Den enklaste och godaste charlottepaj – recept och matlagningsknep

De bästa charlottrecepten De bästa charlottrecepten

 • Tillagningstid: 15 minuter;
 • Portioner: 3;
 • Kcal: 243;
 • Proteiner / fetter / kolhydrater: 15 g / 1 g / 41 g.

Den välkända charlottepajen har en så rik historia att dess engagemang i kungligheter nu inte längre överraskar någon. Jag måste säga att recepten för denna efterrätt, som används idag, har varit otroligt förenklade. Tidigare var det brödpudding som blötlagts i sirap. Så fort de inte trollade över denna maträtt!

Idag kan du laga charlotte om kylskåpet är nästan tomt. Charlotte bakas i ugnen, i multikokaren och till och med i mikrovågsugnen. Och varje värdinna har sitt eget signaturrecept.

Hur man lagar rysk charlotte

Charlotte förbereds mycket enkelt och snabbt. Även en nybörjare kulinarisk specialist kan klara beredningen av en paj Charlotte förbereds mycket enkelt och snabbt. Även en nybörjare kulinarisk specialist kan klara beredningen av en paj

Bland massorna av enkla recept på söt charlotte finns recept som redan kan kallas legendariska. Bland dessa finns äppelpajen i Tsvetaev -stil, eller Tsvetaevskaya charlotte, som har glatt älskare av läckra desserter i hundra år nu..

Man tror att den vanliga charlotten (i den form som vi är vana att uppfatta det på) började förberedas av den franska kocken Karem. Dessutom gjorde han det i London. Och systrarna Tsvetaeva bjöd sina gäster på en liknande tårta, något förändrad. Att ryska charlotte dök upp – den bästa, som många tror, ​​versionen av den traditionella äppelpajen.

Ingredienser

Deg:

 1. Tömning. olja – 130-150 g;
 2. Mjöl – 1,5 msk .;
 3. Gräddfil – 0,5 msk .;
 4. Bakpulver (lös) – 1,5-2 tsk.

För ett fyllnadsskikt:

 1. Gräddfil – 1 msk .;
 2. Wang. socker – 1,5 tsk;
 3. Socker – 1 msk .;
 4. Ägg – 1 st .;
 5. Vetemjöl – 2 msk. l.;
 6. Äpplen – 5 stora frukter.

Den mest utsökta charlotte steg för steg

Olika recept tolkar denna typ av charlotte på sitt eget sätt, men det finns en traditionell som du kan förbättra eller komplettera..

Hur man lagar rysk charlotte:

 1. Smält och svalna smöret.
 2. Blanda det siktade mjölet med bakpulver och gräddfil som vanligt..
 3. Under omrörning av maten, häll i det smälta smöret.
 4. Knåda degen väl och lägg i lämplig form, sträck blandningen runt kanterna..
 5. Skär äpplena i tunna skivor, häll dem lite med citronsaft, lägg i ett jämnt lager i en form.
 6. Hälltid – gräddfil blandas med ägg och socker, allt vispas ordentligt, mjöl tillsätts och det återstår bara att blanda tills det är “utan klumpar”.
 7. Hällningen hälls i formen och den senare måste skakas försiktigt så att hällningen passar bra ovanpå degen..
 8. Sätt in formen i ugnen, grädda i 190 grader i 50 minuter.

Charlotte är redo! Många recept föreslår att du använder vissa äppelsorter, den bästa sorten är din favoritsort. Om du vill ha en paj med surhet, är det dina recept som föreslår att du använder Antonovka.

Tsvetaevas charlotte är nästan alltid våt inuti, men detta är en egenskap hos denna paj. Om recepten för rysk charlotte erbjuder dig att göra en paj med en krispig skorpa och samma insida, är detta inte längre Tsvetaevas alternativ..

Vad kan du baka charlotte med?

Du kan hitta enkla recept som använder päron och plommon, och det finns mer intressanta recept med aprikoser, körsbär, apelsiner. Ibland bakar de pajer med semolina, inte mjöl, och recept baserade på havremjöl är också populära..

Den klassiska charlotten tillagas med äpplen, men det finns recept som innebär att andra frukter, bär, torkade frukter och kanderade frukter tillsätts Den klassiska charlotten tillagas med äpplen, men det finns recept som innebär att andra frukter, bär, torkade frukter och kanderade frukter tillsätts

Charlotte kan bakas med äppel sylt snarare än färsk frukt, och det här är också mycket gott om det är sylt, inte sylt.

Charlotte är en utsökt dessert från serien “luxury simplicity” som alla älskar, den här efterrätten är mycket tillfredsställande och blir sällan tråkig.

Läckra kulinariska upplevelser!

Charlotte recept steg för steg med foton

Att laga charlotte börjar med att förbereda en kakform Att laga charlotte börjar med att förbereda en kakform Skär äpplena i lika stora bitar och lägg dem på formens botten Skär äpplena i lika stora bitar och lägg dem på formens botten Bryt äggen till en tallrik, tillsätt önskad mängd socker och vispa tills det är mjukt i en mixer eller mixer Bryt äggen till en tallrik, tillsätt önskad mängd socker och vispa tills de är mjuka i en mixer eller mixer Vi introducerar mjöl i portioner i den framtida degen, vispa försiktigt varje portion. Om du gör det blir kakan mer pösig. Vi introducerar mjöl i portioner i den framtida degen, vispa försiktigt varje portion. Om du gör det blir kakan mer pösig. Häll den resulterande degen i den förberedda formen med äpplen skurna i början av tillagningsprocessen Häll den resulterande degen i den beredda formen med äpplen skurna i början av tillagningsprocessen Värm ugnen till 180 grader och lägg formen med degen i den. Vi bakar kakan i 30-40 minuter. Samtidigt avråds det starkt att öppna ugnen. Värm ugnen till 180 grader och lägg formen med degen i den. Vi bakar kakan i 30-40 minuter. Samtidigt avråds det starkt att öppna ugnen. Efter att tiden har gått måste du kontrollera kakans beredskap med en gaffel. Stick försiktigt igenom charlotten - den ska vara torr Efter att tiden har gått måste du kontrollera kakans beredskap med en gaffel. Stick försiktigt igenom charlotten – den ska vara torr Så här ska en ordentligt tillagad charlotte med äpplen se ut. Smaklig måltid! Så här ska en ordentligt tillagad charlotte med äpplen se ut. smaklig måltid!

Charlotte med äpplen: ett klassiskt recept (video)