Møbler til et lille køkken: hvordan man vælger – gyldne regler for udvidelse af rummet

Hjørnekøkkener - de mest rationelle møbler Hjørnekøkkener er de mest rationelle møbler Ejere af et lille køkken plages ofte af spørgsmålet om, hvilke møbler der skal vælges, og hvordan man skaber et sådant design af køkkenrummet, så rummet ikke ser overbelastet ud med møbler og samtidig fuldt ud opfylder sine funktioner med at opbevare mad og tilberede mad. Designere er klar til at tilbyde mange muligheder – det vigtigste er at følge visse principper.

Hvor skal man begynde

Enhver ombygning af et køkkenrum begynder med udviklingen af ​​et koncept. Når du udvikler designet af et lille køkken, skal du beslutte, hvilken slags møbler du skal købe, hvad du kan implementere med egne hænder, hvilket udstyr du skal satse på. Det er meget vigtigt at tænke over placeringsmåderne.

Møbler til et lille køkken skal være strenge og uden unødvendige dekorative elementer, der spiser plads. Møbler til et lille køkken skal være strenge og uden unødvendige dekorative elementer, der spiser plads.

Før start, først og fremmest, måles rummet. At kende størrelsen er nødvendig, da møbler ofte laves i et lille køkken med egne hænder eller i henhold til individuelle projekter. Et sæt til et lille køkken er bedst designet individuelt til at bruge hvert hjørne af rummet..

Vigtig: Et lille værelse udvides ofte ved at kombinere med en stue. Et sådant design ser meget fordelagtigt ud, forudsat at køkkensættet er i harmoni i stil og farve med møblerne i stuen. Det vil også være lettere at placere spisepladsen – bordet kan flyttes, f.eks. Uden for køkkenet, hvilket vil tømme det.

I et lille køkken bruges følgende stilarter oftest:

 • klassisk;
 • minimalisme;
 • moderne;
 • Land.

Hvilken stil du skal vælge, er op til ejeren af ​​rummet. Det vigtigste er, at alt er designet i samme stil – så bliver designet harmonisk..

Grundlæggende principper

Når man vælger møbler, er der en fristelse til at finde og købe små møbler. Designerne forsikrer dog om, at du sikkert kan bruge møbler i fuld størrelse i køkkenet – det er vigtigt, hvordan det er placeret, og ikke hvilken størrelse det er. Et sæt til et lille køkken kan også være meget praktisk at bruge..

Grå nuancer i køkkenet vil se meget moderne og dyre ud. Grå nuancer i køkkenet vil se meget moderne og dyre ud.

Kun lyse farver bør bruges til dekoration – de visuelt udvider rummet. Således skal farven på køkkensættet, vægge, tekstiler være lys. Du kan se mange fotos af lyse køkkener i vores artikel om lette køkkener, godt, hvis du kan lide hvid af de lyse nuancer Den vej (mere end hundrede udvalgte fotos til din opmærksomhed!).

Vigtig: For at køkkendesignet ikke skal blive kedeligt på samme tid, skal du bruge mørke kontrasttoner i form af accenter – vælg f.eks. Mørke rammer til fotografier, interiørartikler, en dug.

Det anbefales ikke at bruge mange farver – to er nok. Jo enklere køkkenet er, jo større ser det ud til. Vi skal forsøge at undgå store mønstre og en overflod af dekorative elementer af samme grund. Uanset hvilket headset du vælger, bør du ikke dekorere det med tegninger, især ikke med dine egne hænder. Tegninger overbelaster pladsen og gør det lille køkken endnu mere rodet..

Møbler til køkkenet skal tilpasses til væggene – dette vil visuelt udvide rummet.

Køkken sæt

Drejelige headset er stadig nye, så tænk over denne mulighed, for den er meget original og praktisk i et lille køkken Drejelige headset er stadig nye, så tænk over denne mulighed, for den er meget original og praktisk i et lille køkken Møbler til et smalt køkken, som regel? lineær og placeret langs den ene væg Møbler til et smalt køkken, som regel? lineær og placeret langs den ene væg

Hvordan vælger man et køkkensæt? Det er ligegyldigt, om det er købt eller lavet i hånden, men det skal opfylde visse principper. Først og fremmest skal du vælge smalle skabe. Præference gives til højere og smallere modeller – så kan du bruge de øverste niveauer i rummet til opbevaring.

Det er også værd at vælge skabe med lille dybde – at lave møbler i henhold til et projekt eller med egne hænder er meget lettere at gøre. Hyldernes dybde til små køkkener kan være 40 cm i stedet for standard 60 cm. Det er bedre at øge antallet af hylder ved at øge køkkenmøblernes højde. På samme tid løses to opgaver på én gang – lagerområdet øges, og strukturerne forlænget opad giver rummet et mere rummeligt udseende.

Penalhus kan bruges meget i små køkkener – de kan passe ind i døde zoner og de smaleste hjørner.

Vigtig: I dette tilfælde er det værd at bruge ikke hængslede, men skydedøre og løftedøre. Det hjælper også med at spare plads..

Det er bedst at placere et køkkensæt i sådanne køkkener med et hjørne. Udstyret med moderne lagersystemer giver dette headset dig mulighed for at gemme flere ting..

Middagszone

En kompakt bardisk som fuldgyldig spiseplads er klart ikke egnet, men ideel til hverdagens behov En kompakt bardisk som fuldgyldig spiseplads er klart ikke egnet, men ideel til hverdagens behov Prøv et foldbart køkkenbord. Fordelene omfatter kompakthed, bekvemmelighed og alsidighed - den kan til enhver tid udvides efter at have modtaget en fuldgyldig spiseplads Prøv et foldbart køkkenbord. Fordelene omfatter kompakthed, bekvemmelighed og alsidighed – den kan udvides når som helst efter at have modtaget en fuldgyldig spiseplads Brug absolut al pladsen, især den, der aldrig har været brugt før Brug absolut al pladsen, især den, der aldrig har været brugt før Et sådant bord er praktisk, ikke kun fordi det er foldbart, det er også mobilt. Et sådant bord er praktisk, ikke kun fordi det er foldbart, det er også mobilt.

Hvordan vælger man de rigtige møbler til et lille køkken, f.eks. Et bord og stole? Det er ingen hemmelighed, at det er meget svært at placere et fuldgyldigt bord i et lille køkken uden at røre hele rummet.. Til køkkenet kan du vælge følgende typer borde:

 • folde;
 • folde;
 • transformere;
 • Rul ud.

Klapborde er fastgjort til væggen og forstyrrer ikke at gå rundt i køkkenet, før det kræves. De placeres langs væggene, og de lænes tilbage mod midten af ​​rummet. Klapborde skilles kun ad til måltider. I møbler-nicher eller et skab under vindueskarmen kan du placere et udrulningsbord. Det er en slags foldning.

En særlig gruppe består af transformatorborde. De kan omdannes fra en lille spiseplads til en fuldgyldig spiseplads. Transformers bløde hjørner kan foldes ind i et soveplads.

Tabeller til små værelser vælges bedst ovale eller runde. Stole i disse køkkener foretrækkes at være foldbare eller stabelbare. Hvis vi taler om, hvilket design stolene skal have, så ser gennemsigtige stole meget godt ud. Det samme kan siges om gennemsigtige glasborde..

Bardiskere

For et lille køkken er bardiskene mere relevante end andre steder. Kravene er de samme som for møbler generelt - lyse nuancer, mellemstore teksturer og enkle former. For et lille køkken er bardiskene mere relevante end andre steder. Kravene er de samme som for møbler generelt – lyse nuancer, mellemstore teksturer og enkle former. Massive bardiskere med en stor base er ikke til et lille køkken! Der bør kun bruges visuelt lysindstillinger Massive bardiskere med en stor base er ikke til et lille køkken! Der bør kun bruges visuelt lette indstillinger

Mærkeligt nok er bardiske i små køkkener relevante, især hvis køkkenet kombineres med stuen. Bardisken kan fungere som et bord og også tjene som et ekstra opbevaringssystem.

Sådan et hjørnestativ kan tage lidt plads, men skabe en næsten komplet spiseplads..

Hvis du vil lære alt om bar -tællere og se eksempler, så vil det hjælpe dig dette er vores artikel.

Teknik

Hvis dit køleskab. som regel halvtomt - vi anbefaler at se nærmere på de modeller, der er indbygget i headsettet Hvis dit køleskab. som regel halvtomt – vi anbefaler at se nærmere på de modeller, der er indbygget i headsettet

I små køkkener tages valget af husholdningsapparater meget omhyggeligt.. Når du vælger, skal du være opmærksom på følgende tekniske krav:

 • lille størrelse;
 • indlejring i møbler;
 • multifunktionalitet.

Et sæt til et lille køkken indebærer som regel indbyggede apparater. Denne løsning sparer plads og gør samtidig designet mere stilfuldt og stringent. Teknikken kan også placeres på en ekstraordinær måde – vælg f.eks. En hjørnekomfur.

Vindueskarmen

Vindueskarmen er normalt inaktiv (og ikke kun i køkkenet), så prøv at bruge det rentabelt Vindueskarmen er normalt inaktiv (og ikke kun i køkkenet), så prøv at bruge det rentabelt Vindueskarmen-bordpladen er meget rationel og praktisk, fordi zonen også vil have naturligt lys. Vindueskarmen-bordpladen er meget rationel og praktisk, fordi zonen også vil have naturligt lys.

Designet af et lille køkken kan være baseret på den aktive brug af vindueskarmen. Det kan let omdannes til en ekstra hylde eller bordplade. Hvis du kombinerer arbejdsområdet og vindueskarmen under en bordplade, kan du bruge alle de døde zoner, der normalt ikke bruges..

Opbevaringssystemer til møbler

Hylder i fuld højde er en kontroversiel beslutning med hensyn til bekvemmelighed, men ud fra et rationalitetssynspunkt - en af ​​de bedste muligheder Hylder i fuld højde er en kontroversiel beslutning med hensyn til bekvemmelighed, men ud fra et rationalitetssynspunkt – en af ​​de bedste muligheder Hjørner er normalt svære at nå og ser ikke særlig æstetisk tiltalende ud. Vi inviterer dig til at gribe problemet kreativt an Hjørner er normalt svære at nå og ser ikke særlig æstetisk tiltalende ud. Vi inviterer dig til at gribe problemet kreativt an

Møbler til et lille køkken kan udstyres med ekstra opbevaringssystemer. Dette er den bedste løsning til et lille køkken.. Hvilke fittings findes her:

 • indre;
 • ekstern.

Interiøret omfatter udtrækkelige kurve, flaskeholdere, karruseller, skuffer, udtrækssøjler. De giver dig mulighed for at placere ting i garderober ved hjælp af hver centimeter plads..

Eksterne systemer omfatter gelænder, hvor hylder og andre opbevaringsbeholdere hænges på et metalrør.

Designet af et lille køkken kan tænkes over, så det ser rummeligt ud. Møbler til det skal vælges særligt omhyggeligt, da det afhænger af, hvilket indtryk rummet vil gøre, og hvor behageligt værtinden vil føle sig i det.

En række møbler til et lille køkken (foto)

 

Flere fotos i artiklen Lille køkkendesign: smukke løsninger.