Kök i ljusa färger: vad man ska kombinera ljusa nyanser med

Det vita köket förkroppsligar Det vita köket förkroppsligar "lätthet" och "luftighet"Många människor, när de gör renoveringar i sitt hem, när det gäller köket, föredrar att göra kök i ljusa färger. Trots det faktum att ljusa, pastellfärger, enligt psykologer, har en gynnsam effekt på husets invånares allmänna stämning och interna tillstånd, är det nödvändigt att strikt följa vissa grundläggande regler. Först då kommer klassikerna i färgschemat inte att störa dig, kommer att glädja ögat hela tiden och ge glädje till huset..

Olika ljusa färger för köket

Ljusa nyanser kombineras idealiskt med mjuka nyanser av mörka färger, till exempel som på bilden - ett vitt headset och ett blått förkläde Ljusa nyanser kombineras idealiskt med mjuka nyanser av mörka färger, till exempel som på bilden – ett vitt headset och ett blått förkläde

När det gäller ett sådant koncept som kök i ljusa färger börjar många av misstag misstänka att detta är en uteslutande vit färg. Naturligtvis är vitt en klassiker och köksdesign i denna färg kan varieras. Men konceptet kök i ljusa färger kan också innehålla ett rum i elfenben, kaffe med mjölk, cappuccino. Det kan också vara ett vaniljkök, ett rum i ljusblått, pärla och så vidare. Kökets design, gjord i ljusa färger, kan innehålla en hallonfärg i interiören.

Enligt psykologer är sådana kombinationer som burgundisk mat och cappuccinofärgade kök ett idealiskt alternativ inte bara för att fokusera på ett visst element i rummet, utan också för att öka aptiten hos alla närvarande i det. Dessutom kan vinröda kök i kombination med känsliga, ljusa pastellfärger tala om ägarens raffinerade smak och stilkänsla. Därför är människor som är oroliga för frågan: “Vilken färg kombineras burgundy med?” kan säkert kombinera det med ljusa nyanser, betona deras individualitet.

Färgpåverkan på rummet

Ljusa nyanser är ett oumbärligt attribut för ett kök i klassisk stil Ljusa nyanser är ett oumbärligt attribut för ett kök i klassisk stil

Oavsett storlek kommer ett köksrum, om det är designat i ljusa färger, att se fantastiskt ut. Detta beror på det faktum att färger som kaffe med mjölk, elfenben, för att uttrycka det enkelt, är klassiker, visuellt kan dölja många av bristerna i ett rum, dess layout, utöka utrymmet.

Klassiker i färg, om köksutrymmeets design bär det, gör det möjligt att presentera detta rum som lugnt, mysigt, rymligt, rent och balanserat, vilket kan väcka aptit. Och vad kan vara viktigare för en värdinna som förbereder sina godisar i ett sådant kök??

Ljusa färger i köket ser särskilt fördelaktiga ut om resten av rummen i bostaden är gjorda i ljusare färger och nyanser. Efter ett överflöd av blommor kommer varje person att ha en trevlig tid i ett mysigt kök, vars design till exempel är gjord i kaffets färg med mjölk..

Det rekommenderas att lägga till kontrasterande nyanser i ett beige kök. Det rekommenderas att lägga till kontrasterande nyanser i ett beige kök. Ett brunt förkläde skulle vara perfekt i ett beige kök Ett brunt förkläde skulle vara perfekt i ett beige kök

Ett win-win-alternativ för att betona din speciella stil, genom att tänka igenom designen, kan vara tillägg av ljusa färger med ljusa, men inte prickiga element. Så, till exempel, turkos färg i det inre av köket kommer att kombineras snyggt med huvudnyansen av kaffe med mjölk eller elfenben. Om det till exempel finns ett vinrött kök i rummet, görs väggarnas färg i sådana fall bäst rent vitt..

Som du kan se kan det finnas många alternativ för att kombinera färger, trots att väggarnas, takets eller möblernas ljusa toner är klassiker..

När man tänker på kökets design i ljusa färger är det viktigt att komma ihåg att inte alla färger kombineras med varandra. Var noga med att köket inte ser för klumpigt ut och att vara i det kan orsaka aptit..

Funktioner i utformningen av ett ljust kök

Om vissa färger i palettens sort anses vara singel och det är svårt att hitta ett par för dem, är klassikern i paletten en mängd olika fantasi. Men även bland en sådan sort är det värt att följa några tydliga regler för att inte förstöra den övergripande bilden..

Den moderna och högteknologiska stilen kännetecknas av moderna konstgjorda material, så bänkskivan i rostfritt stål kommer inte bara att matcha färgen perfekt med ett ljust kök utan också motsvara stilens karakteristiska drag Den moderna och högteknologiska stilen kännetecknas av moderna konstgjorda material, så bänkskivan i rostfritt stål kommer inte bara att matcha färgen perfekt med ett ljust kök, utan också motsvara stilens karakteristiska drag

Vad du först och främst bör vara uppmärksam på när du gör ett kök i ljusa färger:

 1. Väggfärg. Om väggarna är gjorda i kaffets färg med mjölk eller elfenben, ska tillbehören i köket ha ljusare färger. Detta hjälper till att undvika monotoni och tristess;
 2. Vitvaror. Om väggarna till exempel är gjorda av elfenben, är det bättre att köpa kylskåpet i svart eller stål;
 3. Headset. Mot bakgrund av väggarna kommer kaffets färg med mjölk, vit, cappuccino, burgundisk mat att se underbar ut;
 4. Klassisk. Ljusa färger tvingar dig till vissa begrepp om klassikerna, så du bör inte försumma sådana tekniker för klassisk köksdesign som mörk botten – vit topp. Ett exempel skulle vara det vinröda köket längst ner och vita eller elfenbensväggar upptill..

För att uppfylla de grundläggande reglerna för att inreda ett kök i ljusa färger är det viktigt att vara uppmärksam på de små sakerna och tillbehören som inte bara kommer att betona stilens individualitet utan också öka aptiten.

Anledningar till att använda ljusa färger i köksdesign

Ett ljust kök är inte bara vitt - sorter av beige kan också användas Ett ljust kök är inte bara vitt – sorter av beige kan också användas Kontrasten mellan svart och vitt är klassisk och ser snygg ut i nästan alla kök Kontrasten mellan svart och vitt är klassisk och ser snygg ut i nästan alla kök

För att göra sitt kök i ljusa, lugnande pastellfärger, till exempel i kaffets färg med mjölk, kan människor styras av olika anledningar.. Men för att genomföra en sådan design bestämmer dessa människor vem:

 • Ha små, trånga, smala kök;
 • De har asymmetriska kök;
 • De bor på norra sidan av huset och lider av brist på solljus;
 • De har vissa budgetrestriktioner, eftersom sådana kök inte kräver stora investeringar..

När du gör ett kök i ljusa färger är det inte nödvändigt att vägledas av allmänt accepterade regler. Du kan implementera en liknande design baserad på ditt engagemang för en viss stil..

Grundläggande tekniker för att göra ett kök i ljusa färger

I klassiska kök föredras som regel beige nyanser framför bara vita. I klassiska kök föredras som regel beige nyanser framför bara vita. Stora fönster gör köket ännu ljusare, dessutom kan de spara lite på belysning under dagen. Stora fönster gör köket ännu ljusare, dessutom kan de spara lite på belysning under dagen.

Det finns flera huvudtyper av köksdesign i ljusa färger:

 • Provence stil, som kännetecknas av närvaron av naturmaterial, dämpade nyanser och några ljusa element. Det kan vara trämöbler eller korgmöbler, ett överflöd av köksredskap, vilket skapar en speciell mys och värme i köket, uppmuntrar till att besöka det och höjer ätarnas aptit..

När du designar i Provence -stil är det viktigt att veta att pastellfärger är att föredra här;

 • Style Classic, som kännetecknas av närvaron av solida möbler av naturmaterial och beige toner.

När du designar i klassisk stil är det viktigt att komma ihåg att taket i rummet måste vara nödvändigtvis vitt, och själva stilen är endast lämplig för rymliga rum;

 • Stil romantisk, kännetecknas av ömhet och demokrati. Denna stil är idealisk för minimalister som söker sofistikering och sofistikering. För mer romantik kan sådana kök dekoreras med inslag av folklore. I ett sådant kök kan alla känna tröst, aptiten spelas ut och stämningen stiger.

Oavsett vilken köksinredning du väljer, bör du bara komma ihåg dina preferenser. Genom att kombinera stilar och nyanser kan du skapa en unik interiör som avslöjar all din originalitet och personlighet.

Lätt köksdesign (foto)