Kuinka valita täydellinen kahvinkeitin

Kahvinkeittimen valinta kotiisi riippuu budjetistasi, makuasetuksistasi ja jopa sinun ja kotitaloutesi elämäntavoista. Suosittelemme aluksi vastaamaan neljään kysymykseen, jotka auttavat sinua päättämään laitteiden tyypistä, ja voit sitten oppia lisää kiinnostavasta kahvinkeittimestä / kahvinkeittimestä..

 1. Kuinka paljon juot kahvia? Tämä on ensimmäinen kysymys, jonka sinun tulee kysyä itseltäsi ennen kuin ostat kahvinkeittimen tai kahvinkeittimen. Jos haluat juoda pari suurta mukia kerrallaan tai sinulla on suuri perhe, sinun kannattaa valita laite, jolla voi valmistaa suuria määriä juomaa. Ajatestattu tiputuskahvinkeitin on ihanteellinen tähän tarkoitukseen, koska useimmat niistä pystyvät panemaan 10-12 kuppia sykliä kohden. Jos kuitenkin käytät vain yhden kupin kerrallaan, tarvitset koneen, joka valmistaa kahvia annoksittain..
 2. Millaisesta kahvin mausta pidät? Kahvin ystävät ovat yhtä erilaisia ​​kuin lajikkeet itse, ja jokaiselle tyypille voidaan tarjota erilainen kahvinkeitin / kahvinkeitin. Esimerkiksi ranskalainen lehdistö tyydyttää todellisen gourmetin, koska se säilyttää viljan kaikki sävyt paremmin kuin muut. Geyser -kahvinkeittimet ovat ihanteellisia erityisen vahvan kahvin ystäville. Maitojuomien (cappuccino, latte, kaakao jne.) Fanien tulee ostaa kapselikahvikone tai automaattinen kahvinkeitin, jossa on cappuccinatore. Espresso -ystäville suositellaan johanneksenmuotoisia espressokoneita..
 3. Miten ja milloin juon kahvia? Jos vietät aamusi useimmiten kiireessä ja kiireessä, tippakahvinkeitin, jossa on kaksiseinäinen ruostumattomasta teräksestä valmistettu muki, antaa sinun valmistaa kahvia nopeasti, mutta et juo sitä heti, mutta kun olet valmis siihen. Lisäksi voit ottaa lämpömukin mukaasi ja juoda kofeiiniasi tien päällä tai jo töissä..
 4. Kuinka suuri keittiöni on? Päätä, kuinka paljon tilaa voit varata kahvinkeittimellesi ja mahdollisesti vapaasti seisovalle myllylle. Jos tilaa ei ole paljon, sinun kannattaa etsiä kompakti malli, jossa on integroitu kahvimylly..

Nyt kun olet vastannut näihin neljään kysymykseen, tarkastelemme sinua kiinnostavaa kahvinkeitintä yksityiskohtaisemmin..

Tippakahvinkeitin

Tämä on luultavasti yleisin kahvinkeitin maailmassa, koska se on niin kätevä, edullinen ja helppokäyttöinen. Tippakoneet voivat valmistaa jopa 12 kuppia noin 5-10 minuutissa. Ja vaikka he saavat huonoja arvosteluja tiukilta tuntijoilta panimolaadusta, niille, jotka pitävät amerikkalaisesta kahvista, ei espressosta, eivätkä juo laadukkaita lajikkeita joka päivä, tippakahvinkeitin on erinomainen valinta.

Tippakahvinkeitin

Tällainen “työhevonen” on ihanteellinen valinta suurperheille ja “amerikkalaisen” ystäville (kahvi suuressa mukissa eikä yhtä vahva kuin espresso)

Näin se toimii: säiliössä lämmitetty vesi tippuu suodattimeen jauhetun kahvin kanssa ja sitten juoma pudotetaan kannuun.

Tiputuskahvinkeittimen käyttö: Sinun tarvitsee vain täyttää vesisäiliö, laittaa jauhetut pavut suodattimeen, painaa pari painiketta ja voila, kahvisi on valmis.!

Kuinka valita tippakahvinkeitin:

 • On suositeltavaa, että vesisäiliö on irrotettava, ei sisäänrakennettu – jotta voit poistaa kalkin.
 • Mitä suurempi laitteen teho, sitä nopeammin kahvi valmistetaan. Toisaalta, mitä pidempi valmistusaika, sitä vahvempi kahvi on..
 • Tippakahvinkeittimen suodatin voi olla paperia (kertakäyttöinen) tai nailonia (60 syklin mittainen). Paperisuodattimet ovat hyviä, koska ne heitetään pois kahvijauheen kanssa, ne suodattavat juoman paremmin, mutta ne tekevät sen hieman kauemmin, ja lisäksi ne on ostettava erikseen ja aina varastossa.
 • On hyvä, että valitsemassasi mallissa on kannellinen lämmitys valmiin juoman lämpötilan ylläpitämiseksi. Tämä toiminto on pääsääntöisesti saatavilla kalliimmissa kahvinkeittimissä (2500 ruplasta)..
 • Tippakahvinkeittimessä voi olla paitsi kahvisuodatin myös vesisuodatin.
 • Kiinnitä huomiota Drop-stop-vaihtoehdon olemassaoloon. Sen ansiosta kahvin jäämät laitteen suodatinosasta eivät tipu kannun poistamisen jälkeen kuormalavalle..
 • Joissakin malleissa voit säätää juoman vahvuutta, mikä on aina hyödyllistä.
 • Se on kätevä, kun mitta -asteikko lasketaan millilitroina eikä kupeissa, kuten usein tapahtuu. Ennen kuin ostat kahvinkeittimen, varmista, että sekä säiliössä että kannussa on asteikko..
 • Lasikannu on varustettava vanteella, joka suojaa astiaa rikkoutumiselta..
 • Kahdelle henkilölle voit ostaa mini -mallin, joka tarjoilee kahvia samanaikaisesti kahdessa mukissa eikä yhdessä kannussa.

Hinnat: yksinkertaisimmat mallit voivat maksaa 1000 ruplaa, premium -luokan kahvinkeittimet – 2500 ruplaa.

Seuraavassa videossa näet yleiskuvan neljästä tippakahvinkeittimen mallista.

Geysir -kahvinkeitin

Vanha hyvä tapa valmistaa kahvia geysir -kahvinkeittimessä liedellä on edelleen suosittu kahvin ystävien keskuudessa. Syynä tähän on suunnittelun halpa ja yksinkertaisuus ja tietysti juoman vahvuus, joka osoittautuu saavutetuksi..

 • Geysir -kahvinkeittimen kahvi osoittautuu maultaan rikkaammaksi kuin tippakahvinkeittimen kahvi, mutta ei silti parempi kuin espressokeitin.
 • Geysir -kahvinkeitin liesillä
 • Geyser-kahvinkeitin valmiilla kahvilla

Geysir -kahvipannuiden haittana on, että ne vaativat huomiota kahvia keitettäessä ja pienen säiliön tilavuuden. Itse asiassa geysir -kahvinkeitin on laite yhdelle tai kahdelle ihmiselle. Muutaman kupin kahvin valmistaminen vieraille voi olla hankalaa. Kuitenkin myös juoman valmistus, joka on pienempi kuin valmistajan antama määrä, epäonnistuu..

Näin se toimii: kun vesi kiehuu kannun alaosassa, se nousee paineen alaisena jauhetun kahvin kanssa keskiosaan, kulkee sen läpi ja lopuksi juoma tulee kahvipannun yläosaan.

Geysir -kahvinkeittimen käyttö: Täytä alempi lokero vedellä ja keskimmäinen lokero kokonaan kahvilla (keskijauhe), koota sitten kahvinkeittimen osat ja aseta se liesi. 3-4 minuutin kuluttua, kun höyryä tulee ulos suuttimesta tai alkaa suhinaa, poista kahvipannu liedeltä ja nauti juomastasi. Tärkein temppu ei ole valottaa kahvia liikaa tai kiehauttaa, muuten maku muuttuu katkeraksi..

 • Sähköiset geysir -kahvinkeittimet eivät edes vaadi liesiä, ne kuumenevat ja sammuvat automaattisesti.

Geysir -kahvinkeittimen valinta:

 • Tilavuus on ensimmäinen kriteeri geysir -kahvinkeittimen valinnassa. Muista, että yksi “italialainen” kuppi, jota käytetään useimmiten kahvipullojen tilavuuden mittaamiseen, on vain 50 ml, eli vain neljäsosa tavallisesta kupista.
 • On helpompaa määrittää juoman valmiusaste, jos pullo on lasi, ei metalli..
 • Kahvin lämpötilan ylläpitotoiminnon avulla voit juoda kuumaa juomaa heti, mutta 30 minuutin kuluessa sen valmistamisesta.
 • Induktioliedelle sinun on ostettava erityisesti tätä varten suunniteltu kahvipannu.
 • Laitteen kahvan on oltava lämpöä eristävää materiaalia..

Hinnat: 1200-4000 ruplaa (tavallisten geysir-kahvinkeittimien hinta) ja 4000-8000 ruplaa. (sähkömallien hinta).

Rozhkovy-kahvinkeitin (puoliautomaattinen espressokeitin)

Voit valmistaa espresson, cappuccinon tai latteen lähellä kotimaasi johanneksenleipäespressokeittimessä, jota kutsutaan myös puoliautomaattiseksi tai manuaaliseksi. Tällainen yksikkö on kallis, mutta kahvin tehokkaamman uuttamisen vuoksi se vaatii kolmanneksen vähemmän papuja..

Espressokeitin

 • Kasettiespresso-koneet ovat vapaasti seisovia ja sisäänrakennettuja keittiövälineisiin..

Toimintaperiaate: puoliautomaattisessa kahvinkeittimessä juomaa ei keitetä kiehuvalla vedellä vaan vesihöyryllä, joka kulkee sarvessa jauhetun kahvikerroksen läpi korkeassa paineessa (9-15 bar).

Jauhettu kahvi sarvessa

Johanneksenleipäkoneen espresson maku riippuu suurelta osin siitä, miten jauhettu kahvi on kartioitu. Muuten, voit kokeilla juoman makua muuttamalla tempera -puristusvoimaa

Espressokeittimen käyttö: täytä kattila ensin vedellä. Sitten jauhettu kahvi kaadetaan erityiseen sarveen (pidike, porttisuodatin), tiivistetään manuaalisesti “tabletiksi” ja asetetaan kahviyksikköön. Seuraavaksi sinun tarvitsee vain käynnistää auto ja odottaa noin puoli minuuttia, jotta juoma kaadetaan valmistettuun kuppiin..

 • Useimmat espressokeittimet voivat valmistaa espresson lisäksi myös maitovaahdon cappuccinoa tai lattea varten käyttämällä manuaalista (Panarello) tai automaattista cappuccino -keitintä, joka höyrytti maitoa (katso wiki).

Seuraavasta videosta näet, miten cappuccino valmistetaan puoliautomaattisella kahvinkeittimellä, jossa on manuaalinen pannarello-cappuccino-keitin.

Kuinka valita johanneksenleipä (puoliautomaattinen) kahvinkeitin:

 • Espressokeitin voi olla metallia tai muovia. Metallitorvi ei ole vain luotettavampi, vaan myös parempi kahvin uuttamiseen. Muoviporttisuodattimessa valmistettu espresso on heikompi.
 • Koneessa on oltava automaattinen ylikuumenemissuoja, joka pidentää laitteen käyttöikää ja suojaa sinua palovammoilta.
 • On suositeltavaa, että manuaalisen kahvinkeittimen tehtävänä on ylläpitää juoman lämpötila..
 • Kahden pumpun ansiosta voit valmistaa cappuccinoa ja espressoa samanaikaisesti.
 • Kahvinkeittimessä on oltava tippa -astia.
 • Hyödyllinen vaihtoehto johanneksen kahvinkeittimelle on kyky valmistaa paitsi jauhettuja papuja, myös palkoja (kuvassa). Chalda Onko “tabletti”, joka on valmistettu suodatinpaperista ja “täyttö” annoksista jauhettua ja puristettua kahvia. Yksi palkki vastaa 1 kupillista juomaa. Palosta valmistettu espresso on erittäin maukasta ja kahvin valmistus helpottuu..
 • Chalda sarvessa Chalda sarvessa
 • Chalda Chalda

Hinta: 8-70 tuhatta ruplaa riippuen vesisäiliön tilavuudesta, tilavuudesta ja toiminnallisuudesta.

Automaattinen kahvinkeitin

Jos aiemmat kahvinkeittimet vaativat osallistumistasi / hallintasi, automaattinen kahvinkeitin voi valmistaa täydellisen juoman käytännössä ilman sinua. Lisäksi se suorittaa koko työkierron – kahvipapujen jauhamisesta itsepuhdistuvaan. Ainoa automaattisen kahvinkeittimen haittapuoli on korkea hinta (keskimäärin – 650 dollaria).

automaattinen kahvinkeitin

 • Yhden annoksen valmistusprosessi (jauhamisestä kaatamiseen) kestää vain 30-40 sekuntia.

Automaattisen kahvinkeittimen käyttö: lisää kahvipavut, kaada vettä, valitse juoman vahvuus, aseta tarvittava annosmäärä ja käynnistä kone. Puolen minuutin kuluttua täydellinen kotitekoinen espresso on valmis.

Alla esittelemme videon katsauksen KAFFITCOMin keskikategorian täysautomaattisesta kahvinkeittimestä.

Automaattisen kahvinkeittimen valinta: Itse asiassa kaikki automaattiset kahvinkeittimet ovat samanlaisia ​​ja keittävät kahvia melkein yhtä hyvin. Eri hintaluokkien mallit eroavat toisistaan ​​vain suunnittelun, koon ja ominaisuuksien mukaan.

 • Esimerkiksi vuoden 2016 halvimmassa kahvinkeittimessä, Philips Series 2000 HD8649, ei ole voimakkuuden säädintä, se valmistaa vain kahvipapuja ja vain espressoa (voit kuitenkin valmistaa maitojuomia manuaalisesti sisäänrakennetulla cappuccino-keittimellä). Mutta yksi kalleimmista kodin kahvinkeittimistä, Delonghi ESAM 6904, sisältää LCD -näytön, kosketuspainikkeet, kaksi lämpölukkoa, jonka avulla voit valita vaahdon korkeuden ja voit jopa valmistaa kuumaa suklaata napin painalluksella. He kuitenkin keittävät kahvin suunnilleen samalla laadulla ja samalla nopeudella..

Siksi sinun on valittava yksikkö hinnan ja toimivuuden suhteen. Kun kaikki asiat ovat tasa -arvoisia, kannattaa suosia kone, jossa on metallirunko, keraaminen kahvimylly, korkeampi kupin korkeus, enemmän painetta ja tehoa. Ennen kuin ostat, yritä siirtää cappuccinatore-putkea, avaa ja sulje astiat vedelle / papuille / kakulle, paina painikkeita.

Hinnat: alkaen 20 tuhatta ruplaa.

Kapseli kahvinkeitin

Kapselikahvinkeitin on paras valinta niille, jotka rakastavat espressoa ja vaahtoavia juomia, mutta eivät halua: käyttää paljon rahaa kahvinkeittimen ostamiseen, valmistaa kahvia itse missä tahansa kahvinkeittimessä tai eivät vain pidä osien puhdistus.

 • Kapselikahvinkeittimet on suunniteltu keittämään kahvia vain annoksista kapseleista ja paloista. Ne ovat erittäin käteviä sekä juomien valmistukseen että puhdistukseen. Jotta laite pysyy kunnossa, sinun on aloitettava “panimo” vain kerran kolmessa kuukaudessa erityisellä puhdistustabletilla..

Kapseli kahvinkeitin

Kuitenkin kapselikahvinkeittimet voivat ensinnäkin valmistaa vain yhden kupin sykliä kohden, ja toiseksi ne rajoittavat jonkin verran lajikkeiden valintaa (vaikka kapseleita on monia lajikkeita). Ja kolmanneksi, ne edellyttävät kahvin ostamista erikoisliikkeistä. Lisäksi cappuccino ja latte -vaahto valmistetaan maitojauheesta ja pakataan myös erilliseen kapseliin. On käynyt ilmi, että sinun on käytettävä kahta kapselia cappuccinon valmistamiseen, mikä ei ole kovin taloudellista. Tällaisten juomien maku tietysti häviää kahvinkeittimen juomista..

Toimintaperiaate: kapseli lävistetään, kahvi sekoitetaan ilmavirtaan ja sitten korkeapaineinen vesi tulee kahvilokeroon.

Kapselikahvinkeittimen käyttö: Sinun tarvitsee vain asettaa kapseli kapselilokeroon, täyttää säiliö vedellä ja paina käynnistyspainiketta.

Kapselikahvinkeittimen valitseminen: Vinkkejä kapselikahvinkeittimen ja kapselien valitsemiseen voit oppia seuraavasta videoleikkeestä.

Ja tässä on videoarvio suositusta kapselimallista Nescafe Dolce Gusto krups kp 2205 melody 3.

Hinta: 3000-19000 hieroa.

Lopuksi suosittelemme katsomaan yleisen videon siitä, kuinka valita oikea kahvinkeitin / kahvinkeitin kotiisi..

Katso myös materiaali: 12 vinkkiä leipäkoneen valitsemiseen kotiin.