Är det värt att kombinera köket med vardagsrummet i Chrusjtjov: överväg fördelarna och nackdelarna med lösningen

Genom att kombinera köket med vardagsrummet kan du visuellt öka utrymmet i rummet och göra det mer funktionellt Genom att kombinera köket med vardagsrummet kan du visuellt öka utrymmet i rummet och göra det mer funktionellt.Köket i Chrusjtjov är alltid mikroskopiskt stort. I ett utrymme på 6 kvadratmeter måste du försöka passa många saker och ändå kunna organisera matlagning. Uppgiften är extremt svår. Därför tar många ägare av Chrusjtjov en annan väg – de gör reparationer och kombinerar köket med vardagsrummet..

Fördelar med att kombinera

Denna design har många fördelar..

De viktigaste av dem är:

 • ökning av det användbara området i köket;
 • visuell ökning i köket;
 • designens originalitet och dess mångsidighet.

Det kombinerade köket med vardagsrummet gör att du omedelbart kan bli av med känslan av klaustrofobi i köket och skapa en illusion av stora ytor, medan vardagsrumskökets verkliga område inte förändras. På grund av det faktum att ett enkelrum erhålls, upplyst av två fönster, finns det en känsla av att fyllas med ljus och rymlighet. Det kombinerade köket ser alltid lättare och mer omfattande ut.

Dessutom är denna design mer ergonomisk för värdinnan. På grund av att matbordet i vissa fall tas ut ur köket på grund av den sistnämnda storleken måste värdinnan lägga mer tid och ansträngning på att duka bordet. Köket, i kombination med hallen, kan också innebära rivning av väggen – i detta fall minskar rörelsen och det blir bekvämare att leva..

Köket i kombination med vardagsrummet ser väldigt modernt ut Köket i kombination med vardagsrummet ser väldigt modernt ut

För att kombinera köket med vardagsrummet måste du få tillstånd att riva väggen och tillhandahålla kommunikation För att kombinera köket med vardagsrummet måste du få tillstånd att riva väggen och tillhandahålla kommunikation Att göra köket och vardagsrummet i samma stil hjälper till att visuellt utöka rummet i rummet Att göra köket och vardagsrummet i samma stil hjälper till att visuellt utöka rummet i rummet

Dessutom, med ett kombinerat kök med en hall i Chrusjtjov, känner värdinnan inte en känsla av isolering under matlagningen – hon är samtidigt i sällskap med resten av familjen. Dessutom är det inte längre nödvändigt att placera en separat TV – från köket kan du enkelt titta på program på TV: n i vardagsrummet.

Denna design är också bekväm eftersom du kan ta ut kylskåpet från köket till vardagsrummet och därmed frigöra utrymmet i det för andra möbler..

Bardisken är den vanligaste och mest framgångsrika lösningen när du kombinerar kök och vardagsrum i en liten lägenhet. Bardisken är den vanligaste och mest framgångsrika lösningen när du kombinerar kök och vardagsrum i en liten lägenhet.

Reparation i Chrusjtjov, så att du kan kombinera köket med vardagsrummet, gör det möjligt att fortsätta ombyggnaden ytterligare och ta en del av korridoren mellan köket och korridoren under badrummet och utöka det också. Resultatet blir en helt ny lägenhetsdesign, vilket gör den mycket bekvämare för livet..

Nackdelar med enande

Detta är inte att säga att studioköket i Chrusjtjov har några fördelar. Nackdelarna med ett kombinerat kök härrör från sina egna meriter..

Så, nackdelarna med köket i kombination med vardagsrummet:

 • luktar in i vardagsrummet och sprids i hela huset;
 • det är nödvändigt att legalisera ombyggnad, vilket kommer att leda till kostnaden för personlig tid;
 • reparation innebär användning av specialverktyg och kräver mycket tid och ansträngning.

Genom att kombinera vardagsrummet och köket får du ett ganska rymligt fullvärdigt rum för att ta emot gäster och laga mat Genom att kombinera vardagsrummet och köket får du ett ganska rymligt fullvärdigt rum för att ta emot gäster och laga mat Ett litet podium hjälper till att zonera ett rymligt rum, som realistiskt skiljer köket från rummet kombinerat med det Ett litet podium hjälper till att zonera ett rymligt rum, som realistiskt skiljer köket från rummet kombinerat med det

Dessutom försvinner känslan av personligt utrymme i det kombinerade vardagsrummet med köket – alla människor som bor i lägenheten, särskilt om det är 1-2 rum, är ständigt tillsammans. För vissa är detta en betydande nackdel, som uppväger proffsen och tvingar dem att inte utföra sådana reparationer i Chrusjtjov.

Viktigt: när du börjar renovera ett kök med en hall måste du veta säkert att väggen som ska rivas inte är bärande. Endast gardinväggar kan rivas. Ombyggnad och design bör helst godkännas före rivning. Du kan dock legitimera designen efter rivning – som regel uppstår detta inga problem om väggen inte var bärande.

Vad som behövs för rivning

Sådana reparationer kräver inte speciella färdigheter och förmågor. Att riva en vägg är dock en smutsig och mödosam uppgift. Därför måste du vara beredd på att reparationen av köket med hallen kommer att ta längre tid än vi skulle vilja..

För att riva väggen behöver du följande verktyg:

 • stansare;
 • slägga;
 • hammare;
 • sopsäckar eller bårar.

Rumszonering

Som ett resultat av rivningen av väggen mellan köket och vardagsrummet bildas en slags studiolägenhet. Nu måste du tänka på dess design. Och vi måste ta hänsyn till att detta inte är så enkelt som det verkar vid första anblicken..

Innan du bestämmer dig för att kombinera två rum måste du väga allt Innan du bestämmer dig för att kombinera två rum måste du väga allt "per" och "mot"

Även om det inte finns några väggar, krävs det i alla fall att varje del av det kombinerade utrymmet utför sin funktion – du måste laga mat i köket, koppla av i vardagsrummet. Och dessa två zoner – matlagning och vila – måste identifieras korrekt och separeras från varandra. Det finns flera lösningar för detta..

Visuell höjdpunkt

Designen av det kombinerade köket och vardagsrummet innebär att man skapar ett enda utrymme där separata accenter används för zonens lokalisering. Du kan markera köket med skillnaden i efterbehandlingsmaterial som används för att dekorera väggar, golv och tak. Det kan vara tapeter av olika kontrast eller mönster, en kombination av tapeter i vardagsrummet och kakel i köket; kombination av olika golvbeläggningar. Så mattan i vardagsrummet och porslinets stengods eller golvplattor i köket ser ganska bra ut..

Ett kök kombinerat med ett vardagsrum är en populär designteknik som ofta används i designen av Ett kök kombinerat med ett vardagsrum är en populär designteknik som ofta används i designen av “Chrusjtjov”

En original och intressant idé är att markera köket med lackerade trädekorativa breda golvlister som löper längs taket och väggen och upprepar linjen i den rivna väggen. I detta fall bör trädets färg vara samma färg som headsetet..

Markering med belysning

Kökets arbetsområde kan belysas med belysning. I detta fall görs central belysning i vardagsrummet med hjälp av en ljuskrona och spotlights placeras i köket..

Det kombinerade rummet blir mycket ljusare, eftersom två fönster klarar denna funktion mycket bättre än ett. Det kombinerade rummet blir mycket ljusare, eftersom två fönster klarar denna funktion mycket bättre än ett.

Markera bardisk

Efter att väggen har rivits kan du göra en antydan till den och placera en bardisk längs linjen på den tidigare väggen. Det kommer samtidigt att skapa en illusion av ett gemensamt utrymme och mekaniskt stänga av arbetsytan i köket. Stången behöver inte gå längs hela väggens längd. Det kan ta väldigt lite plats och lämnar tillräckligt med utrymme för enkel åtkomst. Och samtidigt kan stativet användas på olika sätt..

I Chrusjtjov kan hon ta rollen:

 • tabell;
 • lagring av rätter och inredningsartiklar;
 • viloplatser;
 • mottagningsplatser.

I baren kan du göra ställ för disk, förvaringslådor. Detta kommer att göra det ännu mer praktiskt..

Viktigt: I stället för en bardisk kan du göra ett slags bord istället för väggen. Istället för stöd kan du använda ett akvarium med fisk. Du kommer att få en mycket originell respektabel lägenhetsdesign. Och samtidigt kommer det praktiska också att segra – bordet kan användas för sitt avsedda ändamål.

Vardagsrummet, i kombination med köket, förenklar processen med att organisera fester och ta emot ett stort antal gäster Vardagsrummet, i kombination med köket, förenklar processen med att organisera fester och ta emot ett stort antal gäster Ett kök kombinerat med ett vardagsrum låter dig spara på köp av en extra TV, som i fallet med ett isolerat kök Ett kök kombinerat med ett vardagsrum låter dig spara på köp av en extra TV, som i fallet med ett isolerat kök

Markering med dörrar

Efter att väggen har rivits kan långa skjutdörrar installeras på plats. Som ett resultat, genom att öppna dörrarna, kan du kombinera utrymmet i köket och vardagsrummet och göra Chrusjtjov till en studio. Och vid behov kan dörrarna stängas och du kan få nödvändig integritet i rummen.

Detta är särskilt viktigt om lägenheten inte har huva eller har en gasspis. Av säkerhetsskäl tycker inte gastjänster om det inte finns några dörrar mellan bostäder och rum med gas.

Sådana dörrar kan beställas från specialiserade företag som tillverkar dörrar av aluminiumprofiler. Idag, tack vare pulverfärger, kan dörrar ges vilken färg som helst, vilket kraftigt utökar designmöjligheterna. Själva dörrarna kan vara gjorda av glas eller annat material..

Markeras av pallen

Köksutrymmet kan visuellt separeras från vardagsrummet genom att lyfta det ovanför det med en podium. Naturligtvis kommer detta att komplicera reparationen något, men designen kommer att visa sig vara mycket extraordinär..

Ytterligare belysning runt podiets omkrets kommer att göra interiören väldigt modern och snygg. Plus – en sådan bakgrundsbelysning kan fungera som en extra ljuskälla och nattbelysning.

Podiet kan tillverkas på olika sätt – genom att hälla eller använda konstruktionen av en ram.

Takhöjd

Ett böjt tak i flera plan är ett bra sätt att markera köket, utse arbetsområdet och fokusera på det. Takets flytande former skapas med hjälp av gipsskivor. Ytterligare spotbelysning används för att förbättra zoneffekten..

Det är knappast möjligt att göra sådant arbete med egna händer. För att få en sådan design att se respektabel och snygg ut måste du tillgripa tjänster från specialister..

Slutsatser

Designen av ett Khrushchev -kök i kombination med ett vardagsrum kan vara helt annorlunda. Det finns ett stort utbud av lösningar som gör att du kan kombinera dessa två rum till ett och samtidigt separera dem efter deras funktionalitet. Det är värt att noggrant bekanta dig med all utveckling på detta område och välja vad som bäst passar de individuella egenskaperna hos lägenheten, kombinera med köket och möta husets ägare..

Vardagsrum kombinerat med kök i Chrusjtjov (designfoto)