Køkken 5 kvm. m – lille område – ikke en sætning!

Lys indstillet i køkkenet 5 kvm. m er den rigtige beslutning, da det visuelt forstørrer et lille rum Lys indstillet i køkkenet 5 kvm. m – den rigtige beslutning, da den visuelt forstørrer et lille rumFra oldtiden blev stedet, hvor mad indtages, betragtet som helligt. Og i den moderne verden ønsker hver familie at udstyre deres køkken. Det er i køkkenet, at alle pårørende samles, og selvfølgelig vil jeg have, at dette sted skal være særligt hyggeligt, behageligt og smukt. Moderne designvirksomheder tilbyder mange typer og indretninger specielt til et lille køkken. Men hvis familien ikke har råd til at betale for designerens tjenester, kan du reparere køkkenet på egen hånd..

Planlægning og indretning af et lille køkkenrum

Fortvivl ikke, hvis dit køkken kun er fem kvadratmeter. Ja, du bliver nødt til at tænke over designet for det til hver lille detalje, men senere vil et sådant projekt glæde øjet. En sådan virksomhed er ganske reel, og mange ejere af et køkken på 5 kvm. har allerede bevist det. Hvordan repareres den korrekt? Hvad skal layoutet være? Hvordan små køkkener bliver til smukt designede rum?

Et lille køkken er ikke en sætning. Hvert køkken har brug for sin egen individuelle tilgang Et lille køkken er ikke en sætning. Hvert køkken har brug for sin egen individuelle tilgang

Når jeg planlægger indretningen af ​​køkkenrummet, vil jeg selvfølgelig have, at alt ser stilfuldt og organisk ud. Men først og fremmest er det værd at tænke på ergonomi og funktionalitet, om hvordan man vælger materiale af høj kvalitet til køkkenet. Situationen er mere kompliceret, hvis køkkenet er lille, med et areal på 5 kvm. meter. Her skal du tænke over hver centimeter for i sidste ende at blive komfortabel og ikke for overfyldt. I dette tilfælde bør du ikke jage modetrends, en individuel tilgang er nødvendig her..

Når du starter med at planlægge et køkken, skal du indledningsvis opdele det figurativt i en trekant af arbejdsområdet:

 1. Køleskab.
 2. Plade.
 3. Håndvask.

Hvis du har beregnet arealet, så disse objekter vil være i en lille afstand fra hinanden, så har du opnået den korrekte ergonomi. Et lille køkken kan indrettes på forskellige måder, afhængigt af den valgte mulighed, skal du planlægge og møbler. Der er flere typer køkkenudstyr:

 1. Skabe og andet udstyr er placeret langs væggen, dette kaldes en lineær model.
 2. Møbler placeres i en vinkel, dvs. L-formet.
 3. U-formet layout eller det kaldes en hestesko.
 4. Hvis køkkenet er smalt og langt, er møblerne placeret på siderne af de modsatte vægge, spisebordet er ikke leveret i dette tilfælde. Denne type arrangement kaldes en kabys..

Planlagt markering af et lille rum

Lad være med at rode et lille køkken op før. Brug skræddersyede møbler til at passe til de tilpassede dimensioner af dit tekøkken. Lad være med at rode et lille køkken op før. Brug skræddersyede møbler, der er skræddersyet til de tilpassede dimensioner af dit tekøkken.

For et sådant køkken er arrangementet af møbler efter hjørnetypen egnet. Denne type layout betragtes som vanskelig, du bliver nødt til at gøre en indsats for at opnå det ønskede resultat. Skydedøre hjælper med at spare plads. Møbler skal bestilles lige til sådan et køkken. En god mulighed ville være smallere og højere møbler for at udvide rummet, i det mindste visuelt. Husholdningsapparater i dette tilfælde er indbygget. I et køkken på 5 kvadratmeter vil et spisebord på ingen måde passe, men du kan bygge en bardisk eller et klapbord, klapstole kan også være en besparelsesmulighed.

Små køkkener og layout af møbler på dem

På specialiserede fora opstår der konstant spørgsmål om, hvordan man indretter møbler i et fem meter køkken og hvordan man laver reparationer korrekt. Interessant nok kombinerer mange mennesker også dette værelse med en stue eller et opbevaringsrum. De drømmer om at indrette møbler på en sådan måde, at køkkenet ikke bliver til et stort losseplads. For mange virker det korrekte layout simpelthen urealistisk. Derfor er reparationen forsinket.

På Internettet kan du se en masse eksempler, da design af et køkken, der er lidt over fem kvadratmeter, blev transformeret til ukendelighed. Renovering af små køkkener er bedst at starte med visuel ekspansion..

Du kan dog anvende en masse design -tricks og stadig ikke fuldføre det projekt, du ønsker. Derfor skal du overveje, hvordan du i praksis skal lave det korrekte design af et lille rum i forskellige variationer..

Hjørnekøkken og dets renovering

Indretningen af ​​møbler i et hjørnekøkken på 5 meter betragtes som det mest praktiske..

Layoutet er muligt som følger:

 • med en vask under vinduet. Dette design er meget komplekst til et køkken på fem meter. Reparationen vil bestå i, at det bliver nødvendigt at overføre alle rør og en radiator.
 • Med en vask i hjørnet. Dette fem kvadratmeter store køkken kan være det mest bekvemme. Rummets design er at hænge et hjørne vægskab med en udtræksmekanisme over vasken.
 • Med en kogeplade i hjørnet. Dette design til et fem kvadratmeter stort køkken er yderst tilpasset..

Køkken uden spisebord eller køleskab

Et eksempel på et køkken uden køleskab Et eksempel på et køkken uden køleskab

Et køleskab eller bord i et fem kvadratmeter stort køkken fylder nogle gange uacceptabelt. Derfor kan de nogle gange doneres.

 • To-række køkken. Rummets design består i arrangement af møbler langs et par vægge..
 • U-formet køkken. Renovering af lokalerne bør bruge al den ledige plads. Alle møbler er placeret langs flere vægge..
 • Enkelt række køkken. Denne mulighed er den billigste. Ved hjælp af sin minimalisme vil det vise sig ikke at overbelaste køkkenet med unødvendige møbler..

Design, renovering og ideer til et fem kvadratmeter stort køkken

Hvidevarer og møbler

Møbler og apparater i designet af et fem kvadratmeter stort køkken skal vælges med stor omhu. Eksperter anbefaler følgende:

 • møbler passer perfekt ind i køkkenets design udelukkende efter bestilling;
 • køkkenets højde skal bruges maksimalt. Hængende skabe skal hænges op til loftet;
 • dæk foldestole og lignende borde;
 • for at rummet kan udvides visuelt, skal glas, metal og spejle bruges i køkkenets indretning. For eksempel anbefales det at dekorere loftet med spejlindsatser;
 • for et komplet sæt, skal du vælge husholdningsapparater i lille størrelse. Den ideelle løsning ville være at købe indbyggede apparater;
 • en almindelig dør kan udskiftes med en skydedør;
 • i stedet for en vindueskarm er det bedst at bruge en bred bordplade. Det kan også bruges som en almindelig bardisk;
 • i kogepladen skal du bruge 2 brændere i stedet for fire, hvis du planlægger at lave lidt mad;
 • brug praktisk tilbehør såsom tagskinner, skuffer og meget mere til køkkenenheden

Reparation og vigtige detaljer

 • en almindelig dør kan udskiftes med en skydedør;
 • i stedet for en vindueskarm er det bedst at bruge en bred bordplade. Det kan også bruges som en almindelig bardisk;
 • i kogepladen skal du bruge 2 brændere i stedet for fire, hvis du planlægger at lave lidt mad;
 • brug praktisk tilbehør såsom tagskinner, skuffer og meget mere til køkkenenheden.

Nyttige tips fra KitchenRemont.ru

Der kræves ikke så meget plads direkte til madlavning: lige nok til at passe til alt det nødvendige udstyr, en vask, og der er en lille plads tilbage til selve tilberedningen af ​​mad. Direkte til madlavning er der ikke brug for så meget plads: bare nok til at passe til alt det nødvendige udstyr, en vask, og der er en lille plads tilbage til selve tilberedningen af ​​mad.

Hvis du beslutter dig for at planlægge dit køkkendesign, skal du tage et ark papir og følge disse tips:

 1. Mål rummet og skriv alle dimensioner ned.
 2. Planlæg dit køkkendesign godt, det vil gøre det lettere for dig at vælge producent og pris.
 3. Tænk over rummets farveskema, men husk, at det indre af køkkenet skal kombineres med det indre af hele lejligheden. Tænk også over, hvordan døren og vinduet i køkkenet vil se ud..
 4. Du bør overveje placeringen af ​​husholdningsapparater på forhånd, da du skal vide, hvor du skal trække i ledningerne.
 5. Vasken skal være placeret, hvor kloakrørene passerer. Hvis dette sted ikke passer dig, skal du overveje VVS -arbejde.
 6. Beslut på forhånd, hvor du vil sætte spisebordet, og hvordan det vil se ud, om der vil være ledig plads. Overvej mere kompakte borddesigner.

Nogle nuancer, der hjælper med at arrangere et 5 kvm. meter

Den bedste ven til et lille køkken er et udfoldeligt bord i stuen. Der er også en bardisk, bag hvilken det er praktisk at lave mad, og selvfølgelig forkæle gæsterne med cocktails. Den bedste ven til et lille køkken er et udfoldeligt bord i stuen. Der er også en bardisk, bag hvilken det er praktisk at lave mad, der er og selvfølgelig at behandle gæsterne med cocktails..

Hylder med døre kan være et problem i et smalt rum, skydeskabe er meget mere egnede. Skinner eller forskellige kroge til fade, krus osv. Vil se godt ud på hylder, hvor der slet ikke er døre. Designere har udviklet en specifik stil til små køkkener for visuelt at øge deres plads. Farveskemaet bør ikke være lyst og kontrasterende, det er bedre at bruge mere rolige og neutrale farver.

Du bør ikke bruge forskellige teksturer i et lille rum. Dette får køkkenet til at se sjusket og usmageligt ud. Hvis du valgte et mønster med striber til design, så lad dem være placeret diagonalt og derved udvide rummet. Hvis der er en fri væg, ikke rodet med møbler, kan du sætte fototapet på den eller hænge et stort billede.

Interiørideer til et lille køkken

Lyse farver og gennemskinnelige overflader, der skaber illusionen om luftigt, ledigt rum. Lyse farver og gennemskinnelige overflader, der skaber illusionen om luftigt, ledigt rum.

Et lille køkken giver lidt plads til udstyr – kun et kompakt arbejdsområde og endnu mindre spisning. Der er en række tricks til at indrette dit køkken, hvilket får det til at se større ud.. Læs følgende 5 kvm. meter:

 1. Kompakte og indbyggede enheder. En glimrende mulighed for at indrette et værelse er en teknik med en dybde på 40-45 cm. Mikrobølgeovnen hænges under skabet. Og gaskomfuret er valgt, så dets funktioner er meget bredere end andre. For eksempel begyndte de nu at producere gaskomfurer, hvor mikrobølgeovne og endda en dobbeltkedel allerede er bygget.
 2. Beslut dig for farven. Det har længe været kendt, at mørke farver får et værelse til at se mindre ud, så vælg lyse farver. Men hver regel har sine egne undtagelser – hvis du vælger mørkeblå eller chokoladefarven, vil de skabe indtryk af dybt rum. Og den rigtige grønne farve vil konstant vække appetitten hos alle familiemedlemmer. Visuelt øge rummet, spejloverflader tillader det også.
 3. Den rigtige belysning vil øge køkkenets plads. Dæmpet belysning får rummet til at se mindre ud, så lad der være mere lys. Ud over central belysning bør der også være lokal belysning i køkkenet. Sørg for at have lys, hvor vasken er og over komfuret. Den moderne belysningsindustri kan tilbyde en række muligheder for køkkenbelysning..
 4. Godt gennemtænkte møbler. Indretningen af ​​køkkenet skal være gennemtænkt. Hvis rummet tillader dig at bruge køkkenet som en spisestue, skal du vælge de passende møbler til spisning. Til et køkken på 5 kvm. meter, klapborde og stole er velegnede. En hjørnesofa i et lille køkken kan også tjene som garderobe til forskellige retter. Som allerede nævnt er skydedøre velegnede til skabe, det er bedre, hvis de er af glas. Nogle af skabene kan være helt åbne, du kan placere smukke glas eller en vase der..

Det er værd at huske, at møblerne skal kombineres med væggene. Vælg møbler af høj kvalitet, det skal vaskes godt, være lavet af slidstærkt materiale, og dermed vil du spare tid på brugen. Vinduet bør ikke være dækket af en tyk klud, det skal slippe mere lys ind i dit køkken.

Køkken design 5 kvm. M Video)

Konklusion og konklusioner

Vi kan tale om designet af et lille køkken i meget lang tid. Det vigtigste at huske er, at du og din familie skal føle sig godt tilpas der. Hvis det ønskes, selv i et så lille værelse med et areal på 5 kvadratmeter, kan du komfortabelt planlægge dine arbejds- og spisepladser. Så vil madlavning og spisning kun bringe dig glæde..

Køkken design 5 kvm. m (foto)