Funktioner i köksdesign 14 kvm. m: idéer för en medelstor inredning

För att visuellt modifiera det långsträckta rummet bör tonvikten läggas på dess änddel För att visuellt modifiera ett långsträckt rum bör tonvikten läggas på dess änddel. Som regel är de flesta helt säkra på att visuellt utöka ett mycket litet köksutrymme på 14 meter endast är möjligt genom möbler av små dimensioner och väggar målade i ljusa färger eller klistras över med ljus tapet.

Dimensioner

Innan du planerar en köksdesign på 14 kvm. m, är det viktigt att exakt beräkna måtten, avgöra om det finns ventilationsrör, var fönstren och dörrarna är placerade och i vilken riktning dörrarna öppnas. Om rummets parametrar inte verifieras exakt, kan interiören vara överbelastad och löjlig..

För att inte överbelasta interiören med överskott måste du veta exakt de tekniska egenskaperna i rummet För att inte överbelasta interiören med överskott måste du veta exakt de tekniska egenskaperna i rummet

möbel

Snygg köksdesign 14 kvm. m innebär flera av de mest lönsamma alternativen. Om du inte har en aning om hur det inredda köket kommer att se ut, är det bättre att titta på bilderna på Internet för att själv skissa bilden av det idealiska rummet..

Ett kök i japansk stil kommer att se fritt och rymligt ut. Ett kök i japansk stil kommer att se fritt och rymligt ut. Olika färglösningar i valet av möbler hjälper till att planera inredningen positivt Olika färglösningar i valet av möbler hjälper till att planera inredningen positivt För en visuell expansion av utrymmet är det bättre att använda neutrala toner. För en visuell expansion av utrymmet är det bättre att använda neutrala toner. För en rik inredning är det viktigt att korrekt planera konstgjord belysning och dagsljus. För en rik inredning är det viktigt att korrekt planera konstgjord belysning och dagsljus. Vissa rumsbrister kan förvandlas till fördelar genom att kompetent planera arrangemanget av möbler. Vissa rumsbrister kan förvandlas till fördelar genom kompetent planering av möblering.

Det stoppade hörnet tar inte mycket plats, medan interiören bara kommer att gynnas, eftersom köket med hörnet kommer att ge komfort åt atmosfären. Det är viktigt att möblerna väljs i ett allmänt färgschema, inte kommer ur det allmänna färgsystemet och inte “skriker” för medvetet.

Det är bättre att välja möbler av små storlekar. En 14-meters köksdesign kommer att se bra ut i alla färgscheman. Naturligtvis är ljusa och ljusa färger att föredra, men du kan också föredra djupa och rika toner. För att utnyttja utrymmet mer effektivt är det bra att välja en modulär möbeluppsättning, som endast innehåller de specifika moduler som du verkligen behöver och som passar perfekt in i rummet..

En intressant design kan skapas genom att välja genomskinliga glasmöbler. Genomskinligt bord, bordsskiva, stolar, skåpdörrar, bardisk kommer att expandera rummet kraftigt.

Det finns ett annat intressant trick. En av köksmöblerna ska placeras mycket högre än de andra. Detta kommer att uppmärksamma den övre delen av rummet och göra taket visuellt högre..

Layoutalternativ

För ett kök på 14 meter rektangulärt eller långsträckt är det mer rationellt att använda en enhetlig layout. Ett arbetsområde kan placeras längs en vägg. Det kommer att vara både funktionellt och bekvämt. På motsatt sida skulle det vara bra att placera en liten soffa eller ett mjukt hörn..

Okonventionell placering av dekorativa element gör interiören original Okonventionell placering av dekorativa element gör interiören original Speglade fasader på köksapparater, reflekterande ljus, gör rummet mysigt Speglade fasader på köksapparater, reflekterande ljus, gör rummet mysigt

Interiören i ett fyrkantigt rum på 14 meter kommer att se bra ut om apparater och möbler placeras längs två motsatta väggar och matplatsen placeras nära ändväggen. Designen kommer bara att gynnas om ändväggen ligger nära fönstret. Detta kommer att lösa frågan om belysning av matplatsen..

Transparenta fasader på köksskåp ser bra ut i ett litet område Transparenta fasader på köksskåp ser bra ut i ett litet område

Under de senaste åren har köksdesign blivit på modet, där möbeluppsättningen ligger längs två väggar som är i rät vinkel mot varandra. Dessutom kan längden på dessa väggar variera avsevärt. En soffa kan också föredras och en vikbar. Detta kommer att ge ytterligare en bekväm sovplats, vilket kommer att vara mycket, mycket användbart om gäster plötsligt anländer..

För att utöka utrymmet kan köket kombineras med ett angränsande rum. Det enklaste sättet att göra detta är genom att ta bort dörren och göra en elegant båge i stället..

Genom att kombinera köket med ett annat rum blir det mer rymligt. Genom att kombinera köket med ett annat rum blir det mer rymligt.

Några nyanser av färg

Interiören i ett litet rum på 14 meter kan alltid förbättras genom att utöka utrymmet på grund av ljusa eller neutrala toner. Det kommer att vara bra att ta pastellfärger som grund, och för att lägga till ljusstyrka kan du göra en färg accent på dukar, gardiner, vaser, rätter. Designen ser fantastisk ut, där möbler i olika färger används, men kombinerade med varandra och med det allmänna konceptet för interiören. Sådana möbler kan beställas. Temamålning på väggarna ger också ljusstyrka. Bilder och tapeter bör dock hängas något under den vanliga nivån eller något åt ​​sidan. Ett sådant trick kommer att avleda uppmärksamheten från rummets blygsamma storlek..

Ljusa eller neutrala toner kommer att förbättra interiören på en 14 kvm. m Ljusa eller neutrala toner kommer att förbättra interiören på en 14 kvm. m

Belysning

Insidan av ett litet kök på 14 meter ska vara så upplyst som möjligt. Använd inte bara naturligt ljus utan också artificiellt. LED-bakgrundsbelysning och flernivåbelysning kommer att se väldigt imponerande ut.

Ett exempel på en köksdesign på 14 kvm. m, lösning i vitt (video)

Slutsats

Köksdesign i ett litet utrymme är otrolig frihet för kreativitet och samtidigt vissa begränsningar. Interiören i ett litet kök kan göras mycket lönsamt om du inte överbelastar utrymmet med onödiga föremål, utan gör miljön så funktionell som möjligt och samtidigt mysig.

Köksdesign 14 kvm (interiörfoto)