Kök-vardagsrumsdesign 16 kvm. m: vad är så bra med denna layout

Ett kök kombinerat med ett vardagsrum är den bästa lösningen för ett kök på 16 kvm. m Ett kök kombinerat med ett vardagsrum är den bästa lösningen för ett kök på 16 kvm. mKitchen är en integrerad del av lägenheten. Och om det är stort, till exempel 16 kvadratmeter, så är detta bara en dröm. I ett så rymligt rum kommer det faktiskt inte att finnas några problem med platsen för hushållsapparater. En sittgrupp passar också bra i matsalen. Ledigt utrymme tillåter inte att något träffar.

Men även här finns det knep. Du kan bli så lockad av placeringen av möbler att köket förvandlas till en slags butik. Därför måste du förstå hur man gör ett bra projekt i ett så stort rum och få alla dina fantasier att gå i uppfyllelse..

Köksdekoration

Innan du börjar renovera ditt kök måste du tänka på dess korrekta efterbehandling..

Taket ska vara sådant att det enkelt kan tvättas, och det skulle inte heller vara rädd för temperaturfallet. Det bästa alternativet för detta är att sätta sträcktak. Eftersom området inte är så stort (i förhållande till resten av lokalerna i lägenheten) kommer detta förfarande att komma ut billigt.

Köket är 16 kvm. meter kan du använda nästan vilken stil som helst i design. Dessutom kan du använda mörka nyanser - rummet kommer inte att se litet ut Köket är 16 kvm. meter kan du använda nästan vilken stil som helst i design. Dessutom kan du använda mörka nyanser – rummet kommer inte att se litet ut

Väggarnas design och färg kommer att spela en enorm roll i utformningen av kökets stil. De kan reduceras eller ökas visuellt – det beror på hur efterarbetet kommer att ske i rummet. Bäst för tvättbara tapeter eller keramiska plattor.

Kakel, vackert upplagda på golvet, passar bra in i kökets design. Hållbarheten blir mycket högre, till exempel vanligt linoleum. Men i det här fallet måste du isolera golvet, eftersom plattorna är väldigt kalla..

Utrymme layout. Lokalprojekt

En mjuk soffa är en oumbärlig egenskap hos ett stort kök-vardagsrum En mjuk soffa är en oumbärlig egenskap hos ett stort kök-vardagsrum

Det finns flera alternativ för att planera en plats som kan göras i ditt eget kök:

 • Ostrovnaya. Varje person som har sett amerikanska filmer minst en gång i sitt liv har sett ett sådant kök. Matsalen ligger mitt i rummet. Köket är 16 kvm. m en sådan layout kommer att vara mycket framgångsrik och rationell.
 • Linjär. Vanligtvis är denna layout lämplig för ett kök som har mer än fyra hörn. Matsalen ligger längs ena väggen.
 • Hörn. Detta är standardlayouten för stora och små kök. Utformningen av ett sådant rum innebär att diskbänken, kylskåpet och spisen oftast ligger i ett hörn..
 • Parallell. Möblerna ligger på två motsatta väggar. Oftast har ett sådant kök också en balkong. Därför kan du ordna en matplats eller ett rekreationsrum på den..
 • U-formad. Matsalen ligger längs tre väggar. Denna köksdesign är snygg och icke-standard..

Köks- och vardagsrumsdelarna kan effektivt separeras med en skiljevägg, så att du kan ändra dess design i ett drag Köks- och vardagsrumsdelarna kan effektivt separeras med en skiljevägg, så att du kan ändra dess design i ett drag

Om du lägger mellanväggar kan det mycket väl bli ett kök-matsal. Således är matplatsen separerad från arbetsområdet. Eller en annan layout är möjlig – bardisken placeras som en partition.

Tips för en korrekt layout:

 • Layouten ska vara tilltalande för ögat, vara bekväm, men inte förlora funktionalitet. Ett kök på 16 kvadratmeter kommer att vara lycka för en stor familj.
 • Tänk på väggarnas funktionalitet. Häng inte olika krokar på varje meter ledigt utrymme. Detta kommer att förstöra det övergripande utseendet väldigt mycket..
 • Det är nödvändigt att beräkna hur alla hörn kan upptagas. Bättre att göra hyllor – trä, glas eller gips.
 • Det ska finnas fat i skåpet ovanför diskbänken..

Kök 16 kvm m, kombinerat med vardagsrummet

Köket är 16 kvm. m, i kombination med vardagsrummet, kan du använda öns layout. Detta alternativ är inte bara att föredra när det gäller stil, utan kommer också att göra användningen av rymden mer rationell. Köket är 16 kvm. m, i kombination med vardagsrummet, kan du använda öns layout. Detta alternativ är inte bara att föredra när det gäller stil, utan kommer också att göra användningen av rymden mer rationell.

Ett bra alternativ skulle vara att kombinera köket med vardagsrummet.. Men du måste tänka igenom ett sådant projekt noga:

 • Till exempel, längs en vägg i rummet, kan du placera en köksuppsättning, medan den andra väggen fungerar som ett vardagsrum. I detta fall kommer de övre skåpen inte att behövas. Plasma kan hängas ovanför arbetsplatsen. Denna layout passar bra i ett fyrkantigt vardagsrum..
 • Om du placerar ett kök i ett hörn, ökar resten av utrymmet betydligt. En original lösning skulle vara en podium, där du kan sätta en matplats. Detta projekt kommer att göra det möjligt att ordna det mjuka hörnet på ett helt annat sätt..
 • Det finns också möjlighet att kombinera golvbeläggningar. I köket är golvet kaklat, och vardagsrummet är täckt med laminat eller parkett. Därmed ökar vardagsrummet och köket avsevärt..
 • Ett stort matbord är placerat på gränsen mellan köket och hotellet. Taklampor hängs lågt ovanför den. Således blir utrymmet visuellt uppdelat..
 • Vardagsrummet och köket separeras enkelt av en båge placerad på en lämplig plats.
 • Olika skärmar och glidande partitioner används i stor utsträckning. Skärmar behövs för att snabbt kunna isolera köket från vardagsrummet under ett plötsligt besök av gäster, om det första är oordning och kaos. Skiljeväggar hjälper till att hantera buller och lukt från köket..

För- och nackdelar med att kombinera kök och vardagsrum

Ett rum istället för 2 kommer att vara ett plus för någon, men ett minus för någon, eftersom det i vissa fall kommer att beröva en person personligt utrymme. Men även här finns det olika lösningar på detta problem. Till exempel en bardisk, som delvis kan separera köket, eller en mjuk skiljevägg som en skärm, vilket gör att du kan zonera köket beroende på stämning och tillfälle. Ett rum istället för 2 kommer att vara ett plus för någon, men ett minus för någon, eftersom det i vissa fall kommer att beröva en person personligt utrymme. Men även här finns det olika lösningar på detta problem. Till exempel en bardisk, som delvis kan separera köket, eller en mjuk skiljevägg som en skärm, som låter dig zonera köket beroende på stämning och tillfälle.

Nackdelar:

 • Doftar från matlagning, särskilt om det har en specifik doft. Vardagsrummet är trots allt inte avsett för detta..
 • Ugnen, mikrovågsugnen och andra apparater gör ljud som kan verka obehagliga för många..
 • Rengöringskraven ökar. Stor rumsdesign kan förstöra smutsiga rätter utspridda på bordet.
 • Sekretessfrågor. Några av familjemedlemmarna kanske vill vara ensamma i rekreationsområdet. Genom att kombinera köket med vardagsrummet blir det redan svårt att göra detta..
 • Vardagsrum och kök kombineras vackert endast med noggrann och korrekt planering.

För sällskapliga människor blir ett sådant kök -vardagsrum bara en glädje, eftersom du fritt kan göra två saker samtidigt - laga mat och kommunicera med gäster och hushåll För sällskapliga människor blir ett sådant kök -vardagsrum bara en glädje, eftersom du fritt kan göra två saker samtidigt – laga mat och kommunicera med gäster och hushåll

Fördelar:

 • Gästfrihet. När gäster kommer måste värdinnan ofta hela tiden springa från vardagsrummet till köket. Det är både sorgligt och roligt på samma gång. När man kombinerar lokalerna kommer en sådan mindre defekt inte längre att hända..
 • Massor. Rent psykologiskt är många mest nöjda med stora rum..
 • Musik och tv -program. När du kombinerar behöver du inte oroa dig för att köpa en andra TV eller stereo. De kommer alltid att finnas där i båda rummen..
 • Särskild design. Moderna designers erbjuder så många alternativ för att kombinera köket med vardagsrummet att de kan tillfredsställa även den mest krångliga personen..

Slutsats

Så, i ett kök på 16 kvadratmeter, med ett ordentligt planerat projekt, placeras allt du behöver. Det finns också möjlighet att kombinera ett stort kök och vardagsrum. Alla ovanstående tips bör fungera som en slags kompass som inte tillåter dig att gå vilse i misstagens värld..

Köksdesign 16 kvm (interiörfoto)