Layout och design av köket 30 kvm. m: vi utrustar ett stort område

Köksdesign 30 kvm m - ett riktigt fynd för designers, eftersom det låter dig implementera nästan alla tänkbara idéer Köksdesign 30 kvm m är ett riktigt fynd för designers, eftersom det låter dig förverkliga nästan alla tänkbara idéer. Det är svårt att utveckla ett designkoncept för ett litet kök. Men det visar sig att det är inte mindre svårt att utveckla en design för ett stort kök eller inreda ett kök i en studiolägenhet så att det ser både snyggt och mysigt ut samtidigt. Vilka lösningar ska tillämpas om det finns ett rymligt rum – ett antal rekommendationer.

Design egenskaper

Ordna i köket allt du behöver och inget mer så att rummet inte verkar helt öde, men inte heller rörigt Ordna i köket allt du behöver och inget mer så att rummet inte verkar helt öde, men inte heller rörigt

I lanthus och lägenheter med en modern layout är kök med ett stort område från 30 meter inte ovanliga. Sådana områden är glädjande att du inte behöver oroa dig för hur du placerar allt du behöver här. Men att skapa ett mysigt utrymme i ett stort kök är en stor konst..

Designen av stora kök är inte baserad på maximal användning av varje centimeter yta, utan på skapandet av en enda stillösning.

Här är relevanta:

 • öplacering av möbler;
 • öplacering av arbetsområdet;
 • middagszon;
 • mjuka möbler.

Utformningen av ett stort kök kommer bara att gynnas om arbetsytan förs in i mitten, vilket gör det till den dominerande och centrala för den inre stillösningen. Det kommer att se intressant och modernt ut..

Kök-studio 30 kvm. m

Sätt upp en vacker sittgrupp. Snygga dekorationer och dekorationer kommer inte att störa ditt kök. Således kommer köket att se mysigt ut och förbli rymligt. Sätt upp en vacker sittgrupp. Snygga dekorationer och dekorationer kommer inte att störa ditt kök. Således kommer köket att se mysigt ut och förbli rymligt.

Studiolägenheter blir mer och mer populära. I detta fall är avskiljningen av väggarna i köket och vardagsrummet opraktisk, eftersom detta kommer att leda till ett ännu större underskott på användbart utrymme..

Samtidigt, i studion, är det fortfarande nödvändigt att tilldela ett levande och fungerande kök, annars blir det extremt svårt att bo i ett sådant hus. Utformningen av köksstudior 30 meter, innebär därför vissa svårigheter.

I en sådan studio beror allt på hur genomtänkt designen är och hur kompetent designern har arbetat..

De mest grundläggande knepen här kommer att vara:

 • zonindelning;
 • belysning med ljus;
 • rätt val av utrustning och möbler.

Kök och matsal

Hushåll och gäster kan bekvämt sitta vid det stora matbordet. Grunden för matsalen är ett bord och stolar. Det är de som sätter stilen. Hushåll och gäster kan bekvämt sitta vid det stora matbordet. Grunden för matsalen är ett bord och stolar. De bestämde stilen.

Ett stort kök på 30 meter är frestande att göra det till ett kök-matsal. Detta är ett av de vanligaste och optimala besluten. Kombinationen av två närbesläktade funktioner i ett rum gör det möjligt att lossa andra rum.

Köket-matsalen behöver speciella möbler. I stora kök kan du redan placera hela matplatser för många människor..

Tabeller kan vara:

 • runda;
 • oval;
 • rektangulär.

Ovala och runda bord ser bättre ut som matplats i rymliga kök. De kan ha en central öplacering – i det här fallet är det matsalen som blir rummets dominerande..

Utformningen av ett sådant kök innebär att man väljer en matplats och ett headset som är vanligt i stil. Annars kommer köket att se ut som en samling olika möbler..

Central belysning gör att matplatsen sticker ut – en låg, stor lampskärm är en bra lösning. Arbetsområdet har riktad belysning. I det här fallet betonar belysningsdesignen kökets zonindelning i själva köket och matsalen..

Komforthörna på 30 kvm. m

Placera ett bekvämt arbetsområde (så nära som möjligt så att värdinnan inte behöver vandra från ena änden av rummet till den andra) Placera ett bekvämt arbetsområde (så nära som möjligt så att värdinnan inte behöver vandra från ena änden av rummet till den andra)

Varför inte placera ett rekreationsområde i köket om utrymmet tillåter? I kök på 30 meter är det ganska lämpligt att placera ett rekreationsområde. Och det här är inte bara ett mjukt hörn. Här kan du organisera en bekväm stor sittgrupp med en hel soffa eller till och med en extrasäng.

Som möbler kan du använda hörnmodeller av soffor, canapésoffor, fåtöljer, ottomaner. Ett bord kan placeras bredvid möblerna. Men resten hörnet kan placeras helt separat. Det sticker också ut med hjälp av belysning – här är tvärtom diffust ljus lämpligt..

Den del av köket där de stoppade möblerna finns kan markeras med färg och efterbehandlingsmaterial – väggarna i denna del kan klistras över med tapeter, i kontrastfärg eller mönster.

Funktioner i zonindelning

Kompetent zonindelning är nyckeln till framgång för att ordna ett stort kök (arbetsområde, matsal, rekreationsområde, etc.) Kompetent zonindelning är nyckeln till framgång för att ordna ett stort kök (arbetsområde, matsal, rekreationsområde, etc.)

Ibland måste du planera stora kök för att krossa utrymmet något och bli av med känslan av en “fotbollsplan med möbler”. Detta kan göras på olika sätt..

Experter föredrar följande lösningar:

 • fysisk zonering av rummet med olika golvnivåer;
 • med hjälp av lätta accenter;
 • använda olika efterbehandlingsmaterial;
 • använda möbler;
 • efter färg.

Podium för köket

Olika golvnivåer gör att du kan avgränsa arbetsområdet från vardagsrummet. I det här fallet tas köket ut till podiet, som stiger i en nivå av 10-20 cm..

Fördelar:

 • köket sticker ut pålitligt och tydligt;
 • designen ser snygg och original ut.

Minus:

 • användbart utrymme reduceras något.

Zoner med ljus

Ljuszonering ser väldigt original ut. I rekreationsområdet eller ovanför matplatsen görs ett starkt centralt ljus och i köket – riktningsbelysning av arbetsområdet.

Minus:

 • ljuszonning spelar vanligtvis en ytterligare roll. Det kan inte ses som den enda och huvudsakliga lösningen..

Zoning med efterbehandlingsmaterial ser särskilt intressant ut. I det här fallet används material som har olika struktur, struktur och andra parametrar i olika delar av köket. Till exempel är köksdesignen baserad på användning av keramiska plattor på väggarna, strukturerad gips, och utformningen av sitt- och matplatsen är baserad på tapeter..

Viktig: zonindelning är särskilt bra med golv. Om det här är en studio kan du lägga mattor, mattor eller laminatgolv i köket i köket, och köksgolvet i arbetsområdet är utlagt med golvplattor..

Köket sticker ut väl med hjälp av färg. Om du använder tapeter som kontrasterar i färg på väggarna i köket, kommer designen att se extremt ovanlig och intressant ut..

Fördelar:

 • estetik.

Minus:

 • god smak krävs.

Möbelzonering

Genom att ordna möblerna i köket korrekt kan du spendera mer tid med din familj utan att avbryta matlagningen. Genom att ordna möblerna i köket korrekt kan du spendera mer tid med din familj utan att avbryta matlagningen.

Här finns mycket utrymme för kreativitet..

Det är möjligt att utveckla en sådan design av rummet att möblerna samtidigt kommer att utföra två funktioner:

 1. zonindelning;
 2. utilitarist.

Möbler kan skapa en nästan solid barriär eller bara fungera som en accent, vilket antyder att studiolägenheten delas upp i delar.

De vanligaste typerna av möbler:

 • mjuk zon;
 • middagszon;
 • bardisk;
 • kuggstång.

Med hjälp av en bar kan du skapa ett mycket elegant och modernt utrymme för en studio och ett stort kök. Bardisken ligger i form av en ö eller gränsar till väggen.

Det kan samtidigt tjäna:

 • zonindelningselement;
 • matbord;
 • en viloplats;
 • förvaringsplats.

Tonvikten på zonindelning skapas av matplatsen eller stoppade möbler. Arrangemanget av soffan i form av en ö ser särskilt relevant ut. Den placeras med ryggen mot köket och separerar därmed vardagsrummet. I studion kan du inte tappa så värdefulla mätare och skapa en extraordinär inredning, och i ett stort kök kan du skapa en oväntad lösning.

En hylla är ett bra sätt att separera köket i en studio. Samtidigt “fungerar” det i båda riktningarna – du kan placera inredningsartiklar på det, dekorera vardagsrummet och disken med detta medan du laddar ur köksuppsättningen. Förutsatt att 30 kvm. området är stort – headsetet är stort och rymligt. Och i det här fallet kommer ett genomgående rack med ett överflöd av hyllor till taket att göra köket ännu mer funktionellt. I stora kök blir hyllor ett sätt att dela utrymme, vilket gör det mer bekvämt..

Du kan separera arbetsområdet i en studio eller ett stort kök på andra sätt – genom att ordna stolar, placera ett golvakvarium.

Användbara tips från designers

Ett stort köksutrymme kräver bra belysning, både naturlig och konstgjord (använd lokal och allmän belysning) Ett stort köksutrymme kräver bra belysning, både naturlig och konstgjord (använd lokal och allmän belysning)

Det viktigaste att komma ihåg är att zonering måste närmar sig mycket noggrant. Annars kommer det att visa sig att lägenheten helt enkelt slumpmässigt är fullproppad med alla typer av möbler utan plan..

Viktig: För att förhindra detta är det bäst att först utveckla ett designprojekt i 3D och leka med att placera saker på datorn. Alternativet du gillar kan sedan väckas till liv.

Du behöver bra extra belysning. Helst måste du planera zonens belysning i arbetsområdet – för detta kan du placera långa lampor längs skåpen eller göra strålkastare.

Diskbänken bör placeras på avstånd från zonmöbler, om sådana finns. Det är bäst att klippa av diskbänken med ett kylskåp eller bygga in det i arbetsområdet längs motsatt vardagsrumsvägg..

Köksdesign 30 kvm M Video)

Till sist

Designen av ett rum på 30 meter är en komplicerad sak, men det är därför det är intressant. Med ett kreativt tillvägagångssätt kan du organisera ett mycket mysigt och multifunktionellt utrymme, helt olikt en öde fotbollsplan..

Vardagsrums kök design 30 kvm (foto)