Køkken på 4 kvadratmeter: behageligt og funktionelt

Et headset med strømlinede former ser rentabelt og attraktivt ud Et sæt med strømlinede former ser rentabelt og attraktivt ud Desværre er små køkkener meget mere almindelige end rummelige værelser. Og det er ikke altid muligt at udvide rummet gennem ombygning, da det ikke er tilrådeligt at miste en stue i små lejligheder. Hvis designet af et 3×4 køkken er ret simpelt at planlægge, så er projektet med et fuldt ud funktionelt køkken i et rum med et lille område noget vanskeligere at udstyre, men stadig muligt.

Funktioner i et lille firkantet køkken

Meningerne om, at du i et køkken på 4 kvadratmeter kun kan sætte et køleskab og et komfur, har længe været forældede. Moderne layout giver mulighed for en fuldgyldig cateringenhed med alt det nødvendige udstyr, der omfatter mindst to funktionelle zoner – et arbejde og en spiseplads.

En ergonomisk, rationel, mest praktisk og funktionel, æstetisk attraktiv køkkenindretning i et lille område er ganske muligt at udstyre takket være moderne designudvikling.

Det kantede arrangement af møbler i et lille firkantet køkken gør det muligt at udvide arbejdsområdet Det kantede arrangement af møbler i et lille firkantet køkken gør det muligt at udvide arbejdsområdet Installation af en bordplade i stedet for en vindueskarm er en rationel løsning til et lille køkken Installation af en bordplade i stedet for en vindueskarm er en rationel løsning til et lille køkken

At skabe et fuldgyldigt køkken i et lille område er en vanskelig opgave ikke kun for en simpel lægmand, men også for en professionel designer. For at sikre ledig plads og brugervenlighed i lokalerne er du nødt til at ofre de nødvendige husholdningsapparater og køkkenudstyr. Desuden, hvis du ikke desto mindre udstyrer køkkenet med alt hvad du har brug for, bliver rummet rodet og ligner et spisekammer eller lager frem for et køkken. Men hvis du rationelt bruger hele det brugbare køkkenområde på 4 kvadratmeter, ikke kun i bredden, men også i højden, vil den tilsyneladende uudholdelige opgave med at arrangere et lille køkken let blive løst.

Placering af møbler

Stereotypen om, at et lille køkkenprojekt ikke kan være æstetisk tiltalende, er længe blevet ødelagt af designere, der beviste det modsatte. Det er naturligvis ikke altid muligt at placere det møbelsæt, du kan lide, i en vilkårlig rækkefølge i et begrænset rum; i dette tilfælde skal du gribe spørgsmålet om at placere møbler korrekt.

Det er bedre at skære eller afrunde hjørnet af headsettet ved indgangen til rummet for at undgå skader Det er bedre at skære eller afrunde hjørnet af headsettet ved indgangen til rummet for at undgå skader

Der er flere klassiske muligheder for et rationelt køkkenlayout:

  • Hjørne layout. Køkkenenhedens kantede arrangement i små rum er meget almindeligt i dag. Møblerne er placeret mellem døråbningen og vinduet og tager et hjørne. Vasken i disse layout er oftest placeret ved døren..

Råd: hjørnet tættest på døråbningen skal skæres eller afrundes for at undgå skader i det farbare område.

  • Layout med hjørnevask. Hvis køkkenprojektet indeholder et hjørneindretning af headsettet, er det mere rentabelt at placere vasken i hjørnet. På grund af vaskens vinkelopstilling er det ikke nødvendigt at forlænge kommunikationsrørene, der er ingen begrænsninger i valg af sted til komfur og køleskab, det mest bekvemme arbejdsområde og nem adgang til køkkenmaskiner vises..

Rationel brug af rummet, ikke kun i bredden, men også i højden, vil spare kvadratmeter Rationel brug af rummet, ikke kun i bredden, men også i højden, vil spare kvadratmeter

For nem betjening og nem adgang skal vasken installeres helt i kanten af ​​bordpladen og ikke tættere på hjørnet.

  • U-formet layout. Dette projekt involverer placeringen af ​​køkkenenheden langs tre vægge, herunder en væg med en vinduesåbning. Fordelen ved denne placering er udseendet af et behageligt arbejdsområde med en dagslyskilde, på bordpladerne, hvor du let kan placere alt det nødvendige udstyr. Ulempen ved det U-formede layout er, at det ikke altid er muligt at udstyre en fuldgyldig spiseplads i et sådant køkken, som regel skal du begrænse dig til et klapbord eller en bardisk.

Rationel brug af det anvendelige område i et lille køkken giver dig mulighed for at udstyre det med en fuld spiseplads Rationel brug af det anvendelige område i et lille køkken giver dig mulighed for at udstyre det med en fuld spiseplads En kogeplade med indbygget ovn ser mere naturlig og harmonisk ud i ethvert køkken En kogeplade med indbygget ovn ser mere naturlig og harmonisk ud i ethvert køkken

Installation af husholdningsapparater

For et lille køkken er der ikke noget bedre end indbyggede apparater, der ikke visuelt forstyrrer rummet. For et lille køkken er der ikke noget bedre end indbyggede apparater, der ikke visuelt fylder rummet op.

Moderne køkkenerindebærer at udstyre med en masse nødvendige køkkenelementer, der ikke altid kan placeres i et lille område:

  1. Køleskab i et lille køkken kan du placere både indbygget og fritstående. Det moderne husholdningsapparatmarked tilbyder en bred vifte af kompakte modeller af køleskabe til små køkkener.
  2. Lodret blok kan rumme en ovn, mikrobølgeovn, multicooker, brødmaskine og andre nødvendige elektriske apparater.
  3. Kombineret teknik. Hvis køkkenprojektet ikke kan indeholde alt, hvad du har brug for, kan du bruge en kombineret teknik, for eksempel en opvaskemaskine kombineret med en ovn eller en mikrobølgeovn og en ovn i ét.
  4. Kogeplade eller komfur. En lille familie kan klare sig med en lille kogeplade, hvis anvendelse gør det muligt at udvide køkkenrummet på grund af smalle piedestaler.
  5. Vaskemaskine. Yderligere ikke-køkkenapparater reducerer værdifuld plads betydeligt, så det er bedst at placere apparater som f.eks. En vaskemaskine i køkkenet. Hvis det ikke er muligt at installere en vaskemaskine i et badeværelse eller en gang, er det bedre at placere det i den nederste del af en lodret blok, hvor andre apparater også kan installeres..

Konklusion

Hvis lejlighedsprojektet indeholder et lille køkken, er det ligegyldigt. Med den korrekte prioritering, selv i et lille rum, kan du placere alt, hvad du har brug for, bekvemt og samtidig kortfattet.

Køkken design 4 kvm (foto)