Delikat charlotte på kefir: vi lagar snabbt och enkelt

Charlotte tillagad med kefir visar sig vara mer luftig och smälter bokstavligen i munnen Charlotte tillagad med kefir visar sig vara mer luftig och smälter bokstavligen i munnen

 • Tillagningstid: 40 minuter;
 • Portioner: 8;
 • Kcal: 116;
 • Proteiner / fetter / kolhydrater: 4g / 8g / 31g.

Det finns många sätt att förbereda charlottdeg och degfyllning. Kefir ger degen extraordinär ömhet och lätthet. Pajen kan vara söt eller kryddig och fyllningarna är gjorda av frukt eller grönsaker..

Ett enkelt recept på apple charlotte på kefir

Charlotte på kefir är en luftig, öm och utsökt paj. Kakreceptet har genomgått många förändringar, experiment med deg och fyllning. Till exempel, i England, var pajen ursprungligen gjord på bröd blötlagt i grädde, med tillsats av ägg och äpplen. I Frankrike var desserten gjord på bröd, sprit och vaniljsås..

Charlotte på kefir - luftig, öm och utsökt paj Charlotte på kefir – luftig, öm och utsökt paj

Vår tradition att göra charlotte bygger på kexdeg och äppelfyllning..

Eftersom smakpreferensen hos många hemmafruar och deras hushåll är olika är charlotte rik på varierande recept, inte mindre framgångsrika än det klassiska receptet.

Ingredienser

Det vanligaste alternativet är kefir charlotte med äpplen. Degen kan vara klassisk med tillsats av ägg, med smör, utan smör, med semolina, med tillsats av kefir, utan kefir, med gräddfil.

Sammansättning:

 1. Äpplen – 7-10 st .;
 2. Mjöl – 1 msk .;
 3. Kefir – 1 msk .;
 4. Ägg – 1 st .;
 5. Smör – 110 g;
 6. Socker – 1 msk .;
 7. Soda – 1 tsk;

Istället för äpplen till fyllningen kan du använda päron, plommon, bär eller förbereda en fruktblandning.

Ett enkelt recept på en utsökt charlotte på kefir

Variationer på Charlotte deg -temat ledde till skapandet av ett nytt recept. Dess hemlighet ligger i tillsatsen av kefir. Kefir ger degen en lätt och känslig konsistens. Håller tårtan fräsch och mjuk längre.

Det är viktigt att övervaka hållbarheten för kefir. Föråldrad kefir kan orsaka betydande skada på degen, minska dess prakt eller till och med inte låta den jäsa alls.

Hemligheten med degens prakt är att tillsätta kall kefir.

Tillagningsmetod:

 1. Värm oljan, tillsätt socker och mal.
 2. Lös in läsk med kefir. Häll läsk i kefir och blanda väl. Vispa sedan i ett ägg och rör om tills blandningen är jämn..
 3. Tillsätt mjöl gradvis. Det kan vara mer eller mindre än ett glas. Det är nödvändigt att se till att degens konsistens liknar gräddfil.
 4. Tvätta äpplena. Skala och kärna ur. Om äpplena är gamla och skalet är hårt ska det skalas. Skär äpplen i små klyftor.
 5. Dela degen i två lika delar. Häll formen i en del, du behöver inte smörja in den. Lägg ut fyllningen. Häll över den med deg.
 6. Skicka kakan till ugnen på 180 grader eller långkok i cirka 40 minuter.
 7. Kakan kan tas bort när en gyllene skorpa bildas..

Du kan dekorera kakan med strösocker, riven choklad och traditionellt hälla vispad grädde eller glass över varje portion. Charlotte serveras varm, men dagen efter tappar den inte sin smak..

Delikat deg för charlotte på kefir

Charlotte anses vara en enkel och snabb dessert. Inte alla vet att äppelpajen på kexdegen är ganska nyckfull och kräver noggrann hantering. Degen kan vara knepig. Om ingredienserna blandas fel kan det ge en oväntad överraskning – att förlora sin prakt och förvandlas till ett slags äggröra..

För att charlotte med äpplen ska bli god, öm och frodig måste du noga överväga förberedelsen av en kex eller annan typ av deg..

Charlotte på kefir ser inte annorlunda ut än en paj tillagad enligt ett klassiskt recept Charlotte på kefir ser inte annorlunda ut än en paj tillagad enligt ett klassiskt recept

Om kexen inte passar din smak kan pajdegen göras med kefir. Det kommer att kräva minimal ansträngning, det kommer att ge charlotte ojordisk lätthet..

Kefir ger degen lätthet. När du förbereder är det viktigt att noggrant följa instruktionerna, för även en så lätt att förbereda dessert kan vara nyckfull. Och huvudhemligheten med att göra charlotte är på gott humör och en positiv inställning..

Charlotte på kefir steg för steg med ett foto

Vi skär äpplen i snygga skivor eller kuber. Det är inte nödvändigt att ta bort skalet Vi skär äpplen i snygga skivor eller kuber. Det är inte nödvändigt att ta bort skalet Smörj charlotteformen ordentligt med smör och börja förbereda degen Smörj charlotteformen ordentligt med smör och börja förbereda degen Vispa ägg med socker tills tjockt skum. Det är nödvändigt att innehållet stiger tre gånger Vispa ägg med socker tills tjockt skum. Det är nödvändigt att innehållet stiger tre gånger Tillsätt gradvis kefir med läsk i äggskummet och fortsätt vispa Tillsätt gradvis kefir med läsk i äggskummet och fortsätt vispa När massan blir homogen, tillsätt en portion mjöl och vispa väl så att inga mjölklumpar bildas När massan blir homogen, tillsätt en portion mjöl och vispa väl så att inga mjölklumpar bildas Lägg äppelskivor på botten av den smorda formen och fyll med deg Lägg äppelskivor på botten av den smorda formen och fyll med deg Vi skickar formuläret till ugnen i 30-40 minuter och bakar tills de är gyllenbruna Vi skickar formen till ugnen i 30-40 minuter och bakar tills den är gyllenbrun Charlotte med äpplen på kefir är klar. Smaklig måltid! Charlotte med äpplen på kefir är klar. smaklig måltid!

Matlagning Charlotte på kefir (video)