, dekorerade med olika mönster och snidade arbeten..

Moderna alternativ för träkök används i stilen:

  1. Retrostil;
  2. Modern;
  3. Högteknologisk.

Köksdesign i ett trähus (video)

Att dekorera köket med trä är en bra lösning för att skapa en design i huset. Detta fyller husets atmosfär med mysighet och komfort, i ett sådant hus är det alltid trevligt att umgås med ett gott sällskap över en kopp aromatiskt kaffe..

Kök i trähus (foto)