Kefir bakverk: vi lagar snabbt och gott

Kefir bakverk görs ofta på grund av att de inte är lika kaloririka och feta som på gräddfil Kefir bakverk görs ofta på grund av att de inte är lika kaloririka och feta som på gräddfil

 • Tillagningstid: 10-40 minuter;
 • Portioner: 15;
 • Kcal.: 193,1;
 • Proteiner / fetter / kolhydrater: 5g / 4,9g / 31,6g.

Det finns många typer av kefir bakverk. Att göra degen med tillsats av kefir tar lite tid, och resultatet kommer att överträffa alla förväntningar. Kefir bakverk har en luftig struktur och delikat smak. Hemmafruar som inte gillar att pyssla med degen, men älskar att skämma bort sin familj med läckra saker, recept på desserter på kefir kommer att vara efter deras smak.

Läckra bakverk på kefir bråttom

Vad kan vara roligare än att göra läckra bakverk med minimal ansträngning. Kefirdeg är ett bra alternativ för hemmafruar som är vana vid att värdera sin tid.

Det finns väldigt många typer av bakverk på kefir. Med en snabb hand kan du laga kulinariska mästerverk på kefir, vilket kommer att uppskattas av alla familjemedlemmar. Det här är pannkakor, pannkakor, tortillor, pajer, bullar, manniks, pajer.

Kefirpannkakor är det snabbaste bakreceptet. De kan serveras som en separat maträtt till frukost, som en dessert till lunch..

Många människor älskar kefir bakverk, eftersom det visar sig utsökt och luftigt. Många människor älskar kefirbakverk, eftersom det visar sig utsökt och luftigt.

Snabba pannkakor kan göras i fyra steg:

 1. Tillsätt salt och socker till kefir. Blanda sig i.
 2. Tillsätt bakpulver i mjölet.
 3. Sikta ner mjölet i kefir. Blanda väl. Degen ska vara ganska rinnig.
 4. Stek tills den är gyllenbrun.

Traditionellt serveras pannkakor med gräddfil, sylt eller konserver. Ett annat alternativ för snabbbakning är kefirpajer..

 Ingredienser

Kefirpajer tillagas helt enkelt, och deras känsliga smak kommer att överraska varje gourmet.

Huvudingredienser:

 1. Vetemjöl i första klass – 550 gr .;
 2. Kefir – 300 ml .;
 3. Gräddfil (fettsnål) – 50 ml .;
 4. Strösocker – 1 tsk;
 5. Stensalt – 1 tsk;
 6. Soda – 1 tsk;
 7. Solrosolja – 3 matskedar.

Kompositionen för att göra pajer är väldigt enkel. Fyllningen kan förberedas efter eget tycke, med hänsyn till varje familjemedlems preferenser.

Vi bakar stekta pajer på kefir

Det verkar som om det kan vara lättare att göra pajer, men även för en så enkel maträtt finns det hemliga tekniker som skiljer pajer från varandra.

Degberedningsteknik:

 1. Sikta mjöl. Tillsätt socker, salt och läsk (kan släckas med ättika).
 2. Gör ett hål i mjöl, tillsätt 1 msk. l. vegetabilisk olja.
 3. Rör kefir med gräddfil. Häll det långsamt i mjöl, rör om allt tills degen får ett klumpigt utseende.
 4. Häll 1 msk i degen. l. vegetabilisk olja.
 5. Knåda bakdegen så att den inte fastnar i dina händer. Degen får ett vackert utseende och blir mjuk vid beröring.
 6. Täck degen med plastfolie eller en handduk. Låt stå i 15-10 minuter.

Kefirpajer visar sig vara mycket goda och tillfredsställande, medan de tillagas ganska enkelt och snabbt Kefirpajer visar sig vara mycket goda och tillfredsställande, medan de tillagas ganska enkelt och snabbt

Medan den osyrade degen infunderas är det nödvändigt att börja förbereda fyllningen. Den kan göras av surkål med stekt lök och morötter. Den läckra fyllningen är gjord på ris och ägg, fyllningen är gjord på köttfärs och stekt svamp. Även en enkel potatisfyllning gör pajerna lika goda. Fyllningen kan vara söt, då måste du använda mer socker när du förbereder degen..

En viktig punkt är korrekt användning av kefir och gräddfil. De ska inte vara den allra första färskheten. Det är bäst att lägga kefir på ett varmt ställe över natten innan du gör degen. Du kan också göra en deg baserad på sur mjölk..

När kefirdeg och fyllningar är klara återstår det att forma pajerna. Stek dem i solrosolja på medelvärme. Pajerna ska få en gyllene nyans, och tack vare läsk – prakt.

Keso och kefir bakverk

Ofta finns kefir och keso kvar i kylskåpet, som ingen vill äta, men det är synd att slänga det.

Det finns en bra lösning – ostmassgryta, som tillagas direkt, du behöver bara blanda ingredienserna och skicka grytan till ugnen. Du kan lägga till tärnade frukter till degen: äpplen, päron, plommon.

För 150 g keso måste du ta 5 msk. l. semolinagryn. Blanda allt med ett ägg, kefir, en sked solrosolja, 1,5 g släckt läsk, 3 tsk. florsocker. Blanda allt väl. Grädda i ugnen i 40 minuter, temperaturen ska vara 180-100 grader. Strö formen med gryta, strö över vegetabilisk olja och strö över kanel.

Kefirbakningsrecept är väldigt enkla. Och desserter gjorda på kefirdeg är mjuka, fluffiga och mycket goda. Att laga en mängd olika pannkakor, pajer, bullar, grytor, degpajer med kefir blir snabbt och roligt. Om du inte har kefir till hands kan du säkert ersätta det med sur mjölk.

Baka på kefir steg för steg med ett foto

Sikta först mjölet, tillsätt sedan salt, socker och läsk Sikta först mjölet, tillsätt sedan salt, socker och läsk Blanda degen ordentligt. Det ska se klumpigt ut. Blanda degen ordentligt. Det ska se klumpigt ut. Efter att ha blandat gräddfil med kefir, häll denna massa i mjöl. Häll därefter 1 matsked vegetabilisk olja i den resulterande degen Efter att ha blandat gräddfil med kefir, häll denna massa i mjöl. Häll därefter 1 matsked vegetabilisk olja i den resulterande degen Knåda degen tills den slutar att fastna i dina händer Knåda degen tills den slutar att fastna i dina händer Täck degen med plastfilm i 15 minuter Täck degen med plastfilm i 15 minuter Förvärm ugnen till 180 grader. Vi lägger pajerna i 40 minuter vid en temperatur på 100-180 grader Förvärm ugnen till 180 grader. Vi lägger pajerna i 40 minuter vid en temperatur på 100-180 grader Pajerna är klara när de blir gyllenbruna på dem. Kan tas ur ugnen Pajerna är klara när de blir gyllenbruna på dem. Kan tas ur ugnen

Kefir bakverk (video)