Kök 5 kvm m – litet område – inte en mening!

Belysning i köket 5 kvm. m är rätt beslut, eftersom det visuellt förstorar ett litet rum Belysning i köket 5 kvm. m – det rätta beslutet, eftersom det visuellt förstorar ett litet rumFrån antiken ansågs platsen där maten tas helig. Och i den moderna världen vill varje familj utrusta sitt kök. Det är i köket som alla släktingar samlas och naturligtvis vill jag att det här stället ska vara särskilt mysigt, bekvämt och vackert. Moderna designföretag erbjuder många typer och inredning speciellt för ett litet kök. Men om familjen inte har råd att betala för designerns tjänster kan du reparera köket på egen hand..

Planering och uppläggning av ett litet kök

Förtvivla inte om ditt kök bara är fem kvadratmeter. Ja, du kommer att behöva tänka på designen för den till varje liten detalj, men senare kommer ett sådant projekt att glädja ögat. Ett sådant företag är ganska verkligt, och många ägare till ett kök på 5 kvm. har redan bevisat det. Hur gör man reparationer i det korrekt? Vad ska layouten vara? Hur små kök blir till vackert utformade utrymmen?

Ett litet kök är inte en mening. Varje kök behöver sitt eget individuella tillvägagångssätt Ett litet kök är inte en mening. Varje kök behöver sitt eget individuella tillvägagångssätt

När jag planerar inredningen av köksutrymmet vill jag naturligtvis att allt ska se snyggt och organiskt ut. Men först och främst är det värt att tänka på ergonomi och funktionalitet, hur man väljer material av hög kvalitet till köket. Situationen är mer komplicerad om köket är litet, med en yta på 5 kvm. meter. Här måste du tänka över varje centimeter för att i slutändan bli bekväm och inte för trång. I det här fallet bör du inte jaga modetrender, ett individuellt tillvägagångssätt behövs här..

När du börjar planera ett kök, dela det först bildligt i en triangel i arbetsområdet:

 1. Kylskåp.
 2. Tallrik.
 3. Handfat.

Om du har beräknat området så att dessa föremål kommer att vara på ett litet avstånd från varandra, då har du uppnått rätt ergonomi. Ett litet kök kan möbleras på olika sätt, beroende på det valda alternativet måste du planera och möbler. Det finns flera typer av köksutrustning:

 1. Skåp och annan utrustning placeras längs väggen, detta kallas en linjär modell.
 2. Möbler placeras i en vinkel, dvs L-formad.
 3. U-formad layout eller det kallas en hästsko.
 4. Om köket är smalt och långt, är möblerna placerade på sidorna av de motsatta väggarna, matbordet finns inte i det här fallet. Denna typ av arrangemang kallas ett kök..

Planerad markering av ett litet utrymme

Stör inte i ett litet kök innan. Använd skräddarsydda möbler för att passa de anpassade måtten på ditt pentry. Stör inte i ett litet kök innan. Använd skräddarsydda möbler skräddarsydda för ditt köks anpassade dimensioner.

För ett sådant kök är arrangemanget av möbler enligt hörntypen lämpligt. Denna typ av layout anses vara svår; en del ansträngningar kommer att krävas för att uppnå önskat resultat. Skjutdörrar hjälper till att spara lite utrymme. Möbler måste beställas bara för ett sådant kök. Ett bra alternativ skulle vara smalare och högre möbler för att utöka utrymmet, åtminstone visuellt. Hushållsapparater i detta fall är inbyggda. I ett kök på 5 kvadratmeter passar ett matbord inte på något sätt, men du kan bygga en bardisk eller ett hopfällbart bord, fällbara stolar kan också vara ett sparalternativ.

Små kök och möblernas layout

På specialiserade forum dyker det ständigt upp frågor om hur man ordnar möbler i ett fem meter kök och hur man reparerar på rätt sätt. Intressant nog kombinerar många människor detta rum med ett vardagsrum eller förråd. De drömmer om att ordna möbler på ett sådant sätt att köket inte blir till en stor soptipp. För många verkar rätt layout helt enkelt orealistisk. Reparationen är därför försenad.

På Internet kan du se många exempel när utformningen av ett kök, som är drygt fem kvadratmeter, omvandlades till okänt. Renovering av små kök är bäst att börja med visuell expansion..

Du kan dock tillämpa många designtrick och fortfarande inte slutföra det projekt du vill ha. Därför måste du överväga hur man i praktiken gör rätt design av ett litet rum i olika variationer..

Hörnkök och dess renovering

Layouten av möbler i ett hörnkök på 5 meter anses vara det mest praktiska..

Layouten är möjlig enligt följande:

 • med handfat under fönstret. Denna design är mycket komplex för ett kök på fem meter. Reparationen kommer att bestå i att det kommer att vara nödvändigt att överföra alla rör och en värmeradiator.
 • Med handfat i hörnet. Det här fem kvadratmeter köket kan vara det mest praktiska. Rummets design är att hänga ett hörnväggskåp med utdragbar mekanism ovanför diskbänken.
 • Med en spis i hörnet. Denna design för ett fem kvadratmeter kök är extremt anpassad..

Kök utan matbord eller kylskåp

Ett exempel på ett kök utan kylskåp Ett exempel på ett kök utan kylskåp

Ett kylskåp eller bord i ett kök på fem kvadratmeter tar ibland oacceptabelt utrymme. Därför kan de ibland doneras.

 • Tvåradigt kök. Rummets design består av möbler längs ett par väggar..
 • U-format kök. Renovering av lokalerna bör använda allt ledigt utrymme. Alla möbler ligger längs flera väggar..
 • Enkelt rad kök. Detta alternativ är det billigaste. Med hjälp av dess minimalism kommer det att visa sig att inte överbelasta köket med onödiga möbler..

Design, renovering och idéer för ett kök på fem kvadratmeter

Vitvaror och möbler

Möbler och apparater i utformningen av ett fem kvadratmeter kök måste väljas med stor omsorg. Experter rekommenderar följande:

 • möbler passar perfekt in i kökets design;
 • kökshöjden måste användas maximalt. Hängande skåp måste hängas upp i taket;
 • ställ upp fällbara stolar och liknande bord;
 • för att utrymmet ska kunna expanderas visuellt bör glas, metall och speglar användas i kökets inredning. Till exempel rekommenderas att dekorera taket med spegelinsatser;
 • för en komplett uppsättning, välj små hushållsapparater. Den idealiska lösningen skulle vara att köpa inbyggda apparater;
 • en vanlig dörr kan ersättas med en skjutdörr;
 • istället för en fönsterbräda är det bäst att använda en bred bordsskiva. Den kan också användas som en vanlig bardisk;
 • i hällen måste du använda 2 brännare istället för fyra om du planerar att laga lite;
 • få ut det mesta av praktiska tillbehör som takräcken, lådor och mycket mer för köksenheten

Reparation och viktiga detaljer

 • en vanlig dörr kan ersättas med en skjutdörr;
 • istället för en fönsterbräda är det bäst att använda en bred bordsskiva. Det kan också användas som en vanlig bardisk;
 • i hällen måste du använda 2 brännare istället för fyra om du planerar att laga lite;
 • få ut det mesta av praktiska tillbehör som takräcken, lådor och mycket mer för köksenheten.

Användbara tips från KitchenRemont.ru

Det behövs inte så mycket utrymme direkt för matlagning: lagom mycket för all nödvändig utrustning, ett handfat och det finns ett litet utrymme kvar för själva tillagningen av maten. Direkt för matlagning behövs inte så mycket utrymme: tillräckligt för att passa all nödvändig utrustning, ett handfat, och det finns ett litet utrymme kvar för själva tillagningen av mat.

Om du bestämmer dig för att planera din köksdesign, ta sedan ett papper och följ dessa tips:

 1. Mät rummet och skriv ner alla mått.
 2. Planera din köksdesign väl, det gör det lättare för dig att välja tillverkare och pris.
 3. Tänk på färgschemat i rummet, men kom ihåg att köksinredningen ska kombineras med interiören i hela lägenheten. Tänk också på hur dörren och fönstret i köket kommer att se ut..
 4. Du bör tänka på plats för hushållsapparater i förväg, eftersom du behöver veta var du ska dra ledningarna.
 5. Diskbänken ska placeras där avloppsrören passerar. Om denna plats inte passar dig, överväg VVS -arbete.
 6. Bestäm i förväg var du ska placera matbordet, och hur det kommer att se ut, om det blir ledigt utrymme. Tänk på mer kompakta bordsdesigner.

Några nyanser som hjälper till att ordna en 5 kvm. meter

Den bästa vännen till ett litet kök är ett utfällbart bord i vardagsrummet. Det finns också en bardisk, bakom vilken det är bekvämt att laga mat, och naturligtvis behandla gäster med cocktails. Den bästa vännen till ett litet kök är ett utfällbart bord i vardagsrummet. Det finns också en bardisk, bakom vilken det är bekvämt att laga mat, och naturligtvis behandla gäster med cocktails..

Hyllor med dörrar kan vara ett problem i ett trångt utrymme, skjutbara garderober är mycket mer lämpliga. Rails eller olika krokar för tallrikar, muggar etc. kommer att se bra ut på hyllor där det inte finns några dörrar alls. Designers har utvecklat en specifik stil för små kök för att visuellt öka sitt utrymme. Färgschemat ska inte vara ljust och kontrasterande, det är bättre att använda mer lugna och neutrala färger.

Du bör inte använda en mängd olika texturer i ett litet utrymme. Detta kommer att få köket att se slarvigt och smaklöst ut. Om du väljer ett mönster med ränder för design, låt dem placeras diagonalt och därmed utöka utrymmet. Om det finns en fri vägg, inte full av möbler, kan du klistra fototapeter på den eller hänga en stor bild.

Inredningsidéer för ett litet kök

Ljusa färger och genomskinliga ytor som skapar en illusion av luftigt, fritt utrymme. Ljusa färger och genomskinliga ytor som skapar en illusion av luftigt, fritt utrymme.

Ett litet kök ger lite utrymme för utrustning – bara en kompakt arbetsyta och ännu mindre mat. Det finns ett antal knep för att möblera ditt kök, så att det ser större ut.. Läs följande designidéer för en 5 kvm. meter:

 1. Kompakta och inbyggda enheter. Ett utmärkt alternativ för att ordna ett rum är en teknik med ett djup av 40-45 cm. Mikrovågsugnen hängs under skåpet. Och gasspisen väljs så att dess funktioner är mycket bredare än andra. Till exempel, nu började de producera gasugnar, där mikrovågsugnar och till och med en dubbelpanna redan är byggda.
 2. Bestäm färgen. Det har länge varit känt att mörka färger får ett rum att se mindre ut, så välj ljusa färger. Men varje regel har sina egna undantag – om du väljer mörkblå, eller färgen på choklad, kommer de att skapa intryck av djupt utrymme. Och den rätta gröna färgen kommer ständigt att väcka aptiten hos alla familjemedlemmar. Också öka visuellt utrymmet, spegel ytor kommer att tillåta.
 3. Rätt belysning kommer att öka utrymmet i köket. Svag belysning gör att rummet ser mindre ut, så låt det bli mer ljus. Förutom central belysning bör lokal belysning också finnas i köket. Se till att ha ljus där diskbänken är och ovanför spisen. Den moderna belysningsindustrin kan erbjuda en mängd olika köksbelysningsalternativ..
 4. Väl genomtänkta möbler. Arrangemanget av köket måste vara noga genomtänkt. Om utrymmet tillåter dig att använda köket som en matsal, måste du välja lämpliga möbler för matsal. För ett kök på 5 kvm. meter, fällbara bord och stolar är lämpliga. En hörnsoffa i ett litet kök kan också fungera som garderob för olika rätter. Som redan nämnts är skjutdörrar lämpliga för skåp, det är bättre om de är av glas. Några av skåpen kan vara helt öppna, du kan placera vackra glas eller en vas där..

Det är värt att komma ihåg att möblerna ska kombineras med väggarna. Välj möbler av hög kvalitet, de ska tvätta väl, vara gjorda av hållbart material, så du kommer att spara tid på användningen. Fönstret ska inte täckas med en tjock trasa, det ska släppa in mer ljus in i ditt kök.

Köksdesign 5 kvm M Video)

Slutsats och slutsatser

Vi kan prata om utformningen av ett litet kök under mycket lång tid. Det viktigaste att komma ihåg är att du och din familj ska trivas där. Om så önskas, även i ett så litet rum med en yta på 5 kvadratmeter, kan du bekvämt planera dina arbets- och matplatser. Då kommer matlagning och ätande bara att ge dig glädje..

Köksdesign 5 kvm m (foto)