Frodiga och fluffiga kefirpannkakor: 5 serveringsalternativ

 • Med kefir kan du göra otroligt goda och fluffiga pannkakor Med kefir kan du laga otroligt goda och luftiga pannkakor Tillagningstid: 45 min;
 • Portioner: 4;
 • Kcal: 195;
 • Proteiner / fetter / kolhydrater: 6g / 4g / 36g.

Pannkakor anses inte förgäves vara vår nationalrätt. De är utsökta, innehåller bara naturliga ingredienser och används flitigt i det stora landet. Vi alla, unga som gamla, njuter av denna maträtt, älskad sedan barndomen. Och hur många kryddor och såser du kan tänka dig för dem kan inte jämföras med någon annan rätt..

Luftiga kefirpannkakor: snabba och goda

Förmodligen är det omöjligt att hitta en sådan värdinna som inte vet hur man bakar pannkakor. Små frodiga degprodukter stekta i solrosolja är välkända för alla från barndomen..

Luftiga pannkakor på kefir är en maträtt som inte kräver speciella kulinariska färdigheter, och även nybörjare kan göra det.

Det är väldigt enkelt och enkelt att göra puffade pannkakor på kefir. Det är väldigt enkelt och lätt att göra puffade pannkakor på kefir.

Om du observerar de angivna proportionerna och korrekt följer alla steg i steg-för-steg-instruktionerna kan du glädja din familj med en utsökt frukost eller eftermiddagsmat..

Ingredienser

När det gäller beredning av vilken maträtt som helst, för luftiga kefirpannkakor finns det en uppsättning nödvändiga produkter. På din begäran kan den kompletteras med andra ingredienser som: keso, äpplen, vanilj, kanel. Men standarduppsättningen av produkter kan inte reduceras..

För att förbereda luftpannkakor med kefir behöver du:

 1. Mjöl – 1 msk .;
 2. Kefir – 1 msk .;
 3. Ägg – 2 st .;
 4. Bakpulverdeg – 1 g;
 5. Salt – 0,5 g;
 6. Vegetabilisk olja – 50 g;
 7. Pulveriserat socker – 20 g.

Av rätterna behöver du: en bred behållare för 1-1,5 liter, en stekpanna, en matsked, en spatel, en serveringsplatta.

Matlagningspannkakor på kefir: ett recept med ett foto

Om du ber flera värdinnor att göra pannkakor samtidigt från samma uppsättning produkter, då kommer varje maträtt att ha sin egen, speciella smak. Varför? Ingen har kommit på denna hemlighet ännu. Förmodligen är dock skulden den stämning och energi som vi lägger i skålen och förbereder den. Idag presenterar vi dig ett klassiskt recept på luftiga kefirpannkakor, och de extra ingredienserna som du lägger i det och smaken på dina egna pannkakor beror på dig personligen..

Recept steg för steg:

 1. Förbered alla ingredienser du behöver;
 2. Lägg en skål framför dig, med en kapacitet på 1-1,5 liter.
 3. Häll mjöl, socker, salt, läsk i en skål, blanda väl.
 4. Tillsätt ägg till den resulterande blandningen och häll gradvis i kefir under omrörning noggrant efter varje införd portion. Rör om igen tills en homogen, klumpfri konsistens erhålls..
 5.  Täck skålen med plastfilm och låt degen sitta i 30 minuter i rumstemperatur..
 6. Rör om igen.
 7. Häll solrosoljan i pannan och värm den till 120 ° C.
 8. Använd en matsked för att försiktigt sprida degen på botten av formen, bilda inga större pannkakor, 5-6 cm i diameter.
 9. Stek varje pannkaka i 1-2 minuter. från varje sida.

Ta bort färdiga pannkakor från pannan, lägg dem på en tallrik, strö över florsocker och bjud familjemedlemmar på middag..

Till det du kan servera luftiga kefirpannkakor

Naturligtvis blir de godaste pannkakorna inte särskilt goda att äta utan lite sås. Speciellt om du vill mata barn med denna maträtt. Ja, och denna opretentiösa dessert behöver något att tvätta ner.

Luftiga kefirpannkakor passar bäst till frukost för barn eller till ett mellanmål för hela familjen. Genom att lägga till en hälsosam drink och en utsökt sås kan du få en ganska god, färdig maträtt till din morgon- eller eftermiddagsmåltid..

Pannkakor är utsökta när de serveras med färska bär och en utsökt söt sås Pannkakor är utsökta när de serveras med färska bär och en utsökt söt sås

Lämpliga såser för pannkakor är:

 • Gräddfil;
 • Honung;
 • Kondenserad mjölk;
 • Bärsås;
 • Sylt.

Valet av drycker som du kommer att servera med pannkakor beror på vem du exakt kommer att behandla med din maträtt. Om det här är barn måste du förbereda en mer lämplig välsmakande förstärkt drink. För vuxna passar dessutom te eller kaffe..

Som drycker kan serveras med pannkakor:

 • Te;
 • Kakao;
 • Mjölk;
 • Kompott;
 • Brygga;
 • Juice;
 • Mejeriprodukter;
 • Kissel.

Laga puffade pannkakor på kefir (video)

Efter att ha lärt dig hur man lagar puffade pannkakor på kefir, lär du dig magin i att förbereda rätter i en hast, och du kan alltid snabbt, välsmakande och tillfredsställande behandla hela familjen med läckra saker. Dessutom är det med detta recept som förberedelsen av pannkakor i allmänhet börjar. Nu kan du enkelt förstå receptet för att göra pannkakor utan ägg, med mjölk, med jäst och till och med med vatten. Och fördjupa dig i denna process ännu mer seriöst, lär dig att göra till och med kött- och grönsakspannkakor..

Luftpannkakor på kefir: ett recept (foto)

Kefir bör beredas i förväg genom att värma det till rumstemperatur. Lägg ett ägg, en nypa salt och socker i en behållare med kefir Kefir bör beredas i förväg genom att värma det till rumstemperatur. Lägg ett ägg, en nypa salt och socker i en behållare med kefir Tillsätt mjöl, läsk här och blanda allt noggrant med en mixer Tillsätt mjöl, läsk här och blanda allt noggrant med en mixer Låt degen stå på en varm plats i en halvtimme Låt degen stå på en varm plats i en halvtimme Förvärm en stekpanna med solrosolja. Lägg försiktigt ut pannkakorna med en matsked Förvärm en stekpanna med solrosolja. Lägg försiktigt ut pannkakorna med en matsked Stek pannkakorna väl på varje sida i ungefär en minut på medelvärme Stek pannkakorna väl på varje sida i ungefär en minut på medelvärme Läckra och luftiga kefirpannkakor är klara. Smaklig måltid! Läckra och luftiga kefirpannkakor är klara. smaklig måltid!