Køkken forklæde – stilfuld interiør accent

Flise Flise "under metallet" optrådte relativt for nylig, så det bringer straks noter til interiøret "hi-tech"Et forklæde i køkkenet er ikke kun et fragment af væggen over arbejdsområdet, der tjener til at beskytte væggene mod dampe og snavs, men også en vigtig del af interiøret, som kan være dets lyse accent eller fusionere med det overordnede design af rummet..

Overhaling af køkkenet indebærer oprettelsen af ​​et nyt, moderne, hygiejnisk, moderigtigt og komfortabelt interiør, hvis vigtige detalje er et køkkenforklæde, som ikke kun blev skabt for at beskytte væggene mod snavs og dampe, men også er en vigtig komponent af interiøret..

Traditionelt er det sædvanligt at bruge keramiske fliser til installation af et køkkenforklæde. Det er meget praktisk, holdbart, let at rengøre og slidstærk. Men ud over det smarte sortiment i valget af fliser er der nu mange andre designløsninger, hvoraf nogle muligheder på mange måder kan overgå alle de positive kvaliteter ved de sædvanlige fliser..

Så hvad skal man lave et forklæde af, og hvilket design er relevant i dag?

Funktioner i et køkkenforklæde og muligheder for dets design

Et forklæde i lyse farver er den mest populære mulighed Et forklæde i lyse farver er den mest populære mulighed

Et køkkenforklæde er designet til at opfylde tre hovedopgaver:

 • Beskyt væggen over arbejdsområdet mod vanddamp, fugt og snavs;
 • Bevar renheden i rummet (de materialer, som køkkenforklædet er fremstillet af, er lette at rengøre);
 • Vær en stilfuld indretning.

I dag er der ofte installeret kontrastforklæder for at understrege originalitet i interiøret. Men i dette tilfælde er det vigtigt at finde den perfekte løsning for ikke at skabe dissonans i nuancer og teksturer..

Nogle designere foretrækker neutrale forklæder i rolige og iøjnefaldende farver mod den generelle baggrund. De mest anvendte er pastel, beige, mælkeagtige og andre sarte nuancer..

Ved at understrege forklartets design med belysning kan du opnå en ekstraordinær effekt. Ved at understrege designen af ​​forklædet med belysning kan du opnå en ekstraordinær effekt.

Ifølge fremstillingsmaterialerne er der mange forskellige former for design til et køkkenforklæde. Ud over den sædvanlige flise kan vægområdet over køkkenets arbejdsområde fliser fra noget andet.. Et køkkenforklæde kan laves af:

 1. MDF;
 2. Kompositter;
 3. Glas;
 4. En natursten;
 5. Foring;
 6. Mosaik;
 7. Småsten;
 8. Mod murværk;
 9. Metal.

Vi vil analysere, hvilke typer køkkenforklæder der er, og hvordan de bedst kan arrangere dets design.

Køkkenforklæde lavet af MDF

Sådan et forklæde vil passe perfekt ind i køkkenet. Sådan et forklæde vil passe perfekt ind i køkkenet. "Land" Et mørkt forklæde foretrækkes at bruge, hvis rummet har et stort område Et mørkt forklæde foretrækkes at bruge, hvis rummet har et stort område

For at lave et køkkenforklæde af MDF skal du bruge en lamineret fiberplade af medium densitet. Materialet er miljøvenligt, da forbindelsesforbindelsen ikke indeholder skadelige stoffer.

Fordelene ved et MDF forklæde er som følger:

 • Pladerne er nemme at installere, et MDF -forklæde kan installeres uafhængigt på kort tid. For enheden af ​​et sådant forklæde er brug af langtidshærdende klæbemidler ikke påkrævet..
 • Panelerne er lette og lette at håndtere.
 • MDF forklædet er let at rengøre. Materialet er dækket af et beskyttende og dekorativt lag, der ikke lader fugt passere igennem og ikke er bange for udsættelse for husholdningskemikalier, forklædet er også meget glat og desuden sømløst.
 • Beklædning til MDF -plader har en bred vifte af farver og nuancer, teksturer og mønstre, som giver dig mulighed for at tilpasse dit design.

Et køkkenplade i fiberplade kan efterligne marmor, mursten, mosaik, fliselagt murværk og andre materialer, hvilket ikke kun bringer visuel karakter, men også gentager teksturernes konturer.

 • Det er varmebestandigt, bøjer ikke, når det udsættes for damp eller varmt vand. Forklædet af MDF kan installeres sikkert over kogepladen.

Forklædet kan også kombineres med bordpladen Forklædet kan også kombineres med bordpladen Lys træ er en god mulighed for et lille køkken Lys træ er en god mulighed for et lille køkken

Den største ulempe ved køkkenforklædet i MDF er dets utilstrækkeligt høje styrke. Ved sin struktur er MDF ikke udstyret med modstand mod stærke påvirkninger fra tunge genstande. Træ er også letantændeligt, hvilket forhindrer brug af MDF -forklæder i køkkener udstyret med gas- eller varmekoger. Til installation af forklæder i sådanne køkkener kan du bruge sammensatte paneler baseret på MDF, og deres laminerede overflade er færdig med rustfrit stål. Men de er meget dyrere. Det er let at lave et forklæde af MDF med egne hænder.

Glasforklæde til køkken

Et almindeligt forklæde vil gøre køkkenets interiør mere moderne Et almindeligt forklæde vil gøre køkkenets interiør mere moderne

For at lave et forklæde af glas bruges som regel almindeligt kvarts- eller silikatglas. Der er også røget uigennemsigtigt, spejlglas eller glas med fototryk – dette gør køkkendesignet meget originalt..

I sjældne tilfælde er forklæder lavet af plexiglas i henhold til individuelle projekter, men dette materiale er ret upraktisk: det er ikke modstandsdygtigt over for mekaniske skader, falmer over tid og er desuden svært at rengøre.

Den fremherskende stereotype, at glas er et tilstrækkeligt skrøbeligt materiale til sådanne formål, kan let brydes, hvis du ved det de vigtigste fordele ved moderne glaspaneler (i modsætning til plexiglas):

 • Glasforklædet er stærkt og holdbart;
 • Glas kan let rengøres for snavs;
 • Køkkenforklæde af glas er modstandsdygtigt over for ridser og andre mekaniske påvirkninger;
 • Der er praktisk talt intet snavs på panelerne;
 • I mange års drift vil glas ikke miste sit oprindelige udseende;
 • Glasforklædet kan rengøres med kemikalier;
 • Glasset, der bruges til disse formål, er ikke bange for ekstreme temperaturer;

Glaspaneler er svære at bryde, men hvis dette sker, går glasset i stykker i små partikler, der ikke udgør en fysisk fare.

 • Køkkenpaneler i glas fås i en række forskellige designs og varianter, fra klart glas, der afslører den samlede finish af køkkenvæggene, til et indgraveret spejl eller tonet overflade. Dette giver dig mulighed for at tilpasse dit køkkendesign så meget som muligt;
 • Bag forkladenes glaspaneler kan du skjule belysningen af ​​arbejdsområdet, som harmonisk vil passe ind i køkkenets overordnede design.

Mosaik applikation

Mosaik og antik stil - en fantastisk kombination Mosaik og antik stil – en fantastisk kombination

Mosaik er en fantastisk måde at beskytte vægge i dit køkkenarbejde mod snavs, og det tilføjer også et strejf af sofistikering til dit indretning. Mosaikfliser kan være lavet af keramik, glas eller metal. “Venetiansk” mosaik er fremstillet af smalt i henhold til den gamle teknologi. Metoden til fremstilling består i at tilføje metaloxid til stykker almindeligt glas. Venetianske mosaikker er langt bedre end andre gulvmuligheder både æstetisk og praktisk. Når hun skifter belysning, kan hun skifte nuancer som en kamæleon.

At lave et forklæde af en mosaik er ikke vanskeligere end af en flise. Forskelle er kun i skala.

Flisebelagt køkkenforklæde

Flisen kan udover forklædet bruges til væg- og gulvdekoration Flisen kan udover forklædet bruges til væg- og gulvdekoration

Keramikstøbning eller porcelæn stentøjsfliser er et ret populært materiale til dekoration af køkkenforklæder. Til salg kan du finde fliser i alle konfigurationer, farver, størrelser, mønstre og designs generelt. I mange år har flisen været på niveau med andre efterbehandlingsmaterialer på grund af følgende fordele:

 1. Styrke;
 2. Fugtbestandighed;
 3. Varmebestandighed;
 4. Evnen til ikke at absorbere snavs;
 5. Let pleje;
 6. Praktisk;
 7. Forskellige valg af former, farver og teksturer.

At lave et forklæde af en flise er ganske enkelt..

Ulempen ved fliser er, at deres installation kræver lang tid, en omhyggelig tilgang og anvendelse af visse bestræbelser. Derudover må fliseforklædet ikke bruges umiddelbart efter installationen: Fliseklæbemidlet skal tørre, og derefter følger en lang og omhyggelig proces med bearbejdning af sømmene. Den overflade, der skal lægges på, skal være plan. Hvis det af en eller anden grund er umuligt at justere væggen til lægning af fliser, kan du lime et stykke spånplader, krydsfiner eller gipsvægge med fliser og derefter fastgøre det til væggen som et færdigt panel.

En natursten

Stenforklæde skaber en mere brutal atmosfære Stenforklæde skaber en mere brutal atmosfære Stenen kan også kombineres med fliser Stenen kan også kombineres med fliser

Natursten er et meget smukt og attraktivt materiale.

Designet af et stenforklæde i køkkenets arbejdsområde vil altid se stilfuldt og unikt ud, da sten næsten aldrig går af mode. Det er berømt for sin holdbarhed og styrke og er et miljøvenligt naturmateriale.

Stenens struktur absorberer al slags snavs, derfor anbefales det at bruge en speciel voksbaseret belægning for at beskytte stenforklædet. Stenplader kræver omhyggelig og omhyggelig håndtering, da materialet er skrøbeligt, og når det rammes af tunge genstande, kan der dannes revner og flis. Til køkkenforklædet bruges stenplader, hvis tykkelse er mindst 2 cm, lavet af granit eller basalt.

Småsten

Ud over fremragende løsninger inden for landskabsdesign er havstenene et glimrende dekorativt materiale til unikt interiør, hvis design er beundringsværdigt. Ved hjælp af småsten kan du dekorere ikke kun fragmenter af vægge, men endda møbler, forudsat at rummets overordnede design ikke behøver at have en marin karakter.

Små forklæde er ekstremt sjældent Små forklæde er ekstremt sjældent

Havsten er et originalt materiale til at skabe et unikt interiør til dit hjem …

Inden limning på væggen skal småsten omhyggeligt dimensioneres, vaskes og tørres. Efter at den færdige overflade er hærdet, renses småstenene for limrester og dækkes med et beskyttende lag af farveløs lak. Men køkkenforklædet skal ofte rengøres, og småsten i dette tilfælde er muligvis ikke særlig praktisk at bruge.. I dette tilfælde er der to muligheder:

 1. Småsten kan dækkes med gennemsigtigt glas, og ikke glemme at organisere baggrundsbelysning bagved et LED -kabel. For at fuldføre sammensætningen “bag glasset” kan du tilføje kunstige alger og andre karakteristiske dekorative elementer. Sådan et eksklusivt design af et køkkenforklæde vil se ret sofistikeret ud, desuden vil et sådant forklæde ikke forårsage problemer med at forlade.
 2. For at skabe et usædvanligt forklæde til køkkenets arbejdsområde kan du også bruge dets færdige fragmenter – småsten på et gitter. Dette rullemateriale kommer til salg helt klar til brug, alle behandlingsprocesser finder sted på fabrikken. Småsten limet til masken med frostbestandig fugtbestandig lim forenkler i høj grad processen med at dekorere et køkkenforklæde, men det ser ikke så fristende ud.

Murstensforklæde i køkkenet

Mursten i køkkenet udgør Mursten i køkkenet udgør "restaurant" atmosfære, hvilket bestemt er et stort plus

Da murværket fylder en ret solid del af køkkenrummet, bruges ikke en almindelig mursten til at installere et forklæde på denne måde, men dekorativt. Det kan være jævnt, men det kan også være præget, hvilket ikke altid er praktisk at vedligeholde. Et glimrende alternativ, mindre omhyggeligt i lægningen og mindre vanskeligt at vedligeholde, kan være facadeplader til mursten fremstillet af polymermaterialer eller fibercement. De har den nødvendige fugtbestandighed, brandsikre, ikke bange for mekaniske skader, modstandsdygtige over for ekstreme temperaturer, holdbare og stærke, og i struktur og udseende adskiller de sig lidt fra ægte mursten.

Metalpaneler

Metalpaneler er den mest praktiske type forklædebeklædning Metalpaneler er den mest praktiske type forklædebeklædning

For nylig blev efterbehandling af et køkkenforklæde med materialer som rustfrit stål, usædvanligt til brug i dette område, betragtet som en ret ekstraordinær og fed beslutning. Men efter at have været opmærksom på de positive kvaliteter ved køkkenforklædet i rustfrit stål, har mange meninger ændret sig. Rustfrit stål kan skabe en harmonisk konsonans med ethvert interiør fra højteknologisk stil til klassisk, og det opfylder desuden optimalt alle kravene til brug på dette område: metal er ikke et brændbart stof, smelter ikke, er modstandsdygtigt over for mindre mekaniske skader.

Rustfrit stål egner sig ikke til korrosion, har et elegant udseende, hvilket uden tvivl gør dette materiale til et af de mest attraktive til efterbehandling af et forklæde i køkkenet.

3D -tegninger på forklædet kan væsentligt revitalisere køkkenets design 3D -tegninger på forklædet kan væsentligt revitalisere køkkenets design

Vi anbefaler også at se videoen:

Der er mere end nok muligheder for at lave et køkkenforklæde at vælge imellem. Uanset hvilket materiale du vælger, kan du i dag nemt vælge den nuance eller det mønster, der passer til din smag, de nødvendige krav og det overordnede design af det nye køkken. Men når du vælger bestemte paneler, fliser eller mosaikker, skal du ikke glemme hovedformålet med køkkenforklædet og se på det materiale, du kan lide fra det praktiske synspunkt. Køkkenrenovering udføres i mere end et år, og køkkenforklædet er ikke installeret i en måned, derfor er det ud over æstetiske kvaliteter nødvendigt at være opmærksom på materialernes driftskarakteristika.

Forklædesign til køkkenet (foto)

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan se endnu flere fotos i artiklen “Forklædeflise: en enkel løsning på et komplekst køkkenproblem“.

Tja, hvis du er interesseret i glasforklæder (flået), så er artiklen “DIY skinali – et moderne beskyttelsesforklæde til dit køkken“.