Lille køkkendesign: smukke løsninger

Lyse farver er en nødvendig egenskab ved et lille køkken Lyse farver er en nødvendig egenskab for et lille køkken Ejere af små køkkener i små lejligheder mener som regel: intet interessant kan skabes på et minimalt område, da der overalt er tranghed, mangel på komfort, det evige problem med arrangement af køkkenmøbler og forskellige husholdningsapparater. Men for hvert problem er der en løsning, som vi vil tale om i denne artikel..

Grundlæggende designregler

Husk: et lille køkken er ikke en sætning. Det korrekte design af et lille køkken er et skridt i retning af at løse problemet med mangel på plads.

Sølvoverflader komplementerer perfekt interiøret i et lille køkken Sølvoverflader komplementerer perfekt interiøret i et lille køkken

En kreativ tilgang til at indrette et beskedent køkken vil helt sikkert bære frugt. Tips fra erfarne designere hjælper dig med at gøre et ubeskriveligt, ubehageligt værelse til et hjørne, hvor du og din husstand vil blive glad..

Undersøg fotos af små køkkener, udstyret i henhold til alle reglerne. Du får måske nogle interessante ideer. Vær opmærksom på disse tips. Skift den måde, du ser på tingene på – og dit køkken vil gnistre på en ny måde!

Enkelt rum

Store dele er en god løsning til et lille køkken Store detaljer er en glimrende løsning til et lille køkken Små ubeskrivelige møbler, beskedent tilbehør, kedelige toner, en bunke små detaljer reducerer visuelt rummet, opdel det i unødvendige zoner.

Sådan gør du:

 • Kombiner detaljerne i køkkensættet med en bordplade med en blank overflade;
 • Vælg facader af et stort område;
 • Husk: ingen skarpe overgange mellem dele af køkkenvæggen.

Illusionen om et enkelt rum udvider visuelt rummets grænser.

Rummelighed

Det mest attraktive møbelarrangement i et lille køkken Det mest attraktive møbelarrangement i et lille køkken Dette arrangement af møbler opdeler køkkenet i zoner, hvilket øger den anvendelige plads. Dette arrangement af møbler opdeler køkkenet i zoner, hvilket øger den anvendelige plads. Ofte er et lille værelse endnu mere bekvemt end et stort, det vigtigste er at tænke over alle detaljerne Ofte er et lille værelse endnu mere bekvemt end et stort, det vigtigste er at tænke over alle detaljerne

Spær ikke rummet. Arranger møblerne i en linje. Skjul kasser, skuffer, køkkenredskaber under bordet, læg dem i skabe og nicher.

Brug døde zoner til overskabe:

 • Under loftet;
 • Over døråbningen;
 • Over køleskabet.

Lille køkkenstil

Hvis du vil lave tegninger, skal du gøre dem så store som muligt. Hvis du vil lave tegninger, skal du gøre dem så store som muligt Din opgave er at skabe et interiør uden unødvendige detaljer, prætentiøsitet og mange små tilbehør. Flere stilarter opfylder disse krav:

 • Japansk. Strenge linjer, ynde, en kombination af lyse og mørke toner, møbler i enkle former. Naturlige materialer. Originale lamper. Tekstiler af enkle teksturer og farver.
 • Højteknologisk. Glas, metal, blank. Kolde toner. Tydelige linjer, innovativ udvikling inden for møbeldesign. Mangler fancy tilbehør. Maksimal komfort.
 • Minimalisme. Strenge former. Der er et minimum af objekter på overfladen. Ingen omfangsrige dele. En interessant farvekombination er tilladt. Vægge med usædvanlige nuancer, herunder lyse, er velkomne..
 • Moderne. Interessante møbler og tilbehør. En fed farvekombination. Konstruktioner af enhver form. En overflod af utraditionelle materialer, glas, spejle, glans og metal. For unge par eller en person.

Hvid farve forstørrer visuelt rummet Hvid farve forstørrer rummet visueltBrug ikke følgende stilarter:

 1. Palads, barok. Kræver plads. Prætentiøse detaljer, et minimum af lige linjer. Tunge, dyre stoffer. Store møbler.
 2. Land. En overflod af tilbehør, små dele, skabe og kasser. Farveskemaet indsnævrer rummet. Der er ingen måde at skabe en enkelt linje inden for møbeldesign.
 3. Klassisk. Kræver rummelige værelser. Tunge, rige tekstiler i rige farver lavet af tæt fløjlsstoffer er påkrævet. Uegnet farveskema.
 4. Middelhavsstil balancer på grænsen til “for” og “imod”. På den ene side blide, lyse toner og azurblå farve. På den anden side er der en overflod af detaljer, brugen af ​​træ. Masser af små skabe. Opdeling af facaden i zoner. En talentfuld designer er uundværlig.

Møbler til et lille køkken

Facader uden lettelse er en uundværlig egenskab ved et lille køkken, der stræber efter at blive stort Facader uden lettelse er en uundværlig egenskab ved et lille køkken, der stræber efter at blive stort

Når du vælger møbler til arbejds- og spisepladsen, skal du overholde følgende regler:

 1. Vælg moderne køkkener. Deres stilfulde design, tilstedeværelsen af ​​systemer, der åbner og lukker skabe og skuffer, giver bekvemmelighed for værtinden i et trangt køkken.
 2. Små møbler skaber en rodet effekt. Facader og skuffer af størst mulig størrelse skaber illusionen af ​​et enkelt rum.
 3. Vælg facader med blanke overflader. Så du visuelt udvider rummet..
 4. Hvis det er muligt, skal du arrangere møblerne med bogstavet “G”. Pladsen i hjørnet, hvor vasken let kan passe, bliver ikke spildt.
 5. Brug glas i dit interiør. Glasbord næsten usynligt i et lille rum.
 6. Et rundt eller ovalt bord fylder meget mindre end et firkantet bord.
 7. Farven på headsettet skal være i harmoni med væggenes farve. Til et lille køkken er den perfekte kombination af nuancer af samme farve.

Den ideelle løsning er skabsdøre, der åbner opad frem for sidelæns. Dette design er dyrere. Du vil hurtigt sætte pris på dens fordele.

Farver og mønstre

Mange ejere ved allerede, hvilke farver de skal bruge i små rum. Lad os huske reglerne:

 • Giv præference for lyse farver. Efterlad dybe mørke farver til rummelige værelser;
 • Brug glans. Sådan reflekteres det maksimale lys;
 • Baggrunden med et lille sjældent mønster ser fordelagtigt ud;
 • Glat, uden mønster, basen tilføjer visuelt centimeter;
 • Store mønstre, ornamenter, skær er ikke tilladt.

Lyspunkter tiltrækker opmærksomhed og indsnævrer rummet. Kig ikke efter stærke kontraster. En rød firkant på en hvid baggrund er værre end en lysorange oval plet på en cremefarvet væg.

Hårde hvidevarer

Indbyggede husholdningsapparater er ikke kun smukke, men også meget bekvemme Indbyggede husholdningsapparater er ikke kun smukke, men også meget bekvemme

Små tricks hjælper med at “fylde” dit tekøkken uden at tage gratis centimeter tilbage:

 • Brug indbyggede apparater. Jo færre fremspringende dele, jo bedre.
 • Tænk grundigt over, om du har brug for et stort køleskab. Er der en chance for at opgive den besværlige model? Brug denne mulighed.
 • En fremragende løsning er to-i-en husholdningsapparater. En mikrobølgeovn med en ovnfunktion giver dig mulighed for at slippe af med en stor ovn, der spiser cirka en meter plads.

Gulv og loft

Lamineret eller parket, lagt diagonalt - en usædvanlig løsning og meget effektiv i kampen om rummet Lamineret eller parket, lagt diagonalt – en usædvanlig løsning og meget effektiv i kampen om rummet Refleksion på loftet hæver det visuelt Refleksion på loftet hæver det visuelt

Brug samme farve til gulvbelægningen i det lille køkken som i de tilstødende rum. Illusionen om uendelighed er skabt.

Diagonalt lagt fliser strækker rummet godt.

Jo færre forskellige materialer og teksturer, jo bedre. Kombiner ikke mere end to teksturer i udsmykningen af ​​et lille rum..

Strækblankt loft er en ideel løsning. Reflekteret rum, sarte højdepunkter – resultatet af brug af et let blank materiale.

Vægge

Køkkenets vægge udføres bedst i lyse nuancer. Køkkenets vægge udføres bedst i lyse nuancer.

Find en dejlig, sart skygge. Det behøver ikke at være enkelt og kedeligt:

 • Hvid er ikke særlig god, perle er god;
 • Beige er ikke særlig godt, karamel er godt;
 • Grønt er ikke særlig godt, pistacie er godt;
 • Kedelig lyserød er ikke særlig god, te -rose er fremragende.

Midler tillader – dæk væggene med tekstureret maling med forskellige effekter. Både du og dine gæster vil blive henrykte. Interessante teksturer sætter tonen i interiøret i stil med moderne eller minimalisme.

Tekstil

Hvis gardiner, så kun lyse bløde nuancer Hvis gardiner, så kun lyse bløde nuancer

Grundreglen: lethed i alle detaljer. Ned med mørklægningsgardiner i rige farver. Fløjl, store tryk, kvaster og frynser er ikke egnede til små rum.

Brug:

 • Lys gennemskinnelige gardiner;
 • Romerske gardiner;
 • Persienner af lyse farver.

Løft gesimsen højere end den burde. Væggene vises højere med disse 5-10 cm.

tilbehør

Når du indretter et beskedent køkken, skal du være forsigtig. Prangende, trodsige detaljer er ikke nødvendige i et beskedent køkken.

Tag et kig på disse tips:

 • Figurer, fotos og malerier på væggene, blomstervaser og små nips er malplacerede i et begrænset rum;
 • Begræns dig selv til en eller to gengivelser. Placer dem off-center på et andet niveau;
 • Hellere et yndefuldt blomsterarrangement i en flad skål end en frodig buket blomster i en lys vase midt på bordet..

Nu ved du, hvilket design der er nødvendigt for at gøre et lille køkken til en komfortzone. Sæt tipsene i praksis, og dit designtalent vil blive beundret af venner og familie. Og køkkenet bliver et yndet sted i dit hjem..

Ideer til et lille køkken (foto)