DIY køkkendesign – 7 regler for en god renovering

For at spare på designertjenester skaber mange unikke interiører med egne hænder. For at spare på en designer, skaber mange unikke interiører med egne hænder Gør-det-selv-køkkendesign er ikke kun en mulighed for at spare penge på en designer, men også en måde at realisere dine ideer til fulde. Erfarne håndværkere bemærker: ofte begår folk typiske fejl og forsøger at gå over som eklekticisme ikke en smart blanding af stil, men internt kaos. Og kun disse fiaskoer ender ikke der. Syv renoveringsregler hjælper dig med at få succes med dit køkkenindretning.

Regel 1. Reparation afhænger af de originale data

Du kan gennemse billeder på Internettet så meget som du vil, drømme om at købe et eller andet headset og et spisebord. Men hvis optagelserne er i stand til at rumme et meget kompakt køkkenmodul, og for et provencalsk interiør kærligt rum, er der hverken plads eller lys, alle drømme bliver umulige.

Du kan skabe et unikt interiør med dine egne hænder Du kan skabe et unikt interiør med dine egne hænder

Derfor tages det først og fremmest i betragtning ved udarbejdelsen af ​​en designplan:

 • Optagelser. Lokalernes område dikterer betingelserne, og du vælger kun de bedste muligheder for arrangement.
 • Indretning af vinduer. Vinduet kan efterlades som en frizone, eller du kan inkludere det i arbejdsområdet.
 • Placering af døråbninger. I et lille køkken er en dør ubrugelig, i et stort køkken kan den indrettes på den mest usædvanlige måde.
 • Placering af kommunikation. Nogle gange vil det være nødvendigt at invitere specialister, der i rimelige foranstaltninger vil supplere kommunikationsnetværket eller rette nogle af ulemperne ved at bruge det..

Hvis køkkenet for eksempel er meget lille, og du planlægger at dekorere vinduet med en lang gennemsigtig tyl, er dette den forkerte beslutning. På trods af at gardinet er let, gør det det umuligt at bruge vindueskarmen. Det ville være klogere at lave rullegardiner på vinduet, og konvertere vindueskarmen til fortsættelsen af ​​køkkenbordet..

DIY køkkendesign i stalinka (video)

Regel 2. Grundlag + småting

Kendskab til køkkenets fremtidige stil, indvendige funktioner, planlæg renoveringen klogt. Lad os f.eks. Sige, at du skal lave et køkken, der ser sødt og praktisk ud i skandinavisk stil. Samtidig har du allerede købt en bordservering i jugendstil, eller ønsker du ikke at skille dig af med dit smarte forgyldte gardin. Og det ser ud til, hvorfor opgive en stor idé på grund af en bagatel? Men den skandinaviske stil understreger enkelheden i former, farver, kombinationer, mens moderne forkæler luksus- og raffinementslinjerne..

Så små ting ikke forstyrrer hovedideen, har du brug for:

 • Køb ikke redskaber, tilbehør og tekstiler, før de større reparationer er gennemført.
 • Overvej omhyggeligt billedet med et flot interiør til dig, og vær opmærksom på detaljerne.
 • Vær ikke bange for at skille dig af med genstande, der allerede har tjent deres formål (og hvis du har ondt af at smide det, kan du annoncere – unge familier og studerende kan glæde sig over en sådan erhvervelse).

Og igen: at blande stilarter for en person uden kunstuddannelse er problematisk. Derfor skal man ikke håbe, at vidunderlige hjemmelavede produkter i ånden af ​​”russisk maleri på træ” vil være passende i et ekstremt saftigt orange-lysegrønt interiør. Dette er ikke en moderne renovering, men et fuldstændigt sammenbrud.

Dekorative småting, som er en del af funktionaliteten, gør det indre af køkkenet hyggeligt Dekorative småting, som er en del af funktionaliteten, gør det indre af køkkenet hyggeligt

Regel 3. Funktionalitet og mere funktionalitet

Kun de glade ejere af smarte køkkener på størrelse med en lille sportsplads har råd til ikke at tænke på det. Der er ikke mange sådanne lejligheder på vores breddegrader, så alle ejers opgave er at passe alle de vigtigste ting i køkkenet, samtidig med at man undgår ballade og trængsel.

Begrebet funktionalitet i køkkeninteriøret inkluderer:

 • behageligt headset – muligvis hjørne;
 • et transformerbart køkkenbord eller endda en bardisk;
 • komfur, vask og køleskab, der ligger lige langt fra hinanden;
 • gelændersystem (rør med holdere og fastgørelseselementer);
 • generel belysning og lokal belysning;
 • indbyggede apparater;
 • rummelige skuffer.

Du behøver ikke opbevare redskaber i køkkenet, der sjældent bruges. Det er ikke nødvendigt at lægge det sædvanlige hyggelige tæppe, som alle snubler over, og du skal rengøre det et par gange om dagen..

Du behøver ikke vaske en stor bil, hvis dit hjem ikke får travlt hver uge. Med et ord skal der også spares plads..

Sådan opretter du det mest funktionelle køkken (video)

Regel 4. Teknik forstyrrer ikke, men hjælper

Renoveringen er ved at være slut, og ejerne har travlt med at dekorere de renoverede lokaler med nyanskaffede apparater. Ordet “dekorere” bruges ikke tilfældigt – ofte erhverver folk denne eller den model af husholdningsapparater på grund af dets æstetiske kvaliteter og graden af ​​modernitet. Du kan købe en omfangsrig, men sådan en fashionabel mikrobølgeovn med en million funktioner, velvidende at der kun vil blive brugt en funktion – at genopvarme mad. Og en stor mikrobølgeovn vil optage ekstra plads.

For interiøret er dyrt udstyr ikke et afgørende aspekt: ​​I stedet for en dyr repræsentativ komfur kan der være en enkel, men perfekt pasning i kogepladens rum. Eller en mikrobølgeovn og en multikoger kan erstattes af en ovn, som perfekt vil klare funktionen i denne teknik..

I stedet for en stor komfur kan du bruge en kogeplade, der perfekt matcher det overordnede interiør I stedet for en stor komfur kan du bruge en kogeplade, der perfekt matcher det overordnede interiør Alt det nødvendige tekniske udstyr i køkkenet kan dygtigt skjules bag de dekorative facader på køkkensættet Alt det nødvendige tekniske udstyr i køkkenet kan dygtigt skjules bag de dekorative facader på køkkensættet

Regel 5. En ødelæggende renovering gør køkkenet til et museum

Hvis du har brugt mange penge på en køkkenrenovering, kan det smukke design snart skuffe dig. Du stopper med at forberede komplicerede retter, fordi dampe ødelægger polstring og tapet. Eller opgive tanken om at arrangere børns teselskaber med kager i køkkenet, frygt for at børnene vil smøre noget eller bryde noget

Når du vælger møbler, tekstiler, tapet, gulve, skal du sørge for, at alt er perfekt og hurtigt rengjort og vasket. Hvis du ikke vil stå over et glasbord med et rengøringsmiddel flere gange om dagen, skal du ikke købe dette bord..

Køkkenet skal være behageligt, velsmagende, gratis, og enhver rengøring bør ikke være langsigtet.

Køkkenområdet skal være så praktisk som muligt at bruge. Køkkenområdet skal være så praktisk som muligt at bruge.

Regel 6. Farvekombinationer – harmoni, ikke stød

Ofte er interiørfejl netop forbundet med kombinationen af ​​farver.. For ikke at gå glip af, brug følgende regler:

 • Kun én farve kan dominere, og resten spiller bare med.
 • I et monokromt interiør bør der være plads til en stor lys accent. For eksempel giver køkkenets sort / hvide rækkevidde mulighed for at tilføje en så lys genstand som en hindbærbarstol..
 • Grundfarven kan udtrykkes i flere nuancer. For eksempel er indgangen til køkkenet bleg pistacienød, arbejdsområdet er lysegrønt, og køleskabet er saftigt lysegrønt..
 • Tekstur kan gøre meget – køkkenforklædet kan være blankt, og gulvet kan være mat.
 • Loftet skal være lysere end gulvet, og møblerne skal være mørkere end væggene, men stadig lysere end gulvet..
 • Glans gør farven mere levende, mens dis dæmper farven.
 • Fem nuancer i interiøret – dette er den maksimale farve.
 • Neutrale farver er praktiske – reparation med dem giver dig mulighed for at bruge næsten enhver anden farve.

Lav ikke reparationer med fokus på hvinende interiør. Dette er passende, hvis du om et par år er klar til at renovere lokalerne..

Originale detaljer danner et unikt interiør Originale detaljer danner et unikt interiør

Regel 7. Detaljer gør billedet

Og sådan har det altid været! Køkkenrenovering uden detaljer er dømt til kedeligt, ufuldstændigt, falmet. Der er ingen mulighed for at investere i dyre reparationer, hvilket betyder, at du kan slå billedet af køkkenet ved hjælp af lyst tilbehør: gardiner, vaser, paneler, kunsthåndværk, lamper osv..

Selv et meget beskedent køkken vil blive dekoreret med et usædvanligt fototræ med billeder af din husstand. Al opmærksomhed vil blive rettet til ham, ingen vil huske, at headsettet er det enkleste, der er linoleum på gulvet, og bordet blev ikke ændret, men simpelthen dækket med en ny smuk dug.

DIY køkken design: vi skaber interiøret selv (video)

Design er noget, man kan lære. Dette er evnen til at observere, lægge mærke til gode øjeblikke og vigtigst af alt at forstå, at godt design ikke afhænger af investeringer. Relevans, overtalelsesevne, bekvemmelighed – dette er reglen om tre “U”, som er så tro mod begrebet køkkendesign.

Eksempler på et selvfremstillet køkkenindretning (foto)