Valg af køkken til et lille køkken: vigtige punkter og kriterier

Selv det mindste køkken har ret til at være hyggeligt og behageligt. Selv det mindste køkken har ret til at være hyggeligt og behageligt Området i dit køkken kan være ganske lille, men dette er ikke en grund til at afvise arrangementet af et sådant værelse. Selv små køkkener har naturligvis deres egen charme, hvis du kan understrege det med dine egne hænder..

Køkken til et lille køkken: en bank af ideer

Hvordan vælger man møbler til et sådant rum, hvilke teknikker hjælper med at spare ekstra målere, i det mindste visuelt, og er det værd at købe transformerende møbler? Find svar på en liste med tips fra eksperter, der ofte skal være kreative i små rum..

Ideer til små køkkener:

 • Indbyggede køkkenmøbler er den bedste mulighed for et lille køkken, især hvis møblerne er lavet på bestilling, det vil sige, at de er af den nødvendige størrelse;
 • Køkkenmøbler installeres langs en af ​​væggene, hvis resten af ​​væggene er defineret til arbejds- og spisepladserne;
 • Det er dårligt i små køkkener med optagelser, så brug aktivt lodret;
 • Komfur, vask og arbejdsflade kan forbindes meget kompakt med ét plan – for små og smalle køkkener er dette en smart løsning;
 • En vindueskarm, der glat går ind i bordpladen, er både en rationel brug af plads under vinduet og et ekstra arbejdsområde.

Indbyggede apparater, skjult så meget som muligt under køkkenets facader, vil ikke visuelt rodet op i rummet Indbyggede apparater, skjult så meget som muligt under køkkenets facader, vil ikke visuelt forstyrre rummet

Dette er bare toppen af ​​isbjerget, når det kommer til at indrette små køkkener. Vi kan sige, at færdiglavede fabrikkens små køkkener måske langt fra er den bedste løsning. Ofte er indretningen i et sådant køkken minimal, finishen er meget beskeden, og typiske modeller giver ikke mulighed for at gøre noget virkelig originalt i dit køkken..

Små køkkener, er det muligt at forstørre dem visuelt

Det er ikke kun muligt, det er værd at starte med dette. Og før du endelig vælger møblerne, skal du tænke over den livreddende indretning, om hvordan efterbehandling visuelt kan gøre dit køkken til et større rum..

Hemmeligheder til visuelt at forstørre køkkenet:

 • Rolige farver reflekterer lyset meget godt, og det er det, du har brug for;
 • Efterlad komplekse tegninger og mønstre til et større rum, en smuk finish betyder ikke variation og flimring;
 • Hvis du beslutter dig for et relief ornament, så skal det være så blegt som muligt;
 • Væggene er pastel, kakao, beige, mælkeagtige, hvide – dette er den bedste mulighed;
 • Møbler – det er bedre at vælge pastel, lysebrune og gule farver;
 • En af væggene, hvis du virkelig ønsker det, kan fremhæves med en lys accentfarve, denne kontrastteknik fungerer godt, og køkkenets område indsnævres ikke visuelt.

Et lille køkken med balkon eller karnap vil bedre kunne klare trange forhold Et lille køkken med balkon eller karnap vil bedre kunne klare trange forhold Praktik og ergonomi i alt - hovedkriteriet for valg af møbler til et lille køkken Praktik og ergonomi i alt – hovedkriteriet for valg af møbler til et lille køkken

Godt, blanke reflekterende overflader betragtes som en klassisk måde at øge pladsen i små køkkener..

Cabriolet køkkener til et lille køkken

Cabriolet møbler er en god mulighed for dem, der ønsker at spare plads til meget små køkkener for enhver pris. Der vælges modeller, der udadtil ser ganske enkle ud, men som har tendens til at folde sig ud, bevæge sig fra hinanden, ændre funktionerne af det samme objekt.

Cabriolet møbler er for nylig blevet på mode. Cabriolet møbler er for nylig blevet på mode.

De mest populære transformere i køkkenet er spiseborde. Dette er ikke altid tilfældet, når et lille bord med en lille bevægelse bliver til et bord for et solidt selskab. En transformer forstås ofte, for eksempel et vægbord, som viser sig at være en bordplade presset mod væggen. Når det skal bruges som bord, læner det sig tilbage fra væggen, når frokosttiden er slut, presses det igen mod væggen..

Konceptet med en transformer er meget rummeligt, og mange små køkkener med sådanne indeslutninger er bevis på, at disse modeller er ret bekvemme og praktiske. Og den moderne indretning gør dem også originale, stilfulde..

Udtrækkelige transformerborde er meget passende til et ikke-rummeligt interiør Udtrækkelige transformerborde er meget passende til et ikke-rummeligt interiør

Sådan vælger du et køkken til et lille køkken

Og her kan du ikke undvære råd fra eksperter. De er ganske enkle, og det kan virke for nogen, at de ligger på overfladen, men nogle gange er de ikke nok til at træffe det rigtige valg..

Sådan vælger du et køkken:

 • Smalle skabe. Dette er det første og meget vigtige punkt. Skabene er brede, af betydelig størrelse, de spiser ekstra plads, og det påvirker muligvis ikke deres rummelighed..
 • Hvis der ikke er spisebord under vinduet, der skal være funktionelle møbler under vinduet. Skabe, en skuffe eller måske en vask – brug pladsen under vinduet til den maksimale fordel.
 • Lavvandede skabe. Hvis standardhylden i skabet er 60 cm, er 40 cm nok til dig. Bare headsettet kan være lidt højere, og på grund af dette vil du øge antallet af hylder.
 • Højt headset. Og hvordan kan vi ikke sige, at et højt sæt gør små køkkener med små muligheder til et godt kompliment – det trækker dem visuelt ud.
 • Penalhuse. Sagen, når møblerne har mange muligheder, hvor de skal stå. Penalhuset kan endda klatre ind i den såkaldte dødzone, og sådanne elementer i køkkenet i et meget lille rum er ganske at foretrække.

Et lille køkkenrum bør ikke indtages i bredden, men i højden Et lille køkkenrum bør ikke indtages i bredden, men i højden

Hvis ingen små færdige køkkener ikke stemmer overens med dine ønsker, kan du bygge et smukt køkken med egne hænder..

DIY lille køkken

Erfaring med bygge- og reparationsarbejde, hvis du har en, vil være meget nyttig. Du laver af træ, hvad enten det er af krydsfiner, hvad finishen bliver – det er ikke så vigtigt, hvis du tager højde for alle nuancer ved at skabe en struktur.

Normalt ser processen med at lave køkkener med egne hænder sådan ud:

 • Find på internettet et færdigt projekt af et lille køkken, idet der tages hensyn til, at alle data (dimensioner) af projektet falder sammen med dit køkken;
 • Man tager målinger i køkkenet, hvor det gamle sæt allerede er blevet demonteret;
 • Overfør målinger til materialet, gør skæringen (der er mange specialprogrammer på Internettet, der hjælper dig med at skære materialet korrekt);
 • Få gode fastgørelseselementer og saml strukturen;
 • Fix strukturen;
 • Afsluttende efterbehandling og indretning.

Jeg vil gerne sige, at uden for vinduet det 21. århundrede, hvor alt individuelt, originalt, atypisk bliver værdsat mere og mere. Derfor, hvis du vil bevæge dig væk fra kedelige standarder sammen med det velkendte headset-modul, skal du være opmærksom på små søde køkkener med en retrohistorie. Eksempler på sådanne køkkener findes i fotogalleriet i Provence -stil..

Der bruges i stedet for køkkenskabe stilfulde skænke, spiseskabe og elegante reoler. Forresten giver denne mulighed mulighed for, at små køkkener med begrænset lagerplads ikke samler det, der bruges en gang hvert hundrede år..

30 ideer til at forstørre et lille køkken (video)

Køkken i Ikea-stil

Den skandinaviske stil (som er forbundet med ikea) i køkkenet har vundet så stor popularitet på grund af det faktum, at det hylder praktisk, præcist, naturlige materialer og samtidig tillader rummet at forblive hyggeligt og varmt.

Hvis du vil lave dine små køkkener med elementer i Ikea -stil, kommer du i køkkenet:

 • Monokromatisk område med en overflod af strenge linjer, rektangulære former;
 • Ganske diskrete stelfacader;
 • Minimal indretning;
 • Masser af lys.

Et sådant køkken er meget let at samle, ikea -princippet – ingen komplikationer, hvis formål ikke er klart nok. Men i det mindste vil nogen finde Ikea for behersket, dens indretning er elsket af tusinder af mennesker over hele planeten bare på grund af dens enkelhed, korthed, konceptualitet.

Bekvem placering af apparater i køkkenet er nøglen til det vellykkede arrangement Bekvem placering af apparater i køkkenet er nøglen til det vellykkede arrangement

Indretningen i køkkenet fra ikea er:

 • Naturlige stoffer i alt – servietter, håndklæder, sengetæpper;
 • Området under vinduet, over vinduet og generelt vinduesområdet er også dekoreret med søde gardiner lavet af naturligt stof;
 • Det mest populære mønster betragtes som et bur og et diskret blomstermønster – denne indretning er virkelig meget hjemlig;
 • Ikea til indendørs planter – der kan være mange af dem, og ud fra dette vil dit køkken, Ikea sikkert, kun erhverve;
 • Keramik og lerplader er en anden traditionel indretning fra Ikea.

Hvis vasken er under vinduet, giver det mening at fokusere på vinduet, den samme indretning vil hjælpe. Lyse korte gardiner, interiørlegetøj vil dekorere dette område.

Nyt lille Ikea -køkken (video)

Et lille køkken er ikke en sætning, men en mulighed for endnu engang at bevise, at korthed virkelig er talentsøster. Kig efter ikke-standardiserede løsninger, transformer dit køkken med øje til din foretrukne stil, mere manuelt arbejde og håndarbejde. Dit køkken vil blive en afspejling af din rige natur, og dette vil glæde dig og dine gæster i lang tid.!

Lille køkken i interiøret (fotogalleri)