Sådan bygger du et sommerkøkken i landet med dine egne hænder: vi vil fortælle dig om alt

For at holde huset køligt om sommeren er der brug for et sommerkøkken på stedet For at holde huset køligt om sommeren er der brug for et sommerkøkken på stedet. Med sommerens begyndelse raser livet i landet. Mange flytter her ikke kun i weekenden, men hele sommeren. I varmen vil du ikke lave mad i huset, og der er en fristelse til at tage madlavning uden for det stationære hjem. Og så kommer sommerkøkkenet til undsætning. Det kan være med eller uden grill, med komfur, grillovn og talrige køkkenudstyr. Dens konstruktion er ikke vanskelig, og projektet kan udvikles med egne hænder..

Typer af sommerkøkkener

Sommer køkken sommer køkken strid. Det kan være en næsten kapitalstruktur, der adskiller sig fra et stationært hus i mangel af varme, en fritliggende gårdbygning eller et lysthus med en grill og et udstyret sted til retter.

Stationært sommerkøkken - en pålidelig struktur mod dårligt vejr i den varme årstid Stationært sommerkøkken – en pålidelig struktur mod dårligt vejr i den varme årstid

Et sommerkøkken kan indeholde:

  • nytteblok;
  • et separat værelse med spiseplads og køkkenrum.

Det enkleste sommerkøkken består af ét værelse med kogeplads, køleskab og spisebord. I nogle har en sådan nytteblok muligvis ikke engang kapitalvægge som sådan. I stedet bruges søjler til at understøtte taget. Sådanne sommerkøkkener ligner mere lysthuse med grill..

Køkken - lysthus i forstæder - et godt sted at slappe af i den friske luft Køkken – lysthus i forstæder – et godt sted at slappe af i den friske luft Gennemsigtige elementer i taget i sommerkøkkenet vil gøre det lettere Gennemsigtige elementer i taget i sommerkøkkenet vil gøre det lettere

Fremstillingsmateriale

De enkleste sommerkøkkener kan laves med egne hænder af træbjælker og brædder. I princippet er deres konstruktion praktisk talt ikke anderledes end opførelsen af ​​en stald på en havegrund. Og deres projekt er ganske enkelt.

Et sommerkøkken lavet af bjælker og brædder er den enkleste struktur, der ikke er svær at bygge med egne hænder Et sommerkøkken lavet af bjælker og brædder er den enkleste struktur, der ikke er svær at bygge med egne hænder Et sommerkøkken med vægge af sten eller mursten er praktisk, pålideligt og holdbart Et sommerkøkken med vægge af sten eller mursten er praktisk, pålideligt og holdbart

Flere permanente strukturer kan bygges ud fra:

  • mursten;
  • sten;
  • skumblokke;
  • askeblokke.

Sådanne bygninger kaldes allerede stolt for udhuse og er bygget i samme stil som hovedhuset. De kan være en rigtig dekoration af stedet og bruges som et gæstehus med en nytteblok..

Et sommerkøkken af ​​kombinerede materialer vil være en lys dekoration af dit websted Et sommerkøkken af ​​kombinerede materialer vil være en lys dekoration af dit websted

Over det udvendige madlavningsområde – en grill – kan du udstyre et tag i polycarbonat. Så vil den pludselige regn ikke forstyrre madlavningsprocessen og hvile..

Sædevalg

Hvis du planlægger et sommerkøkken af ​​træ eller mursten med en brugsblok, skal du vælge et sted på stedet, hvor det ikke ville krænke det generelle landskabsdesign og kile ind i sengene. Det er optimalt, når sommerkøkkenet er placeret i nærheden af ​​huset. Dette er især vigtigt, hvis sommerkøkkenet er et lysthus med grill og et sted at slappe af. I dette tilfælde er køleskabet placeret i huset, og derfor bliver du nødt til at gå der for at købe dagligvarer..

Det mest optimale sommerkøkkenprojekt er en bygning med to solide vægge af træ eller mursten, langs hvilke hylder, en bordplade og et komfur er placeret. De to andre vægge er åbne, som på en veranda. En sådan struktur er praktisk, funktionel og æstetisk tiltalende. Og ikke så mange materialer vil være nødvendige for dets konstruktion. Det vil også være meget lettere at bygge det med egne hænder end en kapitalstruktur..

Fundamentkonstruktion

Når du er begyndt at bygge med dine egne hænder, skal du huske, at du under alle omstændigheder ikke kan undvære at bygge et fundament. Ellers vil bygningen efter den første vinter skele og falde sammen. Funderingstypen afhænger af byggeprojektet.

Konstruktionen af ​​et fundament er nødvendig for konstruktionen af ​​selv den enkleste struktur. Konstruktionen af ​​et fundament er nødvendig for konstruktionen af ​​selv den enkleste struktur.

Under fundamentet skal du grave et hul rundt om hele køkkenets omkreds. Dens dybde er 35-50 cm. Det er bedst at fylde båndfundamentet. Grube kanterne er forstærket med forskalling. Derefter hældes en 5-10 cm tyk gruspude på forskallingens bund Gruset er godt komprimeret. Derefter hældes forskallingen med beton. For at fundamentet skal være stærkt, kan du forstærke det. Til dette formål indsættes metalstænger i fundamentet, og først derefter hældes beton.

Vigtigt: opførelsen af ​​et sommerkøkken kan kun fortsættes, når fundamentet er helt tørt. Dette vil tage 2-4 uger. Tag hellere din tid. Gør det første trin korrekt, og derefter skal du i fremtiden ikke beslutte, hvad du skal gøre med den vredne bygning.

Grundlaget for sommerkøkkenet (video)

Bygge vægge

Først derefter begynder konstruktionen af ​​væggene med dine egne hænder. Hvis de er bygget af mursten, begynder de at lægge fra hjørnet. Hvert lag er lagt med et niveau, så væggene er lige. Den anden række er lagt med et skift – kanterne på murstenene i den foregående række skal være i midten af ​​murstenene i den stablede række. Dette sikrer bygningens styrke. Overskydende mørtel fjernes under installationen.

To vægge kan laves af mursten. I stedet for de to andre vægge placeres træbjælker lodret i hjørnerne og i form af søjler. De vil understøtte taget på samme tid.

Bordplade, ovn, komfur

En bordplade er lavet langs hovedvæggene. Der kan bygges et komfur ind i det. På samme måde kan du bruge en muret mur som understøtninger under bordpladen, som er udlagt efter de samme regler. Til pladen lægges stålstænger mellem understøtningerne. En bordplade lægges ovenpå, som skal være lavet af varmebestandige materialer.

Vægge af sten eller mursten - en glimrende støtte til det fremtidige arbejdsområde Vægge af sten eller mursten – en glimrende støtte til det fremtidige arbejdsområde

Grillovnen købes normalt færdig. Det kan være elektrisk eller gaskonstruktion, afhængigt af hvad projektet involverer, og hvor meget pengepungen tillader.

I sommerkøkkenet kan du lægge en ovn ud. Det kan være en brazier lavet af mursten. Eller en mere kompleks struktur, der ligner en tyndyr. Brændeovnen er lavet af varmebestandige mursten. Det er langt fra altid muligt at lave en komfur med egne hænder. Dette kræver en vis viden. Denne operation kan overdrages til specialister.

Etage

Gulvet kan være af træ eller gør-det-selv porcelæn stentøj. Under alle omstændigheder skal du først lægge logfiler. Og først derefter er gulvet på gulvbrædder lagt oven på dem. Gulvet kan males, dækkes med fliser – her bestemmer ejernes smag.

Tag

Det enkleste er at lave et fladt tag med egne hænder. Tagrammen består af bjælker, der lægges på væggene. Da der ikke er to vægge i dette sommerkøkken, er væggene søjler i træ. Et tømmer lægges og fastgøres langs deres overkant. Bjælker er allerede lagt på det, og taget er fastgjort.

Som tagmateriale kan du bruge bølgepap, fleksible fliser, metalfliser.

Opførelse af et sommerkøkken (video)

Konklusion

Der er faktisk mange muligheder for at bygge et sommerkøkken på landet med egne hænder. Du kan vælge et færdigt projekt, eller du kan handle anderledes og udvikle det selv. Gør det ud af søjler med tag – du får et elegant lysthus med komfur, gør det med store vægge – du får et multifunktionelt udhus, der kan bruges selv til sommerophold. Konstruktionsprincipperne er nogenlunde de samme. Hvis du gør alt pænt og forsvarligt, så vil dit sommerhuskøkken med egne hænder glæde øjet og dekorere stedet.

DIY sommer køkken (foto)