Frodiga pannkakor med jäst med kefir: 3 recept

 • Pannkakor gjorda på kefir och jäst är mycket frodiga och smakrika. Pannkakor gjorda med kefir och jäst är mycket frodiga och välsmakande. Tillagningstid: 1,5 timmar;
 • Portioner: 10;
 • Kcal: 230;
 • Proteiner / fetter / kolhydrater: 7g / 4g / 35g.

Alla vet att pannkakor är en mycket god frukost som inte kräver speciellt material och tidskostnader för tillagning. Självklart tar jästdeg längre tid att tillaga än bakpulver eller bakpulver, där effekten av komponenternas interaktion med mjöl inträffar direkt. Jäst tar tid att börja arbeta med degen. Men pannkakorna är frodiga och väldigt mjuka. Samtidig användning av kefir och jäst ger en fantastisk effekt. Frodiga jästpannkakor med kefir – bra frukost eller dessert.

Jästpannkakor med kefir: frodiga och porösa

Frukost med pannkakor är inte bara god utan också hälsosam. Om degen är beredd med tillsats av ägg och kefir får kroppen många användbara element som mättar den, fyller den med energi och styrka. För dem som älskar dietpannkakor kan ägg utelämnas och sockerersättning kan användas istället för socker..

Jästkefirpannkakor kommer att bli en utmärkt god och rejäl frukosträtt Jästkefirpannkakor kommer att bli en utmärkt god och rejäl frukosträtt

Ägg innehåller en stor mängd proteiner som ger näring åt kroppen, mättas med användbara mikroelement.

När du förbereder pannkakor för små barn är det viktigt att se till att alla ingredienser är färska och av hög kvalitet. Det är viktigt att förutse allergiska reaktioner som kan uppstå från socker och äggula. I detta fall måste de tas bort från receptet..

Ingredienser

Ingredienser måste vara färska. Använd inte kefir som har stått i kylskåpet länge..

Nödvändiga produkter:

 1. Låg fetthalt kefir – 2,5 msk .;
 2. Mjöl – 3 msk .;
 3. Ägget är en bit;
 4. Vanillin – påse;
 5. Socker – 2,5 msk l.;
 6. Torrjäst – påse.

Torkad frukt, frukt och olika kryddor kan läggas till pannkakorna – detta kommer att göra deras smak mer intensiv och pikant..

Frodiga pannkakor med jäst och kefir

Att göra brynta pannkakor är inget problem. Den mest magnifika formen av pannkakor erhålls när jäst och kefir interagerar under beredningen av degen. Det är viktigt här att korrekt följa sekvensen för blandning av ingredienserna..

Många hemmafruar använder sina hemligheter för att göra pannkakorna puffiga. Ditt recept kan bara utarbetas av erfarenhet..

På Internet kan du hitta många recept som skiljer sig åt i matlagningsteknik. Det finns dock allmänna regler som bör följas av nybörjare. Fritters med jäst och kefir blir fluffiga om degen hålls på en varm plats före stekning..

Steg-för-steg-förberedelse av jästpannkakor:

 1. Värm kefir, men låt det inte koka upp. Tillsätt socker och jäst.
 2. Täck blandningen med en handduk och låt den stå varm. Det är viktigt att inte röra den i en timme..
 3. Tillsätt vanillin och siktat mjöl till kefir.
 4. Ta två ägg, separera de vita och vispa dem.
 5. Tillsätt proteinskummet i degen. Rör om mycket försiktigt ett par gånger.

Degen ska läggas ut på en redan förvärmd stekpanna. Det är viktigt att den oljas med grönsaker eller smör. Många är rädda för att pannkakorna ska brinna och försöker vända dem för tidigt. Detta är inte nödvändigt, eftersom pannkakorna kan fastna i formen och sönderfalla..

Recept på pannkakor med jäst och kefir: fluffiga och saftiga kakor

Smaken på pannkakor kan förbättras genom att lägga till olika torkade frukter i degen. Läckra pannkakor görs med tillägg av russin, torkade aprikoser eller katrinplommon. Vissa människor bakar pannkakor med nötter.

Du kan också lägga till torkad frukt, russin eller nötter i degen med kefir och jäst Du kan också lägga till torkad frukt, russin eller nötter i degen med kefir och jäst

Du kan dekorera pannkakor med torkad frukt med mynta, hallon eller jordgubbar, gräddfil eller naturlig yoghurt.

Jästpannkakor tar inte nödvändigtvis lång tid att laga. Kombinationen kefir och jäst påskyndar jäsningsreaktionen, vilket gör det möjligt att steka pannkakorna inom 15 minuter efter beredning av blandningen. Innan du lägger torkad frukt till degen ska de tvättas noggrant och lämnas i varmt vatten en stund..

Hur man gör pannkakor:

 1. Kefir värms upp, jäst och socker tillsätts.
 2. Blandningen infunderas i en kvart..
 3. Salt (efter smak), vanilj och ägg tillsätts till blandningen. Alla piskar väl.
 4. Tillsätt russin och annan torkad frukt.
 5. Tillsätt mjöl.

Pannkakorna stekas på medelvärme. Smörj formen med solrosolja för att förhindra att de fastnar. Du kan också använda smör – det kommer att ge pannkakorna en mjuk och behaglig doft..

Recept på frodiga pannkakor med jäst med kefir (video)

Doftande, fluffiga pannkakor till frukost kommer att pigga upp dig, ge energi och ha ett gott humör. Du kan göra fluffiga pannkakor med torr jäst och kefir. Denna kombination gör degen väldigt öm och pannkakorna – fluffiga och porösa. Det är viktigt att noggrant följa receptet, eftersom eventuella avvikelser kan påverka degens kvalitet och följaktligen formen och smaken på pannkakorna. Pannkakor serveras vanligtvis med sylt, sylt, yoghurt eller gräddfil.

Frodiga jästpannkakor med kefir (foto)

Förbered ingredienserna för att göra pannkakor i förväg. Förbered ingredienserna för att göra pannkakor i förväg. Tillsätt ägg och socker efter smak i en liten behållare. Tillsätt ägg och socker efter smak i en liten behållare. Vispa äggen ordentligt med en visp Vispa äggen ordentligt med en visp Tillsätt mjöl i behållaren med ägg, som bör sållas i förväg. Tillsätt mjöl i behållaren med ägg, som bör sållas i förväg. Knåda försiktigt degen tills den är jämn Knåda försiktigt degen tills den är jämn Hetta upp en stekpanna med solrosolja och bred ut pannkakorna med en matsked Hetta upp en stekpanna med solrosolja och bred ut pannkakorna med en matsked Stek pannkakor på varje sida tills de är gyllenbruna Stek pannkakor på varje sida tills de är gyllenbruna Servera pannkakorna varma. Smaklig måltid! Servera pannkakorna varma. smaklig måltid!