Praktisk U-formet køkken: planlægningsideer

U-formet køkken vil altid se smukt og moderne ud Et U-formet køkken vil altid se smukt og moderne ud Køkken P er en konventionel betegnelse for et køkken, hvis layout ligner bogstavet P. Denne mulighed vil altid være moderne, behagelig, smuk i udseende. Kun i et lille tekøkken bør du ikke starte et sådant layout, det vil være trangt.

Køkken med bogstavet P: arbejdstrekant

Det vil handle om selve den arbejdende trekant i køkkenet, hvis placering bør planlægges rationelt. Hvis du placerede denne helt grundlæggende trekant korrekt, vil det være praktisk at arbejde i køkkenet..

Formlen er enkel: Jo mindre afstanden mellem de trekanters potentielle hjørner er, desto mere produktiv vil du være at organisere dit arbejde i køkkenet..

Det menes, at:

 • Centrale top fra vask til komfur – 120-180 cm;
 • Afstand fra vask til køleskab – 120-210 cm.

I et U-formet køkken er designet sådan, at hver væg har sit eget formål. For eksempel er en vask ved vinduet et layout i vestlig stil. Men til dette skal du have en bred bordplade, og du skal også installere en speciel mixer.

Den anden del – madlavningsområdet er placeret på den tilstødende væg. Og den tredje væg kan være en del af køkkenet med opbevaringsskabe og en bardisk.

I et U-formet køkken har hver væg sit eget formål. I et U-formet køkken har hver væg sit eget formål.

U-formet køkken med vindue

Det hele afhænger af, hvor stort vinduet er. Du kan som i den forrige version installere en vask under vinduet.

Eller du kan kun bruge en væg med et vindue som spiseplads. Det viser sig, at selve U-køkkenet vil ligge langs de tre resterende vægge. Denne mulighed findes sjældent i praksis, mange husmødre er bange for det på grund af den tilsyneladende følelse af tæthed..

Men faktisk er muligheden ikke dårlig – spisebordet er stadig ikke så stort, at det bogstaveligt talt indtager hele omkredsen af ​​væggen, hvor der er et vindue.

Ud over denne mulighed er der den næste – på begge sider af vinduet er der skabe og skabe, og under selve vinduet er der et gulvskab og en bordplade til forarbejdning af mad.

Hvis et vindue er placeret i et køkken med et U-formet design, er der oftest installeret en vask under det Hvis et vindue er placeret i et køkken med et U-formet design, er der oftest installeret en vask under det

U-formet køkken med bardisk

I et sådant køkken er der flere muligheder for bardisken, eller rettere, dens placering..

Bardisken kan placeres:

 • Ved en af ​​væggene er der en vægdisk;
 • I midten af ​​rummet er der et øarrangement;
 • Fremspringet i køkkensættet er et halvø -arrangement;
 • Mobil – kan hæves, sænkes, forlænges.

En væg-til-væg bardisk er ikke en dårlig mulighed-denne model er velegnet til daglige måltider. Med et sådant stativ kan du lukke en af ​​siderne i det U-formede køkken.

Med en halvønsket tæller “få venner” kun et temmelig rummeligt køkken. Godt, kun et virkelig stort værelse kan dekoreres med en ø -bardisk..

Med en mobil bar er alt lettere – det glider ud efter behov, det kan støde op til det samme område ved vinduet.

I designet af det U-formede køkken bruges flere muligheder til bardisken I designet af det U-formede køkken bruges flere muligheder for bardisken

U-formet køkken kombineret med en stue

Det U-formede layout betragtes som et af de mest acceptable, når det kommer til et køkken kombineret med en stue. Det viser sig sådan et zonet rum, behageligt og hyggeligt. Samtidig er det ikke nødvendigt, at størrelsen på stuen er imponerende, nogle gange har endda et lille rum stor glæde af et sådant kvarter..

Ofte skal stuen i dette tilfælde samtidig spille rollen som en spisestue. Det vil sige, at det U -formede køkken er tildelt funktionen kun madlavning – dette forstås, fordi alle tre vægge er optaget, og den fjerde er en udvidet indgang til køkkenet.

Designet af en sådan stue skal være i harmoni med køkkenets design eller i det mindste have nogle forbindelseselementer. Det kombinerede rum skal følge en generel stil..

Spisebordet i stuen kan være statisk, eller det kan transformeres. Forresten kan der være et sted for de meget samlende elementer – indramningen af ​​indgangsåbningen kan være lavet af det samme materiale, der tjente som grundlag for spisebordet. Så det kombinerede område vil overholde begrebet “overordnet design”.

U-formet køkken, kombineret med stuen, skal være i harmoni med det overordnede design U-formet køkken, kombineret med stuen, skal være i harmoni med det overordnede design

U-formet køkkenindretning

For at forstå, hvordan et sådant layout ellers kan se gavnligt ud, skal du lytte til følgende anbefalinger.

U-formet køkkenindretning, tips:

 • Passageområdet skal altid åbnes så meget som muligt, derfor skal køleskabet og høje skabe placeres i hjørnerne;
 • Prøv at holde arbejdsfladen solid – der er mange fordele;
 • Kommunikationens position er også vigtig – prøv enten at skjule dem uden at overtræde sikkerhedsforskrifterne, eller det er interessant at dekorere.

For mange vil grunden til at vælge et sådant layout være det faktum, at U-køkkenet let bliver til en ø eller en halvø.

For at planlægge et U-formet køkken skal du følge eksperternes anbefalinger For at planlægge et U-formet køkken skal du følge eksperternes anbefalinger

U-formede køkkener i lille størrelse

Denne sag er ikke den mest vellykkede, fordi spisestuen enten udføres helt uden for køkkenet eller kun repræsenteres af en bardisk langs en af ​​de tre vægge..

Men for køkkener, der ikke fungerer som spisestue, er dette en rigtig god mulighed: du slipper for at trænges sammen, værtinden behøver ikke at opgive plads til dem, der kom for at spise.

U-formet køkkendesign

Design skal først og fremmest være praktisk – i dag kan kun rationelle interiørløsninger kaldes design perfekt.

U-køkken design:

 • Giver ikke mulighed for gennemgående bevægelser – hvilket betyder, at madlavning til værtinden i sådan et køkken er en glæde;
 • Layoutet har muligvis ikke en fjerde væg, hvis du vil konvertere din lejlighed til et studie – en god start;
 • Enhver interiørstil kan bruges med et sådant layout: højteknologisk, klassisk, minimalisme, land, skandinavisk osv..

Vigtigst af alt har et sådant køkken høj funktionalitet, som enhver husmor vil sætte pris på..

U-køkkenet er et eksempel på det vidunderlige køkkenrum, som vores landsmænd har set i vestlige film. Nu kan sådan et køkken arrangeres i dit hjem, omend ikke det største. For dem der elsker at lave mad, som har en stor familie, er dette en af ​​de bedste muligheder..

U -formet køkkenlayout - et eksempel på funktionalitet og sofistikeret design U -formet køkkenlayout – et eksempel på funktionalitet og sofistikeret design

Designmuligheder til et U-formet køkken (video)

U-formet køkken: planlægningsidéer (fotogalleri)