Valg af et sæt til et lille køkken: kriterier og regler

Friheden i et lille rum er hovedkriteriet for valg af et lille headset Friheden i et lille rum er hovedkriteriet for at vælge et lille headset. Normalt er det i et lille køkken mest bekvemt at placere et hjørnesæt. Selvfølgelig ville nogen hævde, at et lige sæt møbler også ser godt ud. Men alligevel tages der ikke kun højde for rummets optagelser, men også dets andre egenskaber – et firkantet køkken eller aflangt, hvor smalt det er. Derfor er det fornuftigt at overveje hver enkelt sag for sig..

Hjørne køkkensæt til et lille køkken

Hjørnekøkkenet kan være L-formet eller omvendt-L-formet. Hvis køkkenet er firkantet, er det bedre ikke at finde et hjørnesæt.

Hjørne headset er:

 • Med 45 graders led. God til et headset med en meget rummelig boks. Dette modul har følgende forskel: normalt to bordplader vinger støder op til det..
 • Med 90 graders led. Velegnet til et headset, der er ret begrænset i størrelse. Den mest almindelige type vingedocking i dette tilfælde er 60 og 42 cm.

Hjørneskabe, hvor der er fem hjørner, er populære i små køkkener. Ofte er svingdøren i sådanne skabe let afrundet og buet indad. Men normalt er det stadig placeret i en vinkel på 45 grader i forhold til andre facader. Den mindste størrelse på et sådant modul er 800X800 mm.

Skabe med afrundede hjørner er en størrelsesorden dyrere, men deres fordel er ubestridelig Skabe med afrundede hjørner er en størrelsesorden dyrere, men deres fordel er ubestridelig

Selvfølgelig er et sådant skab praktisk at bruge, og de afrundede hjørner giver det den meget blødhed, der mangler så meget i køkkenet. Men prisen vil også være passende, sådanne skabe (eller headset med dem) er dyrere end mere standardmodeller.

Men hvis du laver et specialfremstillet køkkenmodul, kan du blive ejer af et headset med hjørneskuffer. Det er moderigtigt og funktionelt, det ser meget originalt ud, og der er ikke noget bedre sted at opbevare små husholdningsredskaber.

Hjørnesæt til et lille køkken (video)

Sådan vælger du et køkkensæt til et lille køkken

Der er naturligvis mere end ét udvælgelseskriterium. Og hvad der er vigtigere, er det svært at sige. Men du kan udarbejde et tipskema, ved hjælp af hvilket det vil være lettere at vælge den helt ideelle mulighed..

Sådan vælger du det rigtige headset:

 • Produktionsmateriale. Bliver det plast eller massivt træ, eller måske spånplader? Hvert materiale har sine fordele og ulemper, det er vigtigt at fokusere på det tilgængelige beløb, som du har råd til at betale for møbler. Den midterste mulighed er plast, hvis tekniske egenskaber er ganske gode, designet er moderne og prisen er rimelig. Og det er let at passe på et plastik køkken.
 • Producent af headset. Hvis du beslutter dig for ikke at lave møbler med dine egne hænder, men stadig vælger et færdiglavet modul, bliver du nødt til at se nærmere på mærkefirmaer eller deres mindre berømte modstykker. Lyt til kundeanmeldelser, læs anbefalinger, overvej om virksomheden tilbyder yderligere tjenester. Har hun for eksempel en gratis levering og installationstjeneste for møbler, foretager hun målinger (i tilfælde af specialfremstillede møbler). Se i kataloget, hvilket designkoncept virksomheden overholder, om det følger det nyeste inden for interiørmode.
 • Headset form. Hvis køkkenet er lille, så har du to muligheder – du bliver nødt til at vælge mellem hjørne og lige headset, for U -formet er en sjældenhed for et lille tekøkken. Normalt siger de det kun, hvis spisepladsen tages ud af rummet..
 • Farve og design. Lyse farver er bestemt til fordel. Bright vælges også ofte, da ejerne mener, at det i det mindste på en eller anden måde er nødvendigt at dekorere, vil det udpege et lille rum. Men lyst betyder ikke broget, undgå multicolor, store mønstre, groft ornament. Men hun har brug for mere glans: reflekterende overflader i et lille køkken vil gavne hende.
 • Dekor headset. Det vigtigste her er ikke at overdrive det. Der bør ikke være mange små elementer, designet er lakonisk og endda strengt, ingen oppustethed og farvetryk. Hvis indretningen kun er lavet med egne hænder, og i en lille mængde – fantastisk.

Skabernes kapacitet kan øges på grund af rummets højde og ikke bredden. Skabernes kapacitet kan øges på grund af rummets højde og ikke bredden.

Uden at vide, hvad du skal vælge – klassikere eller nyskabende tendenser, skal du vælge en stil. En bestemt interiørstil, som du kan lide mere end andre, og allerede baseret på dens love, kan du vælge et bestemt headset.

Sådan vælges et headset til et lille køkken (video)

Design af køkkensæt til små køkkener

Designet af den lille køkkenenhed har nogle særegenheder. Uanset hvilken stil, der interesserer dig, er der nogle ting, der på en eller anden måde burde være til stede i ethvert designkoncept..

Designet af et headset til et lille køkken er:

 • Metal i dekoration og indramning af nogle vigtige indvendige elementer;
 • Spejloverflader;
 • Meget lys;
 • Ved at øge længden af ​​skabe og piedestaler kan du reducere deres bredde;
 • Designet kan kun ændre sig på grund af facadernes vandrette tegning – en sådan tegning udvider rummet visuelt.

Det er nogle gange lettere at lave et lille tekøkken at bestille, for i et lille sæt er det lettere at tage højde for alle de krav, du har til et køkkenmodul.

Et lille mørkt headset skal installeres i et lyst rum Et lille mørkt farvet headset skal installeres i et lyst værelse

Men jeg vil også gerne henlede din opmærksomhed på, at tendensen til selv at udstyre lejligheden og køkkenrummet, herunder uden brug af færdige headsets, kan betragtes som meget populær i dag. For eksempel kan du med dine egne hænder udstyre et lille tekøkken i en af ​​de populære interiørstilarter. For en prøve kan du overveje en sådan mulighed for at indrette et værelse som et gør-det-selv køkken i svensk stil.

DIY køkkensæt til et lille køkken: svensk stil

Det, der skal være i et køkken i svensk stil, er meget lys, stramhed i former, funktionalitet i hvert element. Og den svenske stil er også meget demokratisk – man kan aldrig sige om velstanden hos en person, der bor i et sådant interiør. Men du vil helt sikkert sørge for, at denne person har en smag.

Når du planlægger et lille køkken, er det vigtigt at fordele rummet korrekt Når du planlægger et lille køkken, er det vigtigt at fordele rummet korrekt

For at udstyre din lille størrelse i en sådan skandinavisk stil har du brug for:

 • Foretrækker en kold, men hvid farve, lyse accenter (f.eks. Grønne stole) vil stadig “varme” og omfavne den;
 • Headsettet skal have et enkelt design – meget behageligt, ukompliceret, uden komplekse former og indretning;
 • Naturmaterialer – svensk stil er frem for alt miljøvenlig.

Vær ikke bange for at bruge gamle møbler, som du kan forvandle til et moderigtigt interiørelement med dine egne hænder. Bedstemors kommode, malet i en mælkeagtig farve, kan være nyttig i køkkenet.

Sæt til et lille køkken: 40 muligheder (video)

Et lille køkken er en undskyldning for, at nogen giver op og gør det lettere, men for nogen er det en mulighed for at skabe en varm, hyggelig, i modsætning til alt andet, hvor det er behageligt at lave mad og få noget te.

Har et godt valg!

Eksempler på headset til et lille køkken (foto)