Blått kök: överväg huvudkombinationerna och designfunktionerna

Ett sådant kök kännetecknas av ett lugnt humör och karisma. Ett sådant kök kännetecknas av ett lugnt humör och karisma. Blått är förknippat med en molnfri himmel, mildt hav, sommar. Du kan skapa en evig sommar runt dig genom att använda blå nyanser i interiören. Ett kök i blå toner är ett bra alternativ för dem som älskar lugn och komfort.

Funktioner blå

Blått hänvisar till det kalla färgintervallet. Kalla toner lugnar, skapar en känsla av kyla. Om blått kombineras med ljusa varma färger, uppstår en annan atmosfär – friskhet, sommar, glädje. Med olika kombinationer av blått och dess varianter med andra färger kan du skapa helt olika köksdesigner..

Ljusblå kök tenderar att se dyrare ut än mörkblå. Ljusblå kök tenderar att se dyrare ut än mörkblå.

Blå färg i inredningen kan lugna nerverna, väcka intuition och effektivisera tänkande, lugna tankegången. Överskott av blått, särskilt mörka nyanser, kan dock utlösa depression och apati. Därför är det nödvändigt att arbeta med blått noggrant, utan att gå överbord. Du ska inte dekorera hela köket i blå färger – det blir något tråkigt och för enhetligt. Blå, på grund av sin styrka, är bra i detaljer och accenter..

Viktig: Blå undertrycker aptiten. Därför är köket i blått bra för dem som följer figuren och ständigt provar nya dieter. Ganska bra på att undertrycka aptit och vatten. Därför blir aquakök också ett bra val..

Färgen blå i överflöd är idealisk för rum som vetter mot solsidan och där det alltid är varmt. I det här fallet bör kökets design vara baserad på blått – ljusets överdrivna ljusstyrka jämnas ut och belysningen kommer inte att verka för påträngande och hård. Dessutom kommer blå att skapa en känsla av kyla, vilket är viktigt i ett varmt rum..

Typer av blått

Nyanser av blått är mycket brett representerade, men vi rekommenderar att man föredrar ljusa. Nyanser av blått är mycket brett representerade, men vi rekommenderar att man föredrar ljusa. Blå färg är bra för sin mångfald.. Detta sortiment inkluderar:

  • indigo;
  • akvamarin;
  • gråblå;
  • azurblå;
  • blå;
  • kobolt;
  • jeans färg.

Var och en av dessa nyanser är helt olika när det gäller styrkan i påverkan på den andra. Därför är interiören i kobolttoner helt annorlunda än interiören i azurblå. Om du också kombinerar olika nyanser av blått kan du uppnå fantastiska resultat och skapa originaldesignlösningar..

Blått går bra med vilken metall som helst. Metallens glans och blåhetens kyla gör det möjligt att skapa en respektabel köksdesign..

Blå och stilar

På en intuitiv nivå känner man att blått är mer lämpligt för vissa stilar och inte alls matchar med andra. Om köket är planerat att göras i lantlig stil, så kommer blått här att se ut som ett främmande element. Undantaget är den skandinaviska stilen, där du kan använda mörka och grå nyanser av blått och Provence -stil. I det senare fallet är blått bra som accent – tapeter i blått rutigt eller randigt mönster, en duk med små blå blommor, rutiga gardiner.

Användningen av blått är vanligast i moderna kök, mindre ofta i Provence och nästan helt frånvarande i landet. Användningen av blått är vanligast i moderna kök, mindre ofta i Provence och nästan helt frånvarande i landet.

Men blått passar perfekt in i högteknologi och minimalism. Här har han ingen likhet. Dess kombination med metall är felfri. Samtidigt mjukar blått metallens glans och gör interiören bekvämare..

Det blå i medelhavsstilen är särskilt bra. Det kan sägas att inredningen i medelhavsstil är baserad på färgen blå, som kan användas i stora mängder. Här är blå eller blå väggar i kombination med en vit köksuppsättning bara lämpliga. Kombinationen av vita eller gråa väggar med ett headset med blå fasader ser särskilt elegant ut. En sådan köksdesign i medelhavsstil kommer att se eftertryckligt dyr ut..

Färgkombinationer

I det inre av köket kombineras blått bäst med andra. Då blir rummets design mer förfinad och komplett..

Blå och vit

Vita väggar bidrar till visuell expansion av rummet Vita väggar bidrar till visuell expansion av rummet En vit uppsättning och ett mörkblått förkläde är inte en frekvent kombination, därför kommer ditt kök att bli unikt i sitt slag genom att välja det här alternativet En vit uppsättning och ett mörkblått förkläde är inte en frekvent kombination, därför kommer ditt kök att bli unikt i sitt slag genom att välja det här alternativet

En klassisk kombination som symboliserar färskhet. Vitt späd ut blått, betonar det och sätter igång det. Blå detaljer ser särskilt fräscha ut på en snövit bakgrund – till exempel blå möbelfasader eller ett förkläde i kombination med vita väggar och textilier. Betona den utsökta designen av det blå bordet.

En blå och vit kombination kan appliceras på ett nautiskt kök. Då blir det möjligt att lägga till accenter – ett par tryck med havet och fartygen, randiga gardiner, flaskor i nautisk stil.

Viktig: Om kombinationen av blått och vitt verkar för kallt kan du använda alternativ på temat vitt – mjölkigt, pärla, ljust beige. Denna design kommer att se mild och varm ut..

Blått och trä

Om skuggan i ditt kök är ljus, bör förklädet av trä vara av lätta arter. Om skuggan i ditt kök är ljus, bör förklädet av trä vara av lätta arter. Blått är kallt, så omfattande användning av trä kommer att göra det mycket mer bekvämt. Blått är kallt, så omfattande användning av trä kommer att göra det mycket mer bekvämt.

Blått går bra med trä. Inuti kan blå väggar kompletteras med en träsvit av olika träslag. Kombinationen av blått och ljust trä, blått och brunt trä ser lika snyggt ut. Blå väggar är i god harmoni med en mörk uppsättning..

Blått och gult

En sådan kombination i köket som blått och gult är ett djärvt beslut, eftersom båda färgerna är kontraster som har motsatta energier. En sådan kombination i köket som blått och gult är ett djärvt beslut, eftersom båda färgerna är kontraster som har motsatta energier.

En mycket ljus, glad, positiv kombination. I reklambranschen används kombinationen av blått och gult ofta och anses vara en av de mest vinnande kombinationerna. Denna kombination gör rummets design extraordinär och minnesvärd..

Detta är en mycket solig kombination, så det kan föreslås att användas i det inre av rum som vetter mot den mörka sidan. Men i heta kök är det bättre att byta ut gult mot vitt..

Kombinationen av blått och gult i ett förkläde och ett headset ser väldigt bra och catchy ut. Du kan lägga till ljusstyrka om du målar kylskåpet gulblått och hänger blå gardiner med ett gult mönster.

Kombinationen av gult och blått ser fräscht och originellt ut – en gul uppsättning och blå väggar som bakgrund. I det här fallet kan du säkert komplettera väggarna med ett blått tak..

Blått och orange

Denna kombination är kontroversiell och lämpar sig inte för varje kökstil. Denna kombination är kontroversiell och lämpar sig inte för varje kökstil.

En mycket stark och kraftfull kombination. Det kräver oklanderlig smak, så tillsätt apelsin försiktigt med accenter. Ett orange kökshörna eller stolar med orange mjuka säten kommer att se bra ut inuti ett blått kök..

Blå och svart

Svarta bänkskivor blir allt populärare idag, och i kombination med en blå uppsättning får köksdesignen en strikt och respektabel bild. Svarta bänkskivor blir allt populärare idag, och i kombination med en blå uppsättning får köksdesignen en strikt och respektabel bild.

Å ena sidan ser det lite dystert ut. Men om du väljer rätt blå nyanser kommer en sådan köksdesign att kännetecknas av en speciell chic och originalitet. Ljusare nyanser av blått är att föredra..

Blått och grönt

När vi kombinerar blått med grönt i köket rekommenderar vi att du använder matta ytor och ljusa nyanser. När vi kombinerar blått med grönt i köket rekommenderar vi att du använder matta ytor och ljusa nyanser. Förutom den monotona färgen kan du använda fototapeter i köket som en blå accent (glöm inte att de måste vara fuktbeständiga) Förutom den monotona färgen kan du använda fototapeter i köket som en blå accent (glöm inte att de måste vara fuktbeständiga)

Trots att en gång en sådan kombination ansågs vara barbarisk, används nu blått och grönt lätt tillsammans. Inuti ser det fräscht och lugnande ut. Det är inte alls nödvändigt att använda rena färger – kombinationer av olivolja eller kärr med blått och mörkblått ser väldigt vackert och ovanligt ut, och turkosbrunn ger en ljusblå färg.

När du inreder ett kök i blått, låt dig inte dras med och håll hela rummet i samma färgschema. För mycket blått gör en rumsdesign stötande och obebodd. Men om blått används sparsamt, när det gäller elegans och stil har det ingen motsvarighet i interiören..

Blått kök (fotofärg)