Praktiske køkkenskabe: hvordan man vælger, og hvor de skal placeres

Topdækslet på de nederste lagskabe danner en arbejdsflade Det øverste dæksel på de nederste etager skaber en arbejdsflade.Køkkenskabe med hylder og skuffer er til stede både i køkkener i økonomiklasse og i elite-lokaler, som ikke er ringere i størrelse end rummelige værelser. Arrangementet af skabe med skuffer og hylder er standard. Det er sædvanligt at placere dem tæt på en tom væg, ikke opdelt af et vindue, dækket med en bordplade, og over dem i en og en halv meters afstand hænger det øverste niveau af modulskabe.

Økonomiklasse køkkenskabe: optimal placering

Fritstående og vægmonterede skabe og hylder spiller en vigtig rolle ved opbevaring af forskellige køkkenredskaber og ikke-letfordærvelige fødevarer. Billige stilfulde skabe, smalle hylder og små køkkener har en tendens til at passe godt sammen. Ofte indsættes lamper i skabe til dekorativ og funktionel belysning..

Det sædvanlige møblayout til køkkenet er:

 • Modulært arrangement, hvor den øverste del af skabene er et skærebord og en støtte til fastgørelse af vasken
 • To-lags arrangement af skabe for at placere lette retter i skabene i det øverste niveau og sjældent brugte genstande på selve skabene.

Skabets ergonomi bestemmes af antallet af opbevaringsafsnit for et bestemt område af køkkenet Skabets ergonomi bestemmes af antallet af opbevaringsafsnit for et bestemt område af køkkenet

Skabe bør ikke blokere indgangen til køkkenet; hertil laves en skråkantet lodret kant ved det mest ekstreme skab. Skabets design er standard, skabet lukkes med hængslede eller skydedøre.

Skabet i køkkenet kan være et separat møbel eller en del af et køkkensæt. Skabet i køkkenet kan være et separat møbel eller en del af et køkkensæt.

Typisk er skabe og skabe opbygget på en af ​​to måder:

 • Lineær, hvor stilfulde garderobeskabe følger hinanden og støder tæt sammen;
 • Hjørne, som også bruger en kort væg ved siden af ​​en lang. En kort og smal del af væggen er normalt ved siden af ​​køkkendøren, og vasken er placeret i hjørnet af de konvergerende vægge..

Den U-formede ordning bruges normalt ikke, da dette kræver et imponerende køkken, og skabernes kapacitet er klart overdreven til opbevaring af alle fødevarer og køkkenredskaber. Skuffeskabe og individuelle hylder er placeret til at give plads nok til at flytte og komme ud af køkkenet. I stedet for skabe kan hylder eller mezzaniner monteres på en af ​​væggene, under hvilke et spisebord eller sofabord kan placeres..

Fremstillingsmaterialer

Budget og stilfulde skabe og væghylder i økonomiklasse er lavet af billige materialer som spånplader eller malet krydsfiner. Udefra er vægskabe færdige med plast eller papir med et mønster, der efterligner farve og tekstur af dyrt træ. Det tilrådes, at bordet og stolene er i samme stil som skabene.

I sådanne skabe bruges normalt billige beslag, som hurtigt deaktiverer svage punkter i bevægelige dele - de øvre og nedre dørhængsler og fastgørelsespunkterne for håndtag og håndtag. I sådanne skabe bruges normalt billige beslag, som hurtigt deaktiverer svage punkter i bevægelige dele – de øvre og nedre dørhængsler og fastgørelsespunkter for håndtag og håndtag.

Modelegenskaber

Det mest ergonomiske er hjørnearrangementet på køkkenvasken i økonomiklasse, som er baseret på et rummeligt skab. Den fasede skabsdør fungerer som en naturlig overgang fra en række skabe til en anden. Et sådant rummeligt kabinet skjuler på den ene side kloakforsyningen til vaskens udløb og fungerer på den anden side som opbevaring til forskellige køkkenredskaber; hylder kan også laves der..

Overfladen på underskabene bruges som skærebord Overfladen på underskabene bruges som skærebord

Alternativt kan der monteres et udtrækkeligt spisebord i skabene. I dette tilfælde strækker den vandrette overflade sig som et foldeknivblad og er fastgjort med specielle stativer.

Erfaringen viser, at for at imødekomme alt, hvad der er nødvendigt for et køkken i en lejlighed til 3-5 personer, er 4 gulvbokse og 4-5 hængende dem ganske nok. Dette skyldes, at folk i dag foretrækker ikke at lave komplekse retter derhjemme, men at købe færdige i nærliggende købmandsforretninger..

På trods af headsetets budgetomkostninger (inden for 20 tusind rubler) er køkkenmøbler i økonomiklasse lavet i henhold til designprojekter, der meget vel kan passe ind i dit køkken. Det er vigtigt at finde et godt arrangement af alle objekter, organisk passe bord og stole ind i kompositionen.

Gør-det-selv ergonomisk skab til små ting (video)

Hvilke skabe er nødvendige i køkkenet: en oversigt over krav og egenskaber

For at sikre den normale funktionalitet i køkkenet skal skabe i køkkenet samt udstyr og møbler opfylde visse krav med hensyn til udholdenhed, ergonomi og design..

Køkkenskabe skal være:

 • Rummelig;
 • Så kompakt som muligt;
 • Fast banket sammen og fastgjort sammen;
 • Lavet i samme stil og farveskema.

Inde i skabene er der som regel smalle hylder i ét lag. Således fordobles skabets anvendelige areal. Højden på 40 centimeter er tilstrækkelig til at placere gryder, juicere, ismaskiner eller omfangsrige tanke til korn, pasta og vegetabilsk olie.

Selv det mindste skab kan være stort nok Selv det mindste skab kan være stort nok

Efter installationen tiltrækkes skabene til hinanden og fastgøres med bånd gennem de borede huller i de tilstødende vægge.

Du skal omhyggeligt vælge ophængningshøjden på vægskabe i økonomiklasse og deres egen højde, så du er høj nok til at få adgang til alle hylderne..

Skab under vinduet i køkkenet

Normalt bruges rummet foran vinduet ikke på nogen måde (så du altid kan gå til vinduet og åbne det), eller en smal vask placeres foran vinduet for at bruge naturligt lys, når du vasker op og behandler mad. I dette tilfælde skal kabinettet ikke placeres foran vinduet, men under det..

I nogle gamle huse er der under vinduet i køkkenet et I nogle gamle huse er der under vinduet i køkkenet et “Khrushchev -køleskab”. Mange, uden at opgive denne idé, tværtimod, med en større revision af køkkenet, udvikler den sig kun

Du kan vælge flere lag mursten eller hule et betonpanel ud til en halv meters dybde, lave en træramme, så den stikker ind i rummet, lave smalle hylder indeni og hænge døre. Som et resultat får du indeni et komfortabelt og rummeligt “Khrushchev -køleskab” af økonomiklasse, temperaturen i hvilken den kolde årstid ikke må være højere end + 10 ° С. Det kan bruges til at opbevare grøntsager under et koldt vindue..

Efter sådant arbejde vil vægens bærende egenskaber ikke blive påvirket. Mange mennesker vælger en væg fuldstændigt og arrangerer franske vinduer, men sådanne ombygninger aftales allerede med de relevante myndigheder..

Garderobe under vinduet eller hvordan man arrangerer et “Khrushchev -køleskab” (video)

Lamper til køkkenet under skabe: er der brug for dem

Når du arbejder i køkkenet om natten eller i dårligt vejr, er det nødvendigt at tænde kunstig belysning. Menneskeskikkelsen og overskabene tilslører imidlertid overhead- og sidelyset fra vinduet, så det bliver ubehageligt at skære og rense fisk, kød og grøntsager på bordpladen under overskabene. Til disse formål er stilfulde indbyggede og overflademonterede økonomiklasselamper monteret på bundene af vedhængene..

De bruger:

 • Glødelamper er en sjælden mulighed på grund af deres korte levetid, høje varme og lave lysudbytte;
 • Lysstofrør, der frembringer et jævnt hvidt lys med betydelig intensitet;
 • LED -strimler og stilfulde paneler, der er lette at skjule med specielle dekorative skær og lukke for syne. Det er LED -kilderne, der giver belysning til væggene og bordets arbejdsflade..

For at installere belysningen i stilfulde overskabe og under dem, skal du skrue stilfulde lysstofrør eller integrere dem i skabsmaterialet. Lampernes placering er vilkårlig, deres antal og effekt afhænger af køkkenets størrelse og dets fylde. Du kan udstyre et spisebord med sådanne lamper..

DIY LED -belysning i køkkenet (video)

En meget vigtig detalje ved køkkenmøblerne er kabinettet og hylderne. Køkkenets enhed indebærer opbevaring af et stort antal genstande, som hver kan være påkrævet til enhver tid. Hvert skab i køkkenet er omhyggeligt tilpasset sin nabo og fastgjort til det med særlige bånd. Derefter lægges der som regel en almindelig bordplade ovenpå og stift fastgøres, som fungerer som et sted til skæring af produkter og muligvis også som spisebord. Stilfulde skabe og hylder i økonomiklasse er lavet af spånplader, udstyret med døre med frostet glas, klistret på ydersiden med papir, der viser teksturen af ​​dyrt træ. På sådanne skabe skal du ofte skifte beslag. Baggrundsbelysning lamper vil løse problemet med mangel på sollys og kunstigt lys i hjørnerne af køkkenet. I mange køkkener er det at foretrække at placere skabene i en hjørnerækkefølge og placere vasken lige i hjørnet. Køkkenskabe, bord og stilfulde hylder – en integreret del af køkkenet.

Køkkenskabe (foto)