Køkken uden overskabe: friske løsninger i design af køkkenmøbler

Et køkken på et plan mister slet ikke bekvemmeligheden, hvis det er designet korrekt Et køkken på et plan mister slet ikke bekvemmeligheden, hvis det er designet korrekt.Et træk ved designet af et køkken uden overskabe er installationen af ​​et antal høje søjletypeskabe ud over de sædvanlige gulvmoduler. Sådanne høje skabe løser problemet med opbevaring af dagligvarer..

Når du planlægger installationen af ​​denne type køkkenmøbler, er det vigtigt at huske, at køkkenudstyr skal bygges ind i gulvmoduler eller søjleskabe. I sådanne tilfælde vil det være muligt at opnå den optimale placering af alt det nødvendige tilbehør..

Layoutmuligheder til køkkener uden vægskabe

Det er ikke nødvendigt at anvende de samme løsninger i hele køkkenet, for eksempel uden hængende skabe, kan du kun lave et vinduesområde Det er ikke nødvendigt at anvende de samme løsninger i hele køkkenet, for eksempel uden hængende skabe, kan du kun lave et vinduesområde

Et køkken uden vægskabe kan have flere layoutmuligheder:

 • Lineær mulighed. I dette tilfælde skal møblerens gulv placeres langs den ene væg, og der skal være en bordplade oven på dem. I sådanne tilfælde kan designet af en tom væg indeholde en række forskellige indretninger. Søjleskabe med denne layoutindstilling bør placeres langs den modsatte væg eller diagonalt. I tilfælde af en sådan placering af møbler i køkkenet dannes et behageligt sted at lave mad..
 • Vinklet mulighed, hvor køkkensættet skal have en kantet form. Sådanne møbler vil kompakt optage et hjørne af rummet, og søjleskabene placeres adskilt fra det uden at forstyrre arbejdsprocessen i køkkenet..

Fraværet af overskabe i køkkenet gør det visuelt lettere og mere rummeligt. Fraværet af overskabe i køkkenet gør det visuelt lettere og mere rummeligt. Et køkken med en ø, der ikke har overskabe, er ikke kun en meget praktisk løsning, men ser også meget stilfuld ud Et køkken med en ø, der ikke har overskabe, er ikke kun en meget praktisk løsning, men ser også meget stilfuld ud

 • Ostrovnoy mulighed, som sørger for fuldstændig fravær af elementer af køkkenmøbler langs væggene. I sådanne tilfælde bør midten af ​​rummet være optaget af en “ø” bestående af en arbejdsflade og et madlavningsområde. I dette tilfælde giver designet, at søjleskabene skal være placeret nær “øen”, og derfor vil det være praktisk at bruge de køkkenmaskiner, der er indbygget i dem..

Fordele ved at bruge køkkener uden vægskabe

Et eller to overskabe i køkkenet - det perfekte kompromis mellem plads og funktionalitet Et eller to overskabe i køkkenet – det perfekte kompromis mellem plads og funktionalitet Udover at køkkenmøbler uden overskabe er en præstation for moderne designere, har det også andre fordele:

 • Funktionalitet. For de mennesker, der laver mad ofte og meget, bliver denne type møbler uundværlig, da unødvendige elementer ikke blokerer lyset og “presser” ovenfra. Derudover er hyppigt anvendte søjleskabe ret komfortable og rummelige..
 • Rummelighed. Visuelt ser rummet, på hvis vægge omfangsrige møbelelementer ikke hænger ud, endnu mere rummeligt og lyst ud.
 • Dekorativitet. Vægge, der ikke er fyldt med møbler, kan bruges som lærred til indretning.

Grundelementer i et køkken i ét lag

 • Arbejder overflade. Afhængigt af selve køkkenets design kan arbejdsfladen placeres enten mod væggen eller i midten af ​​rummet og danne grundlaget for “øen”. Overfladen kan være lavet af marmor eller anden poleret sten, samt metal eller massivt træ.
 • Lavskabe. Der er mange muligheder for sådanne møbler, som har forskellige muligheder, designs, materialer og så videre. Lavskabe kan organiseres indendørs ikke kun i nærheden af ​​væggene, men også grupperes i midten, på en “ø”. I dette tilfælde vil den øvre del blive organiseret under arbejdsfladen, og den nederste del vil blive brugt til at opbevare redskaber, krydderier og bulkprodukter..

Hylder i stedet for skabe vil hjælpe Hylder i stedet for skabe vil hjælpe "at udvide" køkken uden at ofre brugervenligheden

 • Søjleskabe. Sådanne møbler giver dig mulighed for at skabe mange designløsninger. Skabernes størrelse og design gør det muligt at klare sig med kun to elementer i sådanne møbler – de vil ikke rodet op i rummet og giver dig samtidig mulighed for at placere alle de nødvendige redskaber i dem..
 • Søjler. I stedet for skabe er det muligt at installere flere små piedestaler, hvoraf nogle er mobile. I dette tilfælde fungerer flere piedestaler som en arbejdsflade, som værtinden kan organisere efter behag overalt i køkkenet. I dette tilfælde vil rummets design generelt være helt ekstraordinært og ikke-standard..
 • Buffet. Det er optimalt at opbevare tallerkener og køkkenredskaber ét sted for ikke at søge efter dem i hele køkkenet. I dette tilfælde ville en effektiv løsning være en skænk uden overskabe, hvor der ikke er overmoduler..

Hvad skal man overveje, når man organiserer et køkken i ét plan

Når du tilrettelægger et køkken uden hængende skabe, skal der tages hensyn til en række faktorer, der har en betydelig indvirkning på rummets design og bekvemmeligheden hos værtinden selv..

Belysning af arbejdsfladen er langt fra et problem, fordi du kan installere lamperne på væggene eller i forklædeområdet Belysning af arbejdsfladen er langt fra et problem, fordi du kan installere lamperne på væggene eller i forklædeområdet

Hovedproblemet ligger i tilrettelæggelsen af ​​belysning. På grund af manglen på øvre moduler er det ikke muligt at installere et midterlyslys, som er på niveau med hovedet. Derfor er det vigtigt effektivt at placere armaturerne på de bevægelige arme. Med deres hjælp kan værtinden selv lede lysstrømmen til det sted, hun har brug for.

Du skal også være opmærksom på, at et køkken i ét lag, uanset hvor unikt dets design er, ikke tillader dig at placere tilstrækkeligt med skabe til opbevaring af fade, produkter og krydderier. Derfor, hvis du planlægger at opbevare mange køkkenredskaber i køkkenet, skal du installere husholdningsapparater (ovn, vaskemaskine), opbevare mad – indretningen med en enkelt plan vil ikke lykkes..

Hvornår er et køkken uden overskabe passende?

På trods af at et køkken på et plan har mange fordele, er det ikke hensigtsmæssigt at installere det i alle tilfælde.. Det er optimalt at bruge sådanne møbler i følgende tilfælde:

 • Hvornår køkkenet har et langt og smalt layout. I et sådant rum spiller de nederste moduler rollen som hovedlagringsstedet for alt det nødvendige udstyr..
 • Hvornår køkkenet er bredt og har meget ledig plads. I sådanne tilfælde vil det være tilrådeligt at bruge, udover gulvmoduler, forskellige kommoder, skuffer og så videre..
 • Hvornår køkkenet kombineres med stuen i ét rum. I sådanne tilfælde vil installation af søjleskabe være den bedste mulighed for opbevaring af køkkenredskaber og husholdningsapparater..

Hylder giver dig mulighed for at spare lidt plads, da de i modsætning til fuldgyldige vægskabe ikke har døre Hylder giver dig mulighed for at spare lidt plads, da de i modsætning til fuldgyldige vægskabe ikke har døre Ved at installere hylderne op til loftet kan du opnå en visuel stigning i loftets højde Ved at installere hylderne op til loftet kan du opnå en visuel stigning i loftets højde

Konklusion

Designet af enkeltlags køkkenmøbler er en interessant og stilfuld løsning. Og hvis du tænker over hver detalje ved arrangementet af elementerne i sådanne møbler, så kan køkkenet blive legemliggørelsen af ​​stil og skønhed..