Kök-vardagsrumsdesign i ett rum: originalinredning och extra utrymme

Kök-vardagsrummet är just skapat för stora företag och fester. Kök-vardagsrummet är helt enkelt skapat för stora företag och fester Vardagsrummet är det centrala rummet i lägenheten, vilket lockar särskild uppmärksamhet, och många tillbringar större delen av sin tid i köket. För många blir det nödvändigt att kombinera dessa två lokaler för att göra det mer bekvämt att organisera semester, ta emot gäster och lägga till lite utrymme i den trånga Chrusjtjov -lägenheten. Kök-vardagsrummet gör det möjligt att få en unik inredning, men att skapa den även på ett stort område är inte så lätt, än mindre en liten.

För moderna lägenheter är ett kök och ett vardagsrum anslutet till ett rum inte ovanligt. En sådan sammanslagning har många fördelar, vars huvudsakliga naturligtvis är ökningen av rymden. Det visar sig en sådan studio i ett hus där det inte finns separata rum, utan zoner i ett rum. Projektet upprättas antingen av specialister, eller så är deras egna idéer grunden för en sådan förening. Ibland är även korridoren inblandad i en sådan kombination..

Hur du ansluter köket till vardagsrummet

Så om ägarna till små lägenheter i Chrusjtjov helt enkelt försöker spara extra meter och “ge luft” till sitt hem, vill ägarna till moderna lägenheter med en ny layout ha en studio-design i sitt hem. I båda fallen är köksdelen ansluten till vardagsrummet. Detta fungerar inte utan godkännande från berörda myndigheter..

Tänk i alla fall på att:

 • Rivning av väggen eller det mesta är möjligt endast om väggen inte är bärande;
 • Det är möjligt att kombinera rum, om du har en elektrisk spis i ditt hus, om du har en gasspis, är det omöjligt att ansluta rum, en skiljevägg eller skjutdörrar mellan rum är en annan sak;
 • Radikal permutation är också omöjligt, den så kallade “våtzonen” kan inte migrera till en annan del av lägenheten, detta är förbjudet enligt bestämmelser.

Spisen och diskbänken måste i alla fall förbli inom gränserna för zonen där det ursprungliga projektet föreslog att de fanns..

För den mest framgångsrika designen rekommenderar vi att du använder samma stil i båda rummen. För den mest framgångsrika designen rekommenderar vi att du använder samma stil i båda rummen.

Det finns två alternativ för att ansluta rum. Båda är efterfrågade idag, men var och en behöver ett separat projekt, igen, samordnat med vissa myndigheter.

Sätt att kombinera rum:

 • Det första sättet. Rivning av väggen helt. Resultatet är ett enda utrymme i ordets fulla bemärkelse. Oftast sker i detta fall läggningen av köksdörren, från vilken korridoren börjar, mer exakt, utgången till korridoren. Samtidigt bildas en ledig nisch, där kylskåpet ofta placeras. Naturligtvis kan du bara komma till köket genom hallen..
 • Andra vägen. Väggen rivs delvis, en bred öppning görs som avgränsar de två zonerna.

Den andra metoden innebär särskild uppmärksamhet på en viktig detalj i det kombinerade utrymmeets inre – partitionen. Dess design kan bli länken som förenar två zoner med en stil..

Ansluta kök och vardagsrum: designertips (video)

Funktioner i utformningen av köket-vardagsrummet

Idag är denna designteknik mycket populär, eftersom den låter dig visuellt utöka området för ett litet kök i en liten lägenhet. Men den används inte bara i Chrusjtjovs hus, utan också i rymliga stugor, stora studiolägenheter och loft. För vissa bostäder löser ett kök i kombination med ett vardagsrum problemet med att expandera området och för andra – att minska antalet skiljeväggar och därmed spara på byggmaterial.

Köket, i kombination med vardagsrummet, kan delas in i zoner, eller det kan vara ett enda utrymme Köket, i kombination med vardagsrummet, kan delas in i zoner, eller det kan vara ett enda utrymme Om du inte gillar stora rum, dela in köket i zoner, separera direkt köket, matsalen och rekreationsområdet direkt Om du inte gillar stora rum, dela in köket i zoner, separera direkt köket, matsalen och rekreationsområdet direkt

Om lägenheten har ett ganska rymligt vardagsrum och ett ovanligt litet kök, kan du genom att flytta väggen öka köket på bekostnad av det andra rummet. Således får du ett extra vardagsrum på grund av det minskade utrymmet och uppfyller drömmen om ett kombinerat kök-vardagsrum..

Funktioner i layouten av ett litet kök-vardagsrum

Innan du förstör väggarna bör du själv avgöra om det är värt att ändra lägenhetens layout, eftersom eventuell ombyggnad måste komma överens med bostadsinspektionen, som kanske inte alltid godkänner detta eller det beslutet. Om vi ​​vänder oss till arkitekterna, hanterar de alla formella frågor. Om ett beslut fattas att göra ombyggnaden med egna händer, innan du påbörjar arbetet, måste du kringgå många kontor.

Bardisken är som regel en separator mellan två rum. Bardisken är som regel en separator mellan två rum.

Ombyggnaden av vardagsrummet, i kombination med köket, har ett antal funktioner som måste beaktas:

 • Minsta mängd möbler – mer plats. Om detta rum inte är planerat att användas för att förvara alla tillbehör, är det värt att överge massiva piedestaler och skåp, med ett minimum av möbler.
 • Inbyggda apparater – Spara användbart utrymme. Fristående utrustning kommer ändå att ta mer plats och skapa en rörig effekt. Om du väljer rätt kompakta modeller av inbyggd köksutrustning kan du göra köket kompakt och samtidigt så bekvämt och ergonomiskt som möjligt..
 • Rumshöjd – den främsta allierade i områdets rationella användning. Om du installerar alla nödvändiga möbler vertikalt, använder detta område maximalt och fyller hela utrymmet helt från golv till tak med nödvändiga möbler och apparater, kan du inte bara frigöra fler kvadratmeter utan också ge köket en modern stil . När du planerar en köksuppsättning “i höjd”, glöm inte bekvämligheten och placera gratis tillgång till det som oftast används.

Kök-vardagsrum kommer att vara den perfekta lösningen för ett privat hus Kök-vardagsrum kommer att vara den perfekta lösningen för ett privat hus Ett sådant kök kommer att vara mest att föredra i små lägenheter. Ett sådant kök kommer att vara mest att föredra i små lägenheter.

För att välja den design som passar bäst i ditt kök-vardagsrum bör du noggrant studera alla tillgängliga källor och inte skynda dig till slutsatser..

Kök kombinerat med vardagsrummet: planering och zonindelning (video)

Vardagsrum och köksdesign: zonindelning

Ingen designer kommer att berätta en universell zoneringsmetod. Ett projekt kommer att skilja sig från ett annat eftersom layouten på rummen, deras storlek och funktioner är olika. Mycket beror på hur det är med fönstren – vad de är, hur du dekorerar dem, om det är samma stil etc. Om entrén påverkas av en sådan anslutning, kommer korridoren och dess designkoncept att påverka utformningen av en liten studio i huset.

Vardagsrummet i kombination med köket ska ha minst tre funktionsytor som kräver ett separat område:

 1. Arbetszon eller en matlagning. Den innehåller ett kök, en spis eller spis, ett handfat, samt nödvändiga hushållsapparater.
 2. Rastzon med en soffa, soffbord och TV är också en plats för att ta emot gäster.
 3. Middagszon. Det rymmer ett fullt matbord med stolar, servering för måltider och anordnar festevenemang..

Fördelarna med ett studiokök är uppenbara: mycket Fördelarna med ett studiokök är uppenbara: mycket "luft" och bekvämlighet i vardagen I ett sådant kök kan du till exempel äta i baren och titta på TV. I ett sådant kök kan du till exempel äta i baren och titta på TV.

Studiokökens zoner kan separeras genom att skjuta träväggar, kombinera utrymmena eller dela upp det i 2 olika rum Studiokökens zoner kan separeras genom att skjuta träväggar, kombinera utrymmena eller dela upp det i 2 olika rum

Om det i rymliga rum är ganska svårt att skilja arbetsområdet från rekreations- och matplatserna, är det ännu svårare i små köksstudior att göra detta, men ändå Det finns flera tekniker som gör att du kan separera vardagsrummet och köket visuellt:

 • Kombination av två typer av golv. Fler fuktbeständiga placeras i köket, och parkett, laminat eller kork används i hallen. Och skillnaden mellan dessa två kan vara radiell – idag är en sådan designidé på modet..
 • Tak på flera nivåer. Någonstans ovan, någonstans nedan – men var, bestäm själv. Ett liknande projekt innebär användning av flernivåstrukturer, sträcktak. Olika belysning kan komplettera effekten av en sådan skillnad: i matsalen är den mer spetslik, i hallen är den mjuk.
 • Bardisk. Det är värt att överväga detta goda gamla alternativ. En fullfjädrad bardisk i ett litet kök kommer att ta för mycket plats, och en liten hopfällbar struktur, i kombination med en fönsterbräda, kommer att fungera som en slags markering mellan de kombinerade rummen och samtidigt ett tebord. Det nästan passar alltid in i interiören, den kan placeras mellan två fönster. Bardisken kan vara liten, eller den kan presenteras som en matsalsdel i rummet. Även om en sådan studio visade sig vara liten, kommer bardisken att ersätta köksbordet..
 • Kökshalvön eller ön. Det är inte ett alternativ för en liten lägenhet, men om storleken och interiören är tillgängliga är det här alternativet definitivt värt att överväga. Ön används av två sidor – från sidan av matsalen och från sidan av vardagsrummet. Tanken är också bra eftersom ön ligger mellan två fönster, vilket ser harmoniskt och symmetriskt ut – inredningen har nästan alltid nytta av detta..
 • Matbord. Bordet är mittpunkten i både köket och vardagsrummet. Om du sätter ett runt hopfällbart matbord i mitten av ett litet rum, som vid behov kan göras kompakt och flyttas till väggen, kan det bli en smidig övergång från en zon till en annan och kommer att se harmonisk ut.
 • En stor soffa. Och denna designidé är lika gammal som världen, men bra och mångsidig. I ett hus i väst kommer du inte att överraska någon med ett sådant alternativ, och en snygg hörnmodulär soffa kommer att vara en räddning för våra små lägenheter. Denna skillnad mellan de två zonerna kommer att vara en mysig visuell gräns mellan utrymmena..
 • Båge eller halvbåge. Om du gör en liten skiljevägg i form av en halvbåge eller båge mellan köket och rekreationsområdet (viktigt för ett smalt rum), kommer detta inte bara att visuellt dela rummet utan också förfina dess design.
 • Skärm kan vara ett utmärkt tillfälle att “dölja” köket under mottagandet av gäster, detta är särskilt bekvämt eftersom det inte alltid finns tid att ta in köket i rätt form när gästerna står utanför dörren.
 • Liten hylla med hyllor kommer aldrig att vara överflödig i ett multifunktionellt rum. Det kan dekoreras med dekorativa redskap, krukväxter eller ett akvarium, som kommer att vara fullt synligt från båda sidor..
 • Soffa. Att separera zoner med en soffa är inte alltid bekvämt för ett litet rum, eftersom det kommer att vara ett hinder och göra rummet rörigt.

Studiokök kräver ombyggnad, men resultatet är värt det Studiokök kräver ombyggnad, men resultatet är värt det

Detta är naturligtvis inte alla idéer. I vissa fall kan avgränsaren vara ett attribut för matsalen – ett stort matbord. Inte det bästa alternativet för ett fyrkantigt kök, men ganska acceptabelt för ett rektangulärt kök..

Alla transformerbara möbler kommer att bli mycket relevanta i det kombinerade köket-vardagsrummet.

Kombinera kök och vardagsrum: skiljevägg

En låg skiljevägg är ett modernt rumszonprojekt som kan göras till en separat, vacker möbel. En sådan uppdelning mellan två zoner kan innefatta dekorativa nischer, olika hyllor och andra strukturer som kan användas för att dekorera utrymmet. Ibland sätts en falsk eldstad in i en sådan partition. Ibland placeras ett plant akvarium i det. Och om partitionen är stark kan du hänga en TV på den – en bra lösning för moderna lägenheter..

Ett annat alternativ för en sådan inredning är en smal glaspartition. Den består av glasblock och överför ljus. Ofta installeras en sådan partition av de ägare som är missnöjda med fönstren i lägenheten, eller snarare, deras läge. Och en skiljevägg gjord av glasblock är ett sätt att ge mer ljus till rummet..

Skivan i matsalen kan dekoreras i enlighet därmed. Det är till exempel att det är dekorerat med olika attribut för matlagning, hem.

Anpassade kök är perfekta för att skapa ett studiokök Anpassade kök är perfekta för att skapa ett studiokök

Om det tidigare var två spridda rum, nu är ditt mål ett projekt med sammanslagning av zoner, som, även om de borde avgränsas av något, deras design borde vara i stort sett densamma.

Kök anslutna till vardagsrummet: inre fusionstrick

Moderna lägenheter har fler möjligheter till detta, men små lägenheter har alla chanser till en sådan sammanslagning..

Så här ansluter du det inre av två zoner:

 • Experimentera med fönster. Naturligtvis är en enda fönsterinredning en utmärkt väg ut ur situationen. Ovanför fönstren kan du hänga, om inte samma, sedan liknande gardiner. Bänkskivor är också inredda i samma stil, många föredrar idag att dekorera bänkskivor under fönstren med en känslig pälsfilt. Mysigt och vackert. Och ovanför två fönster kan du göra samma infällda belysning. En sådan design, belysning över fönstren kommer att vara ett element av upprepning som förenar kök och vardagsrum..
 • Textil. Det kan upprepas både i matsalen och i hallen. För dagens lägenheter är textilier ett självförsörjande inredningselement. Till exempel i matsalen är dukar och stolskydd fyrkantiga. Och samma fyrkantiga kudde i hallen, allt är gjort av samma tyg, eller samma prydnad upprepas i matsalen och i hallen..
 • En annan idé är färgschemat.. Om du redan har bestämt dig för att ta pastellfärger som grund, bör de vara i en del av det kombinerade utrymmet och i en annan. Välj färg accenter mycket noga, det finns en risk att de kommer att se bara blodiga fläckar.

Ett kombinerat kök-vardagsrum i små lägenheter gör att du kan använda varje centimeter rationellt Ett kombinerat kök-vardagsrum i små lägenheter gör att du kan använda varje centimeter rationellt

Om du i köket väljer att föredra fyrkantiga möbler, låt det kinesiska fyrkantiga bordet hitta en plats i hallen. Ett sådant internt samtal är endast till nytta för det anslutna utrymmet..

Kök-vardagsrum: fördelar och nackdelar

Fördelarna med ett kombinerat kök-vardagsrum inkluderar:

 • Visuell ökning av rymden.
 • Ökande av naturliga ljuskällor.
 • Processen att organisera semestrar med högtider är förenklad, eftersom allt du behöver är nära till hands.
 • Framväxten av en fullvärdig matplats.
 • Möjligheten att skapa en funktionell och unik rumsdesign.
 • Utseendet på ett extra vardagsrum i lägenheten.

Som vid alla ombyggnader har vardagsrummet i kombination med köket sina nackdelar:

 • Spridning av lukt från mat som lagas in i vardagsrummet.
 • Ökad kontaminering av lokalerna och därmed höga krav på rengöring.
 • Utseendet på ljud från köksredskapens arbete i vardagsrummet.

Kök-vardagsrumsdesign (video)

För moderna lägenheter är sammansmältningen av ett vardagsrum och ett kök ett sätt att modernisera rummet och göra det mer bekvämt. Ett kombinerat kök-vardagsrum är ett bra alternativ för att utöka köket och utrusta ett extra vardagsrum i en liten lägenhet. Om området i lägenheten tillåter kan du lämna dessa rum åtskilda, göra dem intill varandra, separera dem med en bred dörröppning eller valv och tillhandahålla en dragspelsdörr. Och även om en sådan sammanslagning har sina nackdelar, kan en stor fördel uppväga dem – det är det faktum att hushållet, om det vill eller inte, kommer att spendera mer tid tillsammans. Och detta är redan en viktig sak för att knyta familjeband..

Vardagsrums kök design (foto)