Köksdesign med gasvärmare – det finns alltid en utväg

Gasvattenberedaren i köket begränsar avsevärt designalternativen för rummet, men det finns alltid en utväg Gasvattenberedaren i köket begränsar avsevärt designalternativen för rummet, men det finns alltid en utväg. Gasvattenberedaren eller pannan i köket gör att du kan ha varmt vatten oavsett närvaro eller frånvaro av varmvattenförsörjning. I vissa fall är detta det bästa alternativet, och många lägenheter är initialt utrustade med en sådan enhet. Men samtidigt reflekterar den här enheten, som är användbar från alla håll, inte på bästa sätt på rummets utseende..

Vad du behöver veta när du bygger om ett kök med gasvärmare

Ett av alternativen som gör att du på något sätt kan dölja gasvattenberedaren i köket är att måla den i headsetets färg Ett av alternativen som låter dig på något sätt dölja gasvattenberedaren i köket är att måla den i headsetets färg

Flera strikta regler införs för placering av en gasvärmare i interiören. De är utformade för att säkerställa människors säkerhet och förhindra olyckor.. Du måste känna till dessa grundläggande regler så att ombyggnaden av ett kök med en kolumn och en spis inte slutar i problem. Det bör nämnas att:

  • det är förbjudet att placera kolonnen ovanför gasspisen – från kaminen till kolonnen måste vara mer än 10 cm;
  • det är inte tillåtet att placera kolonnen i ett trångt utrymme där det inte finns någon luftcirkulation;
  • från pelaren och till de närmaste strukturerna måste ett avstånd på minst 3 cm bibehållas;
  • för att förhindra att en brand inträffar bredvid kolonnen får tapeter och andra brännbara efterbehandlingsmaterial inte limmas.
  • rör med gastillförsel till pelaren får inte muras i väggen.

Hur kan du placera en gasvärmare

Om kolumnen just installeras finns det flera sätt att göra det:

  • separat;
  • i hörnet av rummet;
  • mitt i rummet mellan möbler.

I vissa fall behöver gasvärmaren inte maskeras, till exempel när den matchar headsetets färg I vissa fall behöver gasvärmaren inte maskeras, till exempel när den matchar headsetets färg Gasvattenberedaren i hörnet kan döljas med en speciell låda, till exempel som på bilden - i högteknologisk stil Gasvattenberedaren i hörnet kan döljas med en speciell låda, till exempel som på bilden – i högteknologisk stil Ett separat arrangemang av kolonnen är det mest olyckliga alternativet, men problemet löses genom att byta fasaderna på de övre skåpen eller måla gasvattenberedaren i sin färg Ett separat arrangemang av kolonnen är det mest olyckliga alternativet, men problemet löses genom att byta fasaderna på de övre skåpen eller måla gasvattenberedaren i sin färg

Men om gasvattenvärmaren eller själva gaspannan redan är installerad, så kan du antingen slå det i köket under reparationen eller dölja det från dina ögon. En variant med överföring av kolonnen är möjlig, men detta sätt är förknippat med att få tillstånd att överföra gasrör från berörda myndigheter, vilket för det första är svårt att göra, och för det andra blir det dyrt. Det är lättare att designa ett kök med gaspanna på ett sådant sätt att det spelar upp sin närvaro på sin ursprungliga plats. Detta är fullt möjligt och ingen ombyggnad krävs..

Fristående gasvattenberedare – vad kan man göra

För att göra ett konstföremål av en gasvattenberedare kan du måla det För att göra ett konstföremål av en gasvattenberedare kan du måla det Kolumn med en bild är en utmärkt lösning som du kan göra själv Kolumn med en bild är en utmärkt lösning som du kan göra själv

Så hur gömmer man en gaspanna eller en kolonn utan att överföra rören och själva enheten?

Alternativ 1: gör ett konstobjekt av en kolumn.

I det här fallet kommer kolumnen tvärtom att locka uppmärksamhet. Men det kommer att spela på den övergripande designen och skapa en extraordinär interiör. Kolonnen kan täckas med målning eller dekoreras med olika klistermärken. Målning kan vara tematisk, abstrakt. Detta kommer att göra det till ett oberoende dekorativt element..

Alternativ 2: maskera.

Kolonnen målas för att matcha köksenhetens färg. Detta kommer att göra det osynligt mot den allmänna bakgrunden med ett minimum av reparationskostnader..

Kolumnarrangemang i möbler

Gasvattenberedaren i garderoben är estetiskt tilltalande och bekväm, för när den är stängd är den inte synlig, men tillgången till den bevaras alltid Gasvattenberedaren i garderoben är estetiskt tilltalande och bekväm, för när den är stängd är den inte synlig, men tillgången till den är alltid bevarad Ett av de effektiva sätten att dölja kolonnen från ögonen är att placera den i möbler. Och här innebär ombyggnaden alternativ:

  • kolonnen kan placeras mellan skåpen;
  • kolonnen är installerad i skåpet.

När högtalaren är placerad mellan skåpen kan den göras helt osynlig, även om den ursprungligen låg extremt dåligt i mitten av rummet. Samtidigt krävs inte ombyggnad av köket med gasvärmare och spis. För att kolumnen inte ska komma i ögonen samtidigt bör den målas i samma färg som nästa hängande skåp.

Viktig: I detta fall måste skåpens sidopaneler vara tillverkade av obrännbart material..

Ett annat bra sätt att gömma en gaspanna i köket är att placera den i en garderob. I det här fallet är det mycket viktigt att förbereda skåpet ordentligt genom att ändra det. Han måste ta bort botten, bakpanelen, toppen. Detta kommer för det första att säkerställa luftflödet till kolonnen, och för det andra kommer det att underlätta kommunikationen. Skåpdörren döljer kolonnen från ögonen.

Viktig: Skåpens höjd måste matcha högtalarens höjd. I det här fallet kommer designen av ett kök med en pelare eller en väggmonterad gaspanna att vara felfri. Glöm inte heller att göra ytterligare ventilationshål i sidoväggarna..

Du kan renovera ett kök med en gaspanna och en spis så att ombyggnaden av rummet leder till placeringen av kolonnen i hörnet av rummet. Detta är den mest optimala platsen, eftersom efter att ha placerat skåp på båda sidor av kolonnen kommer det inte att märkas alls, även om du inte gömmer det i garderoben.

Utan syn: göra en låda för en gasvärmare

För att ombyggnad och reparationer ska se perfekt ut måste all kommunikation vara dold för nyfikna ögon. Det är omöjligt att sy dem i väggarna av brandsäkerhetsskäl. Därför är det bäst att gömma rören under plastlådor. Det är bäst att köpa hopfällbara lådor.

Lådan för gasvattenberedaren måste vara hopfällbar för att vid behov kunna komma åt den Lådan för gasvattenberedaren måste vara hopfällbar för att vid behov kunna komma åt den För att köksdesignen ska vara perfekt balanserad rekommenderas det att tänka på att skapa en låda för en gasvärmare i designstadiet. För att köksdesignen ska vara perfekt balanserad rekommenderas det att tänka på att skapa en låda för en gasvärmare i designstadiet.

Ett annat alternativ är att göra en gipsbox.. Fördelarna med det senare är att du kan skapa en helt annan form på lådan och skapa, tack vare detta, en extraordinär design av rummet. Sådana lådor kan målas i väggarnas färg eller täckas med tapeter, vilket resulterar i att de blir helt osynliga mot den allmänna bakgrunden. Själva lådans yta kan användas för att hänga dekorativa inredningsartiklar eller fat.

Viktig: i sådana lådor är det nödvändigt att göra inspektionsluckor som passar åtkomst till kommunikation. Det är mest korrekt att göra gipsskivor hopfällbara – då kan de i nödfall helt enkelt tas bort och inte brytas.

Huven från gasvattenberedaren, toppen uppåt, kan maskeras med ett tak i flera nivåer eller en volymetrisk gipsskiva.

Slutsats

Så frågan om hur man gömmer en kolumn eller en gaspanna i köket bör inte orsaka spänning. Det är fullt möjligt att göra detta på egen hand, förutsatt att du noga funderar över platsen för möblerna och alternativen för att maskera kolonnen.