Bananpannkaka recept: 8 ingredienser

 • Bananpannkakor visar sig vara otroligt goda och tillfredsställande, så de är bäst tillagade till frukost. Bananpannkakor visar sig vara otroligt goda och tillfredsställande, så det är bättre att laga dem till frukost Tillagningstid: 20 minuter;
 • Portioner: 7;
 • Kcal: 117;
 • Proteiner / fetter / kolhydrater: 5,8 g / 3,1 g / 15,2 g.

Bananpannkakor kan bäras bort om det inte finns några problem med figuren eller ämnesomsättningen. De kommer att vara en bra start på dagen och mätta kroppen med nyttig energi, så att du kan spendera tid aktivt. Idag kan du hitta ett stort antal recept för alla smaker, med bananer, äpplen och bär. Pannkakor med grönsaker släpar inte efter i sin popularitet, och kosträtter blir mer och mer populära..

Ingredienser

 1. 1 kopp vetemjöl, för ett mer kostalternativ kan en del av det ersättas med fullmjöl.
 2. 2 kycklingägg.
 3. 0,5 l fettsnål kefir.
 4. 0,5 tsk läsk.
 5. 2-3 st. l. olivolja.
 6. 6 sötningsmedel tabletter.
 7. 1 banan som garnering när den serveras.
 8. 0,5 tsk salt.

Bananpannkakor: tips för att minska kalorierna

Det finns flera hemligheter för barn som kockar använder för att minska kaloriinnehållet i pannkakor, och den här rätten kommer bara att ge nöje. Det är omöjligt att helt utesluta mjöl, men om du kombinerar det med en modifiering av grovmalning i samma proportioner kommer du att kunna förbereda läckra och friska pannkakor. Havregryn är också ett intressant alternativ, det innehåller en stor mängd nyttiga fibrer och kan helt ersätta mjöl, vilket minskar kaloriinnehållet i skålen..

Många föredrar att baka bananpannkakor, eftersom de inte bara är läckra, utan också låga kalorier. Många föredrar att baka bananpannkakor, eftersom de inte bara är goda, utan också låga kalorier.

Du kan fortfarande:

 1. Byt ut vanlig mjölk mot skummjölk.
 2. Använd endast kefir.
 3. Det är tillåtet att ta mineralvatten med gas – det kommer att skapa luftighet och ytterligare prakt för pannkakor.

Kycklingägg lägger också till kalorier, för att göra rätten mindre fet kan du ta antingen en äggula och ersätta resten med proteiner, eller bara använda proteiner i allmänhet. Istället för vanligt strösocker kan du använda honung, men du måste bara använda naturligt och hemlagat, då blir pannkakorna mjuka och inte hårda, som socker, och kommer att vara mer användbara för människokroppen.

Nutritionister rekommenderar att du byter ut vegetabilisk olja mot raffinerad olja och använder en keramik- eller teflonpanna, de har en mjukare yta och du kan använda mindre olja till stekning.

Det kommer att vara användbart att lägga till havregryn mald på en kaffekvarn, hackade bananer, riven äpplen och bitar av meloner – dessa vitaminingredienser kommer att tillföra skålen en unik smak och skapa ett vackert utseende på den färdiga produkten, vilket förbättrar receptet. Dessa komponenter kan antingen läggas till degen och njuta av en behaglig smak, eller så kan du dekorera den färdiga maträtten med dem. Karamelliserade fruktbitar på nybakade pannkakor kommer att se original ut. Förutom frukt kan du också använda grönsaker – de mest populära pannkakorna som använder grönsaker är pannkakor och pannkakor med zucchini..

Läckra pannkakor gjorda med bananer och ägg

Tillagningstiden för denna maträtt är upp till 30 minuter, portioner – 15, kaloriinnehållet blir 182 Kcal. Proteiner / fetter / kolhydrater – 7,1 g / 4,9 g / 30,1 g. Ingredienser krävs enligt följande: malet havregryn – 16 msk. l., bananer – 2 st., honung – 1-2 tsk., mjölk – 100 – 120 ml, kycklingägg – 2 st. eller kan ersättas med 3 äggvitor, lite kanel efter smak.

Nödvändig:

 1. Ta rätt mängd havregryn.
 2. Mal på en kaffekvarn.
 3. Bananer knådas med en gaffel tills de är gröna..
 4. Sedan måste du ta en liten mängd banan, blanda med en del av spannmålen, rör om väl och tillsätt gradvis resterande banan och spannmål.

För att få en utsökt bananpannkaka tillsätts resten av ingredienserna steg för steg. Allt blandas noggrant. Lägg pannkakorna med en liten sked i en het panna och stek tills det bildas bubblor på varje sida och en lätt brunaktig skorpa.

Frodiga och läckra pannkakor serveras, garnerade med bananskivor och strös med honung.

Barn kommer att glädjas åt läckra pannkakor serverade med krämig glass eller hemlagad yoghurt, dekorerad med frukt, de kommer att mätta barnets kropp och svalna något under den varma säsongen.

Bananpannkakor: Ett snabbt dietrecept

För att göra detta enkla pannkakrecept, häll hälften av mjölet i behållaren, tillsätt sedan de uppvispade äggen, blanda allt noggrant och tillsätt resten av mjölet. Efter att ha fått den färdiga konsistensen, tillsätt läsk som släckts med ättika, mald sötningsmedel, en viskning av salt samt olivolja.

Att göra bananpannkakor snabbt är enkelt, vilket även en nybörjare kan göra bra. Att göra bananpannkakor snabbt är enkelt, vilket även en nybörjare kan göra bra.

Om den inte är tillgänglig kan den ersättas med en annan typ av olja – solros, nöt eller linfrö. Det är lämpligt att laga pannkakor i en teflonpanna utan att använda vegetabilisk olja.

Bananpannkakor (video)

Sammanfattningsvis är det värt att notera att den ska serveras, garnerad med hackade bananer, du kan också göra dem med frukt, häll limehonung och strö över kanel ovanpå. Du kan servera den i vilken form som helst – varm eller kall. Gästerna kommer att bli överraskade av den trevliga smaken, och värdinnan kommer bara att höra trevliga recensioner..

Bananpannkakor: recept (foto)

Vispa bananer och ägg i en mixer Vispa bananer och ägg i en mixer Det är bättre att slå produkterna tills de är släta. Det är bättre att slå produkterna tills de är släta. Tillsätt socker efter smak Tillsätt socker efter smak Tillsätt sedan det siktade mjölet och blanda degen ordentligt. Tillsätt sedan det siktade mjölet och blanda degen ordentligt. Den resulterande degen ska likna tjock gräddfil i konsistensen. Den resulterande degen ska likna tjock gräddfil i konsistensen. Pannkakor kan läggas på en förvärmd stekpanna med en matsked Pannkakor kan läggas på en förvärmd stekpanna med en matsked Stek pannkakorna på båda sidor tills de är gyllenbruna. Smaklig måltid! Stek pannkakorna på båda sidor tills de är gyllenbruna. smaklig måltid!