Köksdesign 18 kvm – rymlig och elegant inredning

De stora bilderna i köket låter dig utrusta det efter din smak och önskan Kökets stora bilder gör att du kan utrusta det efter din smak och önskan. De mest grundläggande punkterna i planen som bestämmer det inre av detta rum är färgschemat, layout, zonmetoder och inredningsstil. Det är omedelbart värt att avgöra om det kommer att finnas ett vardagsrum i detta rum. Detta är ett rimligt beslut, om det finns en riktigt bra film, dessutom kan resten av rummen i lägenheten planeras mer fritt (med tanke på att platsen för mottagande av gäster redan finns i köket).

Färglösning

På 18 meter kan du “vandra” utan att fortsätta tanken på att utöka utrymmet med färg. Därför kan älskare av mörka färger och brokiga mönster säkert inkludera dem i rummets framtida design..

I köket på 18 m kan du fritt utrusta vardagsrummet I köket på 18 m kan du fritt utrusta vardagsrummet

Det är sant att det också finns en varning här: om du vill göra köket, till exempel i mörkblått, bör belysningen kompensera för det valda intervallet. Enkelt uttryckt, det borde finnas mer ljus.

Och här är andra exempel på färgkombinationer i ett kök på 18 kvadratmeter:

 • Om köket och vardagsrummet inte är anslutna med en övergång kan färgerna på tapeten eller färgen vara vad som helst, men om det sker en övergång är ljusa pastellfärger mer lämpliga;
 • Grått passar bra med vitt och en massa coola nyanser av blått;
 • Hallon, svart och vitt är en mycket populär kombination;
 • Dämpade mörkblå och vita färger kommer att skapa en atmosfär av friskhet och havsstämning i köket;
 • Grått, vitt och nyanser av naturligt mörkt trä kombineras förvånansvärt lugnt, interiören i sådana färger kommer inte att bli uttråkad (det skapar den stabilitetsbalansen, vilket ofta rekommenderas till familjer där oenighet och omvälvning har inträffat);
 • Dämpat grönt och nyanser av ljust kaffe kommer att ge mjukhet och värme till köksdesignen.

Kombinationen av ljusare, saftiga sommarfärger passar temperamentsfulla och energiska människor. Andra kan bli trötta, särskilt med tanke på hur många kvadratmeter det finns så kraftfulla färgnyanser..

Rums layout

Det vanligaste i denna situation är en fyrkantig layout. Därför är de bästa sätten att bygga ett L-format eller U-format headset. Det kompletteras ofta med en fyrkantig eller rund ö..

Om köksuppsättningen är placerad i en rad, är det mest rimligt att begränsa matlagningsområdet från rastplatsen.

Avgränsningszonen blir en köksö eller alternativt en ganska bred bardisk.

Den motsatta väggen blir platsen för ett matbord, tillräckligt stort för att samla ett stort företag i ett rum. Detta kommer att vara ett vardagsrum, perfekt åtskilt av en ö eller en bardisk..

Bardisken är en viktig egenskap hos ett rymligt kök Bardisken är ett viktigt attribut för ett rymligt kök Köks layout 18 m beror på rummets form och ägarnas smak Köks layout 18 m beror på rummets form och ägarnas smak

Om headsetets placering är L-formad, används det motsatta hörnet som ett bord och ett mjukt hörn intill. Samma vardagsrumsfunktion som passar perfekt in i interiören.

Zoneringsmetoder

Att zonera 18 kvadratmeter är inte svårt, eftersom det finns tillräckligt med alternativ. Här är bara de mest populära:

 • Ljuszonering – ljuset i arbetsområdet är ljusare, i rekreationsområdet är mer dämpat;
 • Färgzonering – väggarnas färg i olika zoner kommer att vara annorlunda;

Zoning med volymetriska avgränsningar – det här kan vara en podium i arbetsområdet eller ett ställ, en bokhylla, en dekorativ vägg gjord av genomgående hyllor;

 • Zoning med falska gardiner – gardiner i små transparenta pärlor och liknande dekorativa element (etnisk karaktär, särskilt på modet idag) kan skilja matlagningsområdet från matsalen.

Oftast hjälper möbler att dela upp de två zonerna – en ö eller en bardisk. Designlösningen måste matcha rummets övergripande stil.

Ett kök med en sittgrupp och en arbetsplats bör planeras väl enligt zonreglerna Ett kök med en sittgrupp och en arbetsplats bör planeras väl enligt zonreglerna

Interiör stil

Interiören beror främst på rummets stil. Country, etno, shabby chic, Provence, skandinavisk stil, klassiker – det finns många alternativ. Här är bara en kort beskrivning av populära stilar:

 • Etnostil – dess marockanska och afrikanska åsikter är relevanta, verkligen ovanligt färgglada;
 • Shabby chic omfamnar vita, vintage-slitna möbler, enkelhet och rymd;
 • Provence -stil är en luftig inredning med ljusa möbler, naturmaterial, blommotiv och ett överflöd av enkla söta tillbehör;
 • Skandinavisk stil – kalla ljusa färger, mycket belysning, trämöbler, användbarhet, hög funktionalitet på varje meter, och samtidigt komfort utan onödig glans.

Kök i klassisk eller högteknologisk stil är vanligare, men genom att skapa en speciell atmosfär i köks-vardagsrummet förlorar de för sina mer färgstarka motståndare..

Ett exempel på en köksdesign på 18 kvm (video)

Utformningen av ett kök på 18 kvm handlar inte bara om att inreda ett rum där människor äter och lagar mat. Det är snarare skapandet av ett enda multifunktionellt utrymme, genomtänkt till minsta detalj. Här kan du träffa vänner, ordna familjekvällar, arbeta, studera och koppla av. Detta innebär att alla drömmar om att skapa ett unikt, varmt och mysigt kök kan förverkligas mer än realistiskt..

Vardagsrum kök design 18 kvm (interiör foto)