Klassisk köksdesign: en tidlös inredning

Klassiskt kök är av hög kvalitet och naturligtvis högt pris Klassiska kök är av hög kvalitet och naturligtvis höga priser.Köket är det viktigaste rummet i huset för värdinnan och därför ska allt vara så bekvämt som möjligt. Köksdesign ska inte bara vara estetisk och moderiktig – den ska vara funktionell.

Under 3 timmars arbete i köket gör en person en stig på 5 km och gör cirka hundra handrörelser för att öppna dörrar. För att minimera arbetskostnaderna ska kökslayouten vara bekväm. Klassiskt kök i denna fråga anses vara det mest föredragna. Vi kommer att prata om det nedan.

Design och layout

Köksdesign beror direkt på dess layout. Och layouten beror i sin tur på rummets konfiguration.. I moderna hem kan köket ha olika former:

 1. Smalt i form av ett pennfodral;
 2. Rektangulär;
 3. Fyrkant;
 4. L-formad;
 5. Kontrollstation.

Som regel presenteras klassiskt kök i vita eller ljusa beige nyanser. Som regel presenteras klassiskt kök i vita eller ljusa beige nyanser.

Köket kan vara ett separat rum eller kombineras med andra rum. Oftast kombineras köket med ett vardagsrum i små lägenheter eller med en matsal. Särskilt ofta kombineras kök och matsal i hus på landet – det här alternativet gör lokalerna mer funktionella.

Kökssatser består av ett antal moduler. Modulerna kan i sin tur placeras på olika sätt. Det bästa alternativet anses placeras i en enda produktionslinje-en diskbänk. Detta gör att du kan minimera arbetskostnaderna maximalt och minska tiden och antalet rörelser för värdinnan runt köket under arbetet. I det här fallet behöver möblerna inte vara placerade på en rad, även om det är önskvärt att utrustningsplaceringens riktning är från vänster till höger.

Placering av möbler

Beroende på rummets konfiguration placeras köksapparater och teknisk utrustning:

 • Linjär – längs en vägg;
 • U -formad – längs 3 väggar;
 • L -formad – längs 2 väggar;
 • I form av en ö i mitten.

Ett kök i klassisk stil ser lite ut som Provence vid första anblicken. Ett kök i klassisk stil ser lite ut som Provence vid första anblicken.

Linjär placering är att föredra i smala kök, öar – i stora rum och, särskilt när det gäller kombinerade alternativ med matsal eller vardagsrum.

Funktioner i klassikerna

Varför är klassikerna intressanta och attraktiva? Först och främst är den klassiska stilen idealisk eftersom den är ur mode och tid. Snarare är klassikerna alltid relevanta och kan passa in i vilken lösning som helst. Klassiska kök och matplatser kombineras med sanitetsartiklar av vilken stil som helst och ser fördelaktiga ut både i interiören i samma stil och i de moderna, barocka, minimalistiska stilarna. Därför är det inte alls nödvändigt att byta kökssatser när du byter interiör..

Mörka nyanser är mindre vanliga men ser lika snygga ut som ljusa nyanser. Mörka nyanser är mindre vanliga men ser lika snygga ut som ljusa nyanser. Genom att kombinera träslag och deras nyanser kan du få en ganska ovanlig stil. Genom att kombinera träslag och deras nyanser kan du få en ganska ovanlig stil. Klassiskt kök är tidlöst och kommer alltid att förbli snyggt och Klassiskt kök är tidlöst och kommer alltid att förbli snyggt och "färsk" vad gäller design

Den klassiska stilen kännetecknas av:

 1. Enkelhet;
 2. Symmetri och kortfattad linje;
 3. Tydlighet i beslut;
 4. Begränsning av inredningen.

Naturmaterial är alltid att föredra – trä, faner. I regel är köksuppsättningar i klassisk stil antingen gjorda av massivt trä, eller så används de efterbehandlingsmaterial som används för att imitera trä och imitera dess struktur och färger. Ljusa futuristiska färger, lackerade köksytor är inte välkomna.

Om vi ​​pratar om vilken typ av köksmöbler som är att föredra för att skapa en inredning i klassisk stil, är det bäst att uppmärksamma italienska möbler. För italienska tillverkare har de hundraåriga traditionerna för möbelproduktion resulterat i att kök från dem är en idealisk förkroppsligning av klassikerns idéer..

Grundläggande designprinciper i klassisk stil

Det är ganska enkelt att skapa en klassisk köksdesign helt. Det viktigaste är att följa de grundläggande reglerna och undvika att blanda stilar. Det är viktigt att ta hänsyn till att klassikerna innebär respektabilitet och inte tolererar luddiga saker, flashiga färger, uppriktigt sagt billiga analoger. Det är därför den klassiska inredningen och köksdesignen är valet av rika, självsäkra människor som har sina egna idéer om stil..

Headsetets fasader spelar den största rollen för att skapa bilden av klassikerna Headsetets fasader spelar den största rollen för att skapa bilden av klassikerna

De viktigaste tecknen:

 1. Varma pastellfärger för väggar och möbler: vanliga ytor är att föredra;
 2. Från väggbeläggningar används tapeter eller dekorativt monokromatiskt gips;
 3. Golvet är av trä – antingen används en träskiva eller en parkettbräda. Som en sista utväg, i demokratiska interiörer, är laminat med trä och kakel tillåtet. Linoleumskydd, särskilt med ett mönster, ger omedelbart inredningen en touch av eklekticism;
 4. Textilier tillverkade av naturmaterial: tjocka gardiner är gjorda av dyra material som sammet;
 5. Armaturer ska tillverkas i klassisk stil.

Designen av ett kök i en matsal eller vardagsrum i klassisk stil innebär att båda rummen kommer att inredas i samma stil. Samtidigt bör fönsterdekorationen i köket och matsalen i kombination med det vara detsamma.

Klassiska köksdesignalternativ för olika typer av layouter

Köksdesign med stort fönster

Ett stort fönster på ena sidan gör rummet ljusare och rymligare. Å andra sidan äter fönstret upp plats och gör det svårt att ordna möbler..

Fönster i ett klassiskt kök är inte av minst vikt och måste dekoreras i enlighet med inredningen Fönster i ett klassiskt kök är inte av minst vikt och måste dekoreras i enlighet med inredningen Modern teknik passar perfekt in i ett klassiskt kök Modern teknik passar perfekt in i ett klassiskt kök Med rätt färg på gardinerna kan du diversifiera det inre i ett klassiskt kök Med rätt färg på gardinerna kan du diversifiera det inre i ett klassiskt kök

Även om den klassiska designen inte välkomnar icke-standardiserade lösningar, är det i detta fall nödvändigt. Det är ganska acceptabelt att placera headsetet i klassisk stil längs väggen eller i en U-form, med utrymmet under fönstret. För en klassisk design skulle det vara lämpligt att placera ett bord eller skåp med hyllor under fönstret. Det är oönskat att placera ett handfat och ett skrivbord här – även om den här lösningen ser original ut, men stilen kommer att lida mycket.

Smalt kök och klassiker

Ett rum i form av ett pennfodral är det svåraste för en designer. Korrekt möbelarrangemang hjälper till att korrigera det och skapar en känsla av mer utrymme i bredd. Klassiska köksuppsättningar är mer än lämpliga här – de fokuserar inte på sig själva och hjälper till att visuellt utöka rummet.

För att få ett litet kök att se ut visuellt större rekommenderas det att inte använda små delar. För att få ett litet kök att se ut visuellt större rekommenderas det att inte använda små delar. I ett smalt kök är det lämpligt att hålla sig till ljusa nyanser. I ett smalt kök är det lämpligt att hålla sig till ljusa nyanser.

Om fönstret ligger på den smalaste väggen kan du ordna möblerna som i föregående fall. Om fönstret är i zonen på den längsta väggen, måste du få ut det mesta av utrymmet runt det. Hyllor kan placeras runt fönstret, ett bord och skåp under fönstret. Som regel är det i det här fallet bäst att göra möbler i klassisk stil enligt ett individuellt projekt, med hjälp av de fasader du gillar och fylla skåpen. Mängden innehåll hjälper till att skapa mycket funktionella lösningar och använder varje centimeter utrymme.

I smala kök har P- och L-formade layouter visat sig bra. Klassiska headset är mest optimala på grund av neutrala färger, eftersom ljusa nyanser låter dig slå smala utrymmen, medan ljusa tvärtom betonar bristen på utrymme..

Design av kombinerade kök

I hus på landet finns det ofta alternativ för kök i kombination med ett vardagsrum, matsal och genomgångar, när köket ligger mellan hallen och terrassen. Komplexiteten i sådana layouter är att flera ingångar leder till köket, vilket minskar användbar yta. Du kan bevara illusionen av volym genom att korrekt placera accenter..

Klassiskt kök kan också kombineras Klassiskt kök kan också kombineras

I lägerkök, särskilt stora, kan du lita på öns placering av möbler. Den centrala accenten kan vara ett bord, ett arbetsområde, hyllor.

En klassisk uppsättning kommer att se bra ut i kök och vardagsrum. I det här fallet är det viktigt att designelementen i köket och vardagsrummet i klassisk stil är gemensamma för dem. Köks- och vardagsrumssatser bör göras i samma stil och ha samma dekorativa element och färgschema.

Anpassad köksdesign

Här kan du aktivt experimentera med planeringslösningar. Oftare kombineras den L-formade layouten med en linjär. Klassiska möbler låter dig få ut det mesta av utrymmet och slå de befintliga nischer.

Fyrkantig köksdesign

Ett fyrkantigt kök är det enklaste och enklaste när det gäller layout. Om det är stort kan du placera headsetet i form av en ö och markera hela arbetsområdet. Du får ett respektabelt alternativ, som dessutom kommer att vara extremt funktionellt..

Var inte rädd för att experimentera med färger - resultatet kommer att glädja dig i många år. Var inte rädd för att experimentera med färger – resultatet kommer att glädja dig i många år.

I ett fyrkantigt kök kan headsetet placeras som du vill – i en linje, P eller L -formad.

Slutsats

Möbler i klassisk stil låter dig skapa interiörer som aldrig går ur mode. Den klassiska designen av köket är bra eftersom det låter dig skapa holistiska lösningar i rum i alla konfigurationer och aldrig bli uttråkad eller bli föråldrad.