Möjligheter för design av ett studiorum kombinerat med kök

Studiokök är det vanligaste layoutalternativet för lägenheter Kök-studio-den vanligaste layouten av lägenheter Studio-lägenheter är ett särdrag hos västerländska preferenser, ensamstående, unga par bor ofta där, det är bekvämt att hyra ett sådant bostadsutrymme. Men barnfamiljer går sällan med på ett sådant erbjudande, men ett studiorum, kombinerat med kök, återfinns alltmer i lägenhetslayouten..

Fördelar med ett studiorum som kombineras med ett kök

För unga familjer med små barn är denna design mycket bekväm. Lägenheten ska inte ha några områden där barnet kan skada sig själv, slå, skada sig. Men ofta är detta orealistiskt och det är svårt att föreställa sig hur ett barn kan vara busigt. Därför är ett rum (till exempel ett stort vardagsrum) i kombination med ett kök ett utmärkt alternativ för sådana familjer. Medan mamma lagar mat ser hon allt barnet gör.

Kombinerat kök - perfekt för familjer med små barn Kombinerat kök – perfekt för familjer med små barn

Det är också bekvämt ur familjekommunikationens synvinkel. Även psykologer säger att att springa runt i rummen på kvällen inte är särskilt bra för styrkan i familjebanden..

Och också ett studiorum, som kombineras med ett köksutrymme, låter dig:

 • Spara på hushållsapparater. Du behöver inte två TV -apparater, en i rummet, en i köket. Och ur energibesparingssynpunkt är det fördelaktigt.
 • Behåll en konsekvent design. Det är alltid bra när rummet är gjort i samma stil, när allt i interiören är i harmoni med varandra. Det är lättare att göra detta i kombinerade utrymmen..
 • Ha möjlighet att vara i centrum för handlingen. Så att det inte löser sig att medan mamma lagar mat har gästerna kul. Alla tillsammans, i en process och i ett utrymme – det är bekvämt.

Du kan också lägga till det ögonblick att detta är en sådan layout i en trend. Och för många är detta huvudargumentet, och i praktiken är det väldigt intressant att prova ett modernt erbjudande..

Kökdesign – studior (video)

Kök och studiozonering

I en lägenhet med ett sådant arrangemang av rum måste du tänka klart om frågan om zonering. Hur man inte kombinerar rum, vilken designidé att inte mata på, du måste skilja ett funktionellt område från ett annat.

I studiorummet kan zonindelning göras enligt följande:

 • Bardisk. Det mest populära alternativet. Racket ska vara ganska stort, intressant design, och samtidigt perfekt kombinerat med interiören och köksmöbler och rummet.
 • möbel. Detta kan vara en hylla, vad inte, symmetriska byråer etc..
 • Glaspartition. Det ser elegant ut, moderna mästare väljer designen efter din smak, men medan barnen är små bör denna idé inte användas.
 • Podium. Du får ett lika stort utrymme som ett studiorum.
 • Olika golvdesigner. Färg, textur, material – allt kan vara inblandat.
 • Olika väggdekorationer. Sådana projekt innebär ett spel av kontrast och intilliggande blommor, liknande motiv på väggarna..

Gipsskivakolumner och valv används ofta, men i det här fallet borde det vara mycket utrymme i lägenheten, annars kommer sådana strukturer att se för pompösa ut.

Kombinationen av golvbeläggningar bidrar perfekt till en korrekt zonindelning av lokaler. Kombinationen av golvbeläggningar bidrar perfekt till en korrekt zonindelning av lokaler. Med hjälp av ljusspel och olika typer av belysning är det möjligt att bestämma de tydliga zonerna i de kombinerade rummen. Med hjälp av ljusspelet och olika typer av belysning är det möjligt att bestämma de klara zonerna i de kombinerade rummen. En gipsbåge för zonindelningsrum kan endast användas i ett mycket rymligt rum En gipsbåge för zonindelningsrum kan endast användas i ett mycket rymligt rum

Färgnyanser i interiören i det kombinerade köket och studiorummet

Det finns vissa regler, som vet att när du väljer en färg för att dekorera ett utrymme kan du undvika misstag.. Färgenas särart måste beaktas, särskilt följande:

 • Kalla och varma toner ska vara i balans. Det är omöjligt att göra allt absolut i samma skala, för soligt utrymme ger ibland inte möjlighet att koppla av och de mörka förtrycker.
 • Rosa färg. I motsats till alla stereotyper är detta inte Barbie -dockans färg, utan en glad, varm och mysig ton. Om du inte berör de prickiga nyanserna, rekommenderas den rosa färgen till och med för många människor: rekonvalesent, ensam, benägen för depression..
 • röd färg. Ökar aptiten, så röda accenter i köket är lämpliga. Men väggarna i studion ska inte målas röda, inre stänk räcker – till exempel en röd fåtölj i läder eller en röd matta etc…

Det rekommenderas att späda ut den gula färgen på möbler i ett kombinerat kök med nyanser av andra färger på paletten. Det rekommenderas att späda ut den gula färgen på möbler i ett kombinerat kök med nyanser av andra färger på paletten. Kök - studio med röda möbler bidrar till en ökad aptit under måltiderna Kök – studio med röda möbler bidrar till en ökad aptit under måltiderna Kombinerat kök i gröna toner - ett utrymme med en avkopplande, balanserad atmosfär Kombinerat kök i gröna toner – ett utrymme med en avkopplande, balanserad atmosfär

 • Grön färg. Bra för köket – det slappnar av, balanserar och det saknar glädje. I rummet ska den gröna färgen vara något ljusare, även om många föredrar mottagning av en kontrastvägg.
 • Blå. En vanlig lösning är för ett rum som kombineras med ett kök. Designen baserad på den blå-blå skalan med variationer i form av turkos, akvamarin, ljusgrå är mycket relevant.
 • Gul. Soligt, aktivt och för många tyvärr hyperaktivt. Alla designprojekt är inte bra på att sola gult. Men gult, utspätt med vitt, är definitivt bra.

Svartvita toner är mycket populära, men i en stor lägenhet bör de inte ta mycket plats om din familj är stor. Barn kommer att bli uttråkade i en så strikt miljö, och deras estetiska utveckling kan gå fel väg..

Interiören i de kombinerade köken (video)

Designen i en lägenhet, vars layout innebär en studio, är inte så komplicerad som det kan tyckas. Och att kombinera ett stort rum med köket blir en utmärkt lösning, så att familjen kan bli mer enad, närmare. Korrekt vald inre färg, bra zonering, enhetlig rymdstil hjälper rummet att vara, om inte idealiskt, så nära det.

Studio kök design (foto)