DIY köksdekorationer: många intressanta idéer med en beskrivning

Gör-det-själv dekorativa små saker för köket kan förändra interiören avsevärt. Gör-det-själv dekorativa små saker för köket kan avsevärt omvandla interiören Gör-det-själv-köksdekorationer blir mer och mer populär. I en tid då du kan köpa allt i butiker, paradoxalt nog, är handgjorda saker mer och mer uppskattade. Originalitet, unikhet, personlig deltagande av en person i inredningen av sitt hem – det är det som verkligen är värdefullt idag. Även en nybörjare kan “skämma bort” köket med självtillverkade tillbehör.

Tennburk dekor

Du måste naturligtvis börja med det enklaste, så att även skolnivån för kreativa färdigheter räcker för ett visst jobb. Tennburkar är ett utmärkt tillfälle att både öva och få resultatet i form av en icke-trivial dekoration.

Skynda inte att kasta kaffeburkar: de kan vara användbara för att göra funktionella dekorativa inredningsdetaljer Skynda inte att slänga kaffeburkar: de kan vara användbara för att göra funktionella dekorativa inredningsdetaljer

Så du kommer att behöva plåtburkar för detta, till exempel från konserverad majs. Ibland i sådana behållare säljer de konserverad fisk eller frukt och bär i sirap. Kakburkar är också bra. Kepsen kastas som regel, men den är i drift och kommer inte att vara användbar.

Vad kan göras av burkar:

 • korgar för godis;
 • vaser för ostpinnar;
 • eleganta behållare för förvaring av små köksartiklar;
 • vaser för blommor.

Och det är bara det som kommer att tänka på först. Med hjälp av inredningen av en burk med kakor som ett exempel kan du visa hur du gör en behållare för förvaring av konfekttillsatser. Mycket ofta lagras vanilj, glasyr, konditorivaror i samma låda med kryddor, och de har ingen plats där. En elegant burk för dessa påsar kommer att dyka upp från en kakform.

En glasflaska kan vara grunden för en ovanlig inredning. En glasflaska kan vara grunden för en ovanlig inredning. För den ursprungliga dekorationen av matsalen kommer burkar till nytta För den ursprungliga dekorationen av matsalen kommer burkar till nytta

Material:

 • burk;
 • papperstejp;
 • fläta;
 • resterna av vackra tapeter eller papper för inslagning av presenter;
 • servetter med ett vackert mönster;
 • PVA -lim, borste.

Locket måste läggas åt sidan en stund, och platsen som det stängs bör stängas en stund med papperstejp. I burkens höjd måste du klippa en remsa tapeter eller presentpapper och limma den på burkens yttre och inre sida. Behållaren i sig är belagd med lim, inte papper!

Inuti måste du också limma en cirkel av papper som kommer att dekorera botten. Den kan tillverkas av andra tapeter eller papper. Omslaget spåras på en tapet med ett avstånd på 2 cm. Och det limmas på samma sätt. Locket i mitten kan dekoreras med ett motiv klippt ur pappersservetter. Hela behållaren kan lackeras, men detta är inte absolut nödvändigt..

Det sista ögonblicket – en öppnad fläta sätts på locket. Det kommer att visa sig vara en väldigt söt burk, mysig, vacker, tappning, till skillnad från de strikta butiksburkarna för lösa.

Du kan göra blomkrukor av majsburkar genom att helt enkelt måla dem med färg. Du behöver inte vara artist för att applicera ränder, cirklar eller lockar med ett par drag på huvudet, till exempel rosa ton. Fläta eller tunn spets kommer att dekorera burken.

Du kan inte köpa en sådan kruka i en butik!

Hur man dekorerar köket med egna händer (video)

Virkningsfodral för virkade stolar

Att veta hur man stickar kan vara praktiskt när du inreder ett kök. Om gamla pallar behöver nya kläder, hjälper även de enklaste virkningsförmågan. Till exempel kan du sticka en ljus, saftig, otroligt mysig cape på bara några dagar..

Och du behöver bara lite: mångfärgat garn av samma tjocklek, sax och en krok. Det ska finnas minst tre färger garn. Du måste binda remsorna till längden på pallstolen. I praktiken erhålls cirka 22 ränder i olika färger. Bandbredd ca 2 cm.

Vidare går stickprocessen enligt följande scenario:

 • Remsorna är anslutna genom att sticka med en loop av kolumner. De ansluter bara ovanifrån, och inte helt.
 • Det visar sig två rutor med 11 färgade ränder.
 • Nu måste rutorna fästas på varandra så att remsorna förskjuts i ett rutmönster. Du får ett fyrkantigt schackbräde.
 • Torget måste bindas runt omkretsen med lätt garn. Selen måste vara minst 5 cm.
 • Du kan dekorera udden med färgade pom-poms gjorda av garn.

Gäster kommer definitivt att vilja sitta på en sådan pall, och köket kommer definitivt att bli mysigt och varmt.

Köksinredning i ekologisk stil kan odlas själv Köksinredning i ekologisk stil kan odlas själv Om du har förmågan att sy lapptäcke kommer det inte att vara svårt för dig att skapa en originaluppsättning för dukning. Om du har färdigheten att sy lapptäcke blir det inte svårt för dig att skapa en originaluppsättning för dukning. Ovanlig väggdekor, bestående av flera element, kan göras med egna händer av plywood eller träskiva Ovanlig väggdekor, bestående av flera element, kan göras med egna händer av plywood eller träskiva

Söta små inredningsartiklar

För att dekorera köket med dina egna händer måste du placera accenter på de mest oväntade platserna. Små dekorativa detaljer kommer att göra interiören original, ljus, enhetlig.

Det finns många exempel på detta. Frågan är, vilken stil tillhör ditt kök? Tendensen är att avvisa strikta köksinredningar i dämpade färger, oklanderlig formgeometri. Glas, metall, plast är sällan förknippat med mys, som idag står i centrum för preferenser..

Den kalla stilen i en ålder av höga hastigheter ersätts av ryska Provence.

Huvuddragen i ryska Provence:

 • naturmaterial;
 • en partiskhet mot en rustik, avslappnad livsstil;
 • mycket ljus;
 • möbler “med historia”;
 • blommotiv;
 • enkla, till och med primitiva mönster och tryck;
 • kärlek till små saker, tillbehör;
 • ljusa trämöbler;
 • mycket textilier.

Provence -stil är känd för många, men varför “ryska”? Det är enkelt – föremål med uteslutande ryska eller slaviska rötter och funktioner visas i köket: målning på trä, leksaker till en samovar, träfat etc. Trevligt, hemtrevligt, enkelt, väldigt varmt, gulligt … Så här kännetecknas en sådan inredning.

Idéer för dekorativa kök små saker (video)

Och du kan dekorera köket i provensalsk stil med följande saker:

 • Bordssockor. Ett vanligt vitt bord, eventuellt gammalt, kommer att omvandlas om du sätter på benen i mjuka, ljusa stickade strumpor. För pallar kan du också sticka strumpor, bara mindre.
 • Ljusa spetsburkar. En vanlig glasburk ska lindas med spetsar och ett ljust satinband med pärlor ska knytas runt halsen. Ett tablettljus placeras inuti burken. På kvällarna kommer den här hemlagade lampan att kalla alla hushållsmedlemmar till köket..
 • Linnefåglar. Enligt det mest primitiva mönstret sys en liten fågel (även för hand). Det är bättre att ta neutralt linne, och brokiga chintzvingar kommer att dekorera fågeln. En ögla av tunt satinband sys i ryggen, fågeln hängs på gesimsen eller på handtagen på höga möbler. Barn älskar det plötsliga utseendet på sådana sötnosar!
 • Stötar på band. Och det här är en vinterversion av inredningen. Stora runda kottar med en bas är fästa på känsliga pistagen och blå satinband. Och de är också fästa på gesimsen. Vinterstämning garanterad.

Glödande spetsburkar kommer att vara ett bra komplement till den romantiska atmosfären för kvällskökssamlingar Glödande spetsburkar kommer att vara ett bra komplement till den romantiska atmosfären för kvällskökssamlingar

 • Glasburkar med färgade fyllmedel. Prosa har ingenstans att gå – skaffa en behållare med högt glas för bulk. Du kan lägga ut vanliga godis där i lager, till exempel först i blå omslag, sedan i rosa, sedan i gult, etc. En sådan ljus burk ger omedelbart en stämning till platsen där den ligger..
 • Duk på köksbordet. Heminredning enligt det enklaste scenariot – en liten oval eller rektangulär trasa baserad på en enkel linneduk eller bomullsduk som en ljus accent. Det kan sys av flerfärgade lappar eller av en typ av tyg med ett vackert mönster, trimmat med spetsar runt kanterna. På en vit duk finns till exempel en duk med körsbär.
 • Sylt näsdukar. Om hyllan som syltburkarna ska stå på ligger i ett mörkt område, fungerar det här alternativet. Små vackra syltburkar eller annan rullning ska lindas med färgade servetter, rutor eller till och med en duk med bär broderade med ett kors. Linda ett tunt band eller snöre runt locket. Flera av dessa söta burkar i rad kommer omedelbart att göra köket väldigt mysigt..

Inredningen använder också burkar med nötter och torkad frukt, stickade grytlappar, hemlagade förkläden, lapptäcken etc..

En original dekoration för köket med dina egna händer (video)

Appetit kommer med att äta, dekorera köket med en liten hemlagad produkt, tanken på att skapa en hel serie tillbehör kommer att uppstå. Därför ska alla hantverkare och hantverkare inte slänga presentpåsar och papper, rester av vackert tyg, knappar, trasiga pärlor, snäckskal från orten etc. De kan leva ett nytt liv i skönhetens namn i ditt kök och till glädje för dig och dina nära och kära..

Exempel på DIY köksdekorationer (foto)