Att välja kök för ett litet kök: viktiga punkter och kriterier

Även det minsta köket har rätten att vara mysig och bekväm. Även det minsta köket har rätt att vara mysigt och bekvämt. Kökets område kan vara ganska litet, men detta är inte en anledning att avfärda arrangemanget av ett sådant rum. Även små kök har sin egen charm, naturligtvis, om du kan betona det med egna händer..

Kök för ett litet kök: en idébank

Hur väljer man möbler för ett sådant utrymme, vilka tekniker hjälper till att spara extra meter, åtminstone visuellt, och är det värt att köpa transformerande möbler? Hitta svar i en lista med tips från experter som ofta måste vara kreativa i små utrymmen..

Idéer för små kök:

 • Inbyggda köksmöbler är det bästa alternativet för ett litet kök, särskilt om möblerna är gjorda på beställning, det vill säga att de är av önskad storlek;
 • Köksmöbler installeras längs en av väggarna, om resten av väggarna är definierade för arbets- och matplatserna;
 • Det är dåligt i små kök med bilder, så använd vertikalt aktivt;
 • Spisen, diskbänken och arbetsytan kan anslutas mycket kompakt med ett plan – för små och smala kök är detta en smart lösning;
 • En fönsterbräda som smidigt går in i bordsskivan är både en rationell användning av utrymme under fönstret och ett extra arbetsområde.

Inbyggda apparater, dolda så mycket som möjligt under köksfasaderna, kommer inte att störa utrymmet visuellt Inbyggda apparater, dolda så mycket som möjligt under köksfasaderna, kommer inte att störa utrymmet visuellt

Detta är bara toppen av isberget när det gäller inredning av små kök. Vi kan säga att färdiga fabrikskök är kanske långt ifrån det bästa alternativet. Ofta är inredningen i ett sådant kök minimal, finishen är mycket blygsam och typiska modeller ger inte möjlighet att göra något riktigt originellt i ditt kök..

Små kök, är det möjligt att förstora dem visuellt

Det är inte bara möjligt, det är värt att börja med detta. Och innan du äntligen väljer möblerna, tänk på den livräddande inredningen, om hur efterbehandling visuellt kan göra ditt kök till ett större rum..

Hemligheter för att visuellt förstora köket:

 • Lugna färger reflekterar ljus mycket bra, och det här är vad du behöver;
 • Lämna komplexa ritningar och mönster för ett större rum, en vacker finish innebär inte variation och flimmer;
 • Om du bestämmer dig för en reliefprydnad ska den vara så blek som möjligt;
 • Väggarna är pastell, kakao, beige, mjölkaktig, vit – det här är det bästa alternativet;
 • Möbler – det är bättre att välja pastell, ljusbruna och gula färger;
 • En av väggarna, om du verkligen vill det, kan markeras med en ljus accentfärg, den här kontrasterande tekniken fungerar bra och köket blir inte visuellt smalt.

Ett litet kök med balkong eller burspråk kommer mer framgångsrikt att klara trånga förhållanden Ett litet kök med balkong eller burspråk kommer mer framgångsrikt att klara trånga förhållanden Praktik och ergonomi i allt - huvudkriteriet för att välja möbler för ett litet kök Praktik och ergonomi i allt – huvudkriteriet för att välja möbler för ett litet kök

Tja, blanka reflekterande ytor anses vara ett klassiskt sätt att öka utrymmet i små kök..

Konvertibla kök för ett litet kök

Cabrioletmöbler är ett bra alternativ för dem som vill spara plats för mycket små kök till varje pris. Modeller väljs som utåt ser ganska enkla ut, men tenderar att utvecklas, flytta isär, ändra funktionerna för samma objekt.

Konvertibla möbler har nyligen blivit på modet. Konvertibla möbler har nyligen blivit på modet.

De mest populära transformatorerna i köket är matbord. Detta är inte alltid fallet när ett litet bord med en liten rörelse förvandlas till ett bord för ett gediget företag. En transformator förstås ofta, till exempel ett väggbord, som visar sig vara en bordsskiva pressad mot väggen. När det behöver användas som ett bord lutar det sig tillbaka från väggen, när lunchen är slut, pressas det igen mot väggen..

Konceptet med en transformator är mycket rymligt, och många kök i små områden med sådana inneslutningar är ett bevis på att dessa modeller är ganska bekväma och praktiska. Och den moderna inredningen gör dem också originella, snygga..

Utdragbara omvandlingsbord är mycket lämpliga för en icke-rymlig inredning Utdragbara omställningsbord är mycket lämpliga för en icke-rymlig inredning

Hur man väljer ett kök för ett litet kök

Och här kan du inte göra utan råd från experter. De är ganska enkla och, kan det tyckas för någon, ligga på ytan, men ibland räcker det inte för att göra rätt val..

Hur man väljer ett kök:

 • Smala skåp. Detta är den första och mycket viktiga punkten. Skåpen är breda, av betydande storlek, de äter upp extra utrymme, och detta kan inte påverka deras rymlighet..
 • Om det inte finns något matbord under fönstret, det ska finnas funktionella möbler under fönstret. Skåp, en kantsten eller kanske ett handfat – använd utrymmet under fönstret för maximal nytta.
 • Grunt skåp. Om standardhyllan i garderoben är 60 cm kommer 40 cm att räcka för dig. Bara headsetet kan vara något högre, och på grund av detta kommer du att öka antalet hyllor.
 • Högt headset. Och hur kan vi inte säga att en hög uppsättning gör små kök med små möjligheter till en bra komplimang – det drar dem visuellt ut.
 • Pennfodral. Fallet när möblerna har många alternativ där de ska stå. Pennfodralet kan till och med klättra in i den så kallade dödzonen, och sådana delar av köket i ett mycket litet rum är ganska att föredra.

Ett litet köksutrymme bör inte upptas i bredd, utan i höjd Ett litet köksutrymme bör inte upptas i bredd, utan i höjd

Om inga små färdiga kök inte håller med dina önskemål kan du bygga ett vackert kök med egna händer..

DIY litet kök

Erfarenhet av bygg- och reparationsarbete, om du har en, kommer att vara mycket användbar. Du gör av trä, oavsett om det är av plywood, vad finishen blir – det är inte så viktigt om du tar hänsyn till alla nyanser av att skapa en struktur.

Vanligtvis ser processen att göra kök med egna händer ut så här:

 • Hitta på Internet ett färdigt projekt av ett litet kök, med hänsyn till att alla data (dimensioner) för projektet sammanfaller med ditt kök;
 • Du tar mått i köket, där den gamla uppsättningen redan har demonterats;
 • Överför mätningar till materialet, gör skärningen (det finns många specialprogram på Internet som hjälper dig att klippa materialet korrekt);
 • Skaffa bra fästelement och montera strukturen;
 • Fixa strukturen;
 • Slutbehandling och inredning.

Jag skulle vilja säga att utanför fönstret det tjugoförsta århundradet, då allt individuellt, originellt, atypiskt uppskattas mer och mer. Därför, om du vill gå bort från tråkiga standarder, tillsammans med den välkända headsetmodulen, var uppmärksam på små söta kök med en retrohistoria. Exempel på sådana kök finns i fotogalleriet i Provence -stil..

Där används istället för köksskåp snygga skänk, matskåp och eleganta hyllor. Förresten, detta alternativ gör att små kök med begränsat lagringsutrymme inte kan samla det som används en gång vart hundra år..

30 idéer för att förstora ett litet kök (video)

Kök i Ikea-stil

Den skandinaviska stilen (som är förknippad med ikea) i köket har vunnit så stor popularitet på grund av det faktum att det hyllar praktiska, korta, naturmaterial och samtidigt låter rummet vara mysigt och varmt.

Om du vill göra dina små kök med element i Ikea -stil kommer du in i köket:

 • Monokromatiskt sortiment med ett överflöd av strikta linjer, rektangulära former;
 • Ganska diskreta ramfasader;
 • Minimal inredning;
 • Mycket ljus.

Ett sådant kök är väldigt enkelt att montera, ikea -principen – inga komplikationer, vars syfte inte är tillräckligt tydligt. Men åtminstone någon kommer att tycka att Ikea är för återhållsam, dess inredning är älskad av tusentals människor över hela planeten bara på grund av dess enkelhet, korthet, konceptualitet.

Bekväm plats för apparater i köket är nyckeln till ett framgångsrikt arrangemang Bekväm plats för apparater i köket är nyckeln till ett framgångsrikt arrangemang

Inredningen i köket från ikea är:

 • Naturliga tyger i allt – servetter, handdukar, överkast;
 • Området under fönstret, ovanför fönstret och i allmänhet är fönstret också dekorerat med söta gardiner av naturligt tyg;
 • Det mest populära mönstret anses vara en bur och ett diskret blommönster – denna inredning är verkligen väldigt hemtrevlig;
 • Ikea för inomhusväxter – det kan finnas många av dem, och från detta kommer ditt kök, Ikea säkert, bara att förvärva;
 • Keramik- och lerplattor är en annan traditionell inredning från Ikea.

Om diskbänken är under fönstret är det vettigt att fokusera på fönstret, samma inredning hjälper. Ljusa korta gardiner, inredningsleksaker kommer att dekorera detta område.

Nytt litet Ikea -kök (video)

Ett litet kök är inte en mening, men ett tillfälle att än en gång bevisa att korthet verkligen är talangens syster. Leta efter icke-standardiserade lösningar, förvandla ditt kök med ett öga till din önskade stil, mer manuellt arbete och handarbete. Ditt kök kommer att återspegla din rika natur, och detta kommer att glädja dig och dina gäster länge.!

Litet kök i inredningen (fotogalleri)