Frodiga pannkakor med mjölk: det bästa receptet

 • Även på mjölk är pannkakorna mycket goda, aromatiska och fluffiga. Även på mjölk är pannkakorna mycket goda, aromatiska och fluffiga Tillagningstid: 30 minuter;
 • Portioner: 1;
 • Kcal: 197;
 • Proteiner / fetter / kolhydrater: 6,4 g / 2,7 g / 35 g.

Läckra och tillfredsställande pannkakor kan enkelt och snabbt tillagas utan mycket ansträngning, du behöver bara en önskan att skapa kulinariska mästerverk och ha rätt mängd mat till hands. Den enda varningen från experter är att inte missbruka sådana feta och kaloririka livsmedel. Detta kan orsaka problem med matsmältningssystemet, tyngd i magen och övervikt. Pannkakor är en så mångsidig maträtt att de är både söta och salta, med tillsats av kryddor och frukter, mer kaloririka och mer vitaminrika. Men huvudregeln för en utsökt maträtt är tillgången på färska och naturliga produkter så att du kan glädja din familj och vänner inte bara med en rejäl, utan också en naturlig maträtt..

Curdled pancakes: kulinariska råd

Kakade mjölkpannkakor kan förvandlas till en intressant och original rätt med lite experiment.

För att förbereda pannkakor på mjölk bör du använda mjöl av hög kvalitet, som måste siktas För att förbereda pannkakor på mjölk bör du använda mjöl av hög kvalitet, som måste siktas 

Genom att lyssna på professionella råd kan du uppnå högsta kvalitet:

 1. Det är bättre att använda mjöl av hög kvalitet, eftersom besparingar på denna ingrediens kan förstöra inte bara själva rätten, utan också de andra produkterna som används för att förbereda den..
 2. Sourmjölk rekommenderas för varm användning, sedan kommer komponenterna som tillsätts till det lätt att interagera med varandra och resultatet blir en luftig och porös deg. Den måste värmas i en mikrovågsugn eller ångas, utan att koka, så att den inte blir till keso..
 3. Det är bättre att ta degen till konsistensen av en tjock gräddfil, den ska inte rinna av utan ligga i en klump i en het panna.
 4. Efter att du har förberett degen måste den få sedimentera under en viss tid på en varm plats utan drag, sedan aktiveras de tillsatta komponenterna, inklusive jäst, och mjölet hinner ge den nödvändiga delen av gluten.
 5. Det är bättre att använda en kastrull med den tjockaste botten – gjutjärn, eller en speciell med en keramisk eller non -stick beläggning. Det bör värmas upp väl, sedan hälls solros eller smör på det, som också måste värmas upp. Om du inte följer dessa regler sprids degen och kan fastna i formen. Speciella pannkakspannor har också dykt upp till försäljning, de är små i storlek, med en keramisk beläggning som gör det enkelt att ta bort skålen, och funktionen är låga sidor, vilket underlättar stekprocessen mycket.
 6. Experter rekommenderar att du börjar vända produkten först efter att den har kokat väl och det översta lagret har börjat bubbla något. Det är bättre att göra detta med en snabb och exakt rörelse för att inte smeta av toppen av produkten..
 7. Om du vill få fluffiga och tjocka pannkakor som ett resultat, så kommer de till beredskap under locket, då blir det inga problem med det råa inre lagret.
 8. Använd medelhög eld så att produkten hinner steka.
 9. Blandningen är mycket god, inte bara med vetemjöl, utan också med tillsats av bovete, råg eller ris. Mjöl kan också enkelt ersättas med semolina kokt i mjölk..

Som tillsatser kan inte bara frukter serveras, utan även vallmofrön, vanilj och mängden socker och salt bestäms individuellt.

Lätta pannkakor med mjölk: en lösning på problemet med mjölk

Ofta kan du köpa lite sur mjölk, men för att inte förlora pengar och mata din familj med smaskiga är det bättre att surgöra den och göra en hälsosam frukost. Receptet på pannkakor är ganska enkelt, och du kommer att få mycket nöje..

Du kan baka läckra pannkakor om du inte är rädd för att experimentera, för som en användbar och välsmakande tillsats kan du använda:

 1. Torkade frukter.
 2. Russin, torkade aprikoser, katrinplommon.
 3. Du kan också göra zucchinirätter.
 4. En intressant ingrediens är färsk och skuren i små bitar frukt – äpplen, päron, bananer.

Varje recept är original, och du kan göra degen med kefir, jäst, med tillägg av ägg och alla som vill förbereda ett sådant mästerverk.

Ingredienser

 1. Ett par kycklingägg.
 2. 350 gram vetemjöl.
 3. 120 gram strösocker.
 4. 400-420 ml mjölk.

Läckra curdled pannkakor: recept steg för steg

I det enklaste receptet blandas ägg och socker noggrant först. Därefter måste du gradvis tillsätta vetemjöl. Efter noggrann visning, tillsätt mjölk i små portioner.

Du kan servera frodiga soppor med färsk frukt, bär eller gräddfil. Du kan servera frodiga soppor med färsk frukt, bär eller gräddfil.

Efter att ha erhållit en gräddkonsistens som ett resultat är det nödvändigt att värma upp pannan väl och häll pannkakorna i små portioner och stek dem på alla sidor. Du kan servera en sådan maträtt med både söt- och gräddsås, krydda den med en mängd olika kryddor efter din smak.

Enkla pannkakor med mjölk (video)

Det finns ett stort antal pannkakrecept som har sina egna egenskaper, gräddfil, jäst läggs till dem.

Mjölkpannkakor: recept (foto)

Häll yoghurt i rumstemperatur i en liten behållare Häll yoghurt i rumstemperatur i en liten behållare Tillsätt två ägg Tillsätt två ägg Slå massan noggrant med en mixer Slå massan noggrant med en mixer Tillsätt nu socker efter smak Tillsätt nu socker efter smak Var noga med att tillsätta en tesked snabbkalk soda till degen Var noga med att tillsätta en tesked snabbkalk soda till degen Slå massan noggrant igen. Slå massan noggrant igen. Tillsätt det siktade mjölet Tillsätt det siktade mjölet Häll solrosolja i pannan och värm den väl. Lägg pannkakorna på en het yta med en matsked Häll solrosolja i pannan och värm den väl. Lägg pannkakorna på en het yta med en matsked Stek pannkakorna på andra sidan tills de är gyllenbruna. Smaklig måltid! Stek pannkakorna på andra sidan tills de är gyllenbruna. smaklig måltid!